Ben Tanay BİRİŞÇİ YILDIRIM, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde öğretim üyesiyim. SizinlePeyzaj Mimarları Günü Etkinlikleri ve Paneli ile ilgili duyuruyu paylaşmak ve İzmir'de oturan üyelerin katılımını beklediğimizi de iletimek istiyorum.
Sayın Ağaçlar net üyeleri,
13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarları Günü ve Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Öğretiminin Başlamasının 39. Yıldönümü Kutlama töreniyle ilgili program aşağıda sunulmuştur. Ayrıca aşağıda Peyzaj Mimarlığı ile ilgili kısa bir tanıtım yazısı verilmiştir.
Gereği için bilgilerinize sunulur.
Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN
Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı
Peyzaj Mimarlığı; fiziksel çevrenin işlevselliğini ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla, doğal ve kültürel kaynakları koruma ve yönetme ilkesinden hareket edilerek, arazinin planlanması, tasarlanması ve yönetimini içeren uygulamalı bir bilim dalı ve meslek disiplini olup insan ve fiziksel çevresini koruma ve yönetme şemsiyesi altında uzlaştırmaktadır.
Peyzaj mimarlığı insan onuruna yaraşır kentsel ve kırsal dış mekanlar oluşturma, doğal yaşam ortamlarını koruma ve geliştirme, rekreasyonel mekanları planlama ve tasarlama çalışmalarında sanatı, bilimi, mühendisliği ve teknolojiyi kombine eden çevre planlama ve tasarımı disiplinlerinden birisidir.
Türkiye'de Peyzaj Mimarlığı Bölümü ilk defa Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 1968 yılında kurulmuş ve öğretime başlanmıştır. Bugün ülkemizde çeşitli üniversitelerin Ziraat, Orman, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyelerinde peyzaj mimarlığı öğretimi yapılan 15 adet Peyzaj Mimarlığı Bölümü bulunmaktadır.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 28.12.1976 tarihinde kurulmuş ve öğretime başlamış olup bugüne kadar 1180 peyzaj mimarı mezun edilmiştir.
PROGRAM:
PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRETİMİNİN
39. YILI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
14 MAYIS 2007- Pazartesi
E.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ
EMİN MUTAF ANFİSİ – A BLOK
Bornova- İZMİR
09.00 – 09.30 : E.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Çelenk koyma, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu
09.45 – 10.15 : Açılış Konuşmaları (Emin Mutaf Anfisi /A Blok)
10.15 – 10.45: Konferans
“Bahçe Mimarisi Kürsüsünden
Peyzaj Mimarlığı Bölümüne”
Prof. Dr. M. Bülent ÖZKAN
10.45 – 12.00: Panel
“Öğrenciler Konuşuyor: Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin Bugünü ve Yarını”
Panel Yöneticisi : Yard. Doç. Dr. Şerif HEPCAN
|