agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni120Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-02-2013, 16:48   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Bugün artık dayanamadım, gittim o pet şişenin başına, zaten canım sıkkın. Dedim açayım bakayım bir köklenmiş mi.

İlan ediyorum, köklenmiş!!! Korka korka bir tanesini topraktan çıkarttım, baktım 2 tane minnacık kılcal kök çıkarmış benim yaramaz O kadar haklarında atıp tuttum, günahlarını aldım belki de Görünce bir anlığına da olsa öyle mutlu oldum ki, Allah'ım şükürler olsun, o iki minik kök ile yaşama tutunması ne güzel!

Demek ki bahsettiğim şekilde köklenme sağlanabilirmiş. Gene de açık kapı bırakalım çünkü bazen ne kadar denesek de olmayabiliyor.

Yani sizler de bir iki deneme yapabilirsiniz. Şimdi diğer karanfillerden de en uç kısımlarından yeni parçalar alıp deneyebilirim, ev karanfil serasına dönüşmezse iyidir

Bu arada, pet şişenin üstündeki şeffaf poşeti açtım ve şişeyi kaloriferin üstünden alıp camın önüne koydum. Zaten açmasaymışım içerideki nemden dolayı ölebilirmiş, bir tanesinin alt yapraklarında küflenme başlar gibi olmuş.

dağçiçeği beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 09:58   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Çelikten karanfil köklendirme.

15.12.2012

4000 ppm Sıvı indol bütirik asit çözeltisini yarı Odunsu yapıdaki Çeliklerin köklendirilme aşamasında kullanabilirsiniz.

27.01.2013

İremsıla ve Cymbelina beğendi.
Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 10:07   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
(*Mine'nin Notu:Yalnız bu broşür 2003 yılında hazırlanmış bir broşür olduğundan, serada toprak dezenfeksiyonunda metil bromit önerilmiş bulunmaktadır.
Metil bromit ile toprak dezenfeksiyonu bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yasaklanmış durumdadır. Yerine bütün dünyada hızla uygulamaya dönük pratik alternatifler getirilmeye çalışılmaktadır.
Seralarda da şu anda en fazla kullanılan dezenfeksiyon yöntemi solarizasyondur.

Ercan Hocamız da artık metil bromit kullanımını önermemektedir.Kendisinden çevre dostu iyi tarım uygulamaları kapsamında süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimi aldığım için bunu iyi biliyorum. Ancak basılı broşürdeki bilgiye müdahale etmek istemedim.)
[/SIZE][/FONT]

Seralarda toprak dezenfeksiyonunda solarizasyonun 2.haftasında,damlamadan 5 lt/dek.Hidrojenperoksit (H2O2) uygulaması nematodlar,fungal hastalıklar ve yabancı ot kontrolünde %80'e yakın başarı sağlamakta.

çiğdem42 beğendi.
Eski 27-01-2013, 10:26   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın Manifesto, çelikle karanfil üretiminin hangi mevsimde yapılması uygundur? Daha doğrusu bulunduğunuz yer Adana olduğu için, ya da serada köklendirdiğinizden sıcaklığın kaç derece olmasına dikkat ediyorsunuz? Teşekkür ederim.

Cymbelina beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 10:33   #5
Ağaç Dostu

Karanfil çelikle çoğaltmaya oldukça musait yarı odunsu bir bitki.Mevsimi pek önemli değil,yılın her ayında köklendirilebilir.Soğuk mevsimde ortam ısısı 9-15 derece arası olsun yeter.

Yukarıdaki çelikleri Aralık ayının 15 inde şaşırtma yaptım,15 günde kılcal kökler görülmeye başlamıştı.

Güzin Çakar beğendi.
Eski 27-01-2013, 10:48   #6
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Peki bu bahsettiğiniz köklenme sera değil de ev ortamında (ev şartlarında) ve köklendirme hormonu vb gibi birşey uygulamadan da gerçekleşir mi?

Güzin Çakar beğendi.
Eski 27-01-2013, 10:55   #7
Ağaç Dostu

Gerçekleşir.

Çeliklerinizin taze sürgün olmamasına dikkat edin,yarım aspirini 1 lt suda eritip can suyu olarak yeter miktarda diplerine dökün,ışık gören ılıman bir köşeye bırakın ortalama 1 ay sonra yeni fideleriniz hazır.

Eski 27-05-2014, 17:24   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2014
Karanfil ne oldu sana?

***. arkadaşlar. Hazır ekilmiş üzerinde tomurcukları olan karanfil aldık. İlk günler çok güzeldi aradan 1 hafta 10 gün geçti karanfil tuhaflaştı. üzerindeki tomurcuklar açacak diye beklerken içi fos çıktı, cansızlaştı. Bu karanfili nasıl kurtarabilirim? Yardımcı olurmu sunuz?

zey_sen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2014, 18:24   #9
xxz
Ağaçsever

xxz's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zey_sen Mesajı Göster
***. arkadaşlar. Hazır ekilmiş üzerinde tomurcukları olan karanfil aldık. İlk günler çok güzeldi aradan 1 hafta 10 gün geçti karanfil tuhaflaştı. üzerindeki tomurcuklar açacak diye beklerken içi fos çıktı, cansızlaştı. Bu karanfili nasıl kurtarabilirim? Yardımcı olurmu sunuz?
Benim bildiğim geneldevo çiçekler ilaçlı oluyor albenisi olsun diye. Belli bir zaman sonrada böyle soluyorlar

xxz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2014, 17:27   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2014
Toprağını değiştirdim, kuruyan yaprakları temiz

dim. Umarım hayata döndürebilim

zey_sen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2016, 22:05   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-03-2016
Karanfil tomurcukları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zey_sen Mesajı Göster
10 yıldır yetiştirmeye çalışıyorum.Kışın çok soğuklarda saksıdaki karanfilleri soğuk aldığı oldu.Ama,yerde ekili olanlar canlı kaldı.Tomurcuklar tam gelişmeden havalar çok ısınırsa sizin dediğiniz gibi açamıyorlar.Böyle tomurcukları koparıp atmak,çiçeği canlı tutmak yeterli olur.Uygun şartlarda yeniden açmaya başlıyacaktır.Bu arada hüsnüyusuf türünde devamlılık sağlayamadım.Çabuk kuruyorlar.Karanfilseverlere kolay gelsin.Saygılar.

çiğdem42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 11:03   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sevgili Cymbelina, canım benim...
Sizin değil, adamın öyle söylediğini anladım. Demek istediğim onun ortamıyla bizimkinin çok farklı olduğuydu. Bakın onun yaz mevsiminde dediğini, Sayın Manifesto kışın yapıyor. Ortak nokta 15 derece. Öyleyse ben çelik denememi şubat'tan sonra yapmalıyım diye bir sonuç çıkarıyorum.Sizde de ev içi daha sıcaktır. Dışarısı ise çok soğuk. Galiba, sizin de deneme için beklemeniz gerekiyor.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2013, 11:15   #13
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar Mesajı Göster
Sevgili Cymbelina, canım benim...
Sizin değil, adamın öyle söylediğini anladım. Demek istediğim onun ortamıyla bizimkinin çok farklı olduğuydu. Bakın onun yaz mevsiminde dediğini, Sayın Manifesto kışın yapıyor. Ortak nokta 15 derece. Öyleyse ben çelik denememi şubat'tan sonra yapmalıyım diye bir sonuç çıkarıyorum.Sizde de ev içi daha sıcaktır. Dışarısı ise çok soğuk. Galiba, sizin de deneme için beklemeniz gerekiyor.
Biliyorum canım, ben de onu diyorum zaten, sorun yok)) Adam öyle diyor da - diyebilir, bizi bağlamaz/ bağlamak zorunda değil - sizlerin sözü dururken de elin ecnebisine güvenecek değilim

Dip not: Adam bu arada cold tray filan da dedi, belki ona göre bir ortamda köklendirdi - ama bize göstermiyor Ne varsa yurdum insanında var, taşına toprağına kurban

Eski 28-01-2013, 01:23   #14
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Buraya uğrayanlar linkini vereceğim başlığa da uğramak isteyebilirler belki. Hatta orada 543 nolu mesaj da bana ait. İşte beni dertlere salan karanfillerim onlar

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...as/3061-19.htm

YeniGine ve çiğdem42 beğendi.
Eski 07-02-2013, 14:23   #15
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Geçen hafta ektiğim tohumlarımdan biri uyanmış benden mutlusu yok İnşallah çeliklediklerim de tutar

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 14:23   #16
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Bir önceki mesajımda anlattığım karanfil fidecikleri ölüyorlar sanırım, neden oldu bilmiyorum. Açıkçası torbayı çıkardıktan sonra ertesi gün böyle pörsür gibi oldular. Şu anda da hiç canlı ve normal gözükmüyorlar. Köklenme gerçekleşti belki ama ölecek gibiler. Bunu da kimseyi yanıltmamış olmak adına yazmak istedim. Ama bahsettiğim şekilde köklendirmeyi deneyenler olursa başarılı olunabilir gibime geliyor.

Lunlun beğendi.
Eski 05-05-2013, 20:34   #17
/

Giriş Tarihi: 21-04-2013
Sarı karanfil tohum olarak ektiklerim neredeyse firesiz çıktılar

Buda ilk çelik denemem bakalım iki hafta oldu bir faliyet yok ama ölmedide demekki ümit var

maki01 beğendi.
solucan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 08:13   #18
/

Sarı karanfillerim büyümeye devam ediyor

Bunlarda diğer karanfil ailem

Eski 17-05-2013, 13:05   #19
Ağaçsever

gülcicek's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2013
lütfen bu işi bilen ve yazımı okuyan degerli üyeler cevap yazın bana bu yıl mart ayında ktigim iki çeşit( büyük ve küçük cins ) karanfillerim bu yıl içinde açarmı yoksa seneyemi kalır cevap için çoook teşekkürler şimdiden

gülcicek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:37   #20
Ağaç Dostu

feyziuslu's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülcicek Mesajı Göster
.. .bu yıl mart ayında ktigim iki çeşit( büyük ve küçük cins ) karanfillerim bu yıl içinde açarmı...
Sayın gülçiçek;karanfil çok yıllıktır,iyi bakılırsa yıllarca aynı saksıda-veya bahçede-çiçek verir.Ayrıca ister dalından köklendirmek suretiyle, isterse tohumundan çoğaltmak şeklinde olsun,ilk yıl çiçek açar.

hira beğendi.
feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 20:37   #21
Ağaçsever

gülcicek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyziuslu Mesajı Göster
Sayın gülçiçek;karanfil çok yıllıktır,iyi bakılırsa yıllarca aynı saksıda-veya bahçede-çiçek verir.Ayrıca ister dalından köklendirmek suretiyle, isterse tohumundan çoğaltmak şeklinde olsun,ilk yıl çiçek açar.
sayın fyzi uslu cevabınız için çok teşekkür ederim tohum paketinin üzerinde 45 haftada çiçeklenir yazıyor eger yıl içinde çiçek verirse o yazıyı neden yazmışlar aceba, bende korkmuştum bu yıl karanfilim açmayacak diye biraz rahatladım dogrusu saolasın

Eski 18-05-2013, 09:17   #22
Ağaç Dostu

feyziuslu's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülcicek Mesajı Göster
tohum paketinin üzerinde 45 haftada çiçeklenir yazıyor eger yıl içinde çiçek verirse o yazıyı neden yazmışlar aceba, bende korkmuştum bu yıl karanfilim açmayacak diye biraz rahatladım dogrusu
sayın gülçiçek,bir yıl 52 haftadır,dolayısı ile yıl içinde açmış olur.Siz yıl içinde derken yaz sezonunu kastediyorsunuz sanırım.Bir sitenin, ''karanfil yetiştirmek'' isimli sayfasında bir üretici sorduğu bir soru içinde,(..23 Haziranda ektim,kesim zamanı ise 15 Ekim... )diyor.Ekme tarihinden kastedilen şey,tohumdan çimlendirilen karanfillerin asıl yerlerine şaşırtılmaları tarihinin 23 Haziran olduğudur.Aşırı sulanmayan,hava akımı olan,yakıcı öğle sıcağından korunmuş,10 ile 25 derece arasında ısınan,yanmış sığır gübresiyle takviye edilmiş doğal besleyiciliği yüksek topraktaki karanfiller ilk yıl nisbeten geç dönemde ancak gelecek yıl erken ve daha güzel çiçekleneceklerdir.Ama yine de konunun uzmanları yanında haddimi aşmak istemem.

edelvays58 ve gülcicek beğendi.

Düzenleyen feyziuslu : 27-04-2014 saat 18:28
feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 00:09   #23
Ağaçsever

gülcicek's Avatar

arkadaşlar karanfillerim iyi gelişmiyor her şeyi usulüne uygun yaptıgım halde toprak su güneş herşey iyi ama büyümüyorlar ne yapmalıyım 4 kanat oldular ve öylece duruorlar((( bi akıl verinnn

Eski 28-05-2013, 08:54   #24
/

Sayın gülçiçek eğer her hangi bir kuruma sararma yok ise problem yoktur benim fidelerde yavaş gelişiyordu biraz hayvan gübresi takviyesi yaptım şimdi keyifler iyi gibi :-)

Eski 31-05-2013, 20:45   #25
/

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum tek bir saksıya diktiğim karanfillerimden tohum alacağım ama çok yan yana oldukları için biberlerde olduğu gibi cinsi değişirmi yoksa yine aynı renk olarakmı yeni fide açar

Eski 01-04-2014, 17:56   #26
Ağaçsever

qqaazz's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 Mesajı Göster
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum tek bir saksıya diktiğim karanfillerimden tohum alacağım ama çok yan yana oldukları için biberlerde olduğu gibi cinsi değişirmi yoksa yine aynı renk olarakmı yeni fide açar

solucan17
Yanıltmayayım bu konuda benim bilğim yok.Ama iki renkli olduklarından kendinden önceki generasyon kolayca etkilenmiş gibi gözüküyor.
En alttaki kırmızı-beyaz karanfili nereden aldınız?
En üssteki krem-kırmızı gibi gözüküyor.Hepsininde çok güzel renkleri var.

efeege beğendi.
qqaazz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2014, 23:24   #27
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi solucan17 Mesajı Göster
Tohum alana kadar çelikleme yapsanız karanfiliniz sezon sonu en az 20 katı çoğalır

Karanfillerin uç kısımları (çiçeklerini) ana dal ve yan dallara uzamasını sağlayın. Her 5-6 yapraklı bir dal yeni bir fide. 1 fideden en az 5-10 çelik çıkar bunlar 6 haftada aynı aldığınız fideler gibi olup, tekrar çelik için hazır duruma gelirler

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2013, 16:14   #28
/

Bunlarda son düzenleme resimlerim

Düzenleyen solucan17 : 15-06-2013 saat 16:49
Eski 04-03-2014, 03:05   #29
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Maşallah karanfillerinize bayıldım Sn. Solucan, Son durumlarını fotoğraflarmısınız lütfen.. Şuan
bazı balkonlarda karanfillerin çiçekli olduğunu görüyorum, gerçi
Çanakkale soğuğunda biraz zor bi ihtimal ama merak ettim yinede

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2014, 10:49   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2014
benim karanfiiler biraz daha farklı ismail bey onlarıda nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca hiç çiçeği kalmadı çok çabuk soluyor çiçekleri

oguzkağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025