![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Mine Pakkaner; Bazı afrika menekşelerimin yeni çıkan yapraklarında sertleşmeler oluyor.Bu durum gonca ve çiçeklerinde de görülebiliyor.Yani çiçekler sert, ufak ve tam renginde olmuyor.Neden olabileceği ve nasıl giderileceği ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2008
|
Yok mu burada konuyu bilen acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2006
|
Alıntı:
Fidanlarınızdaki bu farklılığın fazla sulamadan ileri geldiğini düşünüyorum. Vermiş olduğunuz koyun gübresinin de ne kadar yanmış, olgunlaşmış olduğunu bilmediğimden bu da zarar yapmış olabilir. Çözüm olarak sulama periyodunu uzatmanızı ve bitkilerin kök boğazlarını bitkiye zarar vermeden açarak köklerin hava almasını sağlamalısınız.. Başka bir etken yoksa etkisi olduğunu göreceksiniz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2006
|
Alıntı:
İlgili resimi koysanız daha iyi fikir yürütebiliriz. Kök bölgesinde zarar yapan bir zararlı olabilir tabi. Zararı ilerlemeden toprağı değiştirmeniz faydalı olabilir ama kök bölgesinin iyi temizlenmesi şartıyla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Biyolojici, dilerim bu böcekler sizin güzel menekşelerinizde değildir. Eğer öyleyse bu zararlıları, ev yapımı ilaçlar bölümündeki bulaşık deterjanıyla ve arap sabunuyla hazırlanan karışım sayesinde yok ettiklerini biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Yardım edin
Kaktüslerimde beyaz bayaz küf gibi birşeyler belirdi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılarımla Doğan ÜTKÜR...[ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2008
|
Beyaz çürüklüğe benziyor. Sclerotinia sclerotiorum. Emin değilim. Kaktüs yetiştiricilği hakkında bilgili olanlar yardım edecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
bizde de taxus bacccata var ,geel de bu ağcımızda hep sararma meydana geliyor bu konuda yardım alabilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
agaclar.net
|
Nasıl bir sararma, bitki nasıl bir yere dikili? Bir fotoğrafı yok mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
medinilla hakkında
merhaba ben yeni üyeyim, medinilla isimli bitkim bir seneden fazla bir zamandır bende ve saglıklı günlerindeki resmini ekledim. son bir haftada bütün saglıklı olan güzelim yapraklarını döktü ve suan hiç yaprağı yok. onu kurtarmak istiyorum yerini değiştirmedim geçen kışı geçirdiği yerinde duruyor sorunu ne olabilir bilmiyorum. bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2009
|
Merhabalar.. Benim sorunum melissa ( cestrum nocturnum) la ilgili.Gözüm gibi baktığım bu çok güzel kokulu çiçeğimi bir türlü çok sağlıklı yapamıyorum .Normal suladığımda dallarda yapraklarda pamukçuklar oluşuyor.Suyu az verdiğimdede yaprakları sararıp dökülüyor.Çiçekçiden aldığım insect-x 18-p sulandırıp sıktığımda 15-20 gün geçiyor gibi oluyor sonra tekrar yenileniyor.Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım merhaba... Dün kumkuatın yaprakların da toprak rengi toz gibi bir şeyler gördüm. Tozlandı sanırım diyerek nemli bir pamukla yaprakları temizlemiştim. Fakat bir kaç saat sonra yine aynı şeyler oldu. Konuyu inceledim ama bir çözüm bulamadım. Ne böceğe benziyor nede başka birşeye. Yaprak üzerindekiler o kadar küçükler ki fotoğraflarını nasıl çekeceğim diye düşünüyorum. Toprak rengi ve tozumsu şeyler. Parmağımla yaprak üstüne dokunduğumda sanki parmak uçlarım nemlendi. Kendi kendime deneme amaçlı oksijenli su püskürttüm. Sabah kalktığım da yine vardı aynı tozlardan. Acaba iyi mi yaptım? Yoksa farklı bir uygulama mı yapmam gerekiyordu? Ayrıca işyerinde (kuaför salonu) boya hazırlamak için kullandığımız peroksit, oksijenden daha mı yüksek etkili? Çünkü sizin verdiğiniz ölçülerde kullanmıştım. 0,5 litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
agaclar.net
|
Bu tarifiniz bana bir şey anlatmadı Minem. Sorunun ne olduğunu anlaymadığım için çözüm üretemiyorum. Kuaför salonunda kullanılan peroksit tabletleri bitkinizi yakar. Onları sakın bitkilerde kullanmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım ben de bu zararlıların ne olduğunu anlayamadım. Forumdaki neredeyse bütün zararlı fotoğraflarına ve tariflerine baktım ama benim bitkimdeki zararlıya hiç biri benzemiyor. Normal olarak bitkinin yapraklarına baktığınızda tozlanmış gibi görünüyor ama parmaklarınızı yaprağa sürdüğünüzde parmağınıza bulaşıyor. Biz peroksiti tablet halinde değil ama sıvı olarak kullanıyoruz işyerinde. Kullanırken ölçek kullanarak dozunu ayarlıyoruz... (Yoğun olduğunuzu bildiğim için)Sizden cevap gelene kadar, sizin daha önce verdiğiniz oksijenli su tarifini baz alarak(biraz daha volumunu düşürerek) kullandım mecburen. Bir kaç gün sonra baktım tekrar aynı toz gibi şeyleri görünce acı biberli solüsyonu uyguladım. Şu anda kumkuatımın durumu iyi görünüyor. Bir kaç yaprak döktü ama zararlılardan kurtuldum. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2009
|
Merhabalar, Benim sorunum ise yaklaşık 2-3 ay önce seradan aldığım süs bitkilerinin toprakları üzerinde 1 cm boyunda beyaz-sarı renkli ufak kurtçuklar gördüm. Toprağı incelediğimde hemen her katmanda olduklarını gördüm. Forumu incelediğimde çiyana benzediğini görmekle beraber tam olarak da uymadığını düşünüyorum. Makro fotosunu ekliyorum, ne yapmam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada kurtçuktan korktuğumdan, gynura bitkisini 2 hafta önce tüm toprağından uzaklaştırdım ve yeni torf ile tekrar ektim başta iyi görünüyordu ama son 2-3 gündür pek mutlu değil gibi yeni halinden. Sıvı gübre veriyorum. Bu konuda da bilgisi olan varsa sevinirim. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Kalanşolarımın üzerinde yoğun şekilde siyah küçük şeyler var. Bunların böcek olduğuna karar vermek bile çok zor. İnsektisit kullandım ama faydalı olmadı. Bu konuda yardım edrseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2009
|
Arkadaşlar yardımcı olabilecek birileri yok mu? (#954) Ne yapacağımı bilemedim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Arkadaşlar merhaba, Ben yeni üyeyim yeni yeni siteye ayak uydurmaya çalışıyorum ve sorunum hakkında bu başlık altında cevap bulabileceğimi düşündüm. Evimde baktığım kaktüsümün üzerinde siyah benekler oluştu, aşırı su verdiğimden kaynaklandığını düşünüp çok uzun süre su vermedim. Ancak sonra kaktüsümün yeşil kısmının sararmaya ve yumuşamaya başladığını hissettim. Kaktüsümün fotoğrafını daha çekmedim ama bir fotoğraf buldum benimkisiyle aynı cins; ![]() Benim kaktüsüm bu fotoğrafta en sağdaki kırmızı olandan. Gerekirse kendi kaktüsümün fotoğrafını da bu akşam çekebilirim. Yardımcı olursanız çok mutlu olucam. Şimdiden çok teşekkürler. Düzenleyen dileközgür : 30-03-2009 saat 16:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2008
|
merhaba arkadaşlar, yukkamın yapraklarında kabarık koyu renk lekeler oluştu.ayrıca odunsu gövdesine yaprakların bağlandığı nodda yumuşama oluştu yaprağın resmini ekledim ama çok net değil.forumu okuduğum kadarıyla ben kabuklu bite benzettim ama emin olmadan ilaç kullanmak istemedim.aynı sorun areca palm ve kalanşomun da gövdesinde var.onların da resimlerini ekliyorum.bitkilerim ölmek üzere yaprakları sararıp ölüyor.bitkilerimi nasıl kurtarabilirim? yardımcı olursanız sevinirim Düzenleyen cdemircioglu : 31-03-2009 saat 22:45 Neden: daha net resimler eklemek için yeniden düzenledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
/
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
selam dostlar , geçen sene ekmiş olduğum yasemin biraz etrafı sardıktan sonra su anda 2 hafta içinde bu hale geldi . resimlerini yüklüyorum lütfen yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aynı zamanda ekmiş olduğum gül acemilik yüzünden yaprakları ufak ve de sorunlu acıyor gibi geldi bana budama olayını istanbul dışında olmamdan ötürü zamanını sanırım kaçırdım. Resimler ektedir saydılar. http://img515.imageshack.us/my.php?i...03530small.jpg http://img515.imageshack.us/my.php?i...03532small.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
/
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Hoyalarımın yapraklarında yumuşama olup sonra da ölüyor. Diversifolia öldü, aynı sorun silverpinkte te var. Lütfen bu konuda bilgisi olan yardım etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalarınızın toprağı aşırı ıslak olabilir mi Sn. ilknur aşık? Bir nedenle kök çürümesi olmuş olabilir mi acaba? Saksınızın alt delikleri kapalı mı? Ya da o delikleri kapatacak kadar yüksek su mu dolu saksı altlıklarında? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sn lerdemir toprağı aşırı ıslak olamaz, sulamayı çok az yaptığımdan şüpheleniyorum ben. Saksı altlarında su yok ama akşam deliklerine bakayım, açık diye biliyorum, ama tıkanmış olabilirmi bilmiyorum. Evde captan var yanlış hatırlamıyorsam mantar vs ye kullanılıyor. Akşam ondan uygulayacağım.(Tabi önce araştırarak) Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|