View Single Post
Eski 02-04-2014, 15:06   #190
seralex
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum öncelikle herkese selamlar.

Ben balkonumda 2 yıldır kendi çapımda sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen yıl domates biber fidanı alıp saksıda yetiştirdim iyi kötü ürün aldım ama bu bana yetmedi ürünlerimi tohumdan kendim üretmek istedim ve geçen yıl bunu domates ile denedim.

30x40 bir kaba tohumları ektim ve üzerini streç film ile kapatarak evdeki karanlık kilere koydum ve 3 günde çimlendiler daha sonra boyları 6 7 cm ye ulaştığında balkonumda direk güneş görmeyen bir bölüme koydum, bu arada üzeri hala streç film ile kapalıydı zaman zaman açıp fıs fıs ile suluyordum. Boyları 8 10 cm olunca plastik pet bardaklara aldım üzerinide açtım.Fakat fidanlar çok uzun olduğundan gövdeleri çok inceydi ve birkaç gün içinde hepsi öldü.

Bu sene geçen salı günü yine aynı kaba biber tohumları ekip üzerini streç film ile kapattım ve banyoda peteğin yanına koydum, perşembe günüde viyol alıp domates tohumu ektim onuda aynı şekilde üzerini kapatıp banyoya koydum. Banyoya koymamdaki amaç hem karanlık hem nemli hemde sıcak oluşu. Ve dün biberlerim çimlendi, bugün sabahta domateslerim çimlenmeye başlamış.

Şimdi benim tam burada sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Bir yerde tohumlar çimlendikten sonra üzeri kapalı kalmaya devam ederse çok fazla uzayacağı ve gövdesinin zayıf kalacağını okumuştum. Bu ne kadar doğru? Sizce ben çimlenmeye başlamış biber ve domateslerimi aynı şekilde muhafaza etmeye devam edeyim mi yoksa üzerlerini açıp sürekli direk güneş almayan bir yeremi koyayım. Çimlenen tohumlarımın ince ve çok uzun olmasını istemiyorum.

seralex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön