agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2007, 07:56   #181
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
.

http://www.zeytinim.com/
ödülleri hak eden bir zeytinyağı...6 yılda 22 ödül...Tavsiye ederim.

Zeytinyağı alırken sadece asit derecesine bakarsanız yanılırsınız...
Unutmayın rafine zeytinyağlarının asit derecesi de çok düşüktür.Peki fiyatı sızma yağlara göre neden düşüktür?

Zeytinyağı alırken, İçindeki E vitamini oranını?ve Peroksit değerini mutlaka sorgulayın...Özgül soğurma oranı nedir araştırın...Bu oranları yazan zeytinyağlarını tercih edin derim.

Zeytinyağında Peroksit Değeri

Faruk Demirel
Hemen hemen bütün gıdalarda olduğu gibi yağlar da tüketilmelerinden önceki "yaşantıları" boyunca, gerek maruz kaldıkları havanın oksijeniyle, gerekse kendi bünyelerindeki oksijen ile "etkileşirler". Oksijen ile etkileşme, hem yağın kendisiyle yani yağ molekülleriyle, hem de yağın içeriğindeki yağ haricindeki diğer maddelerle zaman içerisinde sürer gider.

Bu süreç yağın yaşam sürecidir aslında çünkü zamana bağlı olarak bir şeyler sürekli değişir içinde, canlıların yaşlanması gibi... Ortam sıcaklığının yüksekliği ve ortamda güneş ışığının var olması da bu etkileşimi hızlandırır.

Özetle, yağın ve içeriğindeki maddelerin oksijenle etkileşmesi sonucunda oluşan yeni maddelere peroksitler diyoruz. Tıpkı demirin pasa dönüşmesi gibi, ilk üretildiğinde hoş algıladığımız pek çok tadın ve kokunun nahoş hale dünüşmesi olarak da algılayabiliriz peroksitleri...

Zeytinyağında, özellikle naturel sınıfı zeytinyağlarında diğer yağlara nazaran daha belirgin hissederiz peroksitleri. Çünkü mis gibi kokan, nefis lezzetteki zeytinyağının, acı, küflü ve kötü kokulu olarak algılanmasının en önemli nedenidir peroksitler.

Kimyasal analizle ölçülür ve tüm yemeklik yağlar için doğrudan kalite kriteri olarak yer alır standartlarda. Değerlendirme ölçütü farklı sınıf yağlara göre değişir, örneğin naturel sızma sınıfı zeytinyağı için en fazla 20 meq O2/kg olmalıdır peroksit değeri. Eğer bu değeri aşıyorsa, asidi ve diğer özellikleri ne olursa olsun yağımız "sızma" değildir.

Zeytinden yeni sıkılmış sızma zeytinyağının peroksit değeri 5 civarındadır genellikle. Fakat uygun olmayan depolama koşullarında yani yüksek sıcaklıkta, ışıklı ortamda, açık kaplarda muhafaza edilirse peroksit değeri hızla yükselir ve daha tüketime sunulmadan yağınız nefasetini kaybedebilir. Ayrıca zeytinyağının antioksidan düzeyini belirleyen, ağaç cinsi, yetiştiği iklim gibi özellikler de yağın dayanıklılığı üzerine etkendir

http://www.planetburgut.net/zeytinyagsinif.htm
http://www.elezoliveoil.com/test/tr/...indakalite.asp

.

Düzenleyen denizakvaryumu : 10-01-2007 saat 14:10
denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-01-2007, 20:47   #182
Ağaç Dostu

TaFLaN's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2006
Galeri: 12
SMS 3177 “Orman Yangınlarının İzlerini Silelim Kampanyası”

Yanan ormanlar için 15 milyon sms GEREKİYOR

RTÜK’ün Televizyon Yayıncıları Derneği ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte başlattığı “Orman Yangınlarının İzlerini Silelim Kampanyası” ile vatandaşlar, 3177 numaralı telefona bir SMS göndererek, bir fidan dikilmesine katkı sağlayacak.

Kampanyayla yardım toplanarak mümkün olduğunca fazla arazinin yeniden ormanlaştırılması sağlanacak. Her kısa mesajın 5 YTL olarak ücretlendirileceği kampanya ile toplanan yardım paralarının tamamı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı’na aktarılacak. Kampanya televizyonlarda yayınlanacak 20 saniyelik bir tanıtım filmiyle duyurulacak. Yanan ormanların yeniden yeşillendirilebilmesi için 15 milyon SMS’e ihtiyaç duyuluyor.

RTÜK’ün Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte başlattığı “Orman Yangınlarının İzlerini Silelim Kampanyası” ile vatandaşlar, 3177 numaralı telefona bir SMS göndererek, bir fidan dikilmesine katkı sağlayacak.
RTÜK, Televizyon Yayıncıları Derneği ile Çevre ve Orman Bakanlığı ortaklaşa fidan dikme kampanyası başlattı. Kampanya tanıtımı için Devlet Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve TVYD Başkanı Nuri Çolakoğlu Bilkent Otel’de bir araya geldi.
Devlet Bakanı Beşir Atalay yaptığı konuşmada, kampanyanın sivil toplum ve kamu işbirliği ile yürütülmesinin önemli olduğunu söyledi. Bakan Atalay, kampanyanın sadece geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarının izini silmede değil, aynı zamanda toplumun bilinçlendirilmesi adına da önemli olduğunu kaydetti.
“Televizyonlar toplumsal sorumluluk taşıyor. Ülkenin semasını kullanıyorlar. Toplumun haber, eğitim, eğlence gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu anlamda medya sadece ticari bir sektör değil, toplumsal sorumluluğa sahip bir sektördür” diyen Atalay, kampanyanın medyanın desteği ile yapılmasının bu sorumluluğu yerine getirmede önemli olduğunu belirtti.
“TÜRKİYE ORMAN KONUSUNDA DÜNYA STANDARTLARININ ALTINDA”
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de Türkiye’nin orman alanı bakımından dünya standartlarının altında yer aldığına işaret etti. Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanla kaplı olduğunu söyleyen Pepe, dünya standartlarının ise yüzde 30 olduğunu aktardı. Pepe, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023 yılında Türkiye’nin bu standarda ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Pepe, “Daha önceki yıllarda Türkiye’de yılda 75 bin hektarlık ağaç dikiliyordu. Ancak bizim dönemimizde bu 350 bin hektara kadar çıkarıldı. Gelecek yıl da 500 bin hektarı ağaçlandırmayı hedefliyoruz” derken, yangınlarda kaybedilen orman alanlarının da azaldığını bildirdi. Pepe, önceki dönemlerde yılda ortalama 14 bin 500 hektar alanın yandığını kendi dönemlerinde ise bu rakamın 5 bin hektara kadar düşürüldüğünü anlattı. Pepe, 177 yangın hattına gelen orman yangını ihbarlarının yangınların azalmasında önemli katkısının olduğunu dile getirdi. Bakan Pepe, RTÜK ve TVYD ile ortaklaşa düzenlenen kampanyanın, insanda yaşama sevinci oluşturan, gelecek nesilleri garanti altına alan yeşil alanın arttırılmasına katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu dile getirerek; “Bu anlamda toplumsal bilinci oluşturulması çok önemli” dedi.
VATANDAŞLAR DAHA DUYARLI HALE GETİRİLECEK
RTÜK Başkanı Zahid Akman ise, RTÜK’ü böyle bir kampanya ile ilişkilendirmenin ilk başta zor olabileceğini çünkü RTÜK’ün televizyon ve radyo yayıncılığını denetlemek ve düzenlemek gibi bir görevi olduğunu belirtti. Başkan Akman, ancak RTÜK’ün bundan daha önemli bir sorumluluğu olduğunu bunun da, radyo ve televizyonların her türlü toplumsal olaya karşı daha duyarlı olmaya katkı sağlayacak hale getirilmeleri olduğunu söyledi. Akman, “Hatıra ormanı oluşturmak istedik ancak daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bunu ülke çapında büyük bir kampanyaya dönüştürme kararı aldık. Bunun gelecek nesiller açısından daha önemli olduğunu düşündük. Bu proje çok önemli. Bazı yayıncılar daha önce yaptı ve başarı sağladı. Özellikle yanan ormanların yeniden yeşillendirilmesi, halkımızın daha duyarlı hale getirilmesi amacıyla kampanyamızı başlattık.” dedi.
TVYD Başkanı Nuri Çolakoğlu da yaptığı konuşmada, ilk kez kadar büyük bir kampanyanın başlatıldığına işaret ederek, geçtiğimiz yıl kaybedilen yeşil alanların tamamının geri kazanılması için 77 milyon Lira’nın toplanması gerektiğini söyledi. Çolakoğlu, bunun için 15 milyon SMS’e ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak; “Her 5 kişiden birinin SMS göndermesi gerekiyor. Eğer bu olursa geçen yıl yanan ormanlar yenilenecek” dedi.
İlk etapta Şubat ayı sonuna kadar sürdürülmesi planlanan “1 SMS, Bir Fidan” kampanyası ilgi görmesi halinde birkaç ay daha uzatılacak. Bakan Beşir Atalay, Osman Pepe, Zahid Akman ve Nuri Çolakoğlu tanıtım toplantısı sonucunda ilk SMS’i göndererek kampanyayı başlattı.
Kampanyayla yardım toplanarak mümkün olduğunca fazla arazinin yeniden ormanlaştırılması sağlanacak. Her kısa mesajın 5 YTL olarak ücretlendirileceği kampanya ile toplanan yardım paralarının tamamı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı’na aktarılacak. Kampanya televizyonlarda yayınlanacak 20 saniyelik bir tanıtım filmiyle duyurulacak

Kaynak: ANKA

TaFLaN Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2007, 08:21   #183
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-07-2004
Galeri: 270
2007 Etkinlikler/Panel, Sempozyum, Eğitim, Seminer, Sergi ve Yarışmalar

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AFİŞ YARIŞMASI

YARIŞMA KONUSU:
Ülkemizin Çevre ve Orman değerlerinin korunması

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü
1 adet Dizüstü Bilgisayar
İkincilik Ödülü
1 adet Projeksiyon Cihazı
Üçüncülük Ödülü
Digital Fotograf Makinası
Mansiyon Ödülü (3 kişiye)
3 adet DVD Player

Sergilenen Eserlere Teşekkür Belgesi

SEÇİCİ KURUL:

Dr.Mahir KÜÇÜK (Müsteşar Yardımcısı)
Enver KURGUN (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı)
Prof. Dr. Adnan TEPECİK (Sanatçı, Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı)
Prof.Hasip PEKTAŞ (Sanatçı, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)
Doç.Dr. Canan DELİDUMAN (Sanatçı, Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi)

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:

Yarışma amatör ve profesyonel tüm sanatçılara açıktır.
Afişler, bilgisayar destekli tasarım dahil her türlü teknikle çalışabilir.
Afişlerin ölçüsü 50x70 cm ebadında olacaktır. Afiş çalışmaları, zarar görmeyecek biçimde ambalajlanıp teslim edilecektir. Dereceye girecek olan çalışmaların her türlü kullanım hakkı Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait olacaktır.

ESERLERİN TESLİM TARİHİ

Afişler,taşınma anında hasar görmeyecek bir biçimde paketlenecek ve 9 Mart 2007 Cuma günü saat 17.00’ye kadar aşağıdaki adrese elden veya posta yoluyla teslim edilecektir.
ESERİN İADESİ:

Dereceye ve sergilemeye giremeyen eserler 29 Haziran 2007 Cuma günü saat 17.00’ye kadar aynı adresten eserlerini geri alabilirler. Daha sonraki tarihlerde Bakanlık eserin kaybolması halinde sorumlu değildir.

TESLİM ADRESİ

T.C ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
Basım, Yayın ve Dokümantasyon Şube Müdürlüğü
Söğütözü cad. No:14/E A Blok Kat:3 06560 Beştepe/ANKARA
Tel: 0 312 207 51 58 – 0 312 207 51 91 Faks:0 312 207 51 09
e-posta: sdeliduman@cevreorman.gov.tr

backyard Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-01-2007, 16:47   #184
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Sevgili Orman Mudavimleri,

Yesiller-Istanbul grubundan Temiz Orman yazisma grubumuza, Istanbul'da Hava Kirliligi konulu panele katilimla ilgili olarak, ekte detaylari yazili olan davet gelmistir.

