![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bugün artık dayanamadım, gittim o pet şişenin başına, zaten canım sıkkın. Dedim açayım bakayım bir köklenmiş mi. İlan ediyorum, köklenmiş!!! ![]() ![]() ![]() Demek ki bahsettiğim şekilde köklenme sağlanabilirmiş. Gene de açık kapı bırakalım çünkü bazen ne kadar denesek de olmayabiliyor. Yani sizler de bir iki deneme yapabilirsiniz. Şimdi diğer karanfillerden de en uç kısımlarından yeni parçalar alıp deneyebilirim, ev karanfil serasına dönüşmezse iyidir ![]() Bu arada, pet şişenin üstündeki şeffaf poşeti açtım ve şişeyi kaloriferin üstünden alıp camın önüne koydum. Zaten açmasaymışım içerideki nemden dolayı ölebilirmiş, bir tanesinin alt yapraklarında küflenme başlar gibi olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Çelikten karanfil köklendirme. 15.12.2012 ![]() 4000 ppm Sıvı indol bütirik asit çözeltisini yarı Odunsu yapıdaki Çeliklerin köklendirilme aşamasında kullanabilirsiniz. ![]() 27.01.2013 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seralarda toprak dezenfeksiyonunda solarizasyonun 2.haftasında,damlamadan 5 lt/dek.Hidrojenperoksit (H2O2) uygulaması nematodlar,fungal hastalıklar ve yabancı ot kontrolünde %80'e yakın başarı sağlamakta. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın Manifesto, çelikle karanfil üretiminin hangi mevsimde yapılması uygundur? Daha doğrusu bulunduğunuz yer Adana olduğu için, ya da serada köklendirdiğinizden sıcaklığın kaç derece olmasına dikkat ediyorsunuz? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil çelikle çoğaltmaya oldukça musait yarı odunsu bir bitki.Mevsimi pek önemli değil,yılın her ayında köklendirilebilir.Soğuk mevsimde ortam ısısı 9-15 derece arası olsun yeter. Yukarıdaki çelikleri Aralık ayının 15 inde şaşırtma yaptım,15 günde kılcal kökler görülmeye başlamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Peki bu bahsettiğiniz köklenme sera değil de ev ortamında (ev şartlarında) ve köklendirme hormonu vb gibi birşey uygulamadan da gerçekleşir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekleşir. Çeliklerinizin taze sürgün olmamasına dikkat edin,yarım aspirini 1 lt suda eritip can suyu olarak yeter miktarda diplerine dökün,ışık gören ılıman bir köşeye bırakın ortalama 1 ay sonra yeni fideleriniz hazır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
Karanfil ne oldu sana?
***. arkadaşlar. Hazır ekilmiş üzerinde tomurcukları olan karanfil aldık. İlk günler çok güzeldi aradan 1 hafta 10 gün geçti karanfil tuhaflaştı. üzerindeki tomurcuklar açacak diye beklerken içi fos çıktı, cansızlaştı. Bu karanfili nasıl kurtarabilirim? Yardımcı olurmu sunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
Toprağını değiştirdim, kuruyan yaprakları temiz dim. Umarım hayata döndürebilim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Karanfil tomurcukları
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sevgili Cymbelina, canım benim... Sizin değil, adamın öyle söylediğini anladım. Demek istediğim onun ortamıyla bizimkinin çok farklı olduğuydu. Bakın onun yaz mevsiminde dediğini, Sayın Manifesto kışın yapıyor. Ortak nokta 15 derece. Öyleyse ben çelik denememi şubat'tan sonra yapmalıyım diye bir sonuç çıkarıyorum.Sizde de ev içi daha sıcaktır. Dışarısı ise çok soğuk. Galiba, sizin de deneme için beklemeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Dip not: Adam bu arada cold tray filan da dedi, belki ona göre bir ortamda köklendirdi - ama bize göstermiyor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Buraya uğrayanlar linkini vereceğim başlığa da uğramak isteyebilirler belki. Hatta orada 543 nolu mesaj da bana ait. İşte beni dertlere salan karanfillerim onlar ![]() http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...as/3061-19.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bir önceki mesajımda anlattığım karanfil fidecikleri ölüyorlar sanırım, neden oldu bilmiyorum. Açıkçası torbayı çıkardıktan sonra ertesi gün böyle pörsür gibi oldular. Şu anda da hiç canlı ve normal gözükmüyorlar. Köklenme gerçekleşti belki ama ölecek gibiler. Bunu da kimseyi yanıltmamış olmak adına yazmak istedim. Ama bahsettiğim şekilde köklendirmeyi deneyenler olursa başarılı olunabilir gibime geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Sarı karanfil tohum olarak ektiklerim neredeyse firesiz çıktılar ![]() ![]() Buda ilk çelik denemem bakalım iki hafta oldu bir faliyet yok ama ölmedide demekki ümit var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
/
|
Sarı karanfillerim büyümeye devam ediyor ![]() Bunlarda diğer karanfil ailem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
lütfen bu işi bilen ve yazımı okuyan degerli üyeler cevap yazın bana bu yıl mart ayında ktigim iki çeşit( büyük ve küçük cins ) karanfillerim bu yıl içinde açarmı yoksa seneyemi kalır cevap için çoook teşekkürler şimdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Sayın gülçiçek;karanfil çok yıllıktır,iyi bakılırsa yıllarca aynı saksıda-veya bahçede-çiçek verir.Ayrıca ister dalından köklendirmek suretiyle, isterse tohumundan çoğaltmak şeklinde olsun,ilk yıl çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Alıntı:
Düzenleyen feyziuslu : 27-04-2014 saat 18:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar karanfillerim iyi gelişmiyor her şeyi usulüne uygun yaptıgım halde toprak su güneş herşey iyi ama büyümüyorlar ne yapmalıyım 4 kanat oldular ve öylece duruorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
/
|
Sayın gülçiçek eğer her hangi bir kuruma sararma yok ise problem yoktur benim fidelerde yavaş gelişiyordu biraz hayvan gübresi takviyesi yaptım şimdi keyifler iyi gibi :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
/
|
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum tek bir saksıya diktiğim karanfillerimden tohum alacağım ama çok yan yana oldukları için biberlerde olduğu gibi cinsi değişirmi yoksa yine aynı renk olarakmı yeni fide açar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yanıltmayayım bu konuda benim bilğim yok.Ama iki renkli olduklarından kendinden önceki generasyon kolayca etkilenmiş gibi gözüküyor. En alttaki kırmızı-beyaz karanfili nereden aldınız? En üssteki krem-kırmızı gibi gözüküyor.Hepsininde çok güzel renkleri var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Karanfillerin uç kısımları (çiçeklerini) ana dal ve yan dallara uzamasını sağlayın. Her 5-6 yapraklı bir dal yeni bir fide. 1 fideden en az 5-10 çelik çıkar bunlar 6 haftada aynı aldığınız fideler gibi olup, tekrar çelik için hazır duruma gelirler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
/
|
Bunlarda son düzenleme resimlerim ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen solucan17 : 15-06-2013 saat 16:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Maşallah karanfillerinize bayıldım Sn. Solucan, Son durumlarını fotoğraflarmısınız lütfen.. Şuan bazı balkonlarda karanfillerin çiçekli olduğunu görüyorum, gerçi Çanakkale soğuğunda biraz zor bi ihtimal ama merak ettim yinede ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
benim karanfiiler biraz daha farklı ismail bey onlarıda nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca hiç çiçeği kalmadı çok çabuk soluyor çiçekleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|