![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn Tekin, kalemler yeşerip büyümeye başladığı zaman malum aşı tutmuş demektir elbette ![]() Ve sonuç olarak tutmaz ise, kalem aşısı için o yıl kayıp yıl olmuş oluyor değil mi? Göz aşısı gibi tekrar tekrar deneme şansımız olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Kısmet olursa yarın bende evimizin arkasındaki erik çöğürüne kayısı aşılayacağım.Yalnız Tekin hocam aşı macunum yok çamurla veya streçle kapatsam olmaz mı?Yarma aşı yapacam galiba.Aşı kalemleri buzdolabında elma mı aşılasam ki.Bir türlü karar veremiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Vallaha akılma gelmedi değil hani ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tekin hocam cevaplar için teşekkür ederim. Kalem aşısını şimdiye kadar hiç denememiştim, benim için ilk oldu. Sonuçları nasıl olacak bekleyip göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Sayın Hasan Tahsin, elmamı aşılasam derken her halde erik anacını kastetmiyorsunuzdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Erik anacına elma olmaz mı ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
hayır olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Erik anacına erik, kaysı, kiraz gibi tek çekirdekli türleri aşılayabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, Selahattin Yılmaz beyden temin edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
sevgili tekin. siteye yeni üye oldum. bir soru sordum cevabını alamadım. herhalde sorum abesti. ondanmı cevap vermediniz diye düşünüyorum. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Bahsi edilen Sayın Karaarslan'ın avatarındaki aşı makası ise 150ytl civarı fiyatı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Birol, beyanınız doğru. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
ters aşı
Bahçemde ters aşı dut,vişne ve kiraz var .ters aşı nasıl yapılıyor,bu aşının özelliği mi?. yoksa bitkinin özelliği mi? elimdeki ters aşılı bitkilerden çelik alıp kalem aşısı yapsam ,sonuç ters aşılı olur mu? şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu aşının esas ismi ters aşı değil "Ters T" aşıdır, aşı gözünü T şeklinde değil T'nin aşağı açılan çizgisi yukarı çizilerek gözün yerleştirilmesi esasına dayanır. Süt veren ağalarda tutma şansı yüksek bir aşıdır dutlarda durgun aşı ile yapılırsa daha iyi sonuç verir ancak eğer anacınız yeterinde kalınsa sürgün göz aşısı olarakta yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ben hala resimlerdeki ağaçların ters aşılarının nasıl yapıldığından emin olamadım. çünki aşılar tam olarak göz aşısına da,yarma aşıya da benzemiyor .acaba başka bir teknik olabilir mi? Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Biz dutta ters aşı modelini denedik. Dutun bir dalına genetik olarak aşağıya sürgün veren duttan aşıladık. Karşilıklı iki göz aşısını gözleri aşağıya gelecek şekilde. Şemsiye gibi oldu. Sanırım, aşı gözü yukarı gelecek şekilde (ters olmadan) aşılasaydık bile sürgünler yine aşağıya gideçekti. Aşağıya gitme genlerinde var. Bir dalına normal dutu gözü aşağıya gelecek şekilde yani ters aşıldık. Sürgün bir karış aşağıya gitti, sonra yukarıya doğru yöneldi ve öyle büyüdü. Yukarıya gitme genlerinde var. Genlerinde aşağıya gitme varsa, tek bir sürgün bile yukarı gitmiyor. Kirazda bazı sürgünler yukarı gitmiş. Sonuç; Tahminim, kiraz ters aşılanmış, sürgünlere ağırlık uygulanmış ve yukarı giden sürgünler dipten çıkarılmış. Böylece bodur kiraz elde edilmiş. İyi taktik, bende uygulacağım. Saygılar. Düzenleyen Halil Önen : 05-05-2009 saat 01:53 Neden: kelime çıkrıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Dallarini asagiya dogru sarkitip buyuyen agaclarin bu buyume sekli cenetiktir. Ornegin yukariya dogru buyume ozelligi olan bir agactan alinan asi(dut,kiraz. sogut, elma, akcaagac vs.) ters veya dogru asilansin, acilip buyumeye basliyan yeni surgun hep yukariya dogru buyumeye yonlenecektir. Ayni cesit agaclardan, ama sarkik buyume ozelligi olanlardan alinan asi ise, asilanan agac uzerinde asagiya sarkip buyuyeycektir. Ters asi sanirim sadece bir deyim olarak kullaniliyor. Agacin sarkik olmasinin ters asi ile bir iliskisi oldugunu sanmiyorum. Bonsaide cenetik olarak sarkik olmiyan bitki cesitleri zaman, zaman tel sarilarak sarkik bir sekle sokuluyor ve yuariya buyumek istiyen dallar da surekli budanip, dallari asagiya sarkan bir tarz elde edilebiliyor. Sayin Ahmet Salih bey, bahcenizde oldugunu belirtiginiz agaclar, dallarini sarkitip buyuyorlarsa o agaclardan asi alip, ayni cinsden olan(Ornegin sarkik dut agacindan alacaginiz asiyi her hangi yukariya buyume ozelligi olan bir dut agacina asiladiginiz zaman asili yer, asiyi aldiginiz dallari sarkik dut gibi buyuyeycektir.) baska bir agac uzerine asiladiginiz zaman dallari asagiya buyuyen ikinci bir agac elde edeceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
cevaplar için teşekkürler aydınlatıcı oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizdeki vişne ve kiraz ın resmini çekebilmeniz mümkünmü.Gerçekten çok merak ettim.Yani bildiğimiz ters dutlar gibi aşağı doğru mu meyve veriyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
daha meyva almadım şu an çiçekleri var. bir kaç gün içinde fotoğraflarını yüklemeye çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bu yıl ters aşı vişne ve kirazın meyvelerini görebileceğiz.Ters aşı vişne fotoğrafları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ters aşı kiraz, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|