agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni82Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-12-2008, 23:26   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Bordo bulamacı sonuçta kimyasal bir ürün ve Avrupada kullanılması kısıtlanmış bir üründür.

Sanırım belirli bir vadede tamamıyla yasaklanacak, forumda bununla ilgili bilgiler vardı.

Eğer siz de sizin kullandığınız ürün hakkında ayrı bir başlık açarsanız eğrisiyle doğrusuyla tartışırız, tartışmaktan zarar değil fayda gelir.

B5A da tartışa tartışa (buna görüş alışverişi de denilebilinir) bu ürün hakkında çok değerli bilgiler toplandı toplanmaya devam ediyor.

Sizin ürün göndererek tanıtmaya çalıştığınız bu ürün için de neden böyle bir yol izlemeyelim.

Zaten en çok ilgi çeken ve en çok yazı yazılan ürünler en iddialı ürünler diğerleri ilgi toplamıyor.

Örneğin bu forumda çiçek coşturanın %100 organik gübresini de tanıttım ama üzerinde hiç tartışma olmadı

Ürün ne kadar iddialı o kadar yazı. Yüksek dağların karı da çok olur.

NoT:Sn.MeyveliTepenin yazdığı gibi ben de ürünün

http://www.tarimmalzemeleri.com/defa...=9&urun=162937

bionem ...olduğunu düşünüyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 00:40   #2
Ağaçsever

dican's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Arkadaşlar

Her tedavi edici maddenin bir de yan etki eden tarafı vardır. Ülkemizde neye nasıl ruhsat verdikleri meçhul. Önceki mesajlarda okuduğum bir bakteri üzerine bilgim biraz da olsa var ve bunu paylaşmak istedim. Ben balıklar üzerine çalışan bir akademisyenim ve sözü edilen Pseudomonas fluorescens adlı bakteri balıklarda hastalık oluşturan bir bakteri türüdür. Bu ürün içine konan bu bakterinin özellikleri ile nasıl oynadılar yani genetiğini değiştirdiler mi veya hastalık yapıcı etkenlerini ortadan kaldırdılar mı bilemiyorum ama sizden ricam gelin su kenarlarına yakın yerlerde bu tipte ürünler kullanmayın. Doğayı korumak adına çok nacizane bir teklifimdir.

Saygılar

dican Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 11:10   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dican Mesajı Göster
Arkadaşlar

Her tedavi edici maddenin bir de yan etki eden tarafı vardır. Ülkemizde neye nasıl ruhsat verdikleri meçhul. Önceki mesajlarda okuduğum bir bakteri üzerine bilgim biraz da olsa var ve bunu paylaşmak istedim. Ben balıklar üzerine çalışan bir akademisyenim ve sözü edilen Pseudomonas fluorescens adlı bakteri balıklarda hastalık oluşturan bir bakteri türüdür. Bu ürün içine konan bu bakterinin özellikleri ile nasıl oynadılar yani genetiğini değiştirdiler mi veya hastalık yapıcı etkenlerini ortadan kaldırdılar mı bilemiyorum ama sizden ricam gelin su kenarlarına yakın yerlerde bu tipte ürünler kullanmayın. Doğayı korumak adına çok nacizane bir teklifimdir.

Saygılar
Sayın Dican ;
Eğer Biraz daha detaylı araştırma yapacak olursanız pseudomonasın bir çok türü olduğu ve hepsinin birbirinden farklı olduğunu görebilirsiniz. Bu türlerden bazıları sizinde bahsettiniz hastalıkları yaptığı doğrudur. Ancak bahsetmiş olduğum Pseudomanas ın TR 2000 olarak dünyada tescillenmiş olan türüdür.
Ülkemizdeki ruhsatlardan bahsediyorsunuz yalnız bu ürün Almanya ve Bulgaristanda da ruhsatlı acaba onlarda mı sizin bahsettiğiniz gibi ruhsatlandırıyorlar?

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2008, 11:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bordo bulamacı sonuçta kimyasal bir ürün ve Avrupada kullanılması kısıtlanmış bir üründür.

Sanırım belirli bir vadede tamamıyla yasaklanacak, forumda bununla ilgili bilgiler vardı.

Eğer siz de sizin kullandığınız ürün hakkında ayrı bir başlık açarsanız eğrisiyle doğrusuyla tartışırız, tartışmaktan zarar değil fayda gelir.

B5A da tartışa tartışa (buna görüş alışverişi de denilebilinir) bu ürün hakkında çok değerli bilgiler toplandı toplanmaya devam ediyor.

Sizin ürün göndererek tanıtmaya çalıştığınız bu ürün için de neden böyle bir yol izlemeyelim.

Zaten en çok ilgi çeken ve en çok yazı yazılan ürünler en iddialı ürünler diğerleri ilgi toplamıyor.

Örneğin bu forumda çiçek coşturanın %100 organik gübresini de tanıttım ama üzerinde hiç tartışma olmadı

Ürün ne kadar iddialı o kadar yazı. Yüksek dağların karı da çok olur.

NoT:Sn.MeyveliTepenin yazdığı gibi ben de ürünün

http://www.tarimmalzemeleri.com/defa...=9&urun=162937

bionem ...olduğunu düşünüyorum.
Sayın DEnizakvaryumu

Bilmiyorum farkındamısınız ama bir tek ben bordo bulamacının zararından bahsettim ve konu buralara kadar taşındı.İnsanlık adına görevimi yaptığımı sanıyorum bu konuda artık benim için kapandı.
herkese sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bordo bulamacı, ilaçlama, meyve ağaçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025