![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu aralar köyde tam bir kestane cümbüşü var. Erkenci cinsler bitti çoktan. Kışlık kestaneler toplanmaya başladı. Bölgede en tutulan cinsler öküzgözü ve hacı ömer. İkisi de kebap yapıldığında muhteşem oluyor. Hacı ömer cinsi uzun süre saklanabiliyor. En iyi saklama metodu ise kestaneleri kozaklarından çıkarmadan çuvallara doldurup serin bir yerde fazla kurutmadan muhafaza etmek. Bahçede geçen yıl aşılanan 26 ağaç bu yıl birer ikişer kendini gösterdi. Gelecek yıl az da olsa verim bekliyoruz. Buralarda kestane fidanı diye bir mevhum yok. Her yerden korsan bir şekilde çıkıyorlar zaten. İstenirse köklenip taşınabilir. Kimse öyle bir şey de yapmıyor. Fidanın çıktığı yer uygun ise bırakıyor, değilse söküp atıyor. Bırakılanlara iyi cins elde etmek için aşı yapılıyor. Aşı yapılmasa da ağaç kestane veriyor, delice diyorlar ama hiç de fena değil. Düzenleyen MeyveliTepe : 19-10-2008 saat 00:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Kuru havaya gelmezler bu kestaneler. Yabani kestaneler **** et kestaneleri dahi zor dayanıyor. Bir at kestanesi dikmiştim bahçeye yapraklarını güneş yaktı. marmara da yabani kestaneleri aşılıyorlar. Acaba normal kestaneleri çimlendirsek aşı gerekiyor mu? Yarı gölgeli yere, diğer ağaçların şemsiyesi altına dikmek istiyorum. Düzenleyen nariçi : 13-12-2008 saat 16:10 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
agaclar.net
|
Bahçede bir kaç kovan önümüzdeki yılın öncelikleri arasında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Kestane balı, çam balı...Sanıyordum ki bu balları ağaçlar yapıyor. Çok cahilmişim yahu. ![]() Bu arada benim sorumu umarım birileri yanıtlar. (Kestane agacindan yaklasik 1 ay kadar önce henüz yeşil halde koparılmış kestane almıştım. Bu kestaneler çimlenir mi? ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
agaclar.net
|
Sn.Kaju, kestanenin çimlenmesi için meyvesinin olgunlaşmış olması gerekir. Olgunlaşma durumuna göre kopardığınız kestaneler çimlenebilir de çimlenmeyebilir de. Garanti olmasını istiyorsanız bu günlerde çarşı pazarda satılan yeni mahsul kestanelerden alıp çimlendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Arkadaşlar; Diktiğimiz kestaneden oluşacak ağaç, dikildiği tipte mi meyve veriyor; yoksa daha küçük meyvemi veriyor.Yani ilerde aşılamamız gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Bende yanıt alamadım aşı konusuna, ama herhalde aşı gerekiyor. Ormanda açma yapanlar öncelikle yabani kestaneleri aşılarlar. Daha önce kestane ektim çıktı iki yıl dayandı, yaz sıcaklığı ve nem oranının düşük olmasından kurudu. O zaman yanında olmadığım için bakamadım. Bu yıl iki tane daha bahçeye ektim. Bakalım alışacakmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
kestane çimlendirme
çarşıdan aldığım kestanelerden bir kısmını naylon torba içinde unutmuşum.birkaç tanesi filiz vermiş, torf dolu bir bardağa ektim ,şimdi boyları bir karışa ulaştı.bu kendiliğinden oluşum beni daha metodik üretime heveslendirdi. kestane medodik üretimi ile ilgili bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.bu sefer işi tesadüfe bırakmak istemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
![]() Geçenlerde marketten kestane almaya gittim bir baktım bazıları filizlenmiş hemen aldım 2 ay sonra bu şekle geldi . BUNDAN KESTANE AĞACI OLUMU? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
agaclar.net
|
Aşılı olmaz ama gayet güzel kestane olur. Bir kaç yıl sonra gerekirse aşı yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaçsever
|
Bunlar da Benim kestanelerim. Pazardan kestane alırken bir kısmının hafifçe kök çıkarmış olduğunu farkettim, hemen aldım tabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ayrı sakıslara torf-kum karışımına dikerek gelişmelerini sağlamak istiyorum. Pet bardaktakini saksıya almak kolay da, bir arada olanları ayırırken köklerine zarar vermekten korkuyorum. Şu anda odadalar, havaların ısınmasınını bekliyorum, soğuktan etkilenmeyecekleri bir sıcaklığa gelince balkona almayı planlıyorum. Eski mesajlarda kestanenin dış mekan bitkisi olduğunu okudum, dış mekan bitkisi derken kastedilen sadece bahçede yetişen bitkiler mi, yoksa balkonda saksılarda yetiştirilen bitkiler de bu gruba giriyor mu acaba? Eğer balkonda yetiştimem mümkünse bahçeye dikmeden saksıda yetiştirmeye devam etmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Sayın miço perlitiniz varsa torf-perlit karışımı yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken 2 nokta var, birisi derince bir yere almak, fidan tüpü (poşeti) veya litrelik kola pet şişeleri olabilir, kabınız derin olmaz ise kökleri kabın dibinde kıvrılmaya başlar ve kazık kök sistemi sağlam olmayabilir. Seneye tüpten çıkarıp çıplak köklü halde kazık kökleri budayıp başka bir yere de alabilirsiniz, harcınızın harif bir harç olmasında fayda da yapraklı olarak aktarmak isterseniz kılcal köklerin kopmamasıdır. Bu en önemli nokta. Zira fideye su yürüdüğü yani uyanmaya başladığı zamanda kılcal köklerin olmaması çok zarar etmiyor ancak su alımı devam eden yapraklı bitkilerde bu bitkinin ölümüne yol açabilir. 5 litrelik o pet şişeden var ise onları da saksı yapabilirsiniz. Her yıl bir büyük kapa geçirmeyi unutmayın. Şu an bir miktar bende de var, torf-perlit yapmayı düşünüyorum bir de don vuran pepinolarım vardı onların tüplerini ve harcını kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Yeni Üye
|
kestane fidesi için bilgi
merhabalar eşimin deneme amaçlı diktiği kestane çimlendi ve büyümeye başladı Datça'daki arazimize diksek iklimsel olarak uygun mu? hangi ay dikim için uygundur?Bilgi verebilirmisiniz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
merhaba hanfendi kestane ağacı güney rüzgalarını sevmez önce dikimini ona göre yapın.eğer dikeceğiniz fidan saksıdaki veya tüplü ise herzama dikebilirsiniz bol sulamak kaydı ile tüpsüz isekışın dikmelisiniz aksi halda tutma ihtimali binde 1 dir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
birde şunu söyliyeyim bu fidanların kestanesi küçük olur4 veye 5 yıl sonra iyi bir cinsten aşı yaptırmalısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2012
|
Merhabalar. Ben de üç tane ekmiştim. İkisi oldukça büyüdü. Biri de yeni çıktı sayılır. Fotoğraflarını ekliyorum. Sanırım ikinci arkadaşın biraz daha ışığa ihtiyacı var. Boya gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2011
|
Kestane
Geçtiğimiz kış aldığımız kestanelerin arasında tek bir tanesi çimlenmişti, çok hevesliyim ya, atmaya kıyamadım ektim. Önce yanına bir arkadaş bulmam gerekiyor sanırım, sonra da aşı yapmayı öğreneceğim. Bir de hangi cins kestaneden aşı kalemi almam gerektiğini ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Chestnut Planting Tutorial - YouTube Konuyla ilgili bir video linki ekleyeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
acaba benim ektiğim kestaneler neden böyle güzel fidecikler olmak yerine kurtlanıp gidiyor? çokmu su veriyorumki acep? şuan kafamı duvara vurasım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
sn Hira acaba aldığınız zaman mı kurtluydu kestaneleriniz. Yoksa çok kolay çimlenen bir meyve, ben bir kağıt havluyu hafif ısladım, daha sonra kestaneleri içine koyup bohça gibi doladım bu kağıt havluyu da naylon torbaya koydum ama ağzını kapatmadım. 2-3 gün içinde çimlenmeye başladıar 5 gün bu ortamda beklettikten sonra toprağa ektim çimlendiler. şimdi 15-20 cm lik fidan oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Kestane çimlendirme
Bu da bizimki inşallah ağaç olduğunu da görürüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2013
|
konuyu baştan sona okudum. emeği geçen herkese teşekkür ederim. yalnız anlamadığım birşey var. kestaneler sürgünü verdiğinde bu sürgün açıkta kalacak şekil de mi ekiyoruz ? yoksa o sürgün kök olacak şekilde mi? birincisi daha mantıklı geliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
sürgün öncelikle kökü oluşturacağı için toptağın altında kalması gereklidir. denenmiş ve görülmüştür bizzat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Bugün markette kestanelerin çimlenmeye başladığını görünce ilham geldi yine, hemen bir file aldım, çimlenen birkaç tane var içinde, yarın ekeceğim kısmet olursa.. Fotoğraflarıda eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Hemen yukarıda bahsettiğim çimlenmiş kestaneleri bile çürüttüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|