![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Yurtdışından plumeria çeligi aldım. Bazı yazılarda çeliğin 1-2 hafta kurtulmasını öneriyor, acaba gelen çelikleri köklenecek kısmı enine kesip,IBA uygulayıp mı dikmek gerekir, yoksa kurumuş haliyle mi? ( Alt kısmı.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2012
|
bu konuda sana uzman arkadaşlar cevap verecektir...
ben fidan agaclarını sabah aldım ve akşam diktim (YAZ AYINDA YAPTIGIM CELİLİKLEME) cevizi de denemek istedim fakat ceviz olmaz dediler arkadaşlar belli mevsimde celikleme almak gerekiyormus...ama diktim... saygılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Çelik den yapmış olduğum zakkum lar güzel kökleri ve boyları da gittikçe iyiye gidiyor Haziran ayı nın başlan gıcın da çelikleri yap mıştım bi çok kişi olmaz bu mevsim den sonra de mesine rağmen şuan çok mutluyum ilk defa çelik yaptığım için çok şükür kötü sonuç almadım Resim.1 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Plumeria çelikleri ile ilgili şu linkte bazı bilgiler mevcut. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba, Yazliga gittigimde insaat sahasindaki zeytin agaclarinin yan dallarinin kesilecegini ogrendim.Malum zamanim kisitliydi ve bu yuzden ben kesip celiklendirmeye karar verdim.Mevsimi,zamani olmadigini biliyorum ama zaten sonbaharda oldurulecegi kesin bir dali alip kurtarmayi denemek istedim.Zeytin dalini topraga diktim peki simdi ne yapmaliyim ? Sevgiler |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çelik, kök, yaprak |
|
|