agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-07-2007, 08:17   #331
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Mine HN

Dün akşam da bol bol sudan geçirmiştim zaten
Suya boğmayı bırakacağım, peki.
Bu akşam ya da yarın sabah erkenden söylediğiniz gibi fotoğraflayıp, ilgili bölüme ekleyeceğim. İlginize çok çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılar...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 22:13   #332
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Merhabalar umarım doğru bölüme yazmışımdır.Belkide aynı konu önceki yazılarda vardır .versa link atarmısınız lütfen
Bu bölgede (Doğu Karadeniz) daha önce farketmediğimiz en azından biz bilmiyoruz ,çiçeklerimize dadanan "pamuk böceği" diyeyim,zararı varmı veya ne tür bir böcek.
Çiçek saplarını katı yapışkan bir sıvı ile ıslatan herhalde o dur .Fotoğraflarda biraz kötü cıkmış ama ilerde daha netlerini çekeceğim.

Eklenen Resimler

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 15:49   #333
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yale Mesajı Göster
Merhabalar umarım doğru bölüme yazmışımdır.Belkide aynı konu önceki yazılarda vardır .versa link atarmısınız lütfen
Bu bölgede (Doğu Karadeniz) daha önce farketmediğimiz en azından biz bilmiyoruz ,çiçeklerimize dadanan "pamuk böceği" diyeyim,zararı varmı veya ne tür bir böcek.
Çiçek saplarını katı yapışkan bir sıvı ile ıslatan herhalde o dur .Fotoğraflarda biraz kötü cıkmış ama ilerde daha netlerini çekeceğim.
peki bitkiniz nedir? Hangi bitkilerde bu zararlıyı görüyorsunuz acaba?

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 18:44   #334
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Ama bu böcekler çok şirin. Neden kurtulmak istiyorsunuz ki?

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 20:57   #335
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
peki bitkiniz nedir? Hangi bitkilerde bu zararlıyı görüyorsunuz acaba?
Hangi tür çiçektir bilmem ,ama en kısa sürede tamamının fotoğrafını çekip yollayacağım.

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 19:48   #336
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Merhaba ,benim zen bahçemin köşebaşına yerleştirdiğim ve çok değer verdiğim karaçama 3 haftadır bir haller oldu, herşey Bonsai tekniklerinden öğrendiğim uç alımıyla başladı ,sonra annem karınca ilacı döktü..
İşte bu süreçlerden sonra ağacın eski yemyeşil ibreleri kahverengiye döndü,yeni çıkan mumların ibrelerinde de sararmalar olsa da %80 i hala yeşil..
Ne dersiniz ağaç ölüyor mu,yoksa hala ümidimiz var mı?

Eklenen Resimler

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2007, 21:50   #337
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2007
Merhaba, narlarda mantara karşı yapılan fungusit uygulaması için hangi ilacı tavsiye edersiniz. teşekkürler.

kmozt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 10:58   #338
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-07-2007
yaa herkese selam ben yenı uyeyım salatalık seralarım var salatalıklarımın yaprak uclarında yanıklar var.bana zıratcı arkadaslar element eksıklıgi dediler.arkadaslar bu turde bıldıgınız hastalıklar veya ogrene bılecegım bılgı alabılecegım yer varsa bana email atarsanız sevınırım...saygılarımla.

scream066 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 16:34   #339
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kanun43tr Mesajı Göster
değerli bitki dostları resimdeki çiceklerim 1 gün için de bu hale geldi sebebi ne olabilir sizce.

Burdan baktığıma göre yaprakların tamamında aynı şey gözükmüyoz eğer öle ise virüslü bir hastalık olabilir hasta oln yaprakları koparmak bir nebzede olsa sonuç vere bilir ama sanırım onun için geç kalınmış **** azot eksikliğinden kaynaklanan yaşlı yaprakların sararıp kurumasıda olabilir ama tam bir sonuç söyliyemiyorum inşallah bu yardımcı olabilir

Düzenleyen murtican : 26-07-2007 saat 16:37 Neden: eksik bilgi...
murtican Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 22:00   #340
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Merhabalar,
Bambu bölümüne yazmistim ama oraya sanirim pek bakan olmayacak çünkü epey eski mesajlar bambu yetistirme konusunda biri bana bilgi verirse çok sevinirim çünkü gerçekten ihtiyacim var, hiçbirsey bilmiyorum. Bambumun fotoğrafini da "Bambu" konu basliginin altina yazmistim. Tesekkür ederim.

casablanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 10:14   #341
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2007
çiçeklerim yokoluyor (küf)

Merhaba, birkaç gündür çiçeklerimin üzerinde küfe benzer oluşumlar ve yapraklarda benekler var ve hızla hepsi bozulmaya başladı. Begonya, cam güzeli, petunya, kadife çiçeği ya da gül, hiç farketmiyor hepsine bulaştı... Lütfen bununla başa çıkabileceğim bir yol bulan varsa yardım etsin. İlk kez bu baharda çiçeklerle ilgilenmeye başladım ve sonuç mükemmeldi. Ama onların gözümün önünde bu şekilde yok olmalarına dayanamıyorum

Aşk-ı Asi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 11:18   #342
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili Aşk-ı Asi forumumuza hoş geldiniz. Bahsettiğiniz oluşumlar Kurşuni küf veya küllemeye benzer belirtiler gösteriyor ancak sizin bir turizmci olarak mutlaka dijital fotoğraf makineniz vardır diye düşünüyorum. Eğer bitkilerinizde bahsettiğiniz oluşumların bitkinin bütününü ve yakın çekim olarak fotoğraflar buraya koyarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Siz eski bir forumcusunuz resim yerleştirmekte zorlanacağınızı sanmam ancak yine de sorun yaşarsanız imzamda bulunan Forum Kullanım Klavuzunu okumanızı tavsiye ederim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 15:47   #343
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Yol Hatmi ve Dahlialarım

Yol Hatmimde son bir aydır her gün 1-2 yaprak kaybediyorum lütfen yardımcı
olun, çiçeklerini görmeden başına bir şeyler gelmesinden korkuyorum.
Ayrıca Dahlialarımın durumuda hiç iyi değil gübre veya su sorunu yok konukçu sorunu yok ne istiyor anlayamıyorum.
İlgilerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2007, 21:49   #344
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Deportivo dalyanızın bir yaprağınız kesip kesi yerindeki iletim demetlerinin rengini söyler misiniz? Bir de hasta bitkinin tümünü fotoğraflamanızı rica edeceğim. Hasta bir veya iki yaprağı da daha yakın çekmeniz mümkün mü?

Yol hatmisini ise daha bol sulayın ve dengeli bir gübre verin. Sıcak havalarda yaprak döker endişe etmeyin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2007, 21:53   #345
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aşk-ı Asi Mesajı Göster
...birkaç gündür çiçeklerimin üzerinde küfe benzer oluşumlar ...başladı. Begonya, cam güzeli, petunya, kadife çiçeği ya da gül, hiç farketmiyor hepsine bulaştı...
Hoşgeldiniz, http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html adresinde,e-derginin ilk sayısı var. Burada uzmanımız Fmt79 küllemeyi çok detaylı anlattı. Güllerde külleme adlı makaleyi okuyunuz.

Eski 01-08-2007, 13:30   #346
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Küpeli küllenir mi?

Merhaba,

Bu resmi siteden aldım. Gül yapraklarında küllenme olarak tanıtılmış. Benim "küpeli"min yapraklarında da aynısı var. Küllenme küpeli de de olur mu oksa başka birşey mi?

Eklenen Resimler

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2007, 14:44   #347
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn. Feyzan,
1- Beyaz sinek(genelde sıcaklığın ve hava neminin arttığı dönemde görülen ve çok çabuk üreyen, bitkinin özsuyunu emerek iletim demetlerini tıkayan, bu şekilde önce yaprak kuruma ve sararmaları ile bitki ölümlerine neden olan ayrıca virüs bulaştıran böceklerdir.
2- İnsektisit kullanarak mücadele yapabilirsiniz. 2 haftada bir ilaçlama yapın. Komşu bahçeerde de ilaçlama yapılması gerekir. Çünkü çok çabuk bulaşan ve yayılan böceklerdir. Sonbahar geldiğinde gerekli budamaları yapın ve dökülen yaprakları toplayıp yakın.Uzun süre aynı tür ilaç kullanırsanız bağışıklık kazanırlar. Supracıde güzel bir ilaçtır.
3- Mine hn veya Ferhat 29'a da danışın. Daha etkili ilaçlar önerebilirler.
4- Evet o.
5- Evet o.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 08:15   #348
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Bitki Bitleri

Merhabalar,

Henüz foruma yeni katıldım. Bu konu başka bir başlık altında geçti mi bilmiyorum fakat aramalarım netice vermedi. Herneyse konuya geliyorum.

Ben geniş balkonumda bir toprak havuzu içerisinde süs bitkileri yetiştirmeye çalışıyorum fakat şu bitlerden bir türlü başımı kurtaramadım. Önce yeşil gül bitleri musallat oldu, onları bulduğum bir ilaç sayesinde temizledim fakat fazla kullanmış olucam güllerim 1,5 ay sonra kendilerine gelebildiler.
Şimdi ise beyaz pamuklu bitler (sanırım) musallat oldu, bunun için yakındaki bir seradan bir ilaç aldım, tarif edildiği gibi kullandım. Bitler bir süre çiçeklerden uzaklaşıp ortalarda gezdikten sonra muhtemelen ilacın etkisini kaybetmesiyle geri çiçeklerin üzerine kondular ve çiçeklerim ölmeye yüz tuttu. (Özellikle yıldız ve ateş çiçeği üzerinde konuşlandılar)

Mucize çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

onder1111 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 08:21   #349
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Sn onder1111 Ağaç ve Bitki hastalıkları tedavi yolları başlğı altında sorununuzun çeşitli çözümleri mevcut. Hatta pek çok ev yapımı ilaç tarifide var. Umarım bir an önce kurtulursunuz.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 10:49   #350
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2007
kavun yapraklarında sararma ve çürüme oluyor.bulaşan kısımlarda kavun da sararıyor, ayrıca geç ektiğim diğer parselde ise çıkışa olumsuz etki ediyor.. mantari hastalık olduğunu zannediyorum. böcek veya haşere değil. tarlaya yeni yeni bulaşmış. diğer kısımlara bulaşmadan hangi ilacı tavsiye edersibniz. şimdiden teşekkürler

bagerhk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 14:56   #351
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Bugün Samsun'da bir ziirat mühendisi ile görüştüm.Neem Azal ilaç satışı yapıyorlar.İlaç 1 Lt.Oda kullanmak için 250 lt suda çözülmesi gerekiyormuş.O yüzden ilaç alamıyorum.Hobi amaçlıda satılmıyormuş.Yardımcı olmak için 10 YTL 100ml sizin için yaparız dediler.Bakalım birkaç yeri daha araştırcam.Ona göre karar vercem.Bu kırmızı öümceklerle başım dertte...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 15:09   #352
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi Mesajı Göster
Bugün Samsun'da bir ziirat mühendisi ile görüştüm.Neem Azal ilaç satışı yapıyorlar.İlaç 1 Lt.Oda kullanmak için 250 lt suda çözülmesi gerekiyormuş.O yüzden ilaç alamıyorum.Hobi amaçlıda satılmıyormuş.Yardımcı olmak için 10 YTL 100ml sizin için yaparız dediler.Bakalım birkaç yeri daha araştırcam.Ona göre karar vercem.Bu kırmızı öümceklerle başım dertte...
Neem azalı deneyin ...organik bir ilaç, Ankara'da bulsam ben de alacağım ama yok.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 16:54   #353
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Burda da yok.Samsun 'da varmış.Kargoyla bana 18 ytl mal olur.Burlarda başka bir ilaca bakacam.Bakalım hangisi uygunsa ...

Eski 04-08-2007, 16:57   #354
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Kırmızı örümcekler benide bezdirdi.
Yepyeni alıyorum bitkiyi, ertesi gün ağlarla istila edilmiş durumda buluyorum. Dün yine acı biber uyguladım bakalım sonuç ne olacak?

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 19:13   #355
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Acı biber-Arapsabunu-Pelin hepsini denedim..
Kökten yok etmek lazım.

Eski 04-08-2007, 20:56   #356
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
"Kükürt başlıca olarak mantari hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde kırmızı örümcek mücadelesinde ve toprak asitliğini düşürmekte kullanılır.Bunun dışında örneğin kuru meyve ve sebze üretiminde de kullanılıyor. Ayrıca bir bitki besin maddesi. Organik tarımda da izinli bir madde.Kolay temin ediliyor, ucuz."
Mine Hanım yazmış.

Benim de başıma bela oldular bu kırmızı örümcekler. hem de pepinomda mantar oluştu. İkisi için de çözüm galiba. Ben bu hafta alacağım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2007, 09:51   #357
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
"Kükürt başlıca olarak mantari hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde kırmızı örümcek mücadelesinde ve toprak asitliğini düşürmekte kullanılır.Bunun dışında örneğin kuru meyve ve sebze üretiminde de kullanılıyor. Ayrıca bir bitki besin maddesi. Organik tarımda da izinli bir madde.Kolay temin ediliyor, ucuz."

Mine Hanım yazmış. Benimde başıma bela oldular bu kırmızı örümcekler. hem de pepinomda mantar oluştu. İkisi için de çözüm galiba. Ben bu hafta alacağım.
Zannedersem saksıda çiçekleri olan ve profosyonel olmayan biri olarak bir ilki başaracaksınız.

Daha önce evde-balkonda, kükürtü kimse denememişti en azından bu forumda yazılmamıştı.

Deneyimleriniz bu bakımdan önemli...uygulamayı resimlerle anlatırsanız çok iyi olur.Bu arada bilinen ve markalı olan bir kükürt alın derim gerçi bunlar büyük torbalarda satılıyor açık olarak satılır mı bilemem.

Ben de kükürt ve özellikle Aralık gibi bordo bulamacı uygulaması yapacağım.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 12:16   #358
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Küpeli küllenir miiiiii?

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 12:21   #359
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Külleniiiiiir.

Küpe çiçeği de külleme olur Tuba. Çözümü de forumdaki basit ev yapımı fungusitler veya ticari fungusitlerdir. Havalandırmaya ve ortam nemine dikkat edin, hastalıklı yaprakları usulca, üzerindeki tabakayı dağıtmadan toplayın. Sağlam yapraklara temas etmeyin.

Eski 06-08-2007, 13:06   #360
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2007
küpeçiçeği

Bir hafta önce aldığım küpeçiçeğimin yaprak uçlarında çürümeler var. Ayrıca yaprak kenarlarında çürüme ve siyah noktalar bulunmakta. Arap sabunlu karışımı uyguladım daha beter oldu. Yapraklar sararıp düşmeye başladı .Bana yardımcı olursanız sevinirim bir daha almıcam dedim yine aldım ,dayanamadım yine hastalandı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

KÜPEÇİÇEĞİ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025