![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
Sizin ne kadar bitkiye meraklı olduğunuzu biliyorum Ancak bu selluka yetiştirmek biraz profesyonel bir iş Tohum dağıttığım kişiler arasında ziraat mühendisleri bile iyi netiçe alamadilar kendileri ile devamlı temas halindeyim Şimdiye kadar yetiştirdiğim binlerce bitki içinde en zorlu olanlarından Bu bitkiye verdiğim emek buraya kadar çünki diğer bitkilere zaman ayıramıyorum Herhalde gördünüz bahçemdeki bitkiler balıklar ,kuşlar sellukaya verdiğim özen yüzünden biraz kırgınlar İyi günler |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, mesajlarınızın birinde, havalar soğumaya başladığında sellukanızı bahçeden saksıya alacağınızı okudum, ben de aynı şeyi düşünüyordum ama olur mu olmaz mı diye tereddütteydim. Şu anda sellukam bahçede ve pekde keyfi yok gibiydi, yeni yeni hareketlenmeler başladı, çiçeğimi korumak istiyorum, Mersin'de gözümün önünde olursa daha iyi ilgilenebilirim ve donmaz da. Seneye baharda tekrar saksıdan bahçeme indirebilirmiyim, yoksa hep saksıda mı kalması daha iyi olur, diye size sormak istedim. Sarılması için demir bir çubuk kullanmıştım, demirin sıcaklığından yanmasın diye pamuku bir şeritle demiri sardım. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selluka
Sayın Yağcı Elinizde bir tek veya 2 bitki olduğu için bazı denemeler yapmanız için öneriler getirmeye korkuyorum orkidede başıma gelmişti İstanbul mersin iklim koşulları çok farklı Siz kendi deneme ve yanılmalarınıza göre karar vereceksiniz Çok cabuk hastalık kapan bir bitki sizinkınde gelişme geriliği görünüyor yapraklarında sararmalar var Bitkiyi bır duvara veya ağaça yakın koyup sarılmasına yardımcı olmak faydalı Bahçe ortasına dikinçe yakındaki bitkilerden hastalık kapıyor Kışı İstanbulda dışarda geçiremiyor donuyor Bitkinizi zaman zaman resimleyin beraber karar verelim Ben muhtelif yerlere diktiğim bitkilerdeki son durumları yakında resimleyeceğim Selamlar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
|