agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni143Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2013, 16:49   #181
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Yeni ektiğiniz tohuma neden bitki besini verdiniz ki?
torf miktarım çok azdı karıştırdığım toprakta pek iyi değildi, kendimce mantıklı bulup verdim ama yanlış yaptım sanırım

miraynas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 15:03   #182
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-09-2013
Şaşırtma

Arkadaşlar merhaba. Bu başlık biraz sönük kalmış ancak inşallah soruma cevap veren birisi çıkar.

Ben bahçeme eylül 27 de tohumdan kara lahana, ıspanak, pırasa, kıvırcık salata , maydanoz, soğan ve sarmısak diktim. Geçen süre içerisinde hepsi filizlendi ve fide halini aldı. Ancak bundan sonra nasıl şaşırtma yapmam gerektiğini pek bilemiyorum. Bu aşamadan sonra bana yardımcı olabilirseniz, şöyle yap, böyle yap derseniz memnun olurum.

Resimleri ekliyorum.

Eklenen Resimler

ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 20:05   #183
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Linkte yer alan başlığa göz atmanızı tavsiye ederim

http://www.agaclar.net/forum/balkon-...ligi/12517.htm

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2014, 10:26   #184
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-06-2013
merhaba ben çam tohumu çimlendirmeyi düşünüyorum. Tohumu küçük paket olarak satın aldım. Viyolde yetiştirmeyi düşünüyorum. Tecrübem yok ama bütün yazıları okudum. Benim sorum viyol ölçüleri kaç olmalı ve büyütmeyi başarırsam ne zaman sonra daha büyük kaba koymalıyım. Mesela 7*7 lik viyole ekersem ne kadar süre sonra daha büyük kaba almalıyım?

nsbedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2014, 21:53   #185
Yeni Üye

eagle07's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2014
Çimlendirme

Ev ortamında domates tohumu çimlendirmek için zaman uygun mudur? Yer: Kocaeli

eagle07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2014, 10:47   #186
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eagle07 Mesajı Göster
Ev ortamında domates tohumu çimlendirmek için zaman uygun mudur? Yer: Kocaeli
Kocaeli için erken olduğunu düşünüyorum.
15 Nisandan önce bahçeye dikemezsiniz, o zamana kadar çimlendirdiğiniz fidelerin kök yapısı çok gelişmiş olacağından, diktiğiniz bahçede sağlıklı tutunamayabilir.

Mart ortaları tohum çimlendirmek için daha uygun bence.
En geç bir ay içinde toprağa geçirilecek kıvama gelir fideleriniz.
Örtü altında yetiştirmeyi düşünüyorsanız şimdi ekebilirsiniz.

Cymbelina beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2014, 16:25   #187
Yeni Üye

eagle07's Avatar

Domates, biber, patlıcan... :-)

7 Şubatta tohumları ev yapımı oda içi taşınabilir seramda toprakla buluşturdum.

Eklenen Resimler

Eski 28-02-2014, 16:31   #188
Yeni Üye

eagle07's Avatar

Seramda son durum

Bu gün 28 Şubat, hemen hemen hepsi çimlendi. Yakında şaşırtma var. :-) :-)

Eklenen Resimler

Eski 28-02-2014, 16:34   #189
Yeni Üye

eagle07's Avatar

Fideleme serası

Bu da bahçede, şaşırtma yaptıktan sonra kullanacağım fideleme seram..

Eklenen Resimler

Eski 02-04-2014, 15:06   #190
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum öncelikle herkese selamlar.

Ben balkonumda 2 yıldır kendi çapımda sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen yıl domates biber fidanı alıp saksıda yetiştirdim iyi kötü ürün aldım ama bu bana yetmedi ürünlerimi tohumdan kendim üretmek istedim ve geçen yıl bunu domates ile denedim.

30x40 bir kaba tohumları ektim ve üzerini streç film ile kapatarak evdeki karanlık kilere koydum ve 3 günde çimlendiler daha sonra boyları 6 7 cm ye ulaştığında balkonumda direk güneş görmeyen bir bölüme koydum, bu arada üzeri hala streç film ile kapalıydı zaman zaman açıp fıs fıs ile suluyordum. Boyları 8 10 cm olunca plastik pet bardaklara aldım üzerinide açtım.Fakat fidanlar çok uzun olduğundan gövdeleri çok inceydi ve birkaç gün içinde hepsi öldü.

Bu sene geçen salı günü yine aynı kaba biber tohumları ekip üzerini streç film ile kapattım ve banyoda peteğin yanına koydum, perşembe günüde viyol alıp domates tohumu ektim onuda aynı şekilde üzerini kapatıp banyoya koydum. Banyoya koymamdaki amaç hem karanlık hem nemli hemde sıcak oluşu. Ve dün biberlerim çimlendi, bugün sabahta domateslerim çimlenmeye başlamış.

Şimdi benim tam burada sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Bir yerde tohumlar çimlendikten sonra üzeri kapalı kalmaya devam ederse çok fazla uzayacağı ve gövdesinin zayıf kalacağını okumuştum. Bu ne kadar doğru? Sizce ben çimlenmeye başlamış biber ve domateslerimi aynı şekilde muhafaza etmeye devam edeyim mi yoksa üzerlerini açıp sürekli direk güneş almayan bir yeremi koyayım. Çimlenen tohumlarımın ince ve çok uzun olmasını istemiyorum.

seralex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 15:41   #191
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Çimlendikten sonra evin içinde güneş gören yere koyun, hava iyi olduğu zaman da yavaş yavaş dışarıya (dış ortama alışması için) çıkarmaya başlayın. Çimlenmişlerin ışık alması gerek.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 15:56   #192
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Çimlendikten sonra evin içinde güneş gören yere koyun, hava iyi olduğu zaman da yavaş yavaş dışarıya (dış ortama alışması için) çıkarmaya başlayın. Çimlenmişlerin ışık alması gerek.
Çok teşekkür ederim, peki üzerlerini açayım mı yoksa nem kaybetmesin diye streç filmler dursun mu?

Eski 06-04-2014, 22:50   #193
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seralex Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim, peki üzerlerini açayım mı yoksa nem kaybetmesin diye streç filmler dursun mu?
Devamlı üzerlerinin kapalı olması, mantari hastalıklara ve bitkilerin gelişiminde bozukluklara neden olabilir. Hergün mutlaka direk güneş ışığından korumak şartıyla havalandırmalısınız.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 11:46   #194
Yeni Üye

Kaba ektiğim biberlerimin bir taraftakileri çıktı diğer taraftakiler çıkmadı, çıkanların boyları 5 6 cm.

45'lik viyole ektiğim domatesleriminde 25 30 kadarı çıktı diğerleri çıkmadı, çıkanların boyları 4 5 cm

Biberler ve domatesler şuan oda da direk güneş görmeyen pencerenin önünde duruyorlar. Oda sıcaklığı 20 25 derece, sulama her akşam fıs fıs ile yapıyorum.

Bir yerde bir hata olduğunu düşünüyorum, hem ektiğim tohumların bazıları hala çıkmıyorlar hemde çıkanlarda ise herhangi bir büyüme gelişme görünmüyor.

Sizce bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar ?

hilalll beğendi.
Eski 22-04-2014, 00:26   #195
Yeni Üye

eagle07's Avatar

Ve fideler toprakla buluştu...

İnşallah Haziran sonlarına doğru ilk mahsulü alacağız..

Eklenen Resimler

Eski 01-05-2014, 17:48   #196
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Post domates fidesi hakkında yardım

herkese merhabalar. hayatımda ilk defa evde balkonda domates yetiştirmek için küçük bir saksıya 1 hafta önce domates tohumu ektim. şimdi fideleri beyaz ve ters "u" harfi şeklinde toprağın yüzüne çıktı. daha yeşil yaprakları bile gözükmüyor sadece beyazımsı kısmı gözüküyor. bundan sonra fidelerin en çok sağlıklı yetiştirmek açısından nasıl bir yol izlemeliyim tam bilemiyorum. mesela güneş ışığı alan bir yere mi koymalıyım suyunu her gün mü vermeliyim bilemiyorum. yardım etmek isteyen arkadaşların görüşlerini bekliyorum teşekkürler.

bu arada havalar ankarada biraz yağışlı gidiyor arkadaşların bilgisine.

Düzenleyen yellow06 : 01-05-2014 saat 17:50 Neden: eksik yazı
yellow06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 09:19   #197
ERZ
Ağaçsever

ERZ's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2013
kornişon ve domates fidesi

Arkadaşlar tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çeri ve kornişonlarımda yolunda gitmeyen birşeyler var.Çeri domateslerimin gerçek olmayan yaprakları sarardı,kornişon da ise resimde ğörüldüğü gibi gerçek olmayan yapraklarında bi sıkıntı var sizce bunun sebebi ne olaki..teşekkürler
Name:  DSC_0018.jpg
Views: 12946
Size:  44.1 KB

Name:  DSC_0020.jpg
Views: 13596
Size:  35.6 KB

ERZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 12:01   #198
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Şebboy, hüsnüyusuf ve çilek papatyası

Merhaba..
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimin son hali şöyle; genel görüntülerinde bir sorun var mı bilemedim. Sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim. Teşekkürler...

Eklenen Resimler

Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 16:14   #199
Ağaçsever

eylülbelde's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Semace Mesajı Göster
Merhaba..
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerimin son hali şöyle; genel görüntülerinde bir sorun var mı bilemedim. Sizlerle paylaşıp bilgi almak istedim. Teşekkürler...
Çimlendirdiğiniz tohumlarda cılız ve uzun olanlar gün ışığının biraz yetersiz olduğunu gösteriyor. Biraz daha gün ışığı alan bir yerde durmalılar sanki. Ama asla direkt yakıcı güneş ışığı alan bir yere koymayın.
Bir de merak ettim Semace; çimlenen filizler arasındaki toprağa tohum ektiniz de henüz çıkmadılar mı, yoksa sıra sıra birbirinden ayrık bir ekim mi yaptınız? Bir dahaki ekiminizde saksının bütününe daha geniş aralıklarla ekim yaparsanız şaşırtma sırasında daha az kayıp yaşarsınız. Elinize emeğinize de sağlık umarım pek güzel olurlar.

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 19:42   #200
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Merhaba..
Cevabınız için teşekkürler eylülbelde.. Aslında 3 fotoğraf yükleyecektim lakin kabul olmadı (sanırım dosya büyüklüğü sebebiyle), yüklenen fotoğrafta 2 çeşit tohum var hüsnüyusuf ve çilek papatyası.. Tohum ambalajının üzerinde geniş bir yer diyordu ben de ebru tepsimden birini feda ettim. Bir önce ki tohum ekimim de başarı sağlayamadığımdan (geniş aralıklarla ve parmak ucuyla açarak yassı/orta halli bir tabağa ekmiştim) özellikle bunları sıra sıra ektim deneme-yanılma yöntemi.. Uyarı ve önerilerinize uyacağım. Diğer 2 fotoğrafta mini seralardaydı. İnternetten temin ettiğim 20 gözlü viyoleler üzeri kapalı şirin mini seram Onlar haliyle aralıklı oldu ve İnşaallah bu sefer başarılı olurum. Bu arada çimlenmiş tohumlarım henüz 6 günlükler, işyerimdeler.. Bir çok yerde sıcaktan/güneşten uzak olması gerektiğini okuduğum için kuytu sayılabilecek, az da olsa ışık alan yerde saklıyorum. Akşam güneşi vaktinde kapıya yakın bir yere alıp havalandırmaya çalışıyorum. Artık daha ışıklı ve havadar bir yerde duracaklar söz veriyorum..
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan..

eylülbelde beğendi.
Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:01   #201
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
Merhaba kavun ve karpuz tohumlarını çimlendiremiyorum fidesinide bulamadım neyapmam lazım.

ase06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:32   #202
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERZ Mesajı Göster
Arkadaşlar tohumdan yetiştirmeye çalıştığım çeri ve kornişonlarımda yolunda gitmeyen birşeyler var.Çeri domateslerimin gerçek olmayan yaprakları sarardı,kornişon da ise resimde ğörüldüğü gibi gerçek olmayan yapraklarında bi sıkıntı var sizce bunun sebebi ne olaki..teşekkürler
Eklenti 490265

Eklenti 490266
Fidelerin kökleri viyolün altından çıkmaya başladı ise, sararma yapabilir. Veya ani sıcaklık değişiminden kaynaklanabilir. Hıyarların şaşırtma zamanı gelmiş. Onları geniş bir saksıya alabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ase06 Mesajı Göster
Merhaba kavun ve karpuz tohumlarını çimlendiremiyorum fidesinide bulamadım neyapmam lazım.
Tohumları nemli bir beze koyup (ısı 20-25 derece arası) çıtlayınca torfa ekerseniz, hiç sorun yaşamadan fidelerinizi üretebilirsiniz. Çimlendirmede nasıl bir sorun yaşadınız acaba?

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 21:27   #203
ERZ
Ağaçsever

ERZ's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Fidelerin kökleri viyolün altından çıkmaya başladı ise, sararma yapabilir. Veya ani sıcaklık değişiminden kaynaklanabilir. Hıyarların şaşırtma zamanı gelmiş. Onları geniş bir saksıya alabilirsiniz.

Tohumları nemli bir beze koyup (ısı 20-25 derece arası) çıtlayınca torfa ekerseniz, hiç sorun yaşamadan fidelerinizi üretebilirsiniz. Çimlendirmede nasıl bir sorun yaşadınız acaba?
haklısınız ismail bey erzurumda doğal olarak gece ve gündüz farkı fazla sararmalar ondan olabilir.hıyarların şaşıtma zamanı gelmiş demişşiniz ben bunları direk bahçeye ekmeyi düşünüyorum bahçeye ekmek için erken değilmi viyollerde biraz daha gelişse olmazmı..teşekkürler.

ERZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 08:25   #204
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
Hocam çimlendiremedikki kavun ve karpuz tohumlarını sorun yaşayalım denedim bakalım senin biçimde ne olcak. Olmazsa fide bulup ekcez yappcaz bişeyler ama o kavunu karpuzu büyütüp yiyecem.)))

ase06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 18:11   #205
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERZ Mesajı Göster
haklısınız ismail bey erzurumda doğal olarak gece ve gündüz farkı fazla sararmalar ondan olabilir.hıyarların şaşıtma zamanı gelmiş demişşiniz ben bunları direk bahçeye ekmeyi düşünüyorum bahçeye ekmek için erken değilmi viyollerde biraz daha gelişse olmazmı..teşekkürler.

O zaman biraz daha bekletip, kökler viyolün altına geçtiği zaman biraz daha büyük saksıya şaşırtmasını yapın. Böylece bitki kökleri her zaman gelişmeye devam eder.

Diğer türlü kökler viyolü doldurup altından çıkıyor ve şaşırtma esnasında bu kökler kopup gelişme yavaşlıyor.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2014, 11:33   #206
Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar. Bu yıl ilk defa ağaç yetiştirmeye başladım. Baharda 40 kadar ağaç çimlendirdim. Çimlendirmede hiç sıkıntı yaşamadım. Ancak fideleri daha büyük kaplara şaşırttıktan sonra eredeyse hiç büyümüyorlar büyüme hızları çok düşük. Erik ve elma fidanları büyümüyordu toprağa ektikten hemen sonra hızla büyümeye başladılar. Ancak baharda büyük yoğurt kaplarına ektiğim mavi ladin ve mavi ardıçların boyu 5-8 cm. su ve güneşlenme sürelerini her türlü denedim gübrede ekledim yinede çok yavaş büyüyorlar. Yardımcı olabilecek var mı?

Eski 14-09-2014, 20:41   #207
Ağaç Dostu

Uysal01's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2008
Telaşlanmaya gerek yok,mavi ladin ilkyıllarda çok yavaş büyür.4-5 yaşlarından sonra hızlanır.

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 13:51   #208
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2014
*** Forum dostları; topraksız tarıma ilgi duydum başladım incelemeye tohumdan cıkıyo 5/6 cm oluyo ölüyor. oda sıkcaklıgı 18-22 derece güneşi direk görmüyor ama nasıl oluyorsa ölüyor. Binbir zahmet ile topladıgım tohumlar birer birer gidiyor. İşin en uzmanından aldım besin eriğini yine olmadı bana bir yol gösterecek arkadaşım varmı lütfen acil çare. Ölmeden bir domatez ağacı yetiştirmek istiyorum. iyi çalışmalar.

serhatb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2015, 10:45   #209
Yeni Üye

mavi ladinlerim öldü. Mantardan öldüklerini düşünüyorum. Bu yıl bütün tohumlarıma mantar ilacı da vereceğim.

Eski 02-02-2015, 11:00   #210
Yeni Üye

merhaba geçen yıl ilk defa ağaç yetiştirmeye başladım hezimetle sonuçlandı. Ektiğim her tohumun çimlenmesine rağmen mantar ve hayvanların zarar vermesinden dolayı çok kayıp verdim. Bu yıl mantar ilacı ve daha az sulayarak tekrar tohum çimlendireceğim.
Acaba kazık köklü bir türü boyu 2 metre oluncaya kadar bir yerde büyütüp daha sonra başka bir yere taşıma şansım var mı? Kökün baya derine ineceğini tahmin ediyorum. Ekeceğim toprak 50 cm den sonra çok sert.

Etiketler
çıkan, çim, çimlendirilmiş, çimlenmiş, fide, fide sorun, soru, sorun, sorunlar, tohum, tohum çimlendi, yeni, yeni çıkan, yeni çıkan fide, yeni çıkan tohum, yeni çimlenen, yeni çimlenen fide, yeni çimlenen tohum, yeni fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025