![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Şeffaf kapların güneş ışığında yosunlanmaya yol açtığını okumuştum bir yerlerden. Sanırım bu nedenle pek önerilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Sayın mavisedir, Şeffaf plastik bardaklara şaşırtabilirsiniz. Ancak toprağın doğrudan güneş ışığına maruz kalarak ısınması nedeniyle, kökler açısından sağlıklı bir durum değildir. Bunu önlemek için şeffaf bardakları beyaz kağıtla kaplamanız ya da güneş ışığını görmeyecekleri şekilde bir yerleşim planlamanız uygun olur. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
nee! yoksa o sebebten mi cılız cılız çıktı benim domateslerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bardakları kasaya yerleştirip, kasayı bardakların boyuna kadar kaplamaya karar verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Şeffaf bardakları çok basitçe gazete kağıdı ile sarıp, bir parça bantla tutturabilirsiniz. Pratik ve ekonomik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
teşekkürler verdiğiniz bilgileri için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
varmı acaba ben kadar çatlak başka biri daha? saate bak birde bana bak şebboy, çilek, petunya, karanfil ekmekle meşgulüm ![]() uyanmaz zaten içten içe sıyırdığmı düşünüyor hissediyorum ![]() ![]() Düzenleyen hira : 13-04-2013 saat 02:30 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşiniz İstanbul Toplantısında yanınızdaydı değil mi? O topluluğu gördükten sonra zaten hükmü vermiştir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
|
ha ha haa ![]() aklıma ilk gelen dünden kalma fikrim oldu "seraya gitsemmi" ![]() Düzenleyen hira : 13-04-2013 saat 10:02 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene mevsimlik çiçeklerimi kendim tohumdan yetiştirmeye karar verdim. Lakin, karanfillerim beni üzdü. Çok çabuk çimlendiler ama şuan çok narin ve güçsüzler. Işıkta güzel alıyolar, çözemedim ne istediklerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
karanfil konusunda aynı hisler içerisindeyim. üç ayrı tür karanfil ekmiştim, hepsinin sonu hüsran. şebboy ve karanfil kolay çimlendi, ancak devamında gelişemediler. nemesia ve tütün çiçeğini de şaşırttığımda kaybettim. sanırım uygun koşulları sağlayamadım. öyle narinler ki, cılız kaldılar. yıldız(dahlia), latin çiçeği, sardunya, convolvulus, cam güzeli, fesleğen, rudbekya ve ateş çiçeği en başarılı olduklarım. bunları bahçeye aldım bile. horoz ibiği ve cosmos da iyi gelişenlerden. haseki küpelerim daha çimlenmediler bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
4 Mart'ta ektiğim domates, patlıcan, sivri ve dolma biber ile çeri domateslerini sizlerle paylaşmak istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Benim de tohumlarım toprakla buluştu teşekkürler tüm bilgiler için
Alıntı:
![]() Geçen hafta sonu ben de viyollere tohumlarımı yerleştirdim hergün bakmayı bırakın hemen iki saatte bir sanki bir değişiklik olacakmış gibi tepelerindeyim ![]() ![]() Acemi bahçıvandan sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hiç telaş etme. Bırak çimlenen neyse kendi haline. Onlar işlerini halleder. Tabiatta başlarında bekleyen ebe mi var? ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 18-04-2013 saat 20:51 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2013
|
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum adım kadir .. bir konuda yardımınızı istiyorum bonsai meraklısıyım işyerimdeki bonsaime yosun eklemek istiyorum kyoto moss isimli bi ürün aldım zengarden bahçeden içinden yetiştirme klavuzu çıktı fakat yeteri kadar açık değil bi bilgisi **** tecrübesi olan arkdaşlardan cvp bekliyorum şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
arkadaşlar işte bu da benim seram ve bitkilerim. domates ve taç papatyasını birkaç gün içerisinde şaşırtıcam. salatalık ve marulu şaşırttım, iyi büyüyor gibiler. çilek ve misket limonu yeni ektim, şu aralar çimlenmesini bekliyorum. tamamen buradaki tavsiyeler sayesinde bu noktaya gelebildim, başta Zeki Bey olmak üzere herkesin emeğine sağlık ve herkese çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
devamı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
|
Benim tecrubem. İlk kutuda 1.Antigonon Leptopus 2.Pseudolarix amabilis 3.Bael İkinci kutuda Kakule ( nem talebi fazla olan bir tohum ) ![]() ![]() Antigonon'da şu an başarı 4/6, tazeymiş. 6 cı gününde durum bu. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
Fidelerimin bulunduğu odanın ışığını saat 23.00 e kadar açık tutsam, gelişmelerine bi faydası olur mu acaba? Çok yavaş gelişiyorlar, bugünlerde de malum hava hep kapalı ve soğuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
sayın metinsima ellerinize saglık çok güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil tohumlarını direk bahçeye mi ekmemiz gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
şaşırtma yapmak gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil, fesleğen, kadife çiçeği, petunya, domates. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorularınızın cevapları şöyle: 1) Sterilize etmek için normal naylon torba standart ama fırınlamıyorum. Mikro dalga fırında ısıtıyorum. Mikrodalga fırında torba sıcak bir yüzeyle temas etmiyor, içindeki ısınıyor. Sakın normal bir fırına koymayın, torba erir, hatta yanar. 2) Tohum çimlendirirken gübre kullanılmaz. Tohumlar çimlenirken beslenmeye ihtiyaçları yoktur. Yalnız nem ve ısıya ihtiyaçları vardır. 3) 1/3 toprak, 1/3 gübre, 1/3 torf karışımı, yetişmiş fideleri dikmek için için tavsiye ettiğim karışım. Tohumları ekeceğiniz ortama sakın gübre koymayın. Fideleri şaşırtmak için kullanacağınız karışıma ise gübreyi çok az koyun. Özellikle sebze tohumları gibi iri tohumlu bitki fidelerini şaşırtacağınız karışımı strelize etmeye gerek yoktur. Aman gübreyi çok az kullanın, fideler yanabilir. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Yeni Üye
|
![]() beğendiğinize çok sevindim, teşekkür ederim. çok emek verdim. Önümüzdeki hafta bahçedeki yerlerine ekeceğim hayırlısıyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
|
aster,kozmoz ve şebboy dışındaki ektiğim tüm tohumlardan şikayetim çok! ya da onlar benden şikayetçi ![]() çimlendirme,sulama şaşırtma vs. sabrını tüketiyor insanın. şeytan diyor ki; al şunları camdan aşağı savur gitsin. Düzenleyen hira : 24-04-2013 saat 18:58 Neden: şeyten yazdım:) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Yeni Üye
|
4.3.2013'de ektiğim domates, patlıcan, sivri ve dolma biberler ile çeri domatesi tohumlarımın 24 nisandaki durumlarını paylaşıyorum. Kısmet olursa önümüzdeki hafta onları gerçek yerlerine kavuşturacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|