![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Etrafımda başka kestane ağacı yok. Farklı çeşit derken, bunun yanına (mesela kuzu kestanesi dediğimiz cinsten)başka bir kestane fidanı dikmeyi anlıyorum. Açılma ne demek? Dal kanseri ile bulaşık (olmayan) mı ? ![]() Tekrar teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2007
|
Ve klasik tohum mucizesi
Nihayet kestane tohumum filizlendi ve her şeye inat büyüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaçsever
|
Kestane konusunu baştan sona solukla okudum. Ama çok geç kalmış bir dönem maalesef ![]() Anladığım kadarıyla birkaç kestanenin birarada olması tozlaşmayı sağlıyor. Kestane zaten daha çok ormanda yabani olarak yetişiyor. Bahçesine ekip de meyva alan birine rastlamadım hiç ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Kök salacağı kısımı suya gelecek şekilde bir bardağa yerleştirdim, kök saldıktan sonra toprağa aldım. Ama direk toprağa da yerleştirebilirsiniz. Toprağı nemli tutarsanız çimlenir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Geçen yıl tüplenmiş olarak aldığım kestanelerimin (iki taneler diğeri böyle değil)durumu bu şekilde bu mevsim nelere ihtiyaçları var(ilaç gübre su ..vs). Benim de İçanadolu da dikkat etmem gereken noktalara ihtiyacım var. ATTACH]12779[/ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Malum sonbahara giriyoruz ve yakında at kestanesi tohumları dökülmeye başlayacak. Poşetin içinde veya içi su dolu bardakta çimlendirme gibi tekniklerden bahsedildiğini okudum. Bunların nasıl yapılacağını anlatacak bir yardımsever var mı acaba aramızda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
20 gündür poşette bekletiyorum. Hiç bir gelişme olmadı. toprağa diksem mi? yoksa poşette bekletim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
benim de tam 1 ay oldu poeştte duruyor hiç bir hareket yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Arkada$lar, po$ette bekletmeye hic gerek yok. Ben kestanemi 2-3 gun suda beklettim. Sonra hemen topraga verdim. 1 hafta boyunca hic bir geli$me yoktu. 3 tane kestane ekmi$tim, birini aldim, sivri olan taraftaki kabugu biraz actim ve acarken tohuma da zarar vermi$im. 3 gun onra bi baktim hemen kök salmi$. Öteki 2 kestanemi de ayni $ekilde yaraladim ve hepsi cikti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Yaraladim derken üst kabugunu mu kestiniz? Kesmeden olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaçsever
|
Olur tabi, ama daha uzun sürer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Kestaneleri 3 gün suda beklettim.(aslında unuttum) Evde torf yoktu. Daha fazla suda kalıp çürümesinler diye daha önce ormandan aldığım toprağa ektim. Toprak su alınca çamurumsu bir hal aldı. Torf kadar yumuşak değil. Acaba bu toprakta yetişir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaçsever
|
Kestane arsizdir, hemen hemen her toprakta yeti$ir. Ama topragi çok fazla islatma, nemli olsun ama camur olmasin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaçsever
|
Gelisme
Buyrun gelismeler: 23-12-2007 ![]() ve bugun 14-01-2008 ![]() Son zamanlar pek gelisme olmadi benimkinde, buyumuyor gibi geldi bana... Buyuk saksiya mi alsam ne dersiniz? Bu arada kusura bakayin fotograflar hep ters oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
![]() Ekmiş olduğum kestane ve meşe palamutlarının resimlerini buraya ekleyeyim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
siteyi terk etmeyi düşünüyorum. Artık dayanamıyorum. (işi gücü bırakıp) yapılanları gördükçe bahçeli bi ev için çalışmalıyım diye düşünüyorum. belkide bir çiftlik. ama hayalden öre değil. sürekli pc başında bir insanın katlanması zor bunlara... içinden elektirik geçmeyen bir iş arzusuyla....... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Ekim ayında suda bekletip ektiğim 4 tane kestaneden sadece biri geçen hafta çimlendi. İnşallah torunlarım meyvelerini yer. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Arkadaşlar kestane çimlendirmenin en basiti 1 kğ. kestane (poşette) alınır. Sonra mutfak dolabı çekmecesinde unutulur. (Poşetin ağzı bağlı olacak). 15 - 20 gün sonra hemen hemen hepsi çimlenmeye başlamıştır. Eşiniz bunları at der. Apartmanın avlusunda poşetin içine 2 kürek toprak atarsınız. Sonra kenarından yapraklananlardan ihtiyaç kadar arkadaşlara servis yaparsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Benim kestane fidemin büyümesi yavaşladı. Bir de bazı yaprakların üzerinde önce beyaz renkte, sanki pamuk gibi yuvarlak renk değişimleri oluyor. pamuk gibi olan görüntü bir süre sonra sarı renge dönüyor. Bu bir hastalık mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar mstfylcn'ın yapmaya çalıştığı bonsai yüzünden o güzelim kestane fidelerinin telef olmasına çok üzüldüm ... Umarım bonsai yapmak isteyen arkadaşların bu fidanları toprağa dikerek atmosferimize bir katkısı olmasını temenni ediyorum Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2007
|
Arkadaşların tüm mesajlarını okudum. Kstaneyi çimlendirek için bir saksıya normal kum koyun yaklaşık6-10 cm derinliğe kestaneyi koyun ve karanlık bir yerde bekeletin. Bir zaman sonra bir başmışsınızki kestanenin çimlenen filizleri kumdan başını çıkararak sizlere merhaba dediğini göreceksiniz. Hemen dışarıya gölge bir yere alın ve sulamaya başlayın. Dış ortama alıştırın. Yoksa arkadaşların yaptığı gibi iç ortamda filizlendirip ve içeride bakarsanız ışık isteğinden dolayı boya gider ve gövde cılız cansız kalır. Bu durumda da mantar hastalığına davetiye çıkarırsınız. Kestanenizi dış ortama aldıktan sonra orada gelişimi izleyin. Yaza yaklaşınca büyümesi duracak ve her yaprağın gövdeyle birleştiği yerden dal oluşumu için filizleri göreceksiniz. Kışın yaprağını dökecektir. İlkbahara girmeden şubat ayı içerisinde kumdan alarak kök tuvalini yaptıktan sonra yeni saksıya dikiniz. Tepeye doğru değil, dala gelişimini sağlamak için tepe sürgününü de bu arada kesebilirsiniz. Baharla birlikte yeni yapraklar çıkarken dal sürgünleri de gelişecektir. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Benim çimlendirdiğim kestanelerden bazıları ölecek gibi oldu arkadaşlar ve kesinlikle yardıma ihtiyaçları var. Yakında ölebilirler bir yardım edin de canlandıralım. Neye ihtiyaçları oldugunu ben anlayamadım. Belki siz anlarsınız. fotoları bu konu altında: http://www.agaclar.net/forum/showthr...923#post254923 İşte durumu kötü olanlardan bir tanesinin fotografı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Kestane agacindan yaklasik 1 ay kadar önce henüz yeşil halde koparılmış kestane almıştım. Bu kestaneler çimlenir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|