![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
Merhaba, Umarım doğru yere yazıyorumdur. Elimde geçen kıştan kalan meşe palamutları var. Saksıya ekmek niyetindeyim. Bunun için uygun bir zaman mıdır? Ne önerirsiniz? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2008
|
özür dileyerek soruyorum, Zeki Yağlı Bey'in tohum çimlendirme ile ilgili başlığı aradaki yorumlardan arındırılmış, sadeleşmiş ve çok faydalı olmuş, ancak bu arada şaşırtma toprağı karışımı ile ilgili kısımlar da ayıklanmış, şaşırtma harcı karışımı ile ilgili arama yaptıysam da net bir sonuç bulamadım forumda... tohum takas etkinliğinden gelen domates, patlıcan, acur, altın çilek ve su kabağı tohumlarını bu linkteki yönergelere göre çimlendirdim, sonuç fevkalade. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm şimdi sıra şaşırtmaya geldi; domates, patlıcan v.s için pratik ve kolay yapabileceğim bir şaşırtma karışımı söyler misiniz? bahçe toprağı ve kum karıştırdığını söyleyen üyeler de vardı. o yazıları tekrar bulamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Arkadaşlar merhaba. 24 martta ektiğim tohumlar filizlendi ve asıl yaprakları çıktı. Şaşırtmayı tam olarak ne zaman yapmam gerektiğini bilmediğimden sizlere sormak istedim. Fotoğraflara bakarak yorum yaparsanız sevinirim. Domatesler: ![]() ![]() Biberler: ![]() ![]() Bir altta da diğer fideleri ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Bunlar da salatalık kavun ve karpuz fidelerim. Şaşırtma zamanı gelmiş mi bilemedim. Salatalıklarım: ![]() ![]() Kavunlar: ![]() ![]() Bu da karpuz. Henüz şaşırtma gerektiğini düşünmüyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şaşırtmayı gösteren video için Tohumdan Üretme Hakkında Ayrıntılı Bilgiler başlığında #19 numaralı şaşırtma mesajına bakınız. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavun, karpuz, kabak, salatalık gibi, iri tohumlu sebzeler doğrudan dışarıda toprağa ekilebilir. Bitkilerin yetişeceği mesafede açılacak 2-3 cm derinliğinde çukurlara 2-3 tohum konulup toprakla örtülür. Toprak nemli tutulmaya çalışılır. Tohumların hepsi çimlenir ise zayıf olanlar kopartılarak seyreltilir. En sağlıklı olan devam eder. İçeride başlatırsanız ürününüzü 2-3 hafta erken alabilirsiniz. Domates, biber, patlıcan mutlaka küçük kaplarda fide olarak yetiştirilmeli, daha sonra yetişecekleri yerlere aktarılmalıdır Kolay gelsin. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|