Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin
Sayın ismail karnak cevizleriniz aldığınız tohumların Anaçları Asıl tür ise aşılamanıza gerek yoktur.
Asıl türden başka bir anaca aşılanmış ağaçlardan alınan tohumlar açılım gösterebilir. Tohumları aldığınız bölgede aynı ağaçlardan tohumla üretip aşı yaptırmadan aynı ürünü alan olup olmadığını araştırın. Mutlaka vardır oralarda aşılama yapmış veya yapmamış olanlar.
Kalem aşılarını yapabileceğiniz Zaman Şubat Mart dır. Göz Aşılarını Mayıs Haziran Bölgelerin sıcaklığına göre değişebilir ılıman yerlerde Temmuz da olabilir.
Durgun göz aşılarını Eylül Ekim de yapabilirsiniz.
Bu ağaçlarınızı aşılarsanız bir kaçını aşılamadan büyütüp açılım yapıp yapmadığını öğrenmiş olursunuz. Eğer açılım yapmaz ise onun tohumlarından elde edeceğiniz fidanlara aşı yapmanız gerekmez.
|
Sn.Tekin,
Dün akşam aynı tohumdan ağaç yetiştiren birkaç kişiyle görüştüm. Ve aynı anaç tohum gibi ürün verdiğini ifade ediyorlar. Fakat dölleme konusu net değil. çünki 30 adetlik 6-7 yıllık bahçe de geçen yıl ağaç başına 20-30 adet ceviz olmuş. Ve bu bahçe de yakınlarda başka ceviz ağacı yok. Ve bu yaşdaki ağaçlarda daha fazla ürün olması gerekirmi bilmiyorum.
Bir başka kişinin bu tohumdan ürettiği ve şuan 5-6 yıllık olan ağaçlarından geçen yıl ağaç başına yaklaşık 1 er dolu yani 7-8 er kg ceviz almış ama bu ağaçların 15-50mt civarında farklı ceviz ağaçları varmış.
Şimde bende düşünüyorum. Bu bahçeye dölleyici ağaç dikmem gerekiyormu.? ve bunun metodu ,sayısı,mesafesi ve aralıkları nasıl olmalı.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Şimdi