![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Unutmadan yukarıda yazdıklarım için internette sağa sola bakınmanın ötesinde şu kaynakları gözden geçirdim (google kitap aracında "F1 hybrid" yazınca ilk çıkan kitaplar, dil ingilizce): Plant Developmental Biology - Biotechnological Perspectives Eng-Chon Pua, Michael R. Davey (Editors), Springer (2010), sayfa 476-477. Science and the Garden: The Scientific Basis of Horticultural Practice edited by David S. Ingram, D. Vincerue, P.J. Gregory, sayfa 75. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Bende gecen gun plastik kaplar icin ilk kez domates tohumu ektim.Yari torf yari toprak karisiminda.Sadece denemek amaci ile iki cesit aldim.Cheri ve F1 Verdiginiz yararli bilgiler icin tesekkurler..Elinize saglik |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Evladiyelik (atalık, hairloom) çeşitler açınım göstermezler. Şayet kendileri doğal olarak hibritlenmediyse her yıl aynı çeşidi istikrarlı olarak verir. Bunların dışında, özellikle evladiyelik çeşitlerin "yerelleşmesi" diye adlandırılabilecek bir kavram daha var. Bunda, tohum bir yerin iklimine ve toprağına alışır. Bir yerde ilk kez yetiştirilmesinden sonra oraya ait toprak, su, iklim bilgilerini genlerine kaydeder ve bu meyelerden alınan tohumlar ertesi sene aynı yerde tekrar yetiştirildiğinde genelde daha başarılı ürün verirler. Alıntı:
Ayrıca yine bu yıl yetiştirdiğim ve olağanüstü başarı gösteren bir hibridi benzer bir şekilde açarak altında yatan başarılı hairloom'u bulmaya çalışacağım. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|