![]() |
4 Eklenti(ler)
kendiliğinden çıkan biberim malta eriği ağacı saksısıda büyümüş. zaten beni bu işi yapabilecek olmama teşvik edendir kendisi
Eklenti 280170 tarçın anason ve limon kokulu fesleğenlerim.. bunlarıda domateslerimi gerçek yerlerine alınca yanlarına dikmek istiyorum. Eklenti 280171 salatalıklarım ve tüm fidelerim. bakalım küçücük balkonda hepsine nasıl yer bulucam. Halil beye, Zeki beye ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. fidelerim biraz daha canlansınlar bazılarını hediye edip gelişimlerini hediye ettiğim kişilerde takibe devam edicem. tabi ilk meyvelerini bana tohum olarak saklamak şartıyla.:) Eklenti 280172 Eklenti 280173 |
Sayın Menekşe 35 ,
Bütün fideleriniz çok güzel görünüyorlar.Üstelik benim ektiğim tohumlara göre çok kısa zamanda fide haline gelmişler.Umarım harika meyveler alırsınız....Bu arada kilitli poşet fikri çok hoşuma gitti , ilk fırsatta ben de uygulayacağım.Gerçi şeffaf plastik peynir kaplarından oldukça iyi sonuçlar almıştım ama yine de alternatifleri arttırmak lazım :) |
Sayin camcif,evet kilitli poşet gercekten cok pratik geldi banada. Bende forumda birisinden gormüştüm. Ama o bardaklari kilitli posete koymuştu. Ben direk topragi kilitli poşete koyup çimlenme döneminde agzini kilitledim. Sonrada ağzini acarak devam ettik. Altinida bicakla deldim birkaç yerinden.
|
Alıntı:
Limon erik domates.... heyyamola (bilgilendirdi sırık domates) Siyah kırım domates.... ömer bey ile görüşüldü, sırık domatesmiş... Yeşil zebra domates... sarıefe... sırık domates... Beyaz domates....limon_sever... sarıefe... sırık domates... Red robin domates_ Zeytinlibahçe ile görüştük sırık dedi ama tam sırık gibi değil... diğerleri için bilgi alayım geleyim...;) |
Limon Erik Domates sırık mı?
Sayın Menekşe35
Limon Erik Domatesi, çepeçevre destekleyerek 150 cm kadar boylandırmıştım. Alttan itibaren iki sıra koltuk aldım, daha sonrakileri bıraktım. Tamamen koltuk alıp tek gövde yetiştirmeyi denemedim. Yarı sırık diyebiliriz belki... İyi günlerde yetiştirmenizi dilerim :) |
Benim dometeslerim asıl yapraklarını yeni çıkarmaya başladılar, menekşe35 maşallah çok güzel gelişmiş sizin fideleriniz. Benimkiler biraz sıkı ekili o yüzdenmi yavaş gelişiyorlar acaba? Gerçek yapraklarını çıkarsınlar öyle şaşırtma yapayım diyorum.
|
Sn. Menekşe35 , Gerçekten çok güzel gelişmişler , maşaallah.
Yenecek hale geldiklerinde balkonunuz tamamen kaplanacak sanırım :)) |
Alıntı:
|
Sevgili arkadaşlar sariefe menşeili olan domates çeşitleri sırık domatestir. Hepinize bereketli günler dilerim. Selamlar.
|
çiçek fidelerimi şaşırtma yoluyla balkondaki uzun saksılara geçirip güneş gören balkona koydum,hatta toprağı steril ettim yeni yeni azar azar güvercin gübresi de vermeye başladım bitkilerim çok yavaş gelişiyorlar:(bazıları ise aynı duruyor:(bunun sebebi nedir acaba anlamıyorum :(
|
Alıntı:
Geç gelişenlerin tohumları bir az derine kaçmış olabilir. |
sayın myildiz ben ilk defa tohumdan çiçek yetiştirmeye kalktım.ama çok tecrübesizim benim tohumlarım da aynı eklediğiniz resimde kiler gibi oldular .bu fideleri ne zaman şaşırtmak gerekiyor?ve ne zaman dışarı alabiliriz? benim terasım epey rüzgar alıyor acaba rüzgara dayanabilirler mi yardımcı olabilir misiniz.
|
5 Eklenti(ler)
3.hafta
1.resim domatesler, 2.resim sivri biber, 3.resim hıyar ve ajur, 4.resim dolma biber, 5.resim patlıcan |
Alıntı:
|
Alıntı:
biberlerinizde bir sorun var gibi görünüyor. 5 10 gün gibi tekrar resmine bakalım. Sadece iki yaprak olmamalı. Ortasından sürgün vermeli ve yeni yapraklar oluşmalı. Yoksa verimsiz olurlar. |
yaş tavuk gübresi buldum. 10 litrelik plastik boya kutusuna koyup
ağzını kendi kapağı ile kapadım. kullanılır duruma gelmesi için yaptığım doğru mu? |
sayın Halil Önen Bey Ankaranın havası tam ısınmış değil,çok teşekkür ediyorum.Açıkcası sıcaklık faktörü aklıma gelmemişti :) Geceleri serin gündüzler yarı güneşli Ankara havasında demekki bitkilerim normal durumdalar :)
|
balkon seram
3 Eklenti(ler)
Bu da benim küçük dünyam.
Balkonu bu hale getirmek için bir aydır eşime yapmadıgım yalakalık kalmadı ama konu bitki olunca razıyım. Bu forumu okuyan tüm arkadaşlardan ricam eksik veya yanlış yaptıgım bişey varsa lütfen yazsınlar. |
1. resim:Kırmızı salçalık biber
2. resim:En geriden 9 fide domates( biri reedrobin), 2 süs biberi, 1 patlıcan yanındaki büyük kasa arpacık sogan en öndeki sarmısak duvarın üstündekiler 2 sivri biber 1 patlıcan 3.resim: Soldan saga 45lik viyole domates fideleri ve top biber fideleri tohumdan,uzun saksı suyun içinde köklendirip ektiğim nane, yanındaki iki kasa maydanoz en sagda 1 kasa çilek. Nasıl beğendiniz mi? |
hayırlı uğurlu olsun murat bey. bu bir hastalık işin içine girince çıkılmıyor:)
|
Alıntı:
ben bunu da düşünmüştüm size yazarken... Benim anlatmak istediğim _ bu çok sık olur_ çimlenen tohumlar arsında bazıları sadece iki yaparak olarak gelişme gösterir. Ortadan sürgün vermez. O bölge kördür ve fide büyür ama verime yatmaz. Biz bunları şaşırtırken ayıklayıp atarız. Onun için iki yaprak arasından sürgün_ lider_ verip vermediğine bakmalısınız, gözlemlemelisiniz. Ben de teşekkür ederim. Saygılar |
Alıntı:
|
Sayin Zeki Bey verdiginiz bilgiler sayesinde ilk cimlendirme denememde bir cok hata yaptigimi farkina vardim. Ancak yapmis bulundum ve simdi bunlari duzeltmenin bir yolunu ariyorum. Halihazirda cimlendirmek icin torfa ektigim tohumlarimi kaybetmek istemiyorum. Bir heves lavanta ve gulhatmi tohumu aldim. Lavantayi pencere saksisi dedikleri ince uzun bir saksiya gulhatmini de tek kullanimlik yemek saklamaya yarayan kapakli seffaf plastik kaplara uzerinde yazdigi gibi ektim. Ustunu strec filmle kapattim. Ancak ne zaman baksan ustu dediginiz gibi mat olmasina ragmen bir km mm alti kup kuru. Genel kullanim icin olan torflardan kullandim. Disarida birakiyorum. Hava gunduzleri 18-22 derece arasinda. Geceleri de 8-10 derece. Sanirim geceleri iceri almaliyim. Bundan baska ne yapabilirim? Torfun kuru olmasi problemini nasil cozebilirim?
Zeki Bey ve diger degerli uyeler eger bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. |
Alıntı:
Rüzgarın ve güneşin şiddetine kontrollu yapın. Kolay gelsin |
Alıntı:
Forumda bu başlıkta tartışılıyor. Bence bulunduğu yerde çok fazla ışık var belki direkt güneş de alıyor. Pencereden yaklaşık 2 metre uzakta tutun. Ayrıca 10 derecenin altında sıcaklıklarda da donar |
Alıntı:
Bitkilerinizin şu andaki durumu nedir bilmiyorum. Fotoğraflara bakınca iki şey aklıma geliyor
İsterseniz bir de son fotoğraflarını yükleyin. Kolay gelsin |
Kuruyan ekili çimlendirme kabını tekrar nemlendirme
Alıntı:
Tohumları diktiğiniz kabın altı delik olduğunu umuyorum. Torfu kürdan gibi bir aletle birçok yerinden delik ve üzerinden sulayın. Eğer su torfu hiç ıslatmadan akıp gidip deliklerden çıkıyorsa o zaman tohum diktiğiniz kabı kenarları yüksek bir kaba (tepsi diyelim) oturtun. Tepsiye alabildiğince, su alttaki deliklerden yükselebilecek kadar su doldurun. Ve ıslaklığın yukarı doğru çıkmasını, torfun renginin koyulmasını bekleyin. Islaklığın yüzee çıkması torfun kuruluğuna ve kabınızın derinliğine göre iki gün alabilir. Sürekli takip edin. Islaklık yüzeye çıkınca alttaki su tepsisini alın. Kolay gelsin |
Zeki Bey size bir kaç soru sormak istiyorum. Ben de bazı arkadaşlar gibi bu işte yeniyim.
1- 31 Mart ta ateş çiçeği tohumlarını ektim, filizlendiler ve son 5 gündür gerçek yapraklarını açtılar ama şu an cotyledonlardan birazcık büyükler, bu büyüme hızı normalmidir(gündüz ve gece ışığına, gübrelemeye dediğiniz gibi dikkat ediyorum) 2- Şu an şaşırtma öncesi 20-20-20 gübreden 150ppm veriyorum. Anlattıklarınıza göre 1litreye yaklaşık 1gr kadar -çay kaşığı ucu- veriyorum. Fakat bu miktar ne kadar filize verilmeli, bu miktar bir filize mi yoksa 8-10 filize birden mi toplam bu kadar verilecek anlayamadım. Ben bardak içerisinde tohumlarımı ektim. 20 bardakta bulunan bu filizlere 1 litre gübreli suyu versem torf çok sulanmış olmaz mı, bu noktalarda yanlışlarım var mı bizi aydınlatırsanız seviniriz. |
Alıntı:
1) Sorunuzdan "acaba biraz hızlı mı gidiyor?" endişesi çıkarıyorum. Aslında normal. Ortam ısısını biraz fazla tuttu iseniz daha hızlı çimlenir. Tamamına yakını çimlendi ise artık kabı daha serin bir yere 13-15 derecellik bir yere koyun. 2) Hazırladığınız gübreli su ile normal sulama yapın, daha fazla değil. Bu dönemde çok fazla sulama yapmak gerekmez. Yalnız yetecek kadar. Bitki az ise 1 litreden daha az miktarlarda gübreli su hazırlayın veya artanını saklayın daha sonra kullanın. Kolay gelsin. |
4 Eklenti(ler)
Kötü... çok kötü.
Bugün çok sert ve kuvvetli esen rüzgar mobil seramı altüst etmiş. Yetişene kadar tarumar oldu. 3 Selluka tohumu ancak kurtarabildim. Bu sene hep aksi gidiyor. Hayırlısı. Seranın camları kırılmış... bütün fideler uçuşmuş..bi şey kalmamış Eklenti 284366 Eklenti 284367 Kurtardığım selluka tohumları...inşallah tutar Eklenti 284368 Eklenti 284369 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025