![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2015
|
Merhaba mustafa_myb, İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler..Bugün çimlenmiş tohumlarımı dışarı çıkardım..hafif esintili aydınlık ama direk güneş almayan toprak üstüne bir yere koydum..Bakalım nasıl bir değişim olacak..Aşağıda allysumlar ve hibrit lavantam var. lavanta filizlerimden birini kaybettim sanırım boynunu bükmüşş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
Alıntı:
Birinci fotoğraftaki viyoller çok sulanmış gibi görünüyorlar. Çıkarmadıysanız onları da çıkarın açık havaya ya da balkona. ikinci fotodakiler de yeterli ışık ve rüzgar göremediği için uzayıp gitmişler. ikinci fotodakileri aşırı sulamayın ve mümkünse artık fıs fısla değilde viyollerin kenarından az az kurudukça sulayın. Ayrıca benim görüşüm, suladıktan sonra diplerine biraz torf takviyesi-desteği yapabilirsiniz, bu sayede uzayan gövdeler toprağa tutunur. Ama aşırı sulamaktan kaçının, zaten ince olan gövdeler hemen çürüyebilir. Bence denemekten vaz geçmeyin, bir çoğumuz bu şekilde deneme yanılma ve arkadaşlarımızın desteği ile öğrendik bu işleri, size başarılar dilerim. İnşallah güzel çiçekleriniz olurda burada bizimle resimlerini paylaşırsınız. Kolay gelsin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Minik tohumlu çiçekleri çimlendirmeyi bir türlü beceremiyorum. Ya çimlenmiyorlar, çimlenenler de çok cılız kalıyor büyümüyor bir türlü. Balkon güneş alıyor öyle bir sorun yok. Toprak karışımı olarak toprak, torf ve fermente hayvan gübresi karışımı kullanıyorum. Acaba sırf torfa falan mı ekmeli bilemedim gerçi onu da yaptım pek fark olmadı 1 aylık kereviz tohumlarının boyu 1 santim hala. Düzenleyen kerkenez : 17-06-2016 saat 08:57 Neden: İmla hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Ya amaranthus gibi bir çiçek çimlendirilemez mi kardeşim. Çimleniyor haftalarca 1 cm boyunda incecik kalıp sonra ölüyor. Sinir oldum olmazsa birde sizin yönteminizi deneyeyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|