agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2007, 14:23   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Teşekkürler Balıkçı.İlk yardım konusunda toplumumuzun bilinçlenmesi gerekiyor.Ben ilkyardım dersi okuduğum halde kendimi yeterli hissetmiyorum .Hemen telefon ettim ve yazıldım.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2007, 14:25   #2
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Teşekkürler Balıkçı.İlk yardım konusunda toplumumuzun bilinçlenmesi gerekiyor.Ben ilkyardım dersi okuduğum halde kendimi yeterli hissetmiyorum .Hemen telefon ettim ve yazıldım.
İlgi için ben teşekkür ederim.
Hayırlı olsun.
Gerçekten çok önemli konu.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-02-2007, 15:19   #3
Ağaç Dostu

saka's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2006
Galeri: 3
Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu

4.Dönem Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü daha yaşanılabilir bir İstanbul oluşturmak ve çevre bilincine sahip, kent ve meslek standartlarına uygun bahçıvanlar yetiştirmek amacıyla 5 Mart 2007 tarihinde 4. dönem Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursunu başlatıyor...

Devamı

Kaynak

saka Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 20:57   #4
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Bahçıvanlık Kursu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliği ve Ağaç A.Ş.' nin koordinatörlüğünde, düzenlenecek ‘‘Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu" İ.B.B.'nin "Sosyal Doku" projesi çerçevesinde çevrenin bilinçli bir şekilde korunmasına, çevre bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, kent ve meslek standartlarına uygun yetkin kişilerin yetişmesini sağlamak amacı ile yapılacak kurs için başvurular Agustos ayında başlayacaktır.

Budama dersinde 10 yıllık tecrübe ve deneyimlerimle uygulamalı ve slaytlı anlatımlarla katkıda bulunacaktır.

Ayrıca diğer ders veren arkadaşlarda gönüllülük esasında en az 10 yıllık bilgi ve tecrübelerini pratik olarak bu kursta vermektedirler.

Eger çevrenizde belgesiz bahçıvanlar ve bahçıvanlık eğitimi almak isteyen vasıfsız elemanlar varsa tavsiye ediniz.

Dallarında uzman eğitmenler tarafından verilecek dersler toplam 136 saat olup hafta içi Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşecektir.

8 Hafta süreli kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlerimize Bahçıvanlık Sertifikası verilecektir.

Kursta Verilecek Dersler :

-Bitki Koruma
-Toprak
-Ekoloji ve Çevre
-Bitki Besleme ve Gübreleme
-Peyzaj Bilgisi (Estetik)
-Mevsimlik Çiçek ve Yer Örtücüler
-Sulama
-Alet ve Ekipman
-İç ve Dış Mekan Bitkileri
-Fidanlık ve Sera
-Botanik
-Dikim Teknikleri
-Çim Ekimi ve Bakımı
-Budama
-Genel Kültür

Kurs Başlama Tarihi
Eylül 2007

Başvuru Tarihi

Agustos 2007

Başvuru ve Danışma Yeri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Şefliği

0212-3802200(SANT.)

Kaynak

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 21:08   #5
Ağaç Dostu

DevrilgenKayik's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 4
Hemen okudum bu mesaji. Vakti olanlarin kacirmamasi gereken bir kurs. Belki ilerde hizlandirilmis, veya haftasonu kurslari da acilir, bizim gibi meraklilar icin. Ama yine de siteyi favorilerime ekledim, belki gelecek sene bir sekilde olabilir ?

DevrilgenKayik Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-09-2007, 14:05   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2007
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DevrilgenKayik Mesajı Göster
Hemen okudum bu mesaji. Vakti olanlarin kacirmamasi gereken bir kurs. Belki ilerde hizlandirilmis, veya haftasonu kurslari da acilir, bizim gibi meraklilar icin. Ama yine de siteyi favorilerime ekledim, belki gelecek sene bir sekilde olabilir ?
İSMEK/Bahçeköy'ün düzenlediği böyle bir kurs var. Hafta da 1 gün. İsteyenlere Pazar günü var. Ekim'in başında başlıyor Mayıs'a kadar. Hala yer olabilir. İsmek'in sayfasından ulaşabilirsiniz.

agartha Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 21:11   #7
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
İstanbul'da maalesef.

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 21:42   #8
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2007
Hocam bu harika bir haber, ama ben dışardan yani açık öğretimdeyim bir sorun çıkarır mı acaba.Birde bayanlar katılabilir mi?

heDera Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 21:55   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Selahattin hocam bu harika bir haber. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlarımız bundan istifade ederler. Artık her şeyin belgelenmesi gereken bir döneme girmek üzereyiz işin başka yönü. Bir diğer yönü ise bilimin tarlaya bahçeye kadar inmesi elbette çok güzel. Aslında İstanbul gibi bir sanayi şehrinde değilde gönül isterki tarıma yakın olan illerimizde bu geç kalınmış çalışmalar yapılsin. Umarım bu diğer şehirlerimize örnek bir çalışma olur.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-07-2007, 23:08   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-07-2007
Ben bu kursa katıldım. Bizimki 13 hafta devam etti. Uygulama ve şehir dışı gezileri çok çok çok verimli geçti. 15 konuya 15 ayrı değerli hocamız katıldılar. Bazen bir derse 2 ayrı hocamız gelerek bizlere olabildiğince yardımcı oldular. Buradan Selahattin Hocamıza ve bize emek veren eğitmenlerimize ve diğer tüm yetkililere saygılarımı sunuyorum. Eylül'de kurs başlangıcında bizlerde eski dönem kursiyerleri olarak oraya sertifika törenine katılacağız.
Okur-yazar olmanız ve doğayı sevmeniz yeterli. Bay, bayan, genç, yaşlı farketmiyor(Hedera için). Sayın hocalarımız sağolsunlar tüm bilgi,birikim ve tecrübelerini bizlere anlattılar, öğrettiler. Herbiri İstanbul'un doğasına yön veren en etkili ve bilgili birer bilim adamı niteliğinde insanlardır.
Bu dönem sadece bilgilerimi tazelemek için haftanın bir günü gitmeyi planlıyorum.
Tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
Ben listenin en başındaki isim...

ayblack Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-09-2007, 14:09   #11
Ağaç Dostu

Sevgili Ayblack, bu dönemine ben de katılıyorum. Eksiklerimi tamamlamak için iyi olduğunu düşünüyordum. Önceden kursa katılan birinden bunları duymak çok güzel oldu.

Eski 14-10-2007, 03:59   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-09-2007
Bahcivanlik Kanunu

Merhabalar,

ben Almanyada Peyzaj mimarligi okuyorum ve suan bitirme tezimi Istanbuldaki yesil alanlar hakkinda yaziyorum.
bir sorum var, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
1943 te yürürlüge giren "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlik Okullari Kanunu" nicin 2006 dan itibaren yürülülükten kaldirilmistir???
Türkiyede Bahcivanlik meslegi yokmu?

Sayilarimla

Hayriye

boncuk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2007, 11:23   #13
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Sevgili boncuk, "4486 Sayili Teknik Ziraat ve Teknik Bahcivanlık Okulları Kanunu" milli eğitimin tek elden yapılabilmesi amacıyla ayrıca AB uyum kanunları doğrultusunda Tarım eğitimi (Buna sağlık, adalet ve tapu kadastro okulları da dahil daha doğrusu Polis okulları ve Askeri liseler haricindeki diğer bakanlıklara bağlı tüm okullar dahil) Milli eğitime devredildi. Aslında tam olarak kapatılmış değil bahsettiğiniz konuda eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na geçmesi söz konusu ve eğitimin birazda yönü ve şekli değişmiş oldu yine bu anlamda Tarım Bakanlığındaki bu yetki bu kanunun iptal edilmesiyle elinden alınmış oldu (Ancak çiftçi eğitimi yapabiliyor).

Türkiye'de bahçivanlık bir meslektir evet fakat uzun yıllardır bahçivan ünvanıyla benim bildiğim resmi bir kadro yok en azından ben rastlamadım ve bilmiyorum bahçivanlık bizim bildiğimiz manada bahçe bakıcısına verilen isimdi ve ünvandır. Ancak Teknik Ziraat okulları ve Halk Eğitim merkezleri her zaman muhtelif yıllarda bahçivanlık kurslarını talepler doğrultusunda kurs şeklinde veregelmiştir halada bahçivanlık eğitimi talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezleri vermektedir.

Bunun dışında bu kanunun mağdurlarından biri de benim diyebilirim zira Tarım Bakanlığına bağlı iken eğitimin Milli Eğitime devrolmasıyla birlikte Tarım Bakanlığı'ı bünyesinde olan Tarım Meslek Liseleri'nden Bursa Tarım Meslek Lisesinde meslek dersi öğretmeniydim ve MEB'e geçmediğim için şu an Tarım Bakanlığının başka bir kurumunda bu kanun iptal edildiğinden bu yana çalışmaktayım.

Bu konuda en sağlıklı ve net bilgiyi İstanbul'da tarım ve bahçivanlık eğitimi veren ve aynı zamanda İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY'un da mezun olduğu Halkalı'da bulunan eski adıyla Halkalı Tarım Meslek Lisesi veya şimdiki adıyla Halkalı Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden alabilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2007, 03:18   #14
Ağaç Dostu

ilker_eroglu's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2007
Galeri: 4
Merhaba;

Suan başlamak istesek mümkünmüdür acaba bu kursa o kadar üzüldümki gördügümde basvuru tarihini kaçırmışım olduguum.Yeninisi ne zaman yapılır bilgisi olan varsa paylaşa bilirmi keşke suan baslayana katılabilsem.

Saygılaımla

İlker

ilker_eroglu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-10-2007, 01:03   #15
Ağaç Dostu

Sevgili İlker_eroglu,

Bu aralar başlayan bir kurs yok bildiğim kadarı ile. Devam ettiğim kurslar hakkında ise şunları söyleyebilirim. İsmek bahçıvanlık kursu için hem Bahçeköy'de hem de Üsküdar'da var. Bahçeköy'deki tamamen dolmuş ama Üsküdar'daki için İsmek Üsküdar 0216 470 46 85 numaralı tel.den öğrenebilirsiniz. Kurs yeni başladı; yetişebilirsiniz.

Park ve bahçeler kursu başlayalı 1 ayı geçti. Bir sonrakini yakalamanız gerekli. Netten takip edebilirsiniz. Tam bilgim yok sanırım bahara başlar.

Eski 24-09-2008, 23:06   #16
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Galeri: 23
İsmek Bahçıvanlık Kursu için eylül ayı sonuna kadar kayıtlar devam ediyor. Üsküdar Burhaniye İsmek ise yeterli çoğunluğu sağlayabilirse kurs açacakmış. İlgilenen arkadaşlar
http://ismek.ibb.gov.tr/portal/kursa...p?BransCode=99 adresinden detaylı bilgi alabilirler.

huzunperest Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 12:24   #17
Yeni Üye

rusty's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2007
Bahçe dünyası 2007

2.İstanbul Bahçe Mobilyaları, Peyzaj Tasarımı, Bahçe Mimarisi, Bahçe Ekipman, Havuz ve Bitki Fuarı 22 - 25 Mart 2007 Tüyap - Beylikdüzü
dün başladı.

Ziyaret saatleri:
22-23-24 Mart 2007 (11.00-20.00)
25 Mart 2007 (11.00-19.00)

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ne fuar süresince ücretsiz otobüs seferleri:

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Geliş : 09:00-12:00-14:00
Dönüş: 16:00-17:30-19:00

BAKIRKÖY DENİZ OTOBÜS İSKELESİ OTOPARKI
Geliş : 09:30-11:30-12:30-13:30
Dönüş: 15:00-16:30-18:00

ATATÜRK HAVA LİMANI İÇ HATLAR GELİŞ TERMİNALİ ÖNÜ
Geliş : 09:30-11:30
Dönüş: 16:00-18:00

ESENLER OTOGAR/METRO C-4 ÇIKIŞ KAPISI/HAVAŞ DURAĞI
Geliş : 09:30-11:30
Dönüş: 16:00-18:00

İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Not: Linea Verde'den Eda hanımda fuarda. Fuara giriş için yardımcı olacağını zannediyorum.

Selamlar.

rusty Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 15:23   #18
Ağaç Dostu

a h m e t t o g a y's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2007
Ben fuarı dün gezdim, çok büyük bir alanda yerleşmiş, fakat toplam alanın % 60 ında mobilyalar var, % 10 unda ıvır zıvır şeyler var, sadece % 30 unda bitkiler var. Yani çok büyük bir beklentiyle gitmeyin. Sadece 1 standta bonsai ler var. Nerede geçen fuardaki bonsailer, etobur bitkiler, ağaçlar vs. Geçen fuarda o küçücük mekanda ne çok bitki firmaları vardı.
2 Tane adapazarlı fidancı var. İsimlerini hatırlayamıyorum ama güzel ağaçlar ve fidanlar var. Sanırım Adapazarı yakında fidancıların üssü olacak.
7 nolu giriş yanında gardenlife bahçe mobilyası firması vardı, dekorasyonlarında devasa kesik bambulardan -yaklaşık 8 - 10 metre kadar- bir odamsı yer yapmışlar, bambular beyaza boyanmış. Hamından sordum hepsini kullandıklarını söylediler. banada hamından seperasyon için lazım ama bulamıyorum. Aklınızda olsun.
Linea Verde firması ise bu kez ağaç getirmemiş, sadece dinazor tapoiry ini buraya da taşımışlar.

a h m e t t o g a y Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 17:09   #19
Ağaç Dostu

Plumbago's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2005
Galeri: 17
Konu ile ilgilenenler için ;

Alıntı:
Peyzaj Mimarlığı 3.Kongresi kapsamında, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi tarafından, 28 Mart 2007 tarihinde, saat 14.00’de Tepekule Kongre Merkezi’nde “Kent Kültürü, Kentsel Kimlik ve Peyzaj Mimarlığı” konulu bir panel gerçekleştirilecektir.

PANEL YÖNETİCİSİ
Mehmet Bülent ÖZKAN,
Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı

PANELİSTLER
Tamer BAŞBUĞ,
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Tolga ÇİLİNGİR,
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Erhan Vecdi KÜÇÜKERBAŞ,
Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Kamil Okyay SINDIR,
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Hasan TOPAL,
İBB Genel Sekreter Yardımcısı

Name:  aifs.jpg
Views: 657
Size:  68.7 KB

Plumbago Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 18:52   #20
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
PANEL

İklim Değişiklikleri ve Suya Etkileri

Konuşmacılar

• Doç. Dr. Barbaros Gönençgil
İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi
TURÇEK Yönetim Kurulu Başkanı

•Prof. Dr Zekai Şen
İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Su Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Tarih: 31 Mart 2007
Saat: 11o - 13o
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi
Moda Cad. Nailbey Sok. No: 37 Kadıköy - İstanbul
Tel: (216) 418 95 49
Bilgi için:
Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu - TÜRÇEK
Tel : 0 216 338 00 17
lale@turcek.org.tr

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 10:12   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Botanik Heykel Yarışması

Merhaba Doğaseverler,
Yeni üye oldum. Yarışmalar sözkonusu olunca bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2.Ulusal Kum Heykel Yarışmasına ilgili kişiler katılabilecektir. Bununla birlikte bu yıl ilki düzenlenecek olan "1. Ulusal Botanik Heykel Yarışması"na dair düşüncelerinizi paylaşmaya davet ediyorum. Ben de bir Proje ve Sanat Koordinatörü olarak sizlerin de düzenlemek istediği her türlü yarışma ve etkinlik bünyesinde birikimlerimi böyle bir forum sitesinde paylaşmaktan onur duyarım. Bekliyorum..

Artia Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 10:26   #22
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Aramıza bir heykeltraş katılmasına çook sevindim.
Botanik heykel yarışması hakkında biraz daha ayrıntı verebilir misiniz?
Sizin heykelleriniz hakkında da bilgilensek çok seviniriz.
Hoşgeldiniz.

memet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-04-2007, 15:04   #23
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Egem Platformu Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri

Değerli Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi 3-8 Nisan 2007 tarihleri arasında Egem Platformunca Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu etkinlikle Ege Bölgesinin tarihi, turistik, kültürel (folklor, yemek, el sanatları, vb) termal ve ticari yönden tanıtımı amaçlanmaktadır.

Etkinlik kapsamında Tolga Çandar Konseri, Halkoyunları Gösterileri (Zeybek EKipleri), Defileler, Yaren Ekibi Gösterileri, Sergiler, Tasavvuf Müziği ve Keşkek Günü gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Tüm arkaşdaşlarımı ve hemşerilerimi Egem Platformunun düzenlediği bu etkinliğe bekliyorum.

Açılış ve Kokteyl : 3 Nisan 2007 Salı saat 15:00
Yer Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom

Halil Apaydın
Aydınlılar Derneği Genel Sekreteri
05332662309

Böyle bir duyuru var, Ankara'daki tüm Egelilerin ve Egeli olmayanların dikkatine...

Müjgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-04-2007, 13:21   #24
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Program:

4 Nisan 2007 Çarşamba

Saat 10:00 Açılış
Saat 19:00 Tahsin DURU Konseri (Türk Halk Müziği Sanatçısı)

5 Nisan 2007 Perşembe

Saat 18:30 Gülseren KILIÇ Konseri
Saat 19:00 Denizlililer Derneği Halk Oyunları Ekibi

6 Nisan 2007 Cuma

Saat 19:00 Denizlliler Derneği Geleneksel Gecesi (Gazi Üniversitesi Salonu)

7 Nisan 2007 Cumartesi

Saat 19:00 Uşaklılar Derneği Geleneksel Gecesi (İçkale Oteli Salonu)

8 Nisan 2007 Pazar

Saat 13:00 Manisa Mesir ve Dayanışma Derneği Geleneksel Keşkek Günü
Saat 14:30 Kula Yaren Ekibi Göstereisi
Saat 15:30 Halk Oyunları Ekibi Gösterisi
Saat 16:00 Defile
Saat 16:30 Tolga ÇANDAR Konseri

Müjgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-04-2007, 20:56   #25
Yeni Üye

VaLLineria's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Bahçe 2007 - Lütfü Kırdar'da

Bahçe 2007

Yer: Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarihler: 05.04.2007~08.04.2007
Telefon: 225 09 20 (12 Hat) - İnterteks
Adres: Harbiye
İlçe: Harbiye

11. İstanbul, Uluslararası Bahçe Mobilyaları,Peyzaj ve Bahçe Mimarisi, Bahçe Bakımı ve Bitkileri Fuarı

VaLLineria Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-04-2007, 17:20   #26
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Dendroloji Okulu

Benden iletmesi, Ankara'da yaşayan arkadaşların dikkatine:

KIRSAL ÇEVRE ve ORMANCILIK SORUNLARI ARAŞTIRMA DERNEĞİ
The Research Association of Rural Environment and Forestry

17 Nisan 2007
Sayı : B-2007/16
Konu : Dendroloji (Ağaçbilim) Okulumuz

Sayın İlgili,

Derneğimiz, başta ormansızlaşma olmak üzere kırsal çevre sorunlarını çözümlemeye yönelik

çalışmalar yapan gönüllü bir kuruluştur. Ayrıntılı tanıtımımız www.kirsalcevre.org.tr web adresinde

yer almaktadır.
Ankara’nın geleneksel kültür ve eğitim etkinliklerinden biri haline gelen bir etkinliğimiz de her sene
100 civarında katılımcıyla gerçekleşen 1991’den bu yana düzenlediğimiz “Dendroloji (Ağaçbilim) ve
Orman Ekolojisi Okulu”dur. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği ve tüm diğer etkinliklerimiz gibi katılımı
ücretsiz olan bu okulumuzda ekoloji, ağaçları tanıma, Türkiye’deki ormanlar ve sorunları konularının yer aldığı
teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu sene de iki bölüm halinde planladığımız bu etkinliğin
genel ekoloji ve orman ağaçlarının tanıtımının yapılacağı “Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu”nu
5 Mayıs-2 Haziran 2007 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Duyurumuz ve programımız ekte yer almakta;
ayrıca web sayfamızda da yayımlanmaktadır.
Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu programının, ilgililere duyurulması konusunda
yardımlarınızı arz ederiz.
Saygılarımızla.

Halit Togay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-04-2007, 14:11   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-06-2005
Galeri: 175
Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Dostlarım,
İstanbul'un yaşama sevinci veren ağacı ERGUVAN dır.

Ve ERGUVAN İstanbul'da en güzel boğaziçinde denizden
bir yolculuk yapılarak seyredilir. Şimdi ERGUVAN vaktidir.

28 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 15.00 te Üsküdar ve
Kabataş dan hareketle Beykoz'a kadar gidip tekrar geriye
döneceğiz. ÜÇ ( 3 ) saat boyunca hep beraber bu güzel şehrin
en güzel kıyılarını ve Erguvanlarla süslü yamaçlarını seyredeceğiz.
Bu seyre katılmak isteyen dostlar tekne ücreti paylaşımı
kapsamında kişi başı 10 ytl ödeyecekler. Herkes kendi
yiyeceğini içeceğini getirebilir ve Şehir hatları tarifesinden
teknedeki büfeden yararlanabilir. Tekne TUR_YOL dan
temin edilmiştir. Kar amaçlı bir gezi değil, kültür gezisidir.
İletişim kurmak isteyen dostlar:
Hüseyin Emiroğlu 0532 232 54 59

Erguvan Muhibbi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-04-2007, 01:06   #28
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 147
Eee kimse katılmıyor mu? Kısmetse ben geliyorum. Umarım bir aksilik olmaz.

Sevelim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-04-2007, 09:15   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Hüseyin ağabey 28 Nisan özel bir gün benim için ,bir aksilik olmazsa mutlaka katılacağım. Nerede buluşacağız ?Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-04-2007, 09:15   #30
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Ben de gelirim.

aybala Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
kamp, öğrenci, sanat, yaz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025