agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2007, 11:58   #1
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sayın fmt79 merhaba,

Uzun bir zaman sonra yeniden irtibattayız işte.

Benim balkonumda hanımeli var...

Yeni bir sorun peydah oldu hanımelimde. Şöyle ki: Aynen gülde gördüğümüz külleme benzeri küfümsü bir yapı oluşmuş kimi yapraklarda ve bazı dal/gövdenin kimi bölümlerinde.

Bu küf görünümlü (sanırım mantari, fungus yapı) durumun ilerlediği yapraklar var bir iki tane; onlar da yaş bir halde kararmaya yüz tutmuşlar.

Bu, bahsettiğim gibi mantari bir hastalık mıdır? Külleme için tarif edilen ilaçlar iyi gelir mi? Ne yapmalıyım?

Tarifimi daha netleştirebilmek için ekte fotoğrafları ilginize sunarım.

Teşekkür ve saygılarımla.
Ah keşke bütün üyeler böyle net fotoğraflar çekse. Çok güzel görüntülemişsiniz. Evet bu ismini sıkça duyduğumuz meşhur külleme hastalığıdır. Patojen mikroorganizma bir fungustur (mantar). Önlem almadığınız takdirde kül serpilmiş gibi görünen yaprakların hepsi kahverengi-siyah bir renk alıp kuruyacaktır.

Forumda külleme için pekçok bilgi vardı sanırım. Gül için önerilen fungusitleri de kullanabilirsiniz.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2007, 07:46   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Sulamayı geceye bırakmayın. Gece toprağın ıslak olması, mantar üremesini artırabilir. Bitkiler için olumsuz olabilir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2007, 14:12   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-04-2007
Sayın fmt79 benim de sorum sulama zamanı ile ilgili olacak. Çoğu kaynakta okuduğum sulamayı ya gece geç vakit veya sabah erken vakitte yapmak gerektiği idi. Genelde sabahları öğlen vakti uyandığım için ben de gece 2 - 3 gibi sulamaya çalışıyorum. Gün batarken toprak halen daha sıcak olduğu için sulamanın uygun olmayacağını düşündüm hep.

lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2007, 12:04   #4
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Sayın fmt79 benim de sorum sulama zamanı ile ilgili olacak. Çoğu kaynakta okuduğum sulamayı ya gece geç vakit veya sabah erken vakitte yapmak gerektiği idi. Genelde sabahları öğlen vakti uyandığım için ben de gece 2 - 3 gibi sulamaya çalışıyorum. Gün batarken toprak halen daha sıcak olduğu için sulamanın uygun olmayacağını düşündüm hep.
Sadece çiçek sulamak için gece o saatlerde kalkmanıza gerek yok. Doğrudur, en iyi sulama zamanı akşam geç saatler **** sabah erken saatlerdir. Burada önemli olan bitkinin en az su kaybettiği zamanda sulamayı yapmaktır. Çünkü su toprakta kalmadan bitki suyu alırsa, çözünmesi uzun süren besin maddelerini daha az alacak, sizin verdiğiniz su bitkiye sadece su olarak girecektir. Sulamadaki amaç sadece su vermek değil aynı zamanda topraktaki besin maddelerini de bitkinin almasını sağlamaktır.

O yüzden mümkün olduğunca gece geç saatlerde (23:00-24:00) **** sabah erken saatlerde (05:00-06:00) sularsanız bitki için en uygun sulama olur. Burada önemli olan saat değil havanın serin olmasıdır. Sıcak ortamda bitkiler daha hızlı su kaybederler. Gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde hava nispeten serin olduğu için sulama bu dönemlerde yapılmalıdır.

Eski 15-05-2007, 18:57   #5
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Sevgili izmirli dostum lizard su resimlerdeki hasta yapraklar uzerinde **** diger sebzelerin uzerinde hani su balkonda sebze bolumundeki korunakli olanlar degil ****** (onlari da begeni ile takip ettigimizi bildiriyim sirasi gelmisken) bu resimdeki gibi hasereler dikkatinizi cektimi cok cok kucukturler eger gorduyseniz ve ilac iyi gelirse lutfen banada bildirin cunku bana tavsiye edilen bir ilac malesef olmadi
Name:  D3S.jpg
Views: 8269
Size:  60.4 KB

Name:  D7.jpg
Views: 8178
Size:  55.4 KB

Name:  D9.jpg
Views: 8066
Size:  41.7 KB

Name:  D19.jpg
Views: 8441
Size:  63.7 KB

daliha cinsi cicegime domateslerime ozellikle domateslerime zarar veren bocegin resmini cekemedim teknik olanaklardan dolayi ( 2 mega pixel bir digital camera dan dolayi makro cekim yapamadim ) ancak bir arkadasimiz meneksesinin uzerinde cektigi bir bocegi gorunce ona cok benzedigini gordum sizde dikkatlice asagidaki resme bakin ve ve bu meneksenin uzerindeki bocege cok benzeyen kucukken biraz daha ince olan bit gibi bir bocek bunlara neden oluyor. ziraai ilac satan bir firmaya gosterdim aldigim ilaci bir domatesimde denedim olculendirmeyi dedigi gibi yapmama ragmen domatesin yapraklarinin lekeli olan yerlerden kurumaa be diger yapraklarina hizla yayilmaya basladigini gordum bunun uzerine ziraai ilac kulanmak artik istemiyorum sanada tavsiyem bu tur boceklere karsi dogal ilaclarla mucadele saygilar

Eklenen Resimler

akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2007, 16:25   #6
Yeni Üye

bgulec's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Wink

Merhabalar...

Benim Areka'larımın dibinde bugün toprak üzerinde binlerce beyaz beyaz küçük küçük sineğe benzer yaratıklar gördüm. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? İlaç kullanmam gerekir mi? Gerekirse hangi ilaç veya ilaçlar? Nereden bulabilirim?

bgulec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2007, 12:04   #7
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bgulec Mesajı Göster
Merhabalar...

Benim Areka'larımın dibinde bugün toprak üzerinde binlerce beyaz beyaz küçük küçük sineğe benzer yaratıklar gördüm. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? İlaç kullanmam gerekir mi? Gerekirse hangi ilaç veya ilaçlar? Nereden bulabilirim?
Fotoğraf eklemeniz mümkün mü?

Eski 07-05-2007, 20:54   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Sevgili fmt79,

İlginiz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Amme hizmeti gibi birşey sizin bu yaptığınız.

Forumda, bu durum, giderek normalmiş gibi algılanmaya ve kanıksanmaya başladı bence; lakin kıymeti bilmek ve takdir etmek lazım.

Tüm danışan ve danışacak arkadaşlar adına şükranlarımı sunmama izin verin lütfen...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2007, 11:39   #9
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sevgili fmt79,

İlginiz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.

Amme hizmeti gibi birşey sizin bu yaptığınız.

Forumda, bu durum, giderek normalmiş gibi algılanmaya ve kanıksanmaya başladı bence; lakin kıymeti bilmek ve takdir etmek lazım.

Tüm danışan ve danışacak arkadaşlar adına şükranlarımı sunmama izin verin lütfen...
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Eski 08-05-2007, 18:21   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-04-2007
Evin etrafındaki yabani otlarda gördüğüm siyah leker çok dikkatimi çekmeye başladı. Bahçedeki begonvilin de birkaç yaprağında bu siyah lekelerden gördüm. Bunların sebepleri ne olabilir?

lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 21:37   #11
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Çam ağacımdaki tırtılların tahrip edip yok ettiği dallar tekrar yeşillenmeye başladılar.Bu konuda yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2007, 19:02   #12
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Petunyalarımın üzerinde şeker şerbeti gibi yapışkan bir tabaka oluştu.
Yapraklar yapış yapış oldu.

Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış.

Ben evde yapacağım doğal bir ilaçla sorunu çözebilir miyim acaba?

Şimdiden teşkkürler...

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 07:52   #13
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster

Bunun Basara adlı bir hastalık olduğu Zirai ilaç satan firmalardan basara ilacı alıp bitkiye gerekli dozda püskürtürsem geçeceğini Sevgili Gözde arkadaşımız yazmış.

Şimdiden teşkkürler...
Kanlı Balsıra diyecektiniz galiba. Fakat kanlı balsıra mı yoksa yıldız koşnili mi olduğunu anlamak için birkaç kriter var. Neyse sorun bu değil de, gördüğünüz şeyler hastalık değil bitki zararlısıdır.

Eski 11-05-2007, 13:30   #14
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
Kanlı Balsıra diyecektiniz galiba. Fakat kanlı balsıra mı yoksa yıldız koşnili mi olduğunu anlamak için birkaç kriter var. Neyse sorun bu değil de, gördüğünüz şeyler hastalık değil bitki zararlısıdır.
Sevgili fmt79 ne olduğunu tam bilemiyorum petunyların yapraklarında yapışkanlık olduğunu yazdığımda basara cevabını almıştım.

Bitkilerime bakıyorum ama böcek türü birşey göremiyorum. Mesajını okuduktan sonra daha yakından inceledim. Sanki çok küçük kahverengi bitler var. Ama emin değilim hareket etmiyorlar.

Fotoğraflamayı düşündüm ama çok küçüktü. Elimele ezdim yaprağın üzerinde iz bırakarak ezildi. Güve kelebeği gibi bir iz bıraktı.

Dün akşam arapsabunlu su püskürmüştüm. Bugün sanki biraz daha yapışkanlık azalmış. Ama güneşte sanki daha çok artıyor. Püskürtmeden sonra henüz güneş görmedi.

Ne yapmam gerekiyor. Yardımını bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden.

Eski 11-05-2007, 16:23   #15
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:

Şimdiden teşkkürler...
Ev yapımı ilaçlar konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Bu zararlılara karşı biyo-insektisit de yok. Ama petrol yağları ile hazırlanan insan ve çevre sağlığına, yararlı böceklere etkisi çok düşük bir insektisit var. Kabuklu bitler ve koşniller için rahatlıkla kullanılabilir.

Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz...

Eski 24-05-2007, 20:04   #16
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
Ev yapımı ilaçlar konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Bu zararlılara karşı biyo-insektisit de yok. Ama petrol yağları ile hazırlanan insan ve çevre sağlığına, yararlı böceklere etkisi çok düşük bir insektisit var. Kabuklu bitler ve koşniller için rahatlıkla kullanılabilir.

Yazlık Beyaz yağ diye sorabilirsiniz. **** birçok ticari isim var Hektolineum ve Porkan bunlardan birkaçı. En azından yararlı böcekleri öldürmemiş olursunuz...
Petunyalarımdaki yapışkanlık için Sevgili fmt79 yukarıda alıntıladığım mesajda yazlık yağ önermişti.

Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79.

Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum.

Eski 24-05-2007, 21:01   #17
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Petunyalarımdaki yapışkanlık için Sevgili fmt79 yukarıda alıntıladığım mesajda yazlık yağ önermişti.

Petunyalarıma 1 haftada 2 defa arapsabunlu ev ilacını uyguladıktan sonra, yazlık yağ püskürttüm. 24 saat gibi kısa bir sürede sorun çözlümüş görünüyor. Sadece 1 defa kullandım. Çok teşekkürler fmt79.

Bu problemi yaşayanlara kullanmalarını öneriyorum.
Rica ederim, ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Eski 11-05-2007, 17:05   #18
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Sevgili fmt79 bilgiler için çok teşekkürler.

Diğer konularda sizin de belirttiğiniz gibi doğru uygulandığında zirai ilaçların bir çok problemi çözdüğünü düşünüyorum. Ev yapımı ilaç dememdeki kasıt hemen önlem alabilmek içindi. Zira hafta sonuna kadar ilaç bulma şansım yok. Yanlış anlaşılmak istemem. Üstelik süs bitkisi için kullanacağım sebze meyve olsa belki daha seçici olmak gerekir diye düşünüyorum.

Tekrar çok teşekkürler...

Eski 11-05-2007, 17:32   #19
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Sevgili fmt79 bilgiler için çok teşekkürler.

Diğer konularda sizin de belirttiğiniz gibi doğru uygulandığında zirai ilaçların bir çok problemi çözdüğünü düşünüyorum. Ev yapımı ilaç dememdeki kasıt hemen önlem alabilmek içindi. Zira hafta sonuna kadar ilaç bulma şansım yok. Yanlış anlaşılmak istemem. Üstelik süs bitkisi için kullanacağım sebze meyve olsa belki daha seçici olmak gerekir diye düşünüyorum.

Tekrar çok teşekkürler...
Forumdaki ev yapımı ilaçlardan pekçoğu dünya çapında bilinen ve kullanılan doğal pestisitlerdendir. Hatta bazıları organik tarımda kullanılmaktadır. Deneyebilirsiniz, hatta iyi sonuç ta alabilirsiniz. Çözüm önerileri forumda var, karar tamamen size kalmış.

Eski 14-05-2007, 10:34   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2007
fmt79 tesekkür ederim. Durspan 4 kullandığım bir ilaç. Şimdi daha inanarak kullanacağım

tosarik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 14:33   #21
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tosarik Mesajı Göster
fmt79 tesekkür ederim. Durspan 4 kullandığım bir ilaç. Şimdi daha inanarak kullanacağım
Her ne kadar ruhsatlı ise de Dursban 4 ve muadillerini (Chlorpyrifos Ethyl) sakın ola ki beslenmek amacıyla ürettiğiniz bitkilerde kullanmayın. Çok zehirli ve kalıntı bırakan bir insektisittir. Ama süs bitkileri için ideal.

Eski 15-05-2007, 10:49   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2007
Mine hanım,
Yazılarınızın çoğunu okumaya çalıştım.Fakat benim sorunuma net olarak benzeyen sorun bulamadığım için çözüm de alamadım.
Balkonda bibe ve domates yetiştiriyorum.Biberlerimin bir kısmı henüz yaprak ,bir kısmı da çiçek ve meyve vermiş durumda.Bir süre önce yaprak ve dallarda özellikle çiçek erafında küçücük kara sineğe benzeyen böcekler oluştu.izlediğime göre önce yaprak altındave üzerinde küçük yuvarlak tahum gibi birşey oluşuyor.Sanırım daha sonra bunlardan küçük sinekler çıkıyor.çiçeğin etrafını sarıyor ve çiçek ölüyor.Bu sinekler henüz yaprak halinde olan diğer biber ve domateslere de gidiyor.Elimle temizledim ilk önce fakat bitkinin en tepesinde yaprak ve meyve kısmı çok sık olduğu için ulaşamıyorum.Önerebileceğiniz doğal ilaç yöntemi bulunuyor mu? Çiçekçilere sorduğumda zenk ilacı verdiler.Adı DVPP 53 MM.1 L suya 3 damla diye.Ancak emin olamıyorum.
Ayrıca biberim birçok çiçek veriyor.Tam meyve oluşuyor ama çiçek üzerindeyken kopup düşüyor.
Nedeni ne olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada foruma nasıl yazacağımı bilmiyorum. Şu an yine şansımı denedim.Burası cevapla bölümü sanırım. Nereden ve nasıl yazışma yapabileceğimi söyler misiniz?

ÇILGINYA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2007, 20:26   #23
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ÇILGINYA Mesajı Göster
Mine hanım,
Yazılarınızın çoğunu okumaya çalıştım.Fakat benim sorunuma net olarak benzeyen sorun bulamadığım için çözüm de alamadım.
Balkonda bibe ve domates yetiştiriyorum.Biberlerimin bir kısmı henüz yaprak ,bir kısmı da çiçek ve meyve vermiş durumda.Bir süre önce yaprak ve dallarda özellikle çiçek erafında küçücük kara sineğe benzeyen böcekler oluştu.izlediğime göre önce yaprak altındave üzerinde küçük yuvarlak tahum gibi birşey oluşuyor.Sanırım daha sonra bunlardan küçük sinekler çıkıyor.çiçeğin etrafını sarıyor ve çiçek ölüyor.Bu sinekler henüz yaprak halinde olan diğer biber ve domateslere de gidiyor.Elimle temizledim ilk önce fakat bitkinin en tepesinde yaprak ve meyve kısmı çok sık olduğu için ulaşamıyorum.Önerebileceğiniz doğal ilaç yöntemi bulunuyor mu? Çiçekçilere sorduğumda zenk ilacı verdiler.Adı DVPP 53 MM.1 L suya 3 damla diye.Ancak emin olamıyorum.
Ayrıca biberim birçok çiçek veriyor.Tam meyve oluşuyor ama çiçek üzerindeyken kopup düşüyor.
Nedeni ne olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada foruma nasıl yazacağımı bilmiyorum. Şu an yine şansımı denedim.Burası cevapla bölümü sanırım. Nereden ve nasıl yazışma yapabileceğimi söyler misiniz?
DDVP çok geniş spektrumlu bir insektisittir. Açık alanda fayda görmeniz zor. Sera gibi örtü altı yetiştiriciliğinde yaprak bitlerinde daha üstün başarı gösterir. Sebzeleriniz için birkaç insektisit;

Calypso (Thiacloprid) Bayer, ilaçlama-hasat aralığı: 3 gün
Actara 240 SC (Thiametoxam) Syngenta, hasat aralığı: 5 gün
Oncaplan 20 SP (Acetamiprid) Onca Tarım, hasat aralığı: 3 gün

Üçü de başarılı insektisitler, hangisi size uygun gelirse onu kullanın...

Eski 18-05-2007, 14:41   #24
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Sellukam hastalandı

Sellukamın yaprakları garip bir hal almaya başladı. Neden olmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum. Umarım fotoğraflar anlatıcı olmuştur.

Eklenen Resimler

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2007, 14:44   #25
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Latin

Latin bitkimin yaprakları sanırım bir zararlı tarafından yeniyor.
Ne yapabilirim? Teşekkürler.

Eklenen Resimler

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2007, 21:40   #26
Ağaç Dostu

fmt79's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu Mesajı Göster
Latin bitkimin yaprakları sanırım bir zararlı tarafından yeniyor.
Ne yapabilirim? Teşekkürler.
Dikkatlice bakarsanız zararlıyı da göreceksiniz. Mutlaka yaprak altlarında biryerlerde saklanmışlardır.

Zararlının ismi Thrips, malesef Türkçe bir ismi yok.

Mücadelesinde geniş etkili herhangi bir insektisit kullanılabilir. Bu zararlıya özelleşmiş bir insektisit yok.

Eski 15-05-2007, 11:06   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Gördüğünüz gibi mesajınız çıkmış.
Forum kullanımıyla ilgili bir başlık var orası faydalı olacaktır.
Mesajların altındaki hızlı cevap ya da konuyu yanıtla seçeneklerinden birini tıklayıp mesajınızı yazabilirsiniz.
Çabuk cevap almak için mesajın uygun başlıkta olmasının faydası var.
Evde yapılabilen ilaçlar tarifini de bulup bakabilirsiniz

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 17:09   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2007
İlgin için teşekkür ederim. Hangi ilacı kullanmam gerektiğini bilmediğim için detaylı uzman bilgisine ihtiyacım var. Ayrıca aldığım ilaç ve kullanım şeklinin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Biberlerim ölsün istemiyorum elbette.

ÇILGINYA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 19:07   #29
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Doğru yerdesiniz Çılgınya. Ancak ben bu sorunuza cevap veremeyeceğim. Bir fotoğraf eklerseniz uzman üyemiz sayın Fmt79 sorunuza cevap verebilir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2007, 23:32   #30
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Doğru yerdesiniz Çılgınya. Ancak ben bu sorunuza cevap veremeyeceğim. Bir fotoğraf eklerseniz uzman üyemiz sayın Fmt79 sorunuza cevap verebilir.
Mine Hanim insallah FMT79 benimde bu resimlerde gosterdigim domates lerim icn yardimci olur cunku bnu kucuk hasereler o kadsar kucuk ve hafiflerki ruzgarla ucup balkonumdaki tum sebze ve ciceklerimi yok etmeye calisiyorlar bu arada bu sabah bir cok domatesimin tamamen telef oldugunu gordum ne dogal ilac nede ziraai ilac fayda etmedi

daha temiz ve uzak bir yerde sasirtma yaptim ama sanirim buda ise yaramicak cunku bit gibi gorunen hasereleri oldurmek cok zor

akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025