![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 9
|
soğuk katlama
Japon Akçaağaç (Acer Palmatum) ve Japon Kirazı tohumu çimlendirmek istiyorum. Tohum paketinin üzerinde yazan direktifler; 1) 24 saat süresince tohumu suda bekletin. 2) Daha sonra 1 ile 8 derece arasında 3-4 ay boyunca nemli olarak tutun. Tohumları buzdolabına koyacağım, nemli tutmak için ne yapmalıyım. Uzun süre nemli kalması için peçeteye mi sarmalıyım, yoksa altına ve üstüne sünger mi koyup nemlendireyim? Sorum; 1) buzdolabında uzun süre nemli kalması için nasıl bir yöntem izlenmeli 2) ne kadar sürede bir nemlendirilmeli 3) nemlendirmeden kasıt tam olarak nedir? Mesela peçeteye sardığımızı farzedersek, çok hafif 1-2 fısfıs mı yapılmalı, yoksa peçete iyice ıslatılmalı mı? Net olması açısından şukadar peçeteye şukaradar mg su örneği verebilirmisiniz. teşekkürler... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|