agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2013, 01:27   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-08-2013
Şehir: Montreal
Mesajlar: 63
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sayın alice; Tohumdan üretilen keçi boynuzu erkek oluyor ve aşı ile istenilen cinsi aşılanıyor.
Tohumdan çimlendirme sonucu hep erkrk çıkmaz %70 erkek çıkmaktadır. Tek bir ağaçtan meyve alınmak isteniyorsa çiçeklerin %95 dişi olmasını sağlayacak şekide erkek ağacın üzerine dişi veya dişi ağacın üzerine erkek aşılanır. 15 yılda (ortalama) meyve veriyor ancak dha genç yaşlarda çiçeğe durur, meyve oluşmaz.

Dkar başına 15 ağaç tavsiye ediliyor eğer sallayıcı ile toplanacaksa.

İspanyolların hermafrodit çiçekli bir türü mevxut üretim için kullandıkları 'ramillette' (ramiyet), youtube da carob powder olarak aratırsanız toz haline getirilerek kakao yerine kullanıldığını görebilirsiniz. Kafeinsiz ve daha sağlıklı olduğu için. Son zamanlarda Avustralya iklim şartları ve uluslararası rekabetin zayıflığı ve tabii ki sağlıklı alternatif ürün olarak inanılmaz destekliyor üretimini.


Battle I, Tous J (1997). Carob tree (PDF). Rome, Italy: International Plant Genetic Resources Institute. ISBN 978-92-9043-328-6.

bestpc beğendi.

Düzenleyen tkorkunckaya : 02-09-2013 saat 01:28 Neden: Çift alıntı düzeltildi
tkorkunckaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025