![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
zeki bey öncelikle bilgilendirmeler için çok teşekkürler.. çimlndirme için gerekli ışığı evimizn içindeki aydınlatmalar da sağlayabiliyormu..bir odayı normal bir şekilde aydınlatan herhangi bir lamba'nın sağladığı ışık yeterlimi yeterli ise lamba'nın bütün gece açık kalması gündüz ışığıyla beraber tohumların hiç karanlık görmemesi çimlendirmeyi etkilermi..bide yeşerdikten sonra bu sunni ışıklar filizlere gerekli besini sağlayıp sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlarmı..saygılar.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Merhabalar Zeki bey 8 mart'ta bu siteden faydalanarak ilk acemilik tohumlarimi ektim. Acemi sansi olsa gerek onca badireler atlatmalarina ragmen simdilik fideler iki yaprak ve iki yaprak arasinda tomurcuk gibi bi seyler var ve iyi durumda gozukuyolar. Ama domates salataliktan daha yavas ilerliyor. Bu basligi daha once gorseydim diye hayiflaniyorum ama genede sansliyim. Amator hobici'den siparisini verdigim tohumlarimi sizin bilgileriniz ve gorsel anlatiminiz esliginde ekecegim. Gerekli iltifatlari diger katilimcilar yapmis. Bende onlarin sozlerine katiliyorum ve ek olarak iyiki varsiniz , iyiki burdasiniz. Her sey gonlunuzce olmasi dileklerimle. Saygilar ve sevgiler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlendirmede ilk ortaya çıkanlar gerçek yapraklar değildir. Onlara Cotyledon denir, tohumun iki yarısıdır. Gerçek yapraklar onların arasında görrmeye başladığınız tomurcuk gibi şeylerdir. Gerisi için bu başlıkta yazdıklarımı dikkatlice okuyup uygularsanız benim geçmişteyaptığım acemilikleri yapmadan bitkilerinize kavuşursunuz. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir süredir büyüme döneminde ışık başlığını yazmayı düşünüyordum. Sorunuz üzerine hemen yazdım. Orada sorularınızın cevabının tamamını bulacaksınız. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Alıntı:
Bu yil ilk kez tohumdan balkonumda uretim yapacak birisi olarak yillar once yazdiklariniz su an bile nasil kiymetli anlatamam. Tam "ama sunu nasil yapacaktim?" dedigim yerde bakiyorum yeni baslik acmissiniz. Nasil tesekkur etsem az.Bu yil olur da becerebilirsem, katkiniz cok cok buyuk olacak. Cok tesekkurler. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|