![]() |
|
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Alıntı:
Haftalık gübre şerbetini eksik etmedim,bazan baharda biriktirdiğim yağmur sularından da verdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Artık kış, uykuya geçecek bitkiniz saksı değiştirmenin yararı olacağını sanmıyorum. Konya şartlarında soğuktan kurmanız daha önemli, seneye on litrelik bir saksıya aktarırsınız. Seneye 20 20 20 gübre ile beslemeye başlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Benim çiçeğimin alt yaprakları son bir hafta da epeyce sararıp döküldü(yaklaşık 1 metre kadarı). Ama çiçekleri ve tohum kapsülleri gelişimini sorunsuz sürdürüyor. Mevsim gereği mi yoksa göremediğim bir haşere mi? Ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Teşekkür ederim Mehmet Bey beni yanlış bir müdahaleden kurtardınız.Daha çok var ama on litrelik saksıya almak için hangi ay uygundur? Bahara kadar etrafına yanmış gübre desteği yaptım yakmaz umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter, gönderdiğiniz selluka tohumu çimlendi, gelişti, çiçek açtı, tohum vermek üzere. Sormak istediğim, bu fasulye bundan sonra nasıl gelişecek? ![]() Ne zaman koparılır hale gelecek? Ben mi koparacağım, kendi mi düşecek? Sanıyorum dış kabuğu kuruyacak değil mi? Bilgilendirirseniz sevineceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Ahmet bey Teşekkürler! Sellukalar hakkında ilk bilgileri buradan lmaya basladim ve yazdıklarınız beni o kadar cok etkilediki ve sabırsızlıkla sizden gelecek sellukaları bekler oldum ve gelecek gunlerde bende sahip olunca her gordugumde yetisen sellukaları sizi yadedeceğim saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili memet öyle diyorsun da; demek ki İzmir'in iklimi değişti. Öyle olmasaydı bu güzelim çiçek kaybolmaya yüz tutmazdı. Bak benim iki yıllık sellukamın biricik çiçeği ![]() Sadece bir tane. İkincisi onun solmadan önceki hali. Eh, üçüncü seneye ya nasip. Rencberin karnını yarmışlar dokuz sene çıkmış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Fatma hanım ,sellukanın tohumu yokmu rica etsem bana vermeniz mümkünmü varsa . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
İzmir'de bir selluka varki 8 aydır yakınen takip ediyorum. Şu andaki durumunu anlatayım önce. Üzeri içi tohumlarla dolu dolgun fasülyelerle dolu. En az 200-300 tohum vereceği kesin. Toprağa yakın olan gövdesi 5-6 cm kalınlığa ulaşmış durumda. Boyu en az 5 metre. Yaz boyunca her geçişimde çiçeklerini yakından kontrol ettim. Üzeri salkım salkım çiçek doluydu. Ama en önemli ayrıntı bulunduğu ortam. Bol esinti alan, üzeri çatılı-kapalı, parçalı güneş alan ve nemli bir toprakta ekiliydi. Yani direk güneş almıyor. Çok aydınlık ve bazen parçalı güneş alan serin bir ortamda ekili. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Nail Sarı yerini de söyleseydiniz bari ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sayın ahmeter bu yavrucak muhtesem gorunuyor. kıskandım valla ama masaallah demeyide unutmadım. ne zman benimde bir sellukam olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ben unzun zamadır bekliyorum sayın ahmeter bey. Ben bütün çiçeklerinizden istiyorum kendimi tutamıyorum bu güzellikleri gödümmü san çok teşekkür ederim tüm paylaşımların için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Sayın Ahmeter, selluka tohumlarınızdan kalırsa ben de rica ediyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2009
|
Sayın memet, bir urlalı olarak bende aranıza katılmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |