agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni408Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2012, 23:10   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Sn Sagen bu orkideler kaç günde yetişiyor? Bunların Türkiye'de fiyatı ne kadar ediyor acaba?

smnvrl beğendi.
bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 07:27   #2
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
Sn Sagen bu orkideler kaç günde yetişiyor? Bunların Türkiye'de fiyatı ne kadar ediyor acaba?
Sayın BOUNTR;

Orkideler kaç günde yetişiyor derken terrarium içerisindeki süresini soruyorsunuz sanırım. Terrariuma tam olarak Eylül ayının başında yerleştirildiler ve hala oradalar.
Fiyatlar konusuna gelince benim şu an terrarium ierisinde bulunan Phalaenopsis türü orkidem piyasada gördüğüm kadarı ile 20,00 TL gibi rakamlardan başlayıp 150,00 TL- 200,00 TL gibi rakamlarada satıldığını gördüm. Bu terrarium benim için biraz deneme amaçlıydı. Şu ana daha büyük bir pir paludarium (160*70/100) üzerinde çalışmaktayım. Yok oluşturduğum terrariumun fiyatını soruyorsanız oturup hesaplamam lazım (4 kişi için hazırladığım terrariumun fiyatları 600 TL ile 1.500,00 TL arasında değişiyordu).

bountr ve smnvrl beğendi.

Düzenleyen SAGEN : 14-12-2012 saat 07:28 Neden: ekeleme yapıldı
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 15:50   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın BOUNTR;

Orkideler kaç günde yetişiyor derken terrarium içerisindeki süresini soruyorsunuz sanırım. Terrariuma tam olarak Eylül ayının başında yerleştirildiler ve hala oradalar.
Fiyatlar konusuna gelince benim şu an terrarium ierisinde bulunan Phalaenopsis türü orkidem piyasada gördüğüm kadarı ile 20,00 TL gibi rakamlardan başlayıp 150,00 TL- 200,00 TL gibi rakamlarada satıldığını gördüm. Bu terrarium benim için biraz deneme amaçlıydı. Şu ana daha büyük bir pir paludarium (160*70/100) üzerinde çalışmaktayım. Yok oluşturduğum terrariumun fiyatını soruyorsanız oturup hesaplamam lazım (4 kişi için hazırladığım terrariumun fiyatları 600 TL ile 1.500,00 TL arasında değişiyordu).
Aklımda ileriye yönelik doku kültürü ile orkide ve diğer süs bitkilerini yetiştirmek gibi bir proje var da onun için sordum. Türkiye'de elektrik pahalı, ledlerle marul yetiştirelim dedik, satacağımız fiyata mal ettik neredeyse Orkide vs belki kurtarır. Tabi bir de pazarın durumu nedir, ne kadar satılıyor, yurt dışından mı geliyor, onlar da önemli. Sizinle konuşalım bu konuyu

smnvrl beğendi.
Eski 14-12-2012, 18:10   #4
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
Aklımda ileriye yönelik doku kültürü ile orkide ve diğer süs bitkilerini yetiştirmek gibi bir proje var da onun için sordum. Türkiye'de elektrik pahalı, ledlerle marul yetiştirelim dedik, satacağımız fiyata mal ettik neredeyse Orkide vs belki kurtarır. Tabi bir de pazarın durumu nedir, ne kadar satılıyor, yurt dışından mı geliyor, onlar da önemli. Sizinle konuşalım bu konuyu
Sayın BOUNTR;
Doku kültürüylede ilgili az miktarda çalışmalarım var. Bu konuyu özelden görüşelim.

SAYGILARIMLA.

smnvrl beğendi.
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 18:40   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın BOUNTR;
Doku kültürüylede ilgili az miktarda çalışmalarım var. Bu konuyu özelden görüşelim.

SAYGILARIMLA.
Görüşelim

Etiketler
domates, hidroponik, ışık, kabin, led

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025