![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
kornişon ve domates fidesi
Arkadaşlar tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çeri ve kornişonlarımda yolunda gitmeyen birşeyler var.Çeri domateslerimin gerçek olmayan yaprakları sarardı,kornişon da ise resimde ğörüldüğü gibi gerçek olmayan yapraklarında bi sıkıntı var sizce bunun sebebi ne olaki..teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Şebboy, hüsnüyusuf ve çilek papatyası
Merhaba.. Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimin son hali şöyle; genel görüntülerinde bir sorun var mı bilemedim. Sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
|
Alıntı:
Bir de merak ettim Semace; çimlenen filizler arasındaki toprağa tohum ektiniz de henüz çıkmadılar mı, yoksa sıra sıra birbirinden ayrık bir ekim mi yaptınız? Bir dahaki ekiminizde saksının bütününe daha geniş aralıklarla ekim yaparsanız şaşırtma sırasında daha az kayıp yaşarsınız. Elinize emeğinize de sağlık umarım pek güzel olurlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Merhaba.. Cevabınız için teşekkürler eylülbelde.. Aslında 3 fotoğraf yükleyecektim lakin kabul olmadı (sanırım dosya büyüklüğü sebebiyle), yüklenen fotoğrafta 2 çeşit tohum var hüsnüyusuf ve çilek papatyası.. Tohum ambalajının üzerinde geniş bir yer diyordu ben de ebru tepsimden birini feda ettim. Bir önce ki tohum ekimim de başarı sağlayamadığımdan (geniş aralıklarla ve parmak ucuyla açarak yassı/orta halli bir tabağa ekmiştim) özellikle bunları sıra sıra ektim ![]() ![]() Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumları nemli bir beze koyup (ısı 20-25 derece arası) çıtlayınca torfa ekerseniz, hiç sorun yaşamadan fidelerinizi üretebilirsiniz. Çimlendirmede nasıl bir sorun yaşadınız acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman biraz daha bekletip, kökler viyolün altına geçtiği zaman biraz daha büyük saksıya şaşırtmasını yapın. Böylece bitki kökleri her zaman gelişmeye devam eder. Diğer türlü kökler viyolü doldurup altından çıkıyor ve şaşırtma esnasında bu kökler kopup gelişme yavaşlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
Hocam çimlendiremedikki kavun ve karpuz tohumlarını sorun yaşayalım denedim bakalım senin biçimde ne olcak. Olmazsa fide bulup ekcez yappcaz bişeyler ama o kavunu karpuzu büyütüp yiyecem.))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|