View Single Post
Eski 05-10-2012, 22:42   #53
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Bacillus Thuringiensis'i değil de BT'nin kelebek larvalarını enfekte ettiğinde tırtılın sindirim sisteminde bakterinin ürettiği bir toksik proteini mısırın DNA'sına yerleştiriyorlar.

Bu sebeple mısıra BT attığınızda temas yoluyla tırtıla bulaşan bakterinin sindirim sistemi gibi çok özel ve sınırlı bir ortamda üreyen proteini GDO ile mısırın kökünden tepe püskülüne kadar her bir hücresine yerleştirilmiş oluyorlar.

Püskürtme yoluya BT atılan mısırda, şayet tırtıl varsa ve BT'ye maruz kalırsa bu tırtılların iç organlarında bulunan ve hiç bir şekilde tüketene ulaşmayan bu toksin, GDO'lu mısırla doğrudan tüketici olan insan ve hayvanlar tarafından doğrudan alınır durumda oluyor.

Bunun sonunda bir çok böcek de hızla direnç geliştirdi ve bu böceklere artık BT de tesir etmiyor. İnsanlara ve hayvanlara olan etkileri de malum, uzun konu ve başlık uygun değil

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön