![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Merhaba sevgili ağaç sever dostlar... Size merak ettiğim bir konuyu danışmak istiyorum. Bugün, sipariş verdiğim ekşi karadut fidanım geldi. Yalnız aşı yeri fazla eğimli gibi... Böyle olması uzun vadede bir problem çıkarır mı? Kâti talimat üzerine aşı yeri 4 parmak toprak üstünde kalacak şekilde dikim yapacağım. Eğer ki sıkıntı yaratır ise, aşı yerinin üstünden havai köklendirme yapıp, köklenme tamamlanınca aşı yerinden kesip dikimini yapsam, tür veya meyve kalitesinde herhangi bir değişiklik olur mu? Yoksa tür ve meyve kalitesi aynı olup, sadece aşıdan kurtulmuş mu olurum? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Malum dutun ekstrem istekleri olmadığı gibi, hemen hemen tüm iklimlerde yetiştiği için özel bir çöğür üzerine aşılandığını düşünmüyorum. Fidan 3-4 yaşlarında ve 1,5 metre civarı... Tam aşı yerinin 5 cm üstünden bahar ayı gibi havai köklenme yapsam sanırım fena olmayacak, hiç değilse o aşı uyumsuzluğu nedeni ile ileride yaşanacak problemin önünü kesmiş olurum diye düşünüyorum. Tabi en büyük endişem ekşi karadutun meyve kalitesi ve verimde farklılık olma ihtimali... Kafam ciddi karışık, foto yükleyebilseydim, fidanın aşısı hakkında yorumlarınızı da almak isterdim... Sanırım teknoloji özürlüyüm ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aşı sorunu, ekşi kara dut |
|
|