![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
Merhaba, Umarım doğru yere yazıyorumdur. Elimde geçen kıştan kalan meşe palamutları var. Saksıya ekmek niyetindeyim. Bunun için uygun bir zaman mıdır? Ne önerirsiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2008
|
özür dileyerek soruyorum, Zeki Yağlı Bey'in tohum çimlendirme ile ilgili başlığı aradaki yorumlardan arındırılmış, sadeleşmiş ve çok faydalı olmuş, ancak bu arada şaşırtma toprağı karışımı ile ilgili kısımlar da ayıklanmış, şaşırtma harcı karışımı ile ilgili arama yaptıysam da net bir sonuç bulamadım forumda... tohum takas etkinliğinden gelen domates, patlıcan, acur, altın çilek ve su kabağı tohumlarını bu linkteki yönergelere göre çimlendirdim, sonuç fevkalade. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm şimdi sıra şaşırtmaya geldi; domates, patlıcan v.s için pratik ve kolay yapabileceğim bir şaşırtma karışımı söyler misiniz? bahçe toprağı ve kum karıştırdığını söyleyen üyeler de vardı. o yazıları tekrar bulamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Arkadaşlar merhaba. 24 martta ektiğim tohumlar filizlendi ve asıl yaprakları çıktı. Şaşırtmayı tam olarak ne zaman yapmam gerektiğini bilmediğimden sizlere sormak istedim. Fotoğraflara bakarak yorum yaparsanız sevinirim. Domatesler: ![]() ![]() Biberler: ![]() ![]() Bir altta da diğer fideleri ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaçsever
|
Bunlar da salatalık kavun ve karpuz fidelerim. Şaşırtma zamanı gelmiş mi bilemedim. Salatalıklarım: ![]() ![]() Kavunlar: ![]() ![]() Bu da karpuz. Henüz şaşırtma gerektiğini düşünmüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
|
Şaşırtmayı gösteren video için Tohumdan Üretme Hakkında Ayrıntılı Bilgiler başlığında #19 numaralı şaşırtma mesajına bakınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Ağaçsever
|
Zeki bey teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için. Anladığım kadarıyla benimkilerin de şaşırtma zamanı gelmiş. Çünkü fidelerin gerçek yaprakları çıktı ve koyu yeşil renkteler. Videoda gösterdiğiniz şekilde şaşırtmayı yapacağım. Tabi biraz zor olacak zira 500'e yakın fidem var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kavun, karpuz, kabak, salatalık gibi, iri tohumlu sebzeler doğrudan dışarıda toprağa ekilebilir. Bitkilerin yetişeceği mesafede açılacak 2-3 cm derinliğinde çukurlara 2-3 tohum konulup toprakla örtülür. Toprak nemli tutulmaya çalışılır. Tohumların hepsi çimlenir ise zayıf olanlar kopartılarak seyreltilir. En sağlıklı olan devam eder. İçeride başlatırsanız ürününüzü 2-3 hafta erken alabilirsiniz. Domates, biber, patlıcan mutlaka küçük kaplarda fide olarak yetiştirilmeli, daha sonra yetişecekleri yerlere aktarılmalıdır Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
arkadaşlar patlıcanlarımın şu an 3 yaprağı var. saksının içinde yaklaşık 70-80 adet patlıcan var. sizce patlıcanları viyollere ekme zamanı geldi mi? yoksa 4 yaprak olmasını beklemeli miyim? çok sıkışık olduğundan 4. yaprağı beklemeden viyollere şaşırtmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaç Dostu
|
Dondurma kabında 70-80 fideyi yetiştiremezsiniz, çok küçük gelir kabı. Tarla ekmeyecekseniz eğer, Selçuk beyin dediği gibi seyreltme yapın, bir kaç gün içinde farkı göreceksiniz. Ayrıca, gerçek üç yaprak çıktı ise şaşırtma yapa bilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Merhaba, benim sormak istediğim şaşırtma yapıldıktan ne kadar sonra çiçek **** sebze yerine dışarıya ekilmeli (balkona çok büyük saksılara ekeceğim) ve şaşırtma toprağı ile gerçek ekim yerinin toprağı aynımı olmalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili PembeOrkide; Şaşırtma yaptığınız bitkileri en az bir hafta gelişime bırakın, kökler ve bitkiniz daha iyi gelişecektir. Daha sonra büyük saksılarınıza alabilirsiniz. Şaşırtma harcını ben yarı torf, yarı bahçe toprağına yapıyorum, gerçek ekim yerine hazırlayacağınız toprağınız da iyi cins bahçe toprağı olsun, biraz dere kumu biraz da çiftlik gübresi karışımı iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
evet. şaşırtıp bahçeye de çıkardıktan sonra, genel kanım şu ki, mevsimlikleri gerçekten de tohumdan üretmeye gerek yok. uygun yer yoksa, tohum işine hiç kalkışmamak lazım. tek tek viyollere ektiklerim çok güzel gelişti, en fazla 3-4 tohum ekmek lazım 7*7 lik viyollere, yoksa sonuç hüsran oluyor, gövdeler çok cılız kalıyor ışıkta tutsanız bile. ya da çıkanları cımbızla seyreltmek lazım. bu sene tecrübe edindim, seneye bu şekilde yapacağım hepsini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2013
|
Ben forumu bilgi amaçlı dışardan kullanıyordum ve üye olmaya karar verdim,formun uzmanlığına güvenerek hemen bir paket jakaranda tohumu aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan ürettiklerim
sardunya, flox, fesleğen, cosmos |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
|
nicotiana, dahlia, convolvulus tricolor, karagözlü suzan, latin çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Ağaç Dostu
|
nemesia, yer açelyası, ateş çiçeği salvia, haseki küpesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Ağaç Dostu
|
Stevia Şeker otu tohumu 400 adet 12TL Get ile - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 124897201 fİYAT OLARAK EN UYGUN FİYATA ŞEKER OTU TOHUMU SATAN YERİN LİNKİ Nİ SİZİNLE PAYLAŞIYORUM. DAHA BAŞKA YÜKSEK FİYATA HİÇ ÇİMLENMEYEN ÜRÜN ALMAKDAN KURTULMUŞ OLURSUNUZ İNŞALLAH. BANA SADECE İÇİNDE 100 ADET YAZDIĞI HALDE 79 ADET ÇIKAN VE HİÇ BİRİSİ ÇİMLENMEYEN TOHUMU 40 LİRAYA SATTILAR.VİJDANSIZLAR.HAK HUKUK TANIMAYAN BİRİSİ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Mart ayında diktiğim gözüm gibi baktığım çiçeklerime tırtıl dadandı, ben farkedip ilaç temin edene kadar epeyce bitkinin yapraklarını yemişler hatta yanlarına çıkardıgım orkidemin yeni çıkan yaprağında bile tahrifat yapıp yumurtalar bırakmışlar. 3 gün arayla 2 kere belediyeden aldığım ilacı suya karıştırıp fısfıs ile tatbik ettim. İlaçlama yumurtaların da ölmesini sağlar mı, yapmam gereken başka bir şey var mı, hergün kontrol ediyorum yeni bir tırtıl ya da yumurtaya rastlamadım ama tekrar çıkar diye korkuyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Organik ilaç yapımı-1 | Çiçek Ansiklopedisi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Anlattığınız kadarı ile mücadelede başarılı olmuşsunuz. Orkide ilgi alanım olmadığı ve ilacın adını da yazmadığınız için net bir şey söyleyememekle birlikte, gözlem bu konulardaki en önemli şey. Tırtıl büyük ihtimalle size çiçeğinizle beraber gelmiş. Koruyucu, ev yapımı ilaçlar bölümüne bakmanızı da tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2013
|
merhaba arkadaşlar özellikle zeki abi sorum size. Benim saksıda limon portakal tohumları vardı yaklaşık 15 tane bazısından iki bazısından üç hepsi çimlendi ben bir de bunların aralarına çıkmaz ama kivi tohumu atmıştım onlar da çimlendi yaklaşık 40 tane de ondan var. Sorularım: 1-bunları ne zaman şaşırtmalı. 2-limonların kökleri karışmış mıdır? Şaşırtırken zarar görürler mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıyı hafifce birkaç kere yere vurun, torf gevşesin. Düz bir spatula veya geniş uçlu bir bıçakla bitkileri grup halinde çıkarın. Kökler karışmışsa korkmayın, dikkatlice bitkileri çekin kökler kendiliğinden ayrılacaktır. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
|
Ben şeker otu tohumu ektim hiç biri çıkmadı acaba en iyi bir şekilde tohum canlandırma yolu nelerdir açıklarmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
bitki yetiştirmeye yeni başladım
İyi günler bitkilerle uğraşmaya yeni başladım. Şu anda pencere kenarında bitki yetiştiriyorum. Ankara çiçeği tohumu ektim çimlendi. Begonya fidesi ektim oda açtı. Birde biber ektim. Onunda sebze vermesini bekliyorum. Sizden bazı bilgiler öğrenmek istiyorum . Ankara çiçeğini, begonyayı ve biberi ne sıklıkla sulayayım. Bunların hangisini gölgede hangisini güneşte bekleteyim. Cevabınızı bekliyorum Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
|
Begonya serin esintili yeri sever çok su kökünü çürütebilir.Dibi nemli olması yeterlidir.Sabahları veya akşamları cam fıs fısı ile su püskürtülmesi ni daha iyi sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan urettiklerim
Petunialarim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|