agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2007, 13:57   #1
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
[quote=malina;22249]Zararlılar için size evde yapacağınız basit birkaç tarif...

Tarif 2
Bir ölçü çok çok acı biber,
Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı,
6 ölçü su

Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun,
Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün.

Yaprak bitlerine ve beyaz sineğe çok etkilidir,
sümüklü böcek ve salyangozlar için kaçırıcıdır. "

Yanlış yere yazmışım, belki buradan yanıt alabilirim
Yaprak bitinden sarımsaklı solüsyonla kurtardığım bitkilerime şimdi de beyaz sinekler musallat oldu. Burada pelin yaprağı bulamadım onun yerine başka (sarımsaklı hariç, yaprakları fena halde kavurdu)hangi reçeteyi kullanabilirim?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:25   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
... bitkilerime şimdi de beyaz sinekler musallat oldu. Burada pelin yaprağı bulamadım onun yerine başka (sarımsaklı hariç, yaprakları fena halde kavurdu)hangi reçeteyi kullanabilirim?

Kadife çiçeğini (Tagates erecta) bütün olarak rondoya koyun parçalayın, üzerine su ekleyin, bütün gece bekletin. Ertesi gün süzün ve bitkinize spreyleyin. Bütün ilaçlarda olduğu gibi önce bir noktaya püskürtüp bekleyin.

Aynı işlemi domates veya patates yaprakları ile de yapabilirsiniz.

Ezgi beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:22   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Acı biber tek başına da etkili oluyor, Sardunyada ki tırtıla da etkili olacağını düşünüyorum. Kırmızı örümcekte, pamuklu bitte faydasını gördüm.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:23   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Dünya Yeşil Kalsın, Bir de buraya tıklayın burada bazı tarifler var. Onları inceleyin.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 14:50   #5
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu bir mazı Buket Hanım. Bu arada şu anda nasıl bir sulama yapıyorsunuz. Son günlerde yükselen sıcaklarla beraber suyu da arttırmış olmalıydınız. Hiç gübre veriyor musunuz? Bu aralar verdiniz mi? Saksının deliği düzgün mü, suyu güzelce tahliye ediyor mu? Mazınızın kök boğazını yoklayın, kabuk kolaylıkla kalkıyor mu?

Eski 17-07-2007, 15:49   #6
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Sevgili Mine hanım, saksıların deliklerini kontrol ettim. Su tahliyeleri sağlıklı.
Hava sıcaklığının artması ile gündüzleri yaptığım sulamayı akşam üzeri veya saat 9:00 gibi daha serin saatlerde yapmaya başladım.
Gübreleme konusunda ise, mazıları aldığımda (Nisan ayında) bu saksılara ekerken gübrelemiştim, sonrasında gübre vermedim. sadece geçen hafta bu olayın başlaması üzerine hafifçe köklerini eşeleyerek havalandırma yapmaya çalıştım
Kök boğazlarını kontrol ettim ( Bu arada kök boğazı dediğiniz yer kökünün toprak ile ilk dalları arasında kalan kısmı mı?) kabukları kesinlikle soyulamıyor.
Kurumaları fotoğrafta görüldüğü gibi yanık gibi.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 16:11   #7
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Buket Hanım, sulamanızı değiştirmeyin, ancak mazılarda bu durum genelde mantari hastalık sonucu görülüyor. Buna benzer durumlarda bitkide fusarium, rhizoctonia gibi toprak mantarlarının yol açtığı hastalıklar tesbit edilmiş. Bir toprak zararlısı olan nematod etkisi ile de buna benzer görüntüler ortaya çıkıyor. Şimdi siz nematod varsa evde birşey yapamazsınız, ama mantar hastalığı olma ihtimaline karşın, Benlate + Captan ile ilaçlama yapmalısınız.

Eski 17-07-2007, 17:03   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Mine Hn

Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Aşırı gübreden yakmama dair soruyu buraya sorduğum günden bu yana sizin dediğiniz gibi, aşırı suyla -minicik bir saksıyı 1,5ltre içme suyu ile- yıkayıp duruyorum son 3 gündür...

Tesadüf; gözüm görmeye elvermediği için bozuk yaprakları da, dalları da tek tek makasla kesip atıyordum. Nispeten gölgelik bir yere almıştım forumdan daha önce okuduğum tedavi süreci bilgilerinden yola çıkarak.

Yani şimdilik herşey sizi tarif ettiğiniz gibi gitmekte. Umarım hayatta kalmasını sağlayabiliriz beraberce.

Tek endişem, aşırı sudan dolayı, bu sefer de çürümeye neden olmak...

Yaseminden çelik almak konusunda biraz kararsızım. Tam olarak neresinden nasıl almalıyım kestiremiyorum da...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 20:57   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu durumda yıkama işlemine bir son verin Şimdi normal sulama düzeninize dönün. Bundan sonraki ilk sulamada eğer elinizde varsa deniz yosunu verin, yoksa edinin, yine verin

Bu arada son haliyle dalları düzgün gösteren bir fotoğraf çekin, yasemin üretimi başlığına ekleyin, nereden kesebilirsiniz beraber bakalım. (Pembe yasemin inanılmaz keskin ve baygın kokar, en sevdiğim sarılıcılardandır. )

Eski 14-08-2011, 12:25   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2009
Çiçeğim ölüyor :((

Merhabalar,

Drecena çiçeğimi kendi konusuna da yazdım fakat uzun zamandır kimse birşey yazmadığı için burada tekrar sormak istedim.Resmini de çektim başarabilirsem onu da koyacağım.3 ana dallı drecena'm en ufak boylusuyla ortancası beyaz beyaz noktalanmalar oluştu.Çevremde sorum beyaz sabunlu su ile su püskürtme tekniğini uyguladım 1 kez ama birşey değişmedi.Drevamlı mı yapm am gerekti anlayamadım.Sitede yeni saylırım bazı başlıkları aradım linkleri tıkladım ama kullanılmıyor gibi bir ibare yazmıştı sanırsam bir türlü ulaşamadım.Bu hastalıktan nasıl kurtarabilirim çiçeğimi ?

Ayrıca en uzun kök hastalıksız ona da bulaşmaması için onu farklı saksıya geçirsem mi ???

Eklenen Resimler

Dagkum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2015, 20:56   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2015
sardunya dal ve yapraklardaki siyah noktacıklar, devamında yapraklarda hızlı sararma

merhabalar.

sardunya dal ve yapraklarda siyah noktacıklar oluşmaya başladı.
devamında yapraklarda hızlı sararma gözlemliyorum.
ve tomurcuk henüz açmadan içi karardı ve düştü.

arap sabunu, sarımsak, acı biber karışımlarını fıs fıs şeklinde uyguladım 7-10 gündür ancak bir iyileşme gözlemleyemedim.

zaten sonbaharın yıkıcı etkisi de mevcut bitkiler üzerine.

sardunyalarımı tamamen kaybetmeden hızlı ve net bir çözüm rica ediyorum sizlerden. bu bir ilaç tavsiyesi de olabilir.

pazar günü eminönü çiçekçiler çarşısına gidip mücadele ilaçlarına bakacağım. tavsiye rica ediyorum sizden.

teşekkürler.

Eklenen Resimler

onedemio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 01:33   #12
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Mine hanım, teşekkürler. Tavsiyenizi uygulayacağım. Umarım bu iki ilacı bulurum. Durum ile ilgili size yine bilgi vereceğim.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 09:17   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Mine HN

Dün akşam da bol bol sudan geçirmiştim zaten
Suya boğmayı bırakacağım, peki.
Bu akşam ya da yarın sabah erkenden söylediğiniz gibi fotoğraflayıp, ilgili bölüme ekleyeceğim. İlginize çok çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılar...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 23:13   #14
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Merhabalar umarım doğru bölüme yazmışımdır.Belkide aynı konu önceki yazılarda vardır .versa link atarmısınız lütfen
Bu bölgede (Doğu Karadeniz) daha önce farketmediğimiz en azından biz bilmiyoruz ,çiçeklerimize dadanan "pamuk böceği" diyeyim,zararı varmı veya ne tür bir böcek.
Çiçek saplarını katı yapışkan bir sıvı ile ıslatan herhalde o dur .Fotoğraflarda biraz kötü cıkmış ama ilerde daha netlerini çekeceğim.

Eklenen Resimler

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 16:49   #15
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yale Mesajı Göster
Merhabalar umarım doğru bölüme yazmışımdır.Belkide aynı konu önceki yazılarda vardır .versa link atarmısınız lütfen
Bu bölgede (Doğu Karadeniz) daha önce farketmediğimiz en azından biz bilmiyoruz ,çiçeklerimize dadanan "pamuk böceği" diyeyim,zararı varmı veya ne tür bir böcek.
Çiçek saplarını katı yapışkan bir sıvı ile ıslatan herhalde o dur .Fotoğraflarda biraz kötü cıkmış ama ilerde daha netlerini çekeceğim.
peki bitkiniz nedir? Hangi bitkilerde bu zararlıyı görüyorsunuz acaba?

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 19:44   #16
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Ama bu böcekler çok şirin. Neden kurtulmak istiyorsunuz ki?

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 21:57   #17
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
peki bitkiniz nedir? Hangi bitkilerde bu zararlıyı görüyorsunuz acaba?
Hangi tür çiçektir bilmem ,ama en kısa sürede tamamının fotoğrafını çekip yollayacağım.

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 20:48   #18
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Merhaba ,benim zen bahçemin köşebaşına yerleştirdiğim ve çok değer verdiğim karaçama 3 haftadır bir haller oldu, herşey Bonsai tekniklerinden öğrendiğim uç alımıyla başladı ,sonra annem karınca ilacı döktü..
İşte bu süreçlerden sonra ağacın eski yemyeşil ibreleri kahverengiye döndü,yeni çıkan mumların ibrelerinde de sararmalar olsa da %80 i hala yeşil..
Ne dersiniz ağaç ölüyor mu,yoksa hala ümidimiz var mı?

Eklenen Resimler

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2007, 22:50   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2007
Merhaba, narlarda mantara karşı yapılan fungusit uygulaması için hangi ilacı tavsiye edersiniz. teşekkürler.

kmozt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 11:58   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-07-2007
yaa herkese selam ben yenı uyeyım salatalık seralarım var salatalıklarımın yaprak uclarında yanıklar var.bana zıratcı arkadaslar element eksıklıgi dediler.arkadaslar bu turde bıldıgınız hastalıklar veya ogrene bılecegım bılgı alabılecegım yer varsa bana email atarsanız sevınırım...saygılarımla.

scream066 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 21:51   #21
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sayın Mine Pakkaner,
Benim sorunum, bahçemdeki güllere dadanan,sert kabuklu başparmağımızın tırnağı büyüklükteki, parlak gri yeşil arası renkteki böcekler. Ben onlara doz doz diyorum. Çünkü kuyruk kısımlarında istediğinde açtığı ve uçmasını sağlayan kanatları var. Zoru görünce dozzz diye uçuyorlar. Gül goncalarının ve açmış güllerin içine girerek spermleri yiyorlar. Böyle olunca çiçek de açamıyor, soluyor veya cansız bir çiçek oluyor. Birkaç defa toplamayı denedim, ama başedemedim. Bahçemde 100 kökten fazla gül var. Topladığım böceklerden birkaç tanesini ziraatçılara götürüp ilaç istedim. Verilen ilaçlar da maalesef tesir etmedi. En kısa zamanda resimlerini çekip yüklemeye çalışacağım.
Beni aydınlatırsanız memnun olurum.
Saygılar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2007, 13:28   #22
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Baharın kurtardığım menekşelerime unlu bitler yeniden musallat oluyorlar bir kaç aydır bir şey yoktu havadan mı topraktan mı meydana geliyor bu böcekler henüz küçükler mücadeleye hemen mi başlayayım (yağlı arap sabunu tekniği)büyümelerini mi bekleyeyim birkaç tanesini kürdanla temizledim

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2007, 22:37   #23
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
Minemdeki küllemeyi durduramıyorum tam düzeliyor tekrar başlıyor sizce ne uygulamalıyım?

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 23:00   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Merhabalar,
Bambu bölümüne yazmistim ama oraya sanirim pek bakan olmayacak çünkü epey eski mesajlar bambu yetistirme konusunda biri bana bilgi verirse çok sevinirim çünkü gerçekten ihtiyacim var, hiçbirsey bilmiyorum. Bambumun fotoğrafini da "Bambu" konu basliginin altina yazmistim. Tesekkür ederim.

casablanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 16:47   #25
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Yol Hatmi ve Dahlialarım

Yol Hatmimde son bir aydır her gün 1-2 yaprak kaybediyorum lütfen yardımcı
olun, çiçeklerini görmeden başına bir şeyler gelmesinden korkuyorum.
Ayrıca Dahlialarımın durumuda hiç iyi değil gübre veya su sorunu yok konukçu sorunu yok ne istiyor anlayamıyorum.
İlgilerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 11:14   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2007
çiçeklerim yokoluyor (küf)

Merhaba, birkaç gündür çiçeklerimin üzerinde küfe benzer oluşumlar ve yapraklarda benekler var ve hızla hepsi bozulmaya başladı. Begonya, cam güzeli, petunya, kadife çiçeği ya da gül, hiç farketmiyor hepsine bulaştı... Lütfen bununla başa çıkabileceğim bir yol bulan varsa yardım etsin. İlk kez bu baharda çiçeklerle ilgilenmeye başladım ve sonuç mükemmeldi. Ama onların gözümün önünde bu şekilde yok olmalarına dayanamıyorum

Aşk-ı Asi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 12:18   #27
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili Aşk-ı Asi forumumuza hoş geldiniz. Bahsettiğiniz oluşumlar Kurşuni küf veya küllemeye benzer belirtiler gösteriyor ancak sizin bir turizmci olarak mutlaka dijital fotoğraf makineniz vardır diye düşünüyorum. Eğer bitkilerinizde bahsettiğiniz oluşumların bitkinin bütününü ve yakın çekim olarak fotoğraflar buraya koyarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Siz eski bir forumcusunuz resim yerleştirmekte zorlanacağınızı sanmam ancak yine de sorun yaşarsanız imzamda bulunan Forum Kullanım Klavuzunu okumanızı tavsiye ederim.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2007, 22:53   #28
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aşk-ı Asi Mesajı Göster
...birkaç gündür çiçeklerimin üzerinde küfe benzer oluşumlar ...başladı. Begonya, cam güzeli, petunya, kadife çiçeği ya da gül, hiç farketmiyor hepsine bulaştı...
Hoşgeldiniz, http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html adresinde,e-derginin ilk sayısı var. Burada uzmanımız Fmt79 küllemeyi çok detaylı anlattı. Güllerde külleme adlı makaleyi okuyunuz.

Eski 30-07-2007, 22:49   #29
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Deportivo dalyanızın bir yaprağınız kesip kesi yerindeki iletim demetlerinin rengini söyler misiniz? Bir de hasta bitkinin tümünü fotoğraflamanızı rica edeceğim. Hasta bir veya iki yaprağı da daha yakın çekmeniz mümkün mü?

Yol hatmisini ise daha bol sulayın ve dengeli bir gübre verin. Sıcak havalarda yaprak döker endişe etmeyin.

Eski 01-08-2007, 14:30   #30
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Küpeli küllenir mi?

Merhaba,

Bu resmi siteden aldım. Gül yapraklarında küllenme olarak tanıtılmış. Benim "küpeli"min yapraklarında da aynısı var. Küllenme küpeli de de olur mu oksa başka birşey mi?

Eklenen Resimler

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025