Ormanimizin yanibasinda yeralan Orman Fakultesi'nden Ogretim uyesi Doc. Dr Doganay Tolunay Beyricamizi kirmamis, katilmayi ve uzmanlik dali olan konu ilgili kendi calismalarini sunmayi kabul etmistir.

Sizler de isterseniz Temiz Orman tsortlerinizi giyerek 24 Ocak Carsamba gunu (yarindan sonra) saat 18:00 de Taxim Hill Otel'de boy gosterebilir, sorulariniz ve katkilarinizla sesinizi duyurabilirsiniz.

Herkesle beraber ozellikle bebekli annelerin bireysel katiliminin cok ses getirecegini dusunuyorum.

Sevgiler

Zeki

Kent sorunlari- cozumleri

Konusmacilar
Doc. Dr Doganay Tolunay Ist.Univ. Orman Fakultesi
Dr. Gunay Can Cerrahpasa Tip Fakultesi
Turksen Baser Kafaoglu Istanbul Cevre Konseyi Baskani

Kolaylastirici

Ender EREN Yesiller- Istanbul

Tarih 24 Ocak 2007
Saat:18.00
Taxim Hill Hotel

__._,_.___

Müjgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-01-2007, 15:28   #185
Ağaç Dostu

Suyumuza Sahip Çıkalım

Animasyon için: http://www.wwf.org.tr/fileadmin/media/wwfsu.html

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), tüm Türkiye'yi kapsayan ve bir yıl sürmesi planlanan bir su kampanyası başlattığını duyurdu.

"Suyumuza Sahip Çıkalım" çağrısıyla geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen kampanyayla, suyun doğru kullanımı konusunda farkındalık yaratılması ve yapılacak yasal düzenlemelerle su kaynaklarının doğru yönetilmesi hedefleniyor.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak kampanyanın detaylarını açıkladığı basın toplantısında; "Dünyada ve Türkiye’de küresel ısınmanın etkilerine dair bilimsel kanıtlar her geçen gün artıyor, bunu Dünya Bankasının baş ekonomisterinden Nicholas Stern’nin hazırladığı rapor da söylüyor. Küresel ısınma, dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit olarak nitelendiriliyor. Küresel ısınmanın Akdeniz ve dolayısyla Türkiye'deki en büyük etkilerinden biri de kuraklıktır. İçinde bulunduğumuz bahar havasından endişe etmeliyiz. Kuraklığın en büyük etkilerinden biri ise su kaynakları üzerinde görülmektedir. Oysa biz hala su kaynaklarını vahşi kullanımla tüketiyoruz." dedi Doğal kaynakların, dünyanın kendisini yenileyebileceğinden daha hızlı tükettildiğini belirten Demirayak, "insanlığın dev bir tüketim toplumuna dönüşmekte. WWF tarafından sonuncusu 2006’da yayınlanan "Yaşayan Gezegen Raporu"na göre, doğal kaynakların vahşice tüketilmesinin yanı sıra biyolojik çeşitlilikte süratle azalıyor. Dünyayı şu andaki hızla tüketmeye devam edersek, 2050 yılında iki tane daha dünyaya ihtiyacımız olacak dedi.
AB Komisyonu küresel ısınma raporu

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan "Avrupa için Enerji Politikası" raporundaki çarpıcı tespitlere de dikkat çeken Dr. Filiz Demirayak, konuşmasına şöyle devam etti:

"2005 yılında Avrupa’da kırk bin kişi hava sıcaklığına bağlı nedenlerden yaşamını yitirdi. Denizlerimizde doğal denge bozulmuş durumda, atmosferdeki oksijenin %70’ini üreten deniz çayırlarında büyük azalma var. Su sıcaklığındaki artışa bağlı olarak deniz canlıları azalacak. Daha sayamadığımız, aklımıza gelmeyen, birbiriyle bağlantılı pek çok alanda olumsuz durumla karşılaşacağız. Bu bilimsel tespitleri felaket senaryosu olarak görenler de var. Umarım haklı çıkarlar, ben ve bu raporları hazırlayan meslektaşlarım yanılmayı çok istiyoruz."
"Ülkemizde kuraklığın en büyük etkilerinden biri su kaynakları üzerinde görülmektedir. Son kırk yılda sulakalanlarımızı, su havzalarını iyi yönetmedik. Sulakalanları kuruttuk, halla göllerin kıyılarını doldurmak için uğraşıyoruz. Kaçak yeraltı suyu kullanımı Türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir. Başta Istanbul olmak üzere, yerleşimlerin etrafındaki su havzalarını yapılaşma, kirlenme ve su dengesini bozarak tahrip ettik.
"Türkiye su fakiri olma yolunda"

Dünyada ve Türkiye’de su kaynaklarının hızla azaldığına dikkat çeken WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, Türkiye’de son 40 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin hektar sulak alanın, üç Van Gölü büyüklüğünde bir alanın, ekolojik ve ekonomik işlevini yitirdiğini sözlerine ekledi. Türkiye’de son 20 yılda kişi başına düşen su miktarının 4.000 metreküpten 1.430 metreküpe düştüğünü ifade eden Demirayak, "Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfusun artmasına paralel olarak bu rakamın 1.000 metreküpe düşeceği öngörülüyor. Son 40 yılda ülkemiz, su kaynaklarının % 50'sini kaybetti. Türkiye su fakiri bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor" şeklinde konuştu.
"Her damla su çok değerli"

Tüm bu bilgiler ışığında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ve su ile ilgili var olan yanlış algıların değişmesini sağlamak amacıyla "Suyumuza Sahip Çıkalım" kampanyasını başlattıklarını açıklayan Dr. Filiz Demirayak, bir yıl sürmesini planlanan kampanya çerçevesinde kamuoyunu su konusunda uyarmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Demirayak, özellikle sektörel ve bireylse su kullanım alışkanlıklarının değişmesi konusuna ağırlık vereceklerini ve Türkiye’nin ciddi bir su sorunu ile karşı karşıya olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini anlattı. Demirayak, "Bugün musluklarımızdan akan suyun her bir damlası bizler için çok değerli." dedi.
WWF-Türkiye’nin su kaynakları koruma projeleri

Düzenlenen toplantıda söz alan WWF-Türkiye Su Kaynakları Programı Müdürü Buket Bahar Dıvrak ise Türkiye'nin önemli su kaynakları ve su havzalarında sürdürdükleri başarılı koruma projeleri hakkında bilgi verdi. Özellikle, dünyadaki en önemli 8 havzadan bir tanesi olan ve her geçen gün su kaynakları azalan Konya Havzası’nda yürüttükleri projenin detaylarını anlattı. WWF-Türkiye olarak; suyu kullananlar ile suyu yönetenleri bir araya getirdiklerini ve tarımsal su kullanımında tasarrufa yönelik pilot uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Dıvrak, hali hazırda bölgedeki yağışların %40-60 oranında azaldığına ve önlem alınmazsa 20 yıl sonra Konya Havzası’nın çölleşeceğine dikkat çekti.
Kampanyaya özel web sitesi

Basın toplantısında son olarak söz alan WWF-Türkiye İletişim Koordinatörü Haymi Behar ise "Suyumuza Sahip Çıkalım" kampanyasında kullanılacak iletişim araçları ve yöntemleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Kampanya için www.wwf.org.tr/su adresinde kapsamlı bir web sitesi ve su tüketim alışkanlıkları ile ilgili bir animasyon hazırladıklarını belirten Behar şöyle devam etti: "2007 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle ülkemizde suyun durumu ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. Su bir ülkenin en değerli doğal kaynağıdır, her bireyin bu konuda bilinçlenmesi için çalışacağız."
Bilgi için:

Deniz Şilliler Tapan, Basın ve Yayın Koordinatörü, dtapan@wwf.org.tr
Haymi Behar, Kurumsal İletişim Koordinatörü, hbehar@wwf.org.tr
Önder Kiremitçi, Zarakol İletişim, 0212 217 29 99, onder@zarakol.com.tr

Eski 02-02-2007, 12:44   #186
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
İlk Yardım Kursu

Merhabalar

Bu bilgileri üyesi olduğum diğer siteden getirdim.

İlgilenen olursa ...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7042

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2007, 13:23   #187
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Teşekkürler Balıkçı.İlk yardım konusunda toplumumuzun bilinçlenmesi gerekiyor.Ben ilkyardım dersi okuduğum halde kendimi yeterli hissetmiyorum .Hemen telefon ettim ve yazıldım.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-02-2007, 13:25   #188
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Teşekkürler Balıkçı.İlk yardım konusunda toplumumuzun bilinçlenmesi gerekiyor.Ben ilkyardım dersi okuduğum halde kendimi yeterli hissetmiyorum .Hemen telefon ettim ve yazıldım.
İlgi için ben teşekkür ederim.
Hayırlı olsun.
Gerçekten çok önemli konu.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-02-2007, 14:19   #189
Ağaç Dostu

saka's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2006
Galeri: 3
Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu

4.Dönem Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursu başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü daha yaşanılabilir bir İstanbul oluşturmak ve çevre bilincine sahip, kent ve meslek standartlarına uygun bahçıvanlar yetiştirmek amacıyla 5 Mart 2007 tarihinde 4. dönem Bahçıvanlık ve Çevre Bilinci Kursunu başlatıyor...

Devamı

Kaynak

saka Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-02-2007, 13:39   #190
Ağaç Dostu

Peyzaj & Süs Bitkileri 2007

Peyzaj & Süs Bitkileri 2007

1 - 4 Mart 2007İstanbul Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı

1-4 Mart tarihleri arasında SÜBİTÜD, Süs Bitkileri Üreticileri İthalat ve İhracat Derneği ve İNTERTEKS Uluslararası Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile düzenlenen İstanbul Peyzaj Mimarisi ve Süs Bitkileri Fuarı PEYZAJ & SÜS BİTKİLERİ 2007, konusundaki en yetkin fuar olma özelliğini taşıyor.

Günümüzde yaşamını şehirlerde sürdüren modern insanın köklerinden kopmamak ve doğayla olan bağını kaybetmemek için seçebileceği yollardan biri de doğanın temeli olan bitki ve çiçekleri yakınında tutmak, hayatını onlarla renklendirmektir. Bitkiler soluduğumuz havayı temizler, varlıklarıyla bize huzur verirler. Sadece renklerinin bile üzerimizde başlı başına iyileştirici etkisi vardır.
İstanbul’un merkezinde toplam 8.000 metrekare kapalı alanda, tüm oteller ve restaurantlar ile iş merkezlerine yürüme mesafesindeki
Lütfi Kırdar - Rumeli Exhibition Center’da düzenlenecek PEYZAJ & SÜS BİTKİLERİ 2007’de çiçekler, bitkiler, bahçe bitkileri, çiçek açan saksı bitkileri, egzotik ve minyatür ağaçlarla ilgili her tür yenilik görülebilecek. Bunun dışında toprak çeşitleri, yetiştirme ve bakım teknikleri, gübreler, bitki koruyucu kimyasallar, seralar, sulama ve fıskiye teknolojileri, bahçe ekipman ve makineleri de fuarın kapsamında bulunuyor. Fuar sadece bitki dünyasından yenilikleri sunmakla kalmıyor; peyzajın bir parçası olarak süs havuzları, bahçe heykelleri ve diğer bahçe aksesuarları da stantlarda yerlerini alacak.

Tüm mimarlara, peyzaj mimarlarına, inşaat mühendislerine, müteahhitlere, il ve ilçe belediyelerine, otellere, bahçeli ev sahiplerine ve bitkilerin büyülü dünyasıyla ilgilenen herkese açık olan bu fuarda, insanların ruhunu okşayan bu sektörün en renkli dört günü yaşanacak.

Çiçekler...
Bitkiler...
Bahçe bitkileri...
Çiçek açan saksı bitkileri...
Egzotik ve minyatür ağaçlar...
Yetiştirme teknikleri...
Bakım teknikleri...
Tohum...
Gübre...
Bitki toprağı...
Bitki koruyucu kimyasallar...
Seralar...
Sulama ve fıskiye teknolojileri...
Bahçe düzenlemeleri...
Bahçe aletleri...
Bahçe ekipman ve makineleri...
Çim tohumları...
Çimleme teknikleri...
Çim biçme makineleri...
Peyzaj ve bahçe mimarisi...
Bahçe dekorasyonu...
Zemin ve bordür malzemeleri...
Süs havuzları...
Bahçe heykelleri...
Saksılar...
Bahçe aksesuarları...

Eski 26-02-2007, 19:52   #191
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
F İ T O T E R A P İ
K U R S U

Bitkilerin Toplanması ve Saklanması
Bitkilerden İlaç Yapma
Çay Hazırlama
Sağlığı Korumada Bitkilerden Faydalanma
Hastalıklarda Bitkilerden Faydalanma

ZEYTİNBURNU TIBBİ BİTKİLER BAHÇESİ

7 Mart 2007 – 18 Nisan 2007
Çarşamba 12:30 – 16:30
ve
25 Mart 2007 – 6 Mayıs 2007
Pazar 13:00 – 17:00
175 YTL

Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi
Merkezefendi mahallesi Yeniçiftlik yolu 1/1 İstanbul
0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
merkezden@yahoo.com

aybala Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-02-2007, 19:54   #192
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

B A Y A N L A R A
M A S A J T E R A P İ S İ
K U R S U

TEMEL MASAJ
VE
DOĞU – BATI MASAJ TEKNİKLERİ

3 Mart 2007 – 19 Mayıs 2007
Cumartesi 10:00 – 16:00
450 YTL

0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
merkezden@yahoo.com

Eski 26-02-2007, 19:56   #193
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

B A Y L A R A
M A S A J T E R A P İ S İ
K U R S U

TEMEL MASAJ
VE
DOĞU – BATI MASAJ TEKNİKLERİ

3 Mart 2007 – 19 Mayıs 2007
Cumartesi 16:30 – 20:30
ve
1 Mart 2007 – 19 Mayıs 2007
Perşembe 12:30 – 16:30
350 YTL

0212 664 41 55
www.merkezefendi.org
merkezden@yahoo.com

Eski 23-03-2007, 11:24   #194
Yeni Üye

rusty's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2007
Bahçe dünyası 2007

2.İstanbul Bahçe Mobilyaları, Peyzaj Tasarımı, Bahçe Mimarisi, Bahçe Ekipman, Havuz ve Bitki Fuarı 22 - 25 Mart 2007 Tüyap - Beylikdüzü
dün başladı.

Ziyaret saatleri:
22-23-24 Mart 2007 (11.00-20.00)
25 Mart 2007 (11.00-19.00)

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ne fuar süresince ücretsiz otobüs seferleri:

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Geliş : 09:00-12:00-14:00
Dönüş: 16:00-17:30-19:00

BAKIRKÖY DENİZ OTOBÜS İSKELESİ OTOPARKI
Geliş : 09:30-11:30-12:30-13:30
Dönüş: 15:00-16:30-18:00

ATATÜRK HAVA LİMANI İÇ HATLAR GELİŞ TERMİNALİ ÖNÜ
Geliş : 09:30-11:30
Dönüş: 16:00-18:00

ESENLER OTOGAR/METRO C-4 ÇIKIŞ KAPISI/HAVAŞ DURAĞI
Geliş : 09:30-11:30
Dönüş: 16:00-18:00

İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Not: Linea Verde'den Eda hanımda fuarda. Fuara giriş için yardımcı olacağını zannediyorum.

Selamlar.

rusty Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 14:23   #195
Ağaç Dostu

a h m e t t o g a y's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2007
Ben fuarı dün gezdim, çok büyük bir alanda yerleşmiş, fakat toplam alanın % 60 ında mobilyalar var, % 10 unda ıvır zıvır şeyler var, sadece % 30 unda bitkiler var. Yani çok büyük bir beklentiyle gitmeyin. Sadece 1 standta bonsai ler var. Nerede geçen fuardaki bonsailer, etobur bitkiler, ağaçlar vs. Geçen fuarda o küçücük mekanda ne çok bitki firmaları vardı.
2 Tane adapazarlı fidancı var. İsimlerini hatırlayamıyorum ama güzel ağaçlar ve fidanlar var. Sanırım Adapazarı yakında fidancıların üssü olacak.
7 nolu giriş yanında gardenlife bahçe mobilyası firması vardı, dekorasyonlarında devasa kesik bambulardan -yaklaşık 8 - 10 metre kadar- bir odamsı yer yapmışlar, bambular beyaza boyanmış. Hamından sordum hepsini kullandıklarını söylediler. banada hamından seperasyon için lazım ama bulamıyorum. Aklınızda olsun.
Linea Verde firması ise bu kez ağaç getirmemiş, sadece dinazor tapoiry ini buraya da taşımışlar.

a h m e t t o g a y Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 16:09   #196
Ağaç Dostu

Plumbago's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2005
Galeri: 17
Konu ile ilgilenenler için ;

Alıntı:
Peyzaj Mimarlığı 3.Kongresi kapsamında, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi tarafından, 28 Mart 2007 tarihinde, saat 14.00’de Tepekule Kongre Merkezi’nde “Kent Kültürü, Kentsel Kimlik ve Peyzaj Mimarlığı” konulu bir panel gerçekleştirilecektir.

PANEL YÖNETİCİSİ
Mehmet Bülent ÖZKAN,
Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı

PANELİSTLER
Tamer BAŞBUĞ,
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Tolga ÇİLİNGİR,
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Erhan Vecdi KÜÇÜKERBAŞ,
Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Kamil Okyay SINDIR,
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Hasan TOPAL,
İBB Genel Sekreter Yardımcısı

Name:  aifs.jpg
Views: 652
Size:  68.7 KB

Plumbago Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 09:12   #197
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Botanik Heykel Yarışması

Merhaba Doğaseverler,
Yeni üye oldum. Yarışmalar sözkonusu olunca bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2.Ulusal Kum Heykel Yarışmasına ilgili kişiler katılabilecektir. Bununla birlikte bu yıl ilki düzenlenecek olan "1. Ulusal Botanik Heykel Yarışması"na dair düşüncelerinizi paylaşmaya davet ediyorum. Ben de bir Proje ve Sanat Koordinatörü olarak sizlerin de düzenlemek istediği her türlü yarışma ve etkinlik bünyesinde birikimlerimi böyle bir forum sitesinde paylaşmaktan onur duyarım. Bekliyorum..

Artia Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 09:26   #198
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Aramıza bir heykeltraş katılmasına çook sevindim.
Botanik heykel yarışması hakkında biraz daha ayrıntı verebilir misiniz?
Sizin heykelleriniz hakkında da bilgilensek çok seviniriz.
Hoşgeldiniz.

memet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2007, 17:52   #199
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
PANEL

İklim Değişiklikleri ve Suya Etkileri

Konuşmacılar

• Doç. Dr. Barbaros Gönençgil
İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi
TURÇEK Yönetim Kurulu Başkanı

•Prof. Dr Zekai Şen
İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Su Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Tarih: 31 Mart 2007
Saat: 11o - 13o
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi
Moda Cad. Nailbey Sok. No: 37 Kadıköy - İstanbul
Tel: (216) 418 95 49
Bilgi için:
Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu - TÜRÇEK
Tel : 0 216 338 00 17
lale@turcek.org.tr

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-03-2007, 16:32   #200
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-10-2006
Galeri: 19
Söyleşi: Kocaçay Deltası ve Kumulu

SÖYLEŞİ

Kocaçay Deltası ve Kumulu
Kıyı Bitki Örtüsü Üzerindeki Çevresel Etkiler
Prof. Dr. Turhan USLU

Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alan delta; göl, bataklik, kumul ve subasar orman ekosistemlerinden meydana gelir.
Deltanin batı yarısında, toplam alanı 194 ha olan ve Malıç Deresi tarafindan beslenen Dalyan ve Poyraz gölleri, 600 ha alan kaplayan sazlıklar, 730 hektarlık bir alana yayılmış dişbudak, kızılağaç ve söğütlerden oluşan subasar ormanlar , çok çeşitli floraya sahip geniş ve tehdit altında olan bir kumul bandı bulunmaktadır.

Tarih: 31 Mart Cumartesi
Saat: 17:00
Yer: DOĞADER

GEZİ ve İNCELEME

Kocaçay Deltasının Güzelliğini ve Sorunlarını yerinde görecegiz. Fotoğrafla belgeleyeceğiz.
Deltaya gidişte Ayı Barınağını da ziyaret edeceğiz, rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi alacağız.

Gezimiz, Prof. Dr. Turhan USLU*nun rehberliğinde yapılacaktır.
* Prof. Dr. Turhan Uslu, Turkiye ve Kuzey Kıbrıs kıyı bitki örtüsünü ve kıyılarımızdaki doğal değerleri bitki ekolojisi ve bitki sosyolojisi yönünden araştıran ülkemizin ender bilim insanlarından biridir.

Tarih: 1 Nisan Pazar
Saat: 09:00
Toplanma Yeri: Santral Garaj

30 Mart-Cuma 18:00'e kadar kayıt yaptırılmalıdır.
0224 222 96 01
0535 568 55 11

Öğle yemeği : Ekmek arasi sucuk + Ayran
Yol ve yiyecek masraflari paylaştırılacaktır

------------------------------------------------------------------
DOĞADER
Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği
Şehreküstü Mah. Cemal Nadir Cad. Koyuncuoğlu Apt. No:5 Kat:2 BURSA
Tel: 222 96 01 (Pirinçhan arka kapısı karşısı)

Arca Atay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-04-2007, 14:04   #201
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Egem Platformu Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri

Değerli Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi 3-8 Nisan 2007 tarihleri arasında Egem Platformunca Ege İlleri 1. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri düzenlenmiştir.

Bu etkinlikle Ege Bölgesinin tarihi, turistik, kültürel (folklor, yemek, el sanatları, vb) termal ve ticari yönden tanıtımı amaçlanmaktadır.

Etkinlik kapsamında Tolga Çandar Konseri, Halkoyunları Gösterileri (Zeybek EKipleri), Defileler, Yaren Ekibi Gösterileri, Sergiler, Tasavvuf Müziği ve Keşkek Günü gibi etkinlikler düzenlenmiştir.

Tüm arkaşdaşlarımı ve hemşerilerimi Egem Platformunun düzenlediği bu etkinliğe bekliyorum.

Açılış ve Kokteyl : 3 Nisan 2007 Salı saat 15:00
Yer Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom

Halil Apaydın
Aydınlılar Derneği Genel Sekreteri
05332662309

Böyle bir duyuru var, Ankara'daki tüm Egelilerin ve Egeli olmayanların dikkatine...

Eski 03-04-2007, 11:30   #202
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
6-7-8 Temmuz 2007 Tarihlerinde Sütçülerde 19. DUT PEKMEZİ FESTİVALİ yapılacaktır. İlgilenenlere duyurulur.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-04-2007, 12:21   #203
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Program:

4 Nisan 2007 Çarşamba

Saat 10:00 Açılış
Saat 19:00 Tahsin DURU Konseri (Türk Halk Müziği Sanatçısı)

5 Nisan 2007 Perşembe

Saat 18:30 Gülseren KILIÇ Konseri
Saat 19:00 Denizlililer Derneği Halk Oyunları Ekibi

6 Nisan 2007 Cuma

Saat 19:00 Denizlliler Derneği Geleneksel Gecesi (Gazi Üniversitesi Salonu)

7 Nisan 2007 Cumartesi

Saat 19:00 Uşaklılar Derneği Geleneksel Gecesi (İçkale Oteli Salonu)

8 Nisan 2007 Pazar

Saat 13:00 Manisa Mesir ve Dayanışma Derneği Geleneksel Keşkek Günü
Saat 14:30 Kula Yaren Ekibi Göstereisi
Saat 15:30 Halk Oyunları Ekibi Gösterisi
Saat 16:00 Defile
Saat 16:30 Tolga ÇANDAR Konseri

Eski 06-04-2007, 19:56   #204
Yeni Üye

VaLLineria's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Bahçe 2007 - Lütfü Kırdar'da

Bahçe 2007

Yer: Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarihler: 05.04.2007~08.04.2007
Telefon: 225 09 20 (12 Hat) - İnterteks
Adres: Harbiye
İlçe: Harbiye

11. İstanbul, Uluslararası Bahçe Mobilyaları,Peyzaj ve Bahçe Mimarisi, Bahçe Bakımı ve Bitkileri Fuarı

VaLLineria Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-04-2007, 13:31   #205
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Tarih : 5 - 18 Mayıs 2007
Yer : StarTest Sanat Galerisi
Adres : Valikonağı Cad. Sezai Selek Sok. No.21 Nişantaşı-İstanbul

www.yesimsengil.com

StarTest Sanat Galerisi Yeşim Şengil’in “olağan mucizeler” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Doğayı konu alan ve farklı tekniklerdeki küçük boyutlu eserlerden oluşan sergi 5 Mayıs-18 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Sanatçı sergisinde her birini olağan gördüğü, ancak bir o kadar da mucizevi bulduğu doğal varlıkları resmediyor. “İçimi sevinçle dolduran, beni hayrete düşüren varlıkları kaydetmeye çalışıyorum. Belki de bunun nedeni, o uçucu sevinci çerçeveleyip zamandan bağımsız olarak anımsama isteği. Bunlar kağıdıma bazen form, bazen renk bazen de uyum olarak yansıyor.”

Uzun yıllar mimar olarak çalışan sanatçı, yıllar sonra ilk göz ağrısı olan resimle tam zamanlı olarak ilgilenmeye başlamış. Çeşitli atölye çalışmalarına katıldıktan sonra, özellikle portreleri konu alan çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-04-2007, 23:28   #206
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
"Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması

TEMA Vakfı, Karikatürcüler Derneği ve Cartoon Yayıncılık ile ortaklaşa "Doğa ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın 2007 yılı konusu "Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız" olarak belirlenmiştir. Yarışma koşulları TEMA Vakfı internet sayfasında yayınlanmıştır.

http://www.tema.org.tr/BizdenHaberle...rYarismasi.htm

"Doğa ve İnsan Uluslararası Karikatür Yarışması
2007 Yılı Konusu: Küresel İklim Değişimi ve Dünyamız.
Son 10 – 15 yıl içinde insanlığın temel ekolojik sorunlarına bir yenisi eklenmiştir. Bunun adı, “Küresel Isınma ve Küresel İklim Değişimi”dir. Bu olayın önemi; “yeni bir atmosferik tehlike”, “artık dünyanın ateşi yükseliyor” gibi ifadelerle vurgulanmaktadır. İnsan etkisinden kaynaklanan ve “yapay iklim değişimi” olarak da nitelenen bu sürecin, tüm canlılar ve cansız çevre için potansiyel tehlikelerle dolu olduğuna ve bu değişimin artık geriye çevrilemeyeceğine inanılmaktadır. Yapay iklim değişiminin, milyonlarca yıldan beri jeolojik devirlerde cereyan eden doğal iklim değişiminden tamamen farklı olduğu, bu nedenle bütün ülkelerin endişeyle üzerinde durduğu bildirilmekte ve bu farklılıklar şu şekilde açıklanmaktadır:

a. Yapay iklim değişimi, insanların çeşitli aktivitelerinden kaynaklanmaktadır. Bu zararlı aktiviteler artan hızla devam ettiğinden, bu gelişimin potansiyel tehlikeler doğuracağına kesin gözüyle bakılmaktadır.
b. Jeolojik çağlarda meydana gelen iklim değişimi çok uzun zaman dönemlerinde (binlerce, hatta milyonlarca yıl) cereyan etmiştir. Oysa, yapay iklim değişimi 15 – 20 yıl gibi göreli olarak çok kısa zaman periyodu içinde ortaya çıkmıştır. Bilim insanları bu konuda şu bilgileri vermektedirler:
Özel yöntemlerle belirlenen uzak geçmişteki sıcaklıklarla, son 10 – 15 yılın (özellikle 1988 – 2002 yılları arası) belirlenen hava sıcaklıkları karşılaştırıldıklarında, son yıllardaki hava sıcaklığının şimdiye kadar 600 yıl içinde yaşanan sıcaklıkların en yükseği olduğu anlaşılmıştır.
c. Küresel ısınmayı, jeolojik devirlerdeki ısınma veya soğuma gibi iklim değişiminden ayıran en önemli özelliklerden başka birisi de, bu değişimin bölgesel olmayıp, küresel olmasıdır. Gerçekten, hem kuzey, hem de güney kutbunda buzulların eşzamanlı olarak erimesi, ayni sürecin birçok ana karalardaki yüksek dağlarda cereyan etmesi küresel ısınmanın en belirgin kanıtıdır.

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişimi sürecinin yaratacağı veya yaratmış olduğu ekonomik, ekolojik ve sosyolojik sonuçlar, dünyanın her yerinde henüz tam anlamıyla yaşanmamıştır. O nedenle, bu sürecin potansiyel tehlikeleri tam anlamıyla kavranılamamıştır. Ancak, bilim insanları yapmış oldukları araştırmalarda, insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini bilimsel verilere dayanarak açıklamaktadırlar. Bunlara ait bazı somut örnekler aşağıda verilmiştir:

a. Sıcaklıklar artınca, büyük su yüzeylerinden (deniz, göl, baraj, akarsu vb) buharlaşma artacak, toprak kuruyacaktır. Bunun sonucunda bölgesel olarak iklim değişecek, tarımsal ürünler ve ormanlar zarar görecektir.
b. Buzullar eriyecek, bunun sonucunda göller, denizler ve akarsularda su düzeyi yükselecek, kıyı bölgeleri sular altında kalacaktır, sel afetleri yaşanacak ve toplumsal göçler başlayacaktır.
c. Dengesiz küresel ısınmalar hem sayı hem de şiddet bakımından son derece zararlı kasırgalar yaratacaktır.
d. Küresel ısınma ile Sibirya ve Kanada’daki buzlu tundra toprakları çözünecek ve bataklık haline gelecektir. Buralarda bol miktarda bataklık gazı (metan) oluşarak atmosfere karışacak, artan sera gazları nedeniyle küresel ısınma daha da artacak ve böylece kısır döngüye girilmiş olunacaktır
Örnekler daha da arttırılabilir. Ancak bu sınırlı sayıdaki örnekler bile, insanlığın karşı karşıya bulunduğu ekolojik tehlike potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir
Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık insanların bu tehlikelerle er geç karşılaşacağını ve bunların yaratacağı sonuçların neler olabileceğini karikatürlerle anlatarak, onları daha fazla düşünmeye yönlendirmek, bu sürecin en azından şimdiden yavaşlatılması için toplumda tutum ve davranış değişikliği oluşmasını sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiş bulunmaktadır.

• KONU : Doğa Ve İnsan
• Yarışma karikatürleri yalnızca internetten gönderilecektir.
• Yarışma amatör, profesyonel tüm çizerlere açıktır.
• Karikatür yayımlanmış veya ödül almış olabilir. Teknik serbesttir. Renkli veya siyah beyaz olabilir. Boyutları A4 (21x29.7)
• Ödüller: Her ayın sonunda o ayın “En İyi 3” karikatürü seçilecek ve adlarına 20’şer adet fidan TEKİRDAĞ Hatıra Ormanı’nda dikilecektir. Dikim bölgesine tanıtıcı bir levha dikilecektir.
• Yarışmaya gönderilen eserler Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık yayınlarında, internet sitelerinde sergilenecektir.
• Yıl sonunda ödül alanlar ve seçici kurulun belirleyeceği eserler bir CD’de toplanacak, eser sahiplerine ücretsiz gönderilecektir.
• Yarışma karikatürleri ödül alsın veya almasın 5846 Sayılı Yasa’dan kaynaklanan çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim hakklarını bedelsiz olarak (yarışmanın tanıtım duyuru sergilerinde kitap, dergi, afiş, poster, kartpostal baskıları yapılabilecektir.) Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık’a bırakmıştır.
• Bu amaçların dışında ve üçüncü şahısların kullanılması durumunda ise eser sahibinden izin alınacaktır.
• Yarışmada ödül alan eser sahipleri, TEMA Vakfı İktisadi İşletmesine gelir elde etmek amacıyla kullanım hakkını da verdiğini kabul etmiş sayılır
• Eserlerin kullanım hakları Türkiye sınırları içindir.
• Sergi: “Erozyon”, “Orman ve Çölleşme” karikatürleri ve bu yarışmanını karikatürleri ile 05 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi’nde yapılacaktır.
• Yarışmaya katılan sanatçılar katılım koşullarının tümünü kabul etmiş sayılacaklardır.

Bu yarışma Karikatürcüler Derneği, TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından organize edilmektedir.

Gönderme Adresi: dogalcevre@gmail.com ve naturalenv@gmail.com
İlk Değerlendirme Haziran Ayında yapılacaktır.

Organizasyon Genel Sorumlusu: Muhittin Köroğlu

Seçici Kurul:
Karikatürcüler Derneği Temsilcileri
TEMA Vakfı Temsilcileri
Cartoon Yayıncılık Temsilcileri "

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-04-2007, 16:20   #207
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Dendroloji Okulu

Benden iletmesi, Ankara'da yaşayan arkadaşların dikkatine:

KIRSAL ÇEVRE ve ORMANCILIK SORUNLARI ARAŞTIRMA DERNEĞİ
The Research Association of Rural Environment and Forestry

17 Nisan 2007
Sayı : B-2007/16
Konu : Dendroloji (Ağaçbilim) Okulumuz

Sayın İlgili,

Derneğimiz, başta ormansızlaşma olmak üzere kırsal çevre sorunlarını çözümlemeye yönelik

çalışmalar yapan gönüllü bir kuruluştur. Ayrıntılı tanıtımımız www.kirsalcevre.org.tr web adresinde

yer almaktadır.
Ankara’nın geleneksel kültür ve eğitim etkinliklerinden biri haline gelen bir etkinliğimiz de her sene
100 civarında katılımcıyla gerçekleşen 1991’den bu yana düzenlediğimiz “Dendroloji (Ağaçbilim) ve
Orman Ekolojisi Okulu”dur. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği ve tüm diğer etkinliklerimiz gibi katılımı
ücretsiz olan bu okulumuzda ekoloji, ağaçları tanıma, Türkiye’deki ormanlar ve sorunları konularının yer aldığı
teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu sene de iki bölüm halinde planladığımız bu etkinliğin
genel ekoloji ve orman ağaçlarının tanıtımının yapılacağı “Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu”nu
5 Mayıs-2 Haziran 2007 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. Duyurumuz ve programımız ekte yer almakta;
ayrıca web sayfamızda da yayımlanmaktadır.
Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu programının, ilgililere duyurulması konusunda
yardımlarınızı arz ederiz.
Saygılarımızla.

Halit Togay Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-04-2007, 13:11   #208
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-06-2005
Galeri: 175
Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Boğazda ERGUVAN seyrine davet

Dostlarım,
İstanbul'un yaşama sevinci veren ağacı ERGUVAN dır.

Ve ERGUVAN İstanbul'da en güzel boğaziçinde denizden
bir yolculuk yapılarak seyredilir. Şimdi ERGUVAN vaktidir.

28 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 15.00 te Üsküdar ve
Kabataş dan hareketle Beykoz'a kadar gidip tekrar geriye
döneceğiz. ÜÇ ( 3 ) saat boyunca hep beraber bu güzel şehrin
en güzel kıyılarını ve Erguvanlarla süslü yamaçlarını seyredeceğiz.
Bu seyre katılmak isteyen dostlar tekne ücreti paylaşımı
kapsamında kişi başı 10 ytl ödeyecekler. Herkes kendi
yiyeceğini içeceğini getirebilir ve Şehir hatları tarifesinden
teknedeki büfeden yararlanabilir. Tekne TUR_YOL dan
temin edilmiştir. Kar amaçlı bir gezi değil, kültür gezisidir.
İletişim kurmak isteyen dostlar:
Hüseyin Emiroğlu 0532 232 54 59

Erguvan Muhibbi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-04-2007, 00:06   #209
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 147
Eee kimse katılmıyor mu? Kısmetse ben geliyorum. Umarım bir aksilik olmaz.

Sevelim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-04-2007, 08:15   #210
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Hüseyin ağabey 28 Nisan özel bir gün benim için ,bir aksilik olmazsa mutlaka katılacağım. Nerede buluşacağız ?Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
kamp, öğrenci, sanat, yaz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025