![]() |
|
![]() |
#183 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim gönderdiğim tohumların hemen hepsi de dolu tohumlardı, araya gözden kaçmış boş tohumlar karışmış olabilir. Siz yine de tohumlarınızı ekin, farklı arkadaşlardan tohumlar gelmişti, belki de küçük ama dolu tohumdur. Bu yazın sonunda size tekrar tohum gönderirim, Ekim gibi hatırlatın lütfen bana. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu çelikten tık. Biz tohumdan bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Eğer gerçekleşirse valla benim için sürpriz olacak, daha önce böyle bir denemem olmamıştı. Bunuda dalları düzeltirken kırıldığı için gayri ihtiyari toprağa yatırayım demiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
1 Ocak ve 23 Ocak tarihlerinde ektiğim clematis tohumları henüz çimlenmedi. Hala ümitli ve takipteyim. Elimde kalan 5-10 tohumu, bugün kağıt peçete içersinde ve saklama kabında çimlenmeye aldım. Kalorifer peteği üzerine bıraktım. Havalar ısındığı ve güneş yüzünü daha çok göstereceği için çimlenebileceklerini; hem de peçete içinde takiplerinin daha kolay olacağını düşünüyorum. Gelişme olursa paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Google translate de Clematis tohumdan çimlenme diye aradım. Üzgünüm 3 yıla kadar çimlenen tohumlar varmış. Cümleleri anlamak zor oluyor. Anlayabildiğim her grubun çimlenme ısı farkları, süreleri,toprak derinlikleri de farklı. Bazı türlerde karanlıkta çimlenme deniyor. Resimli anlatımları ve bu konunun işlendiği forumlar var. Hepimiz çok büyük heveslerle yetiştirmek istiyoruz ama bilinçli değiliz. Bize bu konunun yabancı kaynaklardan doğru çevirisini yapan üye arkadaşlar olsa ne kadar iyi olurdu. Bizde tohumları zayi etmezdik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Tohum bankasından gelen tohumların tamamını 18 Martta ektim. Ancak henüz bir gelişme yok. Bahçemdeki Warszawska Nike'ın yalnız başına yaşadığı alanın içinde 15 gündür çimlenen bir bitki var. Çok yavaş gelişiyor. Clematis olabilir mi diye düşünüyorum. Zira geçen yılki çiçeklerden birinin tohumları toplayamadan dökülmüşlerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Sayın k donmez, ilk gerçek yaprakları biraz gelişince tekrar fotoğraflayın, bir de öyle görelim, bu hali ile ben benzetemedim ![]() Çimlenen clematislerde kotiledon yapraklar pek belirli değildi, ilk gerçek yapraklar da uznunumsu ve uçları sivri oluyor, cinse göre değişebilir mi bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet Yağcı, Çimlenme fotoğraflarını daha önce görmüştüm. Onlara benzetemedim. Bende çimlenenin yeri sağlam. Bitkiye zarar vermemek için çevresini açmıyorum. Biraz daha bekleyip gelişmeyi paylaşacağım. İlginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Ben hala, ümidimi kesmedim. Bir gün fotoğrafını burada göreceksiniz. Fıs fıslamaktan bıkınca, geçen gün güzelce suladım, çimlendirme kabını. Bir tane tohum açığa çıktı. Çürümemişti, sapsağlamdı. Demek ki çimlenecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz daha sabretseydin. Hepsinin çimlenmesi farklı zamanlardaymış. 1 senede çimlenen bile varmış. Bir dişcimde birde Clematiste sabrımı sınıyorum. Benimkilerde hareket var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Bravo, bu görüntüler azmimi arttırıyor. Keşke daha sık olsa. Benim tohumlar büyük kaselerde ekili, toplu olarak. Kaselere de lastikli duş boneleri geçirdim, strech folyo ile başedemedim yırtılıyor v.s. Duş bonelerini günlük çıkarıp hava aldırıyorum, gerekirse bir fıs duş aldırıyorum ![]() Atmaya kıyamam... Düzenleyen Jezebel : 08-05-2011 saat 13:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Atılması gereken zamanı gelince de atılır gider ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. crazytutor ve 2 arkadaş dağıtım bittikten sonra özelden mesajla tohum isteyince, kırmamak için elimdeki son tohumları gönderdim. Hatta sevgili handann'a tohumlar ulaşmadı, postada kayboldu. ![]() Bendeki tohumlar Adalet Hanım'ınkilerden farklı türe aitti, onlar bildiğim kadarıyla bahçede, benimkiler balkonda saksıda yetişmişlerdi. Belki büyüklük küçüklük ondandır. Yazılan yazıdan hoşlanmadım ve haksız yere itham edildiğim hissine kapıldım. En azından bana bu konuda soru sorulabilirdi. Bundan sonra kimseye birşey göndermesem daha iyi olacak... Bu arada ne benim tohumlarımda ne de Adalet Hanım'dan gelen tohumlarda çimlenme emaresi hala yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan ilk Clematis benden olur inşallah
Clematis tohumu ekili jifi tabletlerden birini evdeki madame thomsone çiçeğinin saksısına artık çıkmayacak diye dağıtarak dökmüştüm. Filizlenen tohumu saksıya aktardım. Uzman arkadaşların görüşü de benim gibi ise bu bir Clematis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Uğraşmayın yaz sonunda size elimdeki tüm türlerden çelik yaparız. Aramız 20 dk. Buyurun gelin alın. Perlite daldırdıklarım tuttu denedim. Her türden size celikleriz. Yaz sonunu beklemenize gerek yok her zaman gelebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|