agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni65Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-03-2012, 21:38   #11
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
(Söylemesi ayıp) bizim kahvaltının ana unsurlarından biri bal biri kaymak veya tereyağdır..
Bu avakado denilen garip nesneyle 5-6 yıl önce tanıştım..
Denemek için marketten bir tane aldım..eve geldik..soydum..tadalım dedik..
meğer ham yenmezmiş..bir daha damağımızda kalan o acılık yüzünden geçen yıla kadar elimizi sürmedik..
Taa ki, benim yeğen bize avakado ikram edene kadar..
O günden beri müptelası olduk bunun..
Kahvaltıdan ne idiğü belli olmayan kaymak ve tereyağını kaldırdık..onların yerine içinde bol miktarda doymamış yağ olan avakadoyu koyduk..
Ekmek parçasına avakado ezmesini sürüyoruz..üstüne de bal..bir de adaçayı veya yeşil çay..nefis oluyor..
Eski usul bal-kaymaktan daha leziz oluyor..
Bize göre tabi..
Deneyin derim..
Yalnız avakadoyu günlük miktarda kesip eziyoruz..bekletince oksitlenip biraz kararıyor..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025