agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni143Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2014, 09:19   #1
ERZ
Ağaçsever

ERZ's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2013
kornişon ve domates fidesi

Arkadaşlar tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çeri ve kornişonlarımda yolunda gitmeyen birşeyler var.Çeri domateslerimin gerçek olmayan yaprakları sarardı,kornişon da ise resimde ğörüldüğü gibi gerçek olmayan yapraklarında bi sıkıntı var sizce bunun sebebi ne olaki..teşekkürler
Name:  DSC_0018.jpg
Views: 12946
Size:  44.1 KB

Name:  DSC_0020.jpg
Views: 13596
Size:  35.6 KB

ERZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 12:01   #2
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Şebboy, hüsnüyusuf ve çilek papatyası

Merhaba..
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimin son hali şöyle; genel görüntülerinde bir sorun var mı bilemedim. Sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim. Teşekkürler...

Eklenen Resimler

Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 16:14   #3
Ağaçsever

eylülbelde's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Semace Mesajı Göster
Merhaba..
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimin son hali şöyle; genel görüntülerinde bir sorun var mı bilemedim. Sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim. Teşekkürler...
Çimlendirdiğiniz tohumlarda cılız ve uzun olanlar gün ışığının biraz yetersiz olduğunu gösteriyor. Biraz daha gün ışığı alan bir yerde durmalılar sanki. Ama asla direkt yakıcı güneş ışığı alan bir yere koymayın.
Bir de merak ettim Semace; çimlenen filizler arasındaki toprağa tohum ektiniz de henüz çıkmadılar mı, yoksa sıra sıra birbirinden ayrık bir ekim mi yaptınız? Bir dahaki ekiminizde saksının bütününe daha geniş aralıklarla ekim yaparsanız şaşırtma sırasında daha az kayıp yaşarsınız. Elinize emeğinize de sağlık umarım pek güzel olurlar.

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 19:42   #4
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Merhaba..
Cevabınız için teşekkürler eylülbelde.. Aslında 3 fotoğraf yükleyecektim lakin kabul olmadı (sanırım dosya büyüklüğü sebebiyle), yüklenen fotoğrafta 2 çeşit tohum var hüsnüyusuf ve çilek papatyası.. Tohum ambalajının üzerinde geniş bir yer diyordu ben de ebru tepsimden birini feda ettim. Bir önce ki tohum ekimim de başarı sağlayamadığımdan (geniş aralıklarla ve parmak ucuyla açarak yassı/orta halli bir tabağa ekmiştim) özellikle bunları sıra sıra ektim deneme-yanılma yöntemi.. Uyarı ve önerilerinize uyacağım. Diğer 2 fotoğrafta mini seralardaydı. İnternetten temin ettiğim 20 gözlü viyoleler üzeri kapalı şirin mini seram Onlar haliyle aralıklı oldu ve İnşaallah bu sefer başarılı olurum. Bu arada çimlenmiş tohumlarım henüz 6 günlükler, işyerimdeler.. Bir çok yerde sıcaktan/güneşten uzak olması gerektiğini okuduğum için kuytu sayılabilecek, az da olsa ışık alan yerde saklıyorum. Akşam güneşi vaktinde kapıya yakın bir yere alıp havalandırmaya çalışıyorum. Artık daha ışıklı ve havadar bir yerde duracaklar söz veriyorum..
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan..

eylülbelde beğendi.
Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:32   #5
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERZ Mesajı Göster
Arkadaşlar tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çeri ve kornişonlarımda yolunda gitmeyen birşeyler var.Çeri domateslerimin gerçek olmayan yaprakları sarardı,kornişon da ise resimde ğörüldüğü gibi gerçek olmayan yapraklarında bi sıkıntı var sizce bunun sebebi ne olaki..teşekkürler
Eklenti 490265

Eklenti 490266
Fidelerin kökleri viyolün altından çıkmaya başladı ise, sararma yapabilir. Veya ani sıcaklık değişiminden kaynaklanabilir. Hıyarların şaşırtma zamanı gelmiş. Onları geniş bir saksıya alabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ase06 Mesajı Göster
Merhaba kavun ve karpuz tohumlarını çimlendiremiyorum fidesinide bulamadım neyapmam lazım.
Tohumları nemli bir beze koyup (ısı 20-25 derece arası) çıtlayınca torfa ekerseniz, hiç sorun yaşamadan fidelerinizi üretebilirsiniz. Çimlendirmede nasıl bir sorun yaşadınız acaba?

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 21:27   #6
ERZ
Ağaçsever

ERZ's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Fidelerin kökleri viyolün altından çıkmaya başladı ise, sararma yapabilir. Veya ani sıcaklık değişiminden kaynaklanabilir. Hıyarların şaşırtma zamanı gelmiş. Onları geniş bir saksıya alabilirsiniz.

Tohumları nemli bir beze koyup (ısı 20-25 derece arası) çıtlayınca torfa ekerseniz, hiç sorun yaşamadan fidelerinizi üretebilirsiniz. Çimlendirmede nasıl bir sorun yaşadınız acaba?
haklısınız ismail bey erzurumda doğal olarak gece ve gündüz farkı fazla sararmalar ondan olabilir.hıyarların şaşıtma zamanı gelmiş demişşiniz ben bunları direk bahçeye ekmeyi düşünüyorum bahçeye ekmek için erken değilmi viyollerde biraz daha gelişse olmazmı..teşekkürler.

ERZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 18:11   #7
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERZ Mesajı Göster
haklısınız ismail bey erzurumda doğal olarak gece ve gündüz farkı fazla sararmalar ondan olabilir.hıyarların şaşıtma zamanı gelmiş demişşiniz ben bunları direk bahçeye ekmeyi düşünüyorum bahçeye ekmek için erken değilmi viyollerde biraz daha gelişse olmazmı..teşekkürler.

O zaman biraz daha bekletip, kökler viyolün altına geçtiği zaman biraz daha büyük saksıya şaşırtmasını yapın. Böylece bitki kökleri her zaman gelişmeye devam eder.

Diğer türlü kökler viyolü doldurup altından çıkıyor ve şaşırtma esnasında bu kökler kopup gelişme yavaşlıyor.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 08:25   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
Hocam çimlendiremedikki kavun ve karpuz tohumlarını sorun yaşayalım denedim bakalım senin biçimde ne olcak. Olmazsa fide bulup ekcez yappcaz bişeyler ama o kavunu karpuzu büyütüp yiyecem.)))

ase06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
çıkan, çim, çimlendirilmiş, çimlenmiş, fide, fide sorun, soru, sorun, sorunlar, tohum, tohum çimlendi, yeni, yeni çıkan, yeni çıkan fide, yeni çıkan tohum, yeni çimlenen, yeni çimlenen fide, yeni çimlenen tohum, yeni fide

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025