agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2017, 22:47   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Aşı yerini toprak içinde bırakarak fidanı dikin sorun yaşamazsınız ileride. Üstte 21 no.lu mesajda fotoğrafı olan fidanın aşı yerini geçen yıl toprak altına aldık bu sene çok güzel mahsul verdi. Meyvelerin lezzeti de mükemmel.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 22:56   #2
Ağaç Dostu

obabilgesi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Aşı yerini toprak içinde bırakarak fidanı dikin sorun yaşamazsınız ileride. Üstte 21 no.lu mesajda fotoğrafı olan fidanın aşı yerini geçen yıl toprak altına aldık bu sene çok güzel mahsul verdi. Meyvelerin lezzeti de mükemmel.
O şekilde ilerleyen yıllarda ağaçta kuruma yaptığını birkaç farkli ağızdan duydum. Ona pek cesaret edemeyebilirim. Ama havai köklendirme ile de aynı işlemi yapmış olurum galiba... Hem enfeksiyon riskini de ortadan kaldıröış olurum diye düşünüyorum...

obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 23:13   #3
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemmalki Mesajı Göster
O şekilde ilerleyen yıllarda ağaçta kuruma yaptığını birkaç farkli ağızdan duydum. Ona pek cesaret edemeyebilirim. Ama havai köklendirme ile de aynı işlemi yapmış olurum galiba... Hem enfeksiyon riskini de ortadan kaldıröış olurum diye düşünüyorum...
Pek çok ağaç için bu yöntem hiç uygun değil ama dut için sıkıntı olmaz; aşınızda uyumsuzluk var, toprak altında bırakırsanız hem anaç hem de aşı köklenir, daha hızlı ve sağlam gelişir. Anacın kesim yerinin tamamen kapanmasından sonra bu işlemi yapmanız daha sağlıklı olabilir veya macunla bu kısmı sıvayıp dikebilirsiniz; ben öyle yapmıştım.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 23:20   #4
Ağaç Dostu

obabilgesi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Pek çok ağaç için bu yöntem hiç uygun değil ama dut için sıkıntı olmaz; aşınızda uyumsuzluk var, toprak altında bırakırsanız hem anaç hem de aşı köklenir, daha hızlı ve sağlam gelişir. Anacın kesim yerinin tamamen kapanmasından sonra bu işlemi yapmanız daha sağlıklı olabilir veya macunla bu kısmı sıvayıp dikebilirsiniz; ben öyle yapmıştım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

Taşlıbahçe beğendi.

Düzenleyen obabilgesi : 31-05-2018 saat 15:24
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 20:27   #5
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemmalki Mesajı Göster
Harikasınız! Çok teşekkür ederim...
Zaten yerleşeceğim köye dikecektim ve 1-2 senem daha var... Saksıda bir süre bakımına devam eder, bahçeye de dikeceğim zaman aşı yerini toprak altında bırakırım... Aşı ne kadar toprak altında kalmalı, 15 cm???
Ben 5-6 cm kadar derine dikmiştim, eve yakın olanı sulayabildiğimden köklendi, ayda bir sulanan diğeri ise son baktığımda halen kök vermemişti. Belki az sulananı 10 cm derine dikmek daha uygun olabilirdi. Yine de, önümüzdeki güz yağmurlarında kök salmasını bekliyorum.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
aşı sorunu, ekşi kara dut

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025