![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
ters aşı vişne resimlerini yüklemeye çalıştım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
ters aşı kiraz ve dut |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tekin hocam, nektarine 1 ay önce yapmış olduğum domat şeftali göz aşısı son durumu bu halde. İşi bilmeyince çift gözlü yapmışım. Şimdi ne olacak bilmiyorum. Bu gözler meyve gözü olabilir mi? Resimler çok net çıkmadı ama takmış olduğum göz, anaç üzerinde kabarıp büyümeye başladı. Fakat tomurcukları henüz açılmadı. Aşı bağını ne zaman çözmeliyim? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Galiba bu sıralar Tekin hocamızı fazla yordum, sorum belki gözünden kaçmıştır. Ben en iyisi aşı bağını bir an evvel kesip kendi haline bırakayım ağacı. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Selahattin hocam. Hızır gibi yetiştiniz vallahi. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-01-2008
|
galiba en iyi aşı tekniklerinden biri kabukaltı aşısı ( çoban aşısı ) ben maalesef sonra öğrendim,tuttuk kalem aşısı yaptık ve vaziyete göre tutma yok. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşıda önemli Olan yüzeylerin Pürüzsüz alup kaynaşması kolaylaştırmaktır. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
arkadaşlar benimde bir sorum olacaklimon ağacına kamkuat aşıladım yıllar önce babamdan gördüğüm göz aşı ve yarma aşıyla fakat hatırlamıyorum aşı ne kadar zamanda tutar nasıl anlarım birde balkonda limon sulamak gerekirmi aşının üzerinden şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
elinize sağlık güzel bir çalışma bayaa emek harcamışsınız |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Hocalara ortak soru
Selahattin hocaya ve tekin hocaya bir soru yöneltmek istiyorum,her yönüyle kaliteli bir meyve ağacından köklendirilmek maksadıyla keseceğimiz çeliğin gereken işlem yapılıp butrik asitle ideal bir şekilde köklenipte gözlerin uyandıktan sonra yapraklandığında, acaba aşı özeliklerinin şaşmadan bu fidancıkta anacının meyva özelliğine ulaşabilirmi yoksa saparda tekrar aşı gerektirirmi cevaplarsanız minnettar kalacağım Saygılar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-01-2008
|
Tekin bey ben geçen sene sonbaharın napolyon çekirdeklerini soğuk katlama usulü beklettim,3 gün önce çekirdekleri kırdım ve içindeki sağlam tohumları torf+perlit karışımı bir saksıya ektim.Evimde pencere önünde bekletiyorum ve toprak yüzeyini sürekli nemli tutuyorum,ne dersiniz filizlenme ihtimali varmı ve şimdiye kadar sizce herşeyi doğrumu yaptım ? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
aşı kalemi alma zamanı
s.a. herkese hayırlı forumlar. Bizim buralarda (Çanakkale) aşı işinden anlayanların dedikleri birşey var; aşı kalemini erken alıp soğuk hava deposu veya buzdolabı ve benzeri yerlerde saklayacaksan en geç ilk cemre düşmeden almalısın derler. bu ne derece doğrudur. ikinci sorum ise ben deveci armudu, şeftali,erik ve muşmula aşısı yapmayı düşünüyorum. kalemleri şimdi (23 şubat 2012) alıp saklasam geç kalmış olurmuyum. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Bizim aşılar iyi görünüyor. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
1 hafta önce, göz aşısı denediğim nektarin ve kayısı anacındaki gözler şişme belirtisi gösterip uzamaya başlayınca aşı bağlarını çözmüştüm. Bugün son kontrolleri yaparken takmış olduğum 3 gözün de kuruyup göz yuvalarından çıktıklarını gördüm. Yani sonuç fiyasko. Artık yaz sonunda yeniden deneyeceğim. Bu arada aşı bağı olarak rafya kullanmanın çok da iyi olmadığını farkettim. İki dalda boğulma oluşmuş. Sıkmış olduğum yer, dalın neredeyse yarısı kadar incelikte kalmış. En güzeli marketlerde satılan bitkisel aşı bağını kullanmak galiba. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2015
|
bence de en iyisi ziraat malzemeleri. satan yerlerden temin edebileceğiniz aşı bandı. hem ekonomikte. 5 tl. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs Limonu ağacım var 3 yaşını geçkince. Onun bir dalına mandalina, bir başka dalına da portakal aşılanabilir mi? Aynı ağacın farklı farklı dallarından hem portakal, hem limon hem de mandalina alabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Oooooo, harika! Peki sevgili Tekin, bunu ne zaman yaparız? Hani şöyle bal gibi lezzetli bir mandalina ve portakal aşısı bulabilsek de, aşılasak benim limondaki dalları? Hem zaten budanmaya da fena halde ihtiyacı var şimdilerde. Gerçi sevgili MSaygin'in forumdaki tavsiyelerine uymaya çalıştım geçen yıl budarken, ama bu sene biraz dağınık oldu limonum ![]() Evet sevgili Tekin, ne zaman? Nasıl? ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Limon İstanbul'da yetişir mi? Ayrıca dışarda kalsa, donma tehlikesi olmaz mı? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetişmez. Kışın 5 derecenin altına inmeden iç mekana alıyorum limonu 3 senedir. Sevgili MSaygin'in de tavsiyesi üzerine, bitirdiğimiz haftasonunda tekrar açık balkona çıkarttım limonumu. Gerçi, her yer değişikliğinde, şokun şiddetine bağlı oranda yoğun yaprak döküyor, ama onu yaşatabilmek için buna mecburum. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da aşılanacak iyi portakal ve mandalina gözlerini nereden bulabilirim acaba? Eli aşılamada mahir, yolu es kaza da olsa Anadolu Yakası Göztepe taraflarına düşebilecek, bir limona nefis portakal ve mandalina aşısı yapabilecek bir aşı ustamız, bir yardımseverimiz var mıdır acaba? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|