![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
işte bu 3 kafadarı nasıl ayırırım bana bir yol gösterirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
bence ayırma ayırmak isterken kaybedebilirsin. bahar geldiğinde toprağıyla birlikte uygun bir yere böylece dik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Sn Kayahan acele etmeyin baharı bekleyin baharla birlikte sulamanın akabinde her bir fidanın kök ucunu tahmin ederek topuyla birlikte ayırırsınız ille ayıracağım derseniz de aynı işlemi sabah erkenden uygulayın güneşli bir yere koyun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
sağolun önerileriniz için ben belki çimlenmez diye 4 tane atmıştım saksının içine ama bu kadar arsız olup hepsinin 6 günde çıkacağını nerden bileyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
rica ederim ne mutlu size bende bir iki saat suda bekletip ekeyim diye koyduğum bir kestaneyi 5 gün suda unuttum ektim ama bi hareketlenme yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
ben pazardan kestane alırken köklenmişlerini seçtim, hiç suda da bekletmedim, köklenmişlerini dikmek başarı şansını arttırıyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Sayın kayahan kestane inanılmaz dayanıklı bir bitki ben de saksıda 20 civarı çimlendirdim evimin arkasındaki ormanın kel yerlerine dikeceğim baharda hepsini 4 cmden kestim 1 hafta sonra sürgün verip büyümeye başladılar böylece dip kısımları da çok sağlam oldu.Hemen ayırmanıza da gerek yok toprağa geçirene kadar böyle kalsınlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
mesele orda ben bunları 5 ayrı yere dikmek istiyorum o yüzden ayırabilsem iyi olacak toprağa da alsam böyle dip dibe büyümezle, son halini görseniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
bir kere denedim kestane çimlendirmeyi olmadı sebebini bilemedim.. ![]() neyse artık büyümüş halini alacağım galiba bu arada sigarayı bıraktınız galiba Sn Kayahann ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
yok sergilemeyi bıraktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Büyümüş halini almak aslında daha mantıklı ben evimin arkasındaki çam ormanının kel yerlerine 3-4 hazır kestane fidanı alıp diktim 20 civarı kestaneyi de saksıda çimlendirdim çimlendirdiklerim bir kadarlar aldığım fidanlar 13 lira dev gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
![]() Merhabalar, resimdeki kestaneler habersizce poşetin içinde çıkıvermiş. Ben bunları fidan poşetlerine diksem fidan olur mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
olur olur hem de çok kolay olur ben ne kadar kestane diktiysem çimlendi büyüdü, size tasiyem torf bahçe toprağı biraz da gübre karışımı hazırlayın tohumları kendi boyları kadar derinlere ekin, en geç 10 günde çimlenirler ama ayrı ayrı dikmenizi tavsiye ederim, sonra ayrılmaları çok zor oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok güzel çimlenmişler, fidan olurlaarr. Sayın Kayahann'ın tarifi üzerine hemen toprağa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2014
|
Arkadaşlar benim ektiğim kestane tohumu çok verimli çıktı.Tek tohumdan dört beş filiz çıktı.Bu filizler aynı noktadan çıkıyor, tıpkı çalı gibi.Sizin fotoğraflarınıza baktım hep tek filiz çıkmış.Ben bu kestaneyi ekerken yanlış birşey mi yaptım?Bunlar büyüdüğünde birbirlerinden ayırmasam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
benim kestanenin yaprakları yanmaya başladı sıcaktan mı? yoksa başka sebepten mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
sera içinde mi* bu fidanlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
belki sera içinde olduğu için yapraklarıkurumaya başlamıştır. dışarıya doğal ortamına alabilirseniz bence daha iyi olurlar, ayrıca çok kurak olmayan bir yer olmalıdır. kestane çok inatçı bir ağaçtır kanser hastalığı haricinde kolaykurumaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
geçen yıl çimlendirip doğal ortama aldığım kestanem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
agustos, hala büyümeye devam
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
kestane fidanım
1 yılda 1 metre sürgün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Yaklaşık bir ay önce mahalledeki bir sokakta genç bir at kestanesi ağacı olduğunu fark ettim ve hemen altındaki kestanelerden birini kozalağından çıkararak yanıma aldım. Kozalağı koyu kahvaerengi, siyaha çalan bir renkteydi. Yeterince olgun olduğunu düşünerek eve geldiğim gibi toprakla buluşturdum ancak o bugün bu gündür herhangi bir hareketlenme yok. Arada bir meraklanıp kurcalıyorum ancak sonucu hep hüsran. Belki gölgede kalmıştır diye cam önüne koydum. Gerçi evde olması doğru mudur, bilmiyorum. Ancak dışarıya koysam da çimlendiği takdirde kışı atlatacağını sanmıyorum. Ne yapmalıyım sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Keşke baştan dışarıda ekseydin daha doğal olurdu,soğuktan zaten çimlenmezdi bahara çıkardı. Ev içinde de 1 ay sure çok uzun sayılmaz benim geçen yıl ektiğim palamutların bazıları 2ayda çimlendi. Bir ihtimal kestane yeterince olgunlaşmamış olabilir.bekleyeceksin veya birkaç tane daha ekeceksin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Kestaneyi bu şekildemi ekiyoruz arkadaşlar? Belki daha evvel bu konuda ufak çaplı bir araştırma yapmadığım için hata yapmışımdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili hira, konunun 283. nolu mesajına bir bakarsan, sanırım sana yol gösterecektir. Rastgelsin, gönlüne göre olsun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Yeşillenmeye başlayan kestaneleri görünce tek tek seçtim bugun markette ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
ev ortamında torf a ekim yaparsan yaklaşık 15 gün içinde çimleneceklerdir. hiç de nazlı bir tür deği çok kolay çimleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|