![]() |
|
![]() |
#92 |
ağaç dostu
|
Sizlere en başta resimlerini sunduğum avokadolarımın kabuklarını soydum. Özellikle bir tanesinden ümitliyim. Elbette fotoğraflarını çektim ama gelişme olursa göstermeye karar verdim. Yeni bir çekirdeği de direk soyulmuş olarak suya koydum, du bakali nolcek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
Avakado
...Kuvvetle muhtemel tahminim Avakado... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
....avakado yakın plan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
ağaç dostu
|
Yahu sevgili Cemboa sende unutkanlık var. Bu konu açılalı yıl oldu. Biliyorum çünkü ben açtım ve ne yazık ki çekirdeklerimde hiçbir ilerleme yok. Yine birleşme önerisinde bulunuyorum. Bu arada çok sağol çünkü ben hiçbir yerde resmini bulamamıştım. Dolayısı yapılabildiğinden şüphe ediyordum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
---sayın doktorcum...Baktım ama konuyu göremedim...Pek sayın adminler eğer biliyolarsa yerini bize eziyet onlara zahmet taşıyıversinler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
ağaç dostu
|
Bu benim de başıma geliyor, delleniyorum bulamayınca. Bir defasında utana sıkıla yöneticilere sormuştum. Ne hikmetse "arama" ile de bulunamayabiliyor. İyi olmuş böyle. Hem hedefimizin fotoğraflarını görmüş oluyoruz ilk defa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
...Site içi kendi arama motorumuzumu kursak acaba ![]() ...İyide anacım ondan sonra yok motorun suyu yok yağı yok periyodik bakımı....çık ..bu iş masraflıya çıkacağa benziyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
ağaç dostu
|
Suya koyduğum son avokado çekirdeği hızlı gelişti. Ne yazıkki gelişmesinin devamını izleyemeyeceğim çünkü 10 gün tatile çıkıyorum. Eğer döndüğümde filizlenmiş olursa bu konuda notlarıma dayanarak gözlemlerimi ve önerilerimi yazmak niyetindeyim. Mstfcyln umarım sen de gözlemlerinle ilgili not alıyorsundur ve ikisini birleştiririz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
ağaç dostu
|
Bakalım sonrası ne olacak? Yine de buraya kadar olan deneyimlerimle "Ben de bir denemek istiyorum" diyecek arkadaşlara bazı öneriler. 1-Alacağınız avokado henüz olgunlaşmamış, taze bir avokado olsun. Market rafında beklemiş avokadoları almayın. Olgun avokadonun kabuğu siyahlaşmış, etli kısmı çok yumuşamıştır. Taze olanın görüntüsü için Mstfcyln'ın 81 ve 82 numaralı mesajlarına bakın. 2-Taze avokadonun çekirdeğini direk olarak da çıkarabilirsiniz veya kısa bir süre çok az yumuşayana kadar bekletebilirsiniz. Mstfcyln bekletmeden suya koydu (umarım gözlemlerini yazar), ben beklettim. Bekletecekseniz oda ısısında bekletin, buzdolabına koymayın, aşırı güneş ışığı da almasın derim. 3-Taze avokado çekirdeğinin dış kahverengi zarı kolay soyuluyor.(bence soyun) Altından çıkan çekirdek görüntüsü oldukça taze ve gevrekse iyi haber!! Marketlerin soğutuculu raflarında bekleyen avokado çekirdekleri böyle olmuyor. 4-Kürdanları 2/3 üst sınırından batırarak yerleştirin. Suya koyduğunuzda suyun kürdanlara değmemesine özen gösterin. Birinci nedeni kürdanlar ıslanırsa yumuşuyor ve çekirdek düşüyor, ikinci nedeni kürdanın girdiği yerden çürüme başlıyor. İki durum da başıma geldi. 5-Hergün eksilen suyunu tamamlamayı unutmayın. Mstfcyln sen de gözlemlerini yazarsan çok iyi olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, geçen yıl aldığım avokadoların içinden çimlenmiş bir çekirdek çıkmıştı. Eşimin okulunda avokado yetiştiriciliği yapmış bir öğretmene danıştık o da okula getirin ben ilgilenirim dedi ama avokadoyu yaşatamadık, bu fotoğraflara bakınca ben de denemeye karar verdim. Bu arada avokadoyu tüketmek için bir öneri : olgun bir avokadoyu güzelce ezin içine dilediğiniz kadar bal koyup karıştırın kızarmış ekmeğe sürüp tüketin...Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|