agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Coleus ( Kolyoz, yaprak güzeli) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/7743.htm)

glcn06 16-04-2013 14:33

1 Eklenti(ler)
kolyozum gittikçe büyüyor.

shenile 16-04-2013 15:29

buda benim güzelim

1 Eklenti(ler)
buda benim güzelim

Hakan21 03-05-2013 17:20

Ben annemin cam güzelinden 3 dal kestim ve direk ektim,şuan boyunları bükük duruyorlar dik dururlarmı ?

shenile 04-05-2013 13:36

perde arkasi günes alan bir yere koyun fazla sulamayin düzelir.
gecen kaynanama bende kesip ekmisdim 2 gün boynu büküktü solmusdu ama canlanmis simdi:) . kolay gelsin

Rana+miraç 11-05-2013 09:10

1 Eklenti(ler)
Kolyozlar güneşe ,bulundukları mekana göre bukalemun gibi renkten renge giren güzel bitkilerden. Resimdeki küçük yapraklı sol öndeki saksı geçen seneki kolyozum . Diğer ikisi ondan aldığım dallardan büyüdü. Üçü de farklı görüntüde.

dağçiçeği 15-05-2013 18:03

1 Eklenti(ler)
Çok ilginç gerçekten sevgili Rana +miraç ,
Bende heveslinip tohum ekmiştim. ( ne zaman ektiğimi unuttum, ama çok uzun sürmedi )
İşte yavrular .Pakette karışık olduğu yazıyordu. Bakalım ne renk olacaklar.

kılıçh 15-05-2013 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1153063)
Kolyozlar güneşe ,bulundukları mekana göre bukalemun gibi renkten renge giren güzel bitkilerden. Resimdeki küçük yapraklı sol öndeki saksı geçen seneki kolyozum . Diğer ikisi ondan aldığım dallardan büyüdü. Üçü de farklı görüntüde.

sn ranamiraç hepsi güzel..
en öndeki küçüğü nerde besliyosun..(bence en güzeli o)

Rana+miraç 16-05-2013 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1155460)
sn ranamiraç hepsi güzel..
en öndeki küçüğü nerde besliyosun..(bence en güzeli o)

Üçü de yanyana aynı yerde kapalı terasımda duruyor. Geçen sene balkonda gölge bir yere almıştım küçük olanı. Eski mesajlarda resimleri var. Yine dışarı çıkaracağım. Öndeki küçük aslında anne kolyoz, diğerleri ondan alınan çeliklerden büyüdü.

Dağçiçeğinin kolyozlarının büyümesini merakla bekliyorum bakalım ne süprizler çıkacak ?

kılıçh 17-05-2013 07:10

gölgede cılız oluyormuş demekki...:D

Kelebek 19-05-2013 17:42

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişenler...

Lalem 19-05-2013 17:53

Sevgili Kelebek, bende iki yıldır tohumdan kolyoz yetiştiriyorum . Biraz emek istiyor , zor gelişiyorlar. Tam büyüdükleri zamanda hemen çiçek açıp, tohum yapıyorlar. Buda formlarının bozulmasına sebep oluyor. Sürekli açan çiçekleri kopartıyorum ama yinede tekrarlıyor. Elde ettiğim tohumlardan her sene tekrar yetiştiriyorum. Sizinkiler çok sağlıklı gözüküyor , güle güle büyütün..

dağçiçeği 19-05-2013 21:13

Sevgili Kelebek bunlar harika .Bakalım benim minişler nasıl ve ne renk olacaklar. Çok heyecanlı bir süreç. ;)
Acaba ektiğiniz tohum paketi karışık türmüydü? Benimkinde öyle yazıyordu. Bu renklerden olmasını çok isterdim.

Kelebek 19-05-2013 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1157255)
Sevgili Kelebek bunlar harika .Bakalım benim minişler nasıl ve ne renk olacaklar. Çok heyecanlı bir süreç. ;)
Acaba ektiğiniz tohum paketi karışık türmüydü? Benimkinde öyle yazıyordu. Bu renklerden olmasını çok isterdim.

Sn.dağçiçeği,
Paketin üzerinde "rainbow" yazıyorsa ağırