View Single Post
Eski 07-05-2014, 19:42   #200
Semace
Ağaçsever

Semace's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Merhaba..
Cevabınız için teşekkürler eylülbelde.. Aslında 3 fotoğraf yükleyecektim lakin kabul olmadı (sanırım dosya büyüklüğü sebebiyle), yüklenen fotoğrafta 2 çeşit tohum var hüsnüyusuf ve çilek papatyası.. Tohum ambalajının üzerinde geniş bir yer diyordu ben de ebru tepsimden birini feda ettim. Bir önce ki tohum ekimim de başarı sağlayamadığımdan (geniş aralıklarla ve parmak ucuyla açarak yassı/orta halli bir tabağa ekmiştim) özellikle bunları sıra sıra ektim deneme-yanılma yöntemi.. Uyarı ve önerilerinize uyacağım. Diğer 2 fotoğrafta mini seralardaydı. İnternetten temin ettiğim 20 gözlü viyoleler üzeri kapalı şirin mini seram Onlar haliyle aralıklı oldu ve İnşaallah bu sefer başarılı olurum. Bu arada çimlenmiş tohumlarım henüz 6 günlükler, işyerimdeler.. Bir çok yerde sıcaktan/güneşten uzak olması gerektiğini okuduğum için kuytu sayılabilecek, az da olsa ışık alan yerde saklıyorum. Akşam güneşi vaktinde kapıya yakın bir yere alıp havalandırmaya çalışıyorum. Artık daha ışıklı ve havadar bir yerde duracaklar söz veriyorum..
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan..

Semace Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön