agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2008, 23:00   #871
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Sayın Mine Pakkaner;
Bazı afrika menekşelerimin yeni çıkan yapraklarında sertleşmeler oluyor.Bu durum gonca ve çiçeklerinde de görülebiliyor.Yani çiçekler sert, ufak ve tam renginde olmuyor.Neden olabileceği ve nasıl giderileceği ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 21:30   #872
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2008
Yok mu burada konuyu bilen acaba?

Ketir11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2009, 16:56   #873
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeğim Mesajı Göster
Ben de apartman bahçemizdeki selvilerin tek tek kuruduğunu görüyorum,ek de resimlerini yolluyorum. Bakım olarak her akşam bol sulanıyor ve mayıs ayında koyun gübresi kullanılmış. Kuruyanların sayısı gittikçe fazlalaşıyor. Cinsini tam bilemiyorum isimlerini ve bakımlarını yazan olursa çok sevinirim. O kadar güzeller ki kurumalarına dayanamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sayın çiçeğim,

Fidanlarınızdaki bu farklılığın fazla sulamadan ileri geldiğini düşünüyorum. Vermiş olduğunuz koyun gübresinin de ne kadar yanmış, olgunlaşmış olduğunu bilmediğimden bu da zarar yapmış olabilir. Çözüm olarak sulama periyodunu uzatmanızı ve bitkilerin kök boğazlarını bitkiye zarar vermeden açarak köklerin hava almasını sağlamalısınız.. Başka bir etken yoksa etkisi olduğunu göreceksiniz..

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2009, 15:19   #874
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani Mesajı Göster
toprakdaki minik böcekler için ne yapmalıyım toprağınımı değiştirsem acaba yelken çiçeğimin içinde minik beyaz böcekçikler var minik kurtçuk gibi bişey ve alttan yaprakları sararmaya başladı çiçeğimin başlık açılalıda 3 sene olmuş ama inşallah gören olur beni
Sayın gullyabani,

İlgili resimi koysanız daha iyi fikir yürütebiliriz. Kök bölgesinde zarar yapan bir zararlı olabilir tabi. Zararı ilerlemeden toprağı değiştirmeniz faydalı olabilir ama kök bölgesinin iyi temizlenmesi şartıyla

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2009, 18:03   #875
Yeni Üye

biyolojici's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2006
Galeri: 680
Afrika menekşesine musallat olan bu böceklerin fotoğraflarını çektim. Bunlar bitkiyi öldürüyor.Pamukçuk yapıp içine de saklanıyorlar.Ayrıca tüm bitkileri sarıyor.

Eklenen Resimler

biyolojici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2009, 18:43   #876
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Sayın Biyolojici, dilerim bu böcekler sizin güzel menekşelerinizde değildir. Eğer öyleyse bu zararlıları, ev yapımı ilaçlar bölümündeki bulaşık deterjanıyla ve arap sabunuyla hazırlanan karışım sayesinde yok ettiklerini biliyorum.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2009, 19:44   #877
Yeni Üye

biyolojici's Avatar

Malesef sayın katmer bunlar benim o canım menekşelerimde oldu.Şu an mekanik mücadele yapıyorum.Mücadele aletim de kürdan.Sürekli takibteyim.Nazar değdi sanıyorum.

Eski 21-01-2009, 00:39   #878
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Mekanik mücadele sırasında bir pamuklu çubuğa alkol damlatınız, kürdan yanında onu da kullanınız. Doğrudan üzerindeki pamuksu tabakayı kaldırıp bitin üzerine alkollü çubuğu da sürünüz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2009, 12:37   #879
Yeni Üye

biyolojici's Avatar

Sayın Mine hanım teşekkürler.Ben genelde biti çıkarıp imha ediyorum.Ama dediğiniz şekilde de uygularım.

Eski 27-01-2009, 15:07   #880
Ağaç Dostu

erdek's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2007
Yardım edin

Kaktüslerimde beyaz bayaz küf gibi birşeyler belirdi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla Doğan ÜTKÜR...[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Name:  DSC00659.jpg
Views: 3300
Size:  39.6 KB[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

erdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 17:27   #881
Ağaç Dostu

deep78's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2008
Beyaz çürüklüğe benziyor. Sclerotinia sclerotiorum. Emin değilim. Kaktüs yetiştiricilği hakkında bilgili olanlar yardım edecektir.

deep78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2009, 09:05   #882
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2008
bizde de taxus bacccata var ,geel de bu ağcımızda hep sararma meydana geliyor bu konuda yardım alabilirmiyim

loverarch61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2009, 18:04   #883
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdek Mesajı Göster
Kaktüslerimde beyaz bayaz küf gibi birşeyler belirdi. ...
Bunlar pamuklu bit, mücadelesi ile ilgili pekçok kez bu başlıkta da yazdım, lütfen onları takip ediniz.

Eski 01-02-2009, 18:12   #884
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loverarch61 Mesajı Göster
bizde de taxus bacccata var ,geel de bu ağcımızda hep sararma meydana geliyor bu konuda yardım alabilirmiyim
Nasıl bir sararma, bitki nasıl bir yere dikili? Bir fotoğrafı yok mu acaba?

Eski 13-02-2009, 02:24   #885
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-02-2009
medinilla hakkında

merhaba ben yeni üyeyim,
medinilla isimli bitkim bir seneden fazla bir zamandır bende ve saglıklı günlerindeki resmini ekledim. son bir haftada bütün saglıklı olan güzelim yapraklarını döktü ve suan hiç yaprağı yok. onu kurtarmak istiyorum
yerini değiştirmedim geçen kışı geçirdiği yerinde duruyor sorunu ne olabilir bilmiyorum. bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

Eklenen Resimler

amaryllis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 00:02   #886
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2009
Merhabalar..
Benim sorunum melissa ( cestrum nocturnum) la ilgili.Gözüm gibi baktığım bu çok güzel kokulu çiçeğimi bir türlü çok sağlıklı yapamıyorum .Normal suladığımda dallarda yapraklarda pamukçuklar oluşuyor.Suyu az verdiğimdede yaprakları sararıp dökülüyor.Çiçekçiden aldığım insect-x 18-p sulandırıp sıktığımda 15-20 gün geçiyor gibi oluyor sonra tekrar yenileniyor.Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim ..

Nesli-hanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 00:18   #887
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani Mesajı Göster
ayrıca sitenin tarihinde bi yanlışlık var sanırım bugün ocağın 3 ü ve sene 2009 oldu siteye bakan yok mu
Sizde benim gibi terkedilmiş site sandınız sanırım...Gördüğünüz eski tarihler üyelerin siteye giriş tarihi.. Mesajların sol üst tarafındaki hardal rengi şeride bakarsanız yeni tarili cevaplar göreceksiniz.Şu ana kadar gördüğüm en geniş kapsamlı site ..insan bağımlısı oluyor

Nesli-hanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 17:49   #888
Ağaç Dostu

Minem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
Galeri: 12
Mine hanım merhaba...

Dün kumkuatın yaprakların da toprak rengi toz gibi bir şeyler gördüm. Tozlandı sanırım diyerek nemli bir pamukla yaprakları temizlemiştim. Fakat bir kaç saat sonra yine aynı şeyler oldu. Konuyu inceledim ama bir çözüm bulamadım. Ne böceğe benziyor nede başka birşeye. Yaprak üzerindekiler o kadar küçükler ki fotoğraflarını nasıl çekeceğim diye düşünüyorum. Toprak rengi ve tozumsu şeyler. Parmağımla yaprak üstüne dokunduğumda sanki parmak uçlarım nemlendi.

Kendi kendime deneme amaçlı oksijenli su püskürttüm. Sabah kalktığım da yine vardı aynı tozlardan. Acaba iyi mi yaptım? Yoksa farklı bir uygulama mı yapmam gerekiyordu? Ayrıca işyerinde (kuaför salonu) boya hazırlamak için kullandığımız peroksit, oksijenden daha mı yüksek etkili? Çünkü sizin verdiğiniz ölçülerde kullanmıştım. 0,5 litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su...

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 22:25   #889
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu tarifiniz bana bir şey anlatmadı Minem. Sorunun ne olduğunu anlaymadığım için çözüm üretemiyorum.

Kuaför salonunda kullanılan peroksit tabletleri bitkinizi yakar. Onları sakın bitkilerde kullanmayın.

Eski 19-03-2009, 09:52   #890
Ağaç Dostu

Minem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
Galeri: 12
Mine hanım ben de bu zararlıların ne olduğunu anlayamadım. Forumdaki neredeyse bütün zararlı fotoğraflarına ve tariflerine baktım ama benim bitkimdeki zararlıya hiç biri benzemiyor. Normal olarak bitkinin yapraklarına baktığınızda tozlanmış gibi görünüyor ama parmaklarınızı yaprağa sürdüğünüzde parmağınıza bulaşıyor.

Biz peroksiti tablet halinde değil ama sıvı olarak kullanıyoruz işyerinde. Kullanırken ölçek kullanarak dozunu ayarlıyoruz... (Yoğun olduğunuzu bildiğim için)Sizden cevap gelene kadar, sizin daha önce verdiğiniz oksijenli su tarifini baz alarak(biraz daha volumunu düşürerek) kullandım mecburen. Bir kaç gün sonra baktım tekrar aynı toz gibi şeyleri görünce acı biberli solüsyonu uyguladım. Şu anda kumkuatımın durumu iyi görünüyor. Bir kaç yaprak döktü ama zararlılardan kurtuldum.
Teşekkür ederim.

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2009, 21:51   #891
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Merhabalar,
Benim sorunum ise yaklaşık 2-3 ay önce seradan aldığım süs bitkilerinin toprakları üzerinde 1 cm boyunda beyaz-sarı renkli ufak kurtçuklar gördüm. Toprağı incelediğimde hemen her katmanda olduklarını gördüm. Forumu incelediğimde çiyana benzediğini görmekle beraber tam olarak da uymadığını düşünüyorum. Makro fotosunu ekliyorum, ne yapmam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada kurtçuktan korktuğumdan, gynura bitkisini 2 hafta önce tüm toprağından uzaklaştırdım ve yeni torf ile tekrar ektim başta iyi görünüyordu ama son 2-3 gündür pek mutlu değil gibi yeni halinden. Sıvı gübre veriyorum. Bu konuda da bilgisi olan varsa sevinirim. Selamlar...

Eklenen Resimler

hippocrat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 15:56   #892
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2008
Kalanşolarımın üzerinde yoğun şekilde siyah küçük şeyler var. Bunların böcek olduğuna karar vermek bile çok zor. İnsektisit kullandım ama faydalı olmadı. Bu konuda yardım edrseniz sevinirim.

Karşıyakalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2009, 21:58   #893
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Arkadaşlar yardımcı olabilecek birileri yok mu? (#954) Ne yapacağımı bilemedim. Teşekkürler...

hippocrat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 14:14   #894
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Arkadaşlar merhaba,

Ben yeni üyeyim yeni yeni siteye ayak uydurmaya çalışıyorum ve sorunum hakkında bu başlık altında cevap bulabileceğimi düşündüm.
Evimde baktığım kaktüsümün üzerinde siyah benekler oluştu, aşırı su verdiğimden kaynaklandığını düşünüp çok uzun süre su vermedim. Ancak sonra kaktüsümün yeşil kısmının sararmaya ve yumuşamaya başladığını hissettim.
Kaktüsümün fotoğrafını daha çekmedim ama bir fotoğraf buldum benimkisiyle aynı cins;

Benim kaktüsüm bu fotoğrafta en sağdaki kırmızı olandan.

Gerekirse kendi kaktüsümün fotoğrafını da bu akşam çekebilirim.

Yardımcı olursanız çok mutlu olucam.

Şimdiden çok teşekkürler.

Düzenleyen dileközgür : 30-03-2009 saat 16:30
dileközgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 23:13   #895
Yeni Üye

cdemircioglu's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2008
merhaba arkadaşlar,

yukkamın yapraklarında kabarık koyu renk lekeler oluştu.ayrıca odunsu gövdesine yaprakların bağlandığı nodda yumuşama oluştu yaprağın resmini ekledim ama çok net değil.forumu okuduğum kadarıyla ben kabuklu bite benzettim ama emin olmadan ilaç kullanmak istemedim.aynı sorun areca palm ve kalanşomun da gövdesinde var.onların da resimlerini ekliyorum.bitkilerim ölmek üzere yaprakları sararıp ölüyor.bitkilerimi nasıl kurtarabilirim?

yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

Düzenleyen cdemircioglu : 31-03-2009 saat 22:45 Neden: daha net resimler eklemek için yeniden düzenledim.
cdemircioglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 22:37   #896
/

Giriş Tarihi: 12-06-2008
selam dostlar ,

geçen sene ekmiş olduğum yasemin biraz etrafı sardıktan sonra su anda 2 hafta içinde bu hale geldi . resimlerini yüklüyorum lütfen yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aynı zamanda ekmiş olduğum gül acemilik yüzünden yaprakları ufak ve de sorunlu acıyor gibi geldi bana budama olayını istanbul dışında olmamdan ötürü zamanını sanırım kaçırdım. Resimler ektedir saydılar. http://img515.imageshack.us/my.php?i...03530small.jpg
http://img515.imageshack.us/my.php?i...03532small.jpg

joshuaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 22:41   #897
/

Giriş Tarihi: 12-06-2008

joshuaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 10:25   #898
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Hoyalarımın yapraklarında yumuşama olup sonra da ölüyor. Diversifolia öldü, aynı sorun silverpinkte te var. Lütfen bu konuda bilgisi olan yardım etsin.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 11:24   #899
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Hoyalarınızın toprağı aşırı ıslak olabilir mi Sn. ilknur aşık?
Bir nedenle kök çürümesi olmuş olabilir mi acaba?

Saksınızın alt delikleri kapalı mı? Ya da o delikleri kapatacak kadar yüksek su mu dolu saksı altlıklarında?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 12:51   #900
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Sn lerdemir toprağı aşırı ıslak olamaz, sulamayı çok az yaptığımdan şüpheleniyorum ben.
Saksı altlarında su yok ama akşam deliklerine bakayım, açık diye biliyorum, ama tıkanmış olabilirmi bilmiyorum.
Evde captan var yanlış hatırlamıyorsam mantar vs ye kullanılıyor. Akşam ondan uygulayacağım.(Tabi önce araştırarak) Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025