(Söylemesi ayıp) bizim kahvaltının ana unsurlarından biri bal biri kaymak veya tereyağdır..
Bu avakado denilen garip nesneyle 5-6 yıl önce tanıştım..
Denemek için marketten bir tane aldım..eve geldik..soydum..tadalım dedik..
meğer ham yenmezmiş..bir daha damağımızda kalan o acılık yüzünden geçen yıla kadar elimizi sürmedik..
Taa ki, benim yeğen bize avakado ikram edene kadar..
O günden beri müptelası olduk bunun..
Kahvaltıdan ne idiğü belli olmayan kaymak ve tereyağını kaldırdık..onların yerine içinde bol miktarda doymamış yağ olan avakadoyu koyduk..
Ekmek parçasına avakado ezmesini sürüyoruz..üstüne de bal..bir de adaçayı veya yeşil çay..nefis oluyor..
Eski usul bal-kaymaktan daha leziz oluyor..
Bize göre tabi..
Deneyin derim..
Yalnız avakadoyu günlük miktarda kesip eziyoruz..bekletince oksitlenip biraz kararıyor..
|