agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2015, 21:37   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Karadut aşısının fazla geliştiği anacın ise daha zayıf kaldığı fidanım. İkinci aldığımı derin çukur kazarak aşı yeri toprak altında kalacak şekilde diktim. Buna da bu yıl toprak dolduracağım.

Name:  DSCF2171_renamed_24071.jpg
Views: 2763
Size:  65.9 KB

Name:  DSCF2175_renamed_6734.jpg
Views: 2878
Size:  58.8 KB

rozkan beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2015, 15:32   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-11-2009
Bu ağacı sonbaharda aşı yeri toprak içinde olacak şekilde yatırın .Bir senede kök verir ve ondan sonra inşallah 100-200 yıl karadututndan yersiniz

kyalcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2016, 19:34   #3
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Karadut aşısının fazla geliştiği anacın ise daha zayıf kaldığı fidanım. İkinci aldığımı derin çukur kazarak aşı yeri toprak altında kalacak şekilde diktim. Buna da bu yıl toprak dolduracağım.

Eklenti 536348

Eklenti 536349
Sayın Muda, aşı yeri dahil derin diktiğiniz ekşi kara dut geçtiğimiz yazı nasıl geçirdi ve fotoğraftakinin durumu nedir merak ettim.

Arkadaşımın yeni getirdiği bir fidanda aynı uyuşmazlık sorunu var; gövdeyi açılı dikerek aşıyı geçecek kadar toprak altında bırakmayı düşünüyorum. Aksi halde fazlaca derine dikmiş olacağım ama siz dik olarak diktiyseniz ve bir sorun olmadıysa bu yolu da denemeyi düşünüyorum. Aşı alçakta olsa hiç problem olmazdı ama bir buçuk karış yukarıda...

Muda beğendi.
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2016, 20:23   #4
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sayın Muda, aşı yeri dahil derin diktiğiniz ekşi kara dut geçtiğimiz yazı nasıl geçirdi ve fotoğraftakinin durumu nedir merak ettim.

Arkadaşımın yeni getirdiği bir fidanda aynı uyuşmazlık sorunu var; gövdeyi açılı dikerek aşıyı geçecek kadar toprak altında bırakmayı düşünüyorum. Aksi halde fazlaca derine dikmiş olacağım ama siz dik olarak diktiyseniz ve bir sorun olmadıysa bu yolu da denemeyi düşünüyorum. Aşı alçakta olsa hiç problem olmazdı ama bir buçuk karış yukarıda...
Sayın Taşlıbahçe;

Yazınızı yeni gördüm. Ben resimdeki dut çevresine bir çeşit bilezik gibi yükselti yaptım. Bendeki karadut dikimden itibaren üçüncü ilkbaharındaydı. Tamamen köklenmişti. Fidanı çıkarıp dikmek konusunda tereddüt ettim. Başka işlerden ona sıra gelmeyince toprakla doldurma işini de bu son baharda yapabildim. Arkadaşımın önerisi ile bir miktar yanmış gübre de toprakla beraber koyduk. Yanmış gübre bir kısım fidanlarda kök oluşumunu artırıyormuş. Fidan da 4 yılına girdiği için bir sakınca görmedim.

O sıralarda ikinci bir karadut almıştım. Küçük olsa da onun aşı yerini oldukça derinde bırakarak diktim. Ben de gelişmelerini merakla bekliyorum.

Karadut oldukça geç gelişiyor. Ancak geliştikten sonra uzun yıllar meyve veriyor. Dedemin dikmiş olduğu ekşi karadut o zamanlar küçüktü. Şu anda oldukça büyümüş durumda. Eniştem oldukça fazla budama yapmış. Budanınca meyveleri irileşti.

Taşlıbahçe ve rozkan beğendi.
Eski 04-05-2017, 14:23   #5
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster

Eklenti 536348

Eklenti 536349
Derin çukur kazarak aşı yeri oldukça fazla toprak altında olan ekşi karadut fidanı. Burada çok belli olmasa da bu yıl çok daha iyi oldu. Köklenen kısım olduğu ve biraz daha büyüdüğü zaman tek dala bırakıp diğer kısmını alacağım.

Name:  20170419_181805.jpg
Views: 1867
Size:  77.1 KB

Kazıp yeniden dikmeye cesaretim olmadığı için etrafını yükselterek toprak doldurduğum fidan.

Name:  20170419_181818.jpg
Views: 1845
Size:  76.2 KB

Name:  20170419_181828.jpg
Views: 1811
Size:  58.9 KB

Bu yıl her ikisinin durumu da bu güne kadarki en iyi haldeler. Yapraklandıkları zamanki fotoğraflarını da çekip ekleyeceğim.

Etiketler
aşı sorunu, ekşi kara dut

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025