![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Forumda külleme için pekçok bilgi vardı sanırım. Gül için önerilen fungusitleri de kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
Sayın fmt79 benim de sorum sulama zamanı ile ilgili olacak. Çoğu kaynakta okuduğum sulamayı ya gece geç vakit veya sabah erken vakitte yapmak gerektiği idi. Genelde sabahları öğlen vakti uyandığım için ben de gece 2 - 3 gibi sulamaya çalışıyorum. Gün batarken toprak halen daha sıcak olduğu için sulamanın uygun olmayacağını düşündüm hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O yüzden mümkün olduğunca gece geç saatlerde (23:00-24:00) **** sabah erken saatlerde (05:00-06:00) sularsanız bitki için en uygun sulama olur. Burada önemli olan saat değil havanın serin olmasıdır. Sıcak ortamda bitkiler daha hızlı su kaybederler. Gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde hava nispeten serin olduğu için sulama bu dönemlerde yapılmalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() daliha cinsi cicegime domateslerime ozellikle domateslerime zarar veren bocegin resmini cekemedim teknik olanaklardan dolayi ( 2 mega pixel bir digital camera dan dolayi makro cekim yapamadim ) ancak bir arkadasimiz meneksesinin uzerinde cektigi bir bocegi gorunce ona cok benzedigini gordum sizde dikkatlice asagidaki resme bakin ve ve bu meneksenin uzerindeki bocege cok benzeyen kucukken biraz daha ince olan bit gibi bir bocek bunlara neden oluyor. ziraai ilac satan bir firmaya gosterdim aldigim ilaci bir domatesimde denedim olculendirmeyi dedigi gibi yapmama ragmen domatesin yapraklarinin lekeli olan yerlerden kurumaa be diger yapraklarina hizla yayilmaya basladigini gordum bunun uzerine ziraai ilac kulanmak artik istemiyorum sanada tavsiyem bu tur boceklere karsi dogal ilaclarla mucadele saygilar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
![]() ![]() Benim Areka'larımın dibinde bugün toprak üzerinde binlerce beyaz beyaz küçük küçük sineğe benzer yaratıklar gördüm. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? İlaç kullanmam gerekir mi? Gerekirse hangi ilaç veya ilaçlar? Nereden bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf eklemeniz mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fmt79, İlginiz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Amme hizmeti gibi birşey sizin bu yaptığınız. Forumda, bu durum, giderek normalmiş gibi algılanmaya ve kanıksanmaya başladı bence; lakin kıymeti bilmek ve takdir etmek lazım. Tüm danışan ve danışacak arkadaşlar adına şükranlarımı sunmama izin verin lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2007
|
Evin etrafındaki yabani otlarda gördüğüm siyah leker çok dikkatimi çekmeye başladı. Bahçedeki begonvilin de birkaç yaprağında bu siyah lekelerden gördüm. Bunların sebepleri ne olabilir? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Petunyalarımın üzerinde şeker şerbeti gibi yapışkan bir tabaka oluştu. Yapraklar yapış yapış oldu. ![]() ![]() ![]() Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış. Ben evde yapacağım doğal bir ilaçla sorunu çözebilir miyim acaba? Şimdiden teşkkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerime bakıyorum ama böcek türü birşey göremiyorum. Mesajını okuduktan sonra daha yakından inceledim. Sanki çok küçük kahverengi bitler var. Ama emin değilim hareket etmiyorlar. ![]() Fotoğraflamayı düşündüm ama çok küçüktü. Elimele ezdim yaprağın üzerinde iz bırakarak ezildi. Güve kelebeği gibi bir iz bıraktı. Dün akşam arapsabunlu su püskürmüştüm. Bugün sanki biraz daha yapışkanlık azalmış. Ama güneşte sanki daha çok artıyor. Püskürtmeden sonra henüz güneş görmedi. Ne yapmam gerekiyor. Yardımını bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79. Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fmt79 bilgiler için çok teşekkürler. Diğer konularda sizin de belirttiğiniz gibi doğru uygulandığında zirai ilaçların bir çok problemi çözdüğünü düşünüyorum. Ev yapımı ilaç dememdeki kasıt hemen önlem alabilmek içindi. Zira hafta sonuna kadar ilaç bulma şansım yok. Yanlış anlaşılmak istemem. Üstelik süs bitkisi için kullanacağım sebze meyve olsa belki daha seçici olmak gerekir diye düşünüyorum. Tekrar çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2007
|
fmt79 tesekkür ederim. Durspan 4 kullandığım bir ilaç. Şimdi daha inanarak kullanacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Her ne kadar ruhsatlı ise de Dursban 4 ve muadillerini (Chlorpyrifos Ethyl) sakın ola ki beslenmek amacıyla ürettiğiniz bitkilerde kullanmayın. Çok zehirli ve kalıntı bırakan bir insektisittir. Ama süs bitkileri için ideal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
Mine hanım, Yazılarınızın çoğunu okumaya çalıştım.Fakat benim sorunuma net olarak benzeyen sorun bulamadığım için çözüm de alamadım. Balkonda bibe ve domates yetiştiriyorum.Biberlerimin bir kısmı henüz yaprak ,bir kısmı da çiçek ve meyve vermiş durumda.Bir süre önce yaprak ve dallarda özellikle çiçek erafında küçücük kara sineğe benzeyen böcekler oluştu.izlediğime göre önce yaprak altındave üzerinde küçük yuvarlak tahum gibi birşey oluşuyor.Sanırım daha sonra bunlardan küçük sinekler çıkıyor.çiçeğin etrafını sarıyor ve çiçek ölüyor.Bu sinekler henüz yaprak halinde olan diğer biber ve domateslere de gidiyor.Elimle temizledim ilk önce fakat bitkinin en tepesinde yaprak ve meyve kısmı çok sık olduğu için ulaşamıyorum.Önerebileceğiniz doğal ilaç yöntemi bulunuyor mu? Çiçekçilere sorduğumda zenk ilacı verdiler.Adı DVPP 53 MM.1 L suya 3 damla diye.Ancak emin olamıyorum. Ayrıca biberim birçok çiçek veriyor.Tam meyve oluşuyor ama çiçek üzerindeyken kopup düşüyor. Nedeni ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada foruma nasıl yazacağımı bilmiyorum. Şu an yine şansımı denedim.Burası cevapla bölümü sanırım. Nereden ve nasıl yazışma yapabileceğimi söyler misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Calypso (Thiacloprid) Bayer, ilaçlama-hasat aralığı: 3 gün Actara 240 SC (Thiametoxam) Syngenta, hasat aralığı: 5 gün Oncaplan 20 SP (Acetamiprid) Onca Tarım, hasat aralığı: 3 gün Üçü de başarılı insektisitler, hangisi size uygun gelirse onu kullanın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zararlının ismi Thrips, malesef Türkçe bir ismi yok. ![]() Mücadelesinde geniş etkili herhangi bir insektisit kullanılabilir. Bu zararlıya özelleşmiş bir insektisit yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Gördüğünüz gibi mesajınız çıkmış. Forum kullanımıyla ilgili bir başlık var orası faydalı olacaktır. Mesajların altındaki hızlı cevap ya da konuyu yanıtla seçeneklerinden birini tıklayıp mesajınızı yazabilirsiniz. Çabuk cevap almak için mesajın uygun başlıkta olmasının faydası var. Evde yapılabilen ilaçlar tarifini de bulup bakabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
İlgin için teşekkür ederim. Hangi ilacı kullanmam gerektiğini bilmediğim için detaylı uzman bilgisine ihtiyacım var. Ayrıca aldığım ilaç ve kullanım şeklinin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Biberlerim ölsün istemiyorum elbette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Alıntı:
daha temiz ve uzak bir yerde sasirtma yaptim ama sanirim buda ise yaramicak cunku bit gibi gorunen hasereleri oldurmek cok zor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|