View Single Post
Eski 16-03-2006, 22:44   #106
arsakay
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Bakalım sonrası ne olacak? Yine de
buraya kadar olan deneyimlerimle
"Ben de bir denemek istiyorum"
diyecek arkadaşlara bazı öneriler.

1-Alacağınız avokado henüz olgunlaşmamış, taze bir avokado olsun.
Market rafında beklemiş avokadoları almayın. Olgun avokadonun kabuğu siyahlaşmış, etli kısmı çok yumuşamıştır.

Taze olanın görüntüsü için Mstfcyln'ın 81 ve 82 numaralı mesajlarına bakın.

2-Taze avokadonun çekirdeğini direk olarak da çıkarabilirsiniz veya kısa bir süre çok az yumuşayana kadar bekletebilirsiniz. Mstfcyln bekletmeden suya koydu (umarım gözlemlerini yazar), ben beklettim. Bekletecekseniz oda ısısında bekletin, buzdolabına koymayın, aşırı güneş ışığı da almasın derim.

3-Taze avokado çekirdeğinin dış kahverengi zarı kolay soyuluyor.(bence soyun) Altından çıkan çekirdek görüntüsü oldukça taze ve gevrekse iyi haber!!
Marketlerin soğutuculu raflarında bekleyen avokado çekirdekleri böyle olmuyor.

4-Kürdanları 2/3 üst sınırından batırarak yerleştirin. Suya koyduğunuzda
suyun kürdanlara değmemesine özen gösterin. Birinci nedeni kürdanlar ıslanırsa yumuşuyor ve çekirdek düşüyor, ikinci nedeni kürdanın girdiği yerden çürüme başlıyor. İki durum da başıma geldi.

5-Hergün eksilen suyunu tamamlamayı unutmayın.

Mstfcyln sen de gözlemlerini yazarsan çok iyi olur. ))

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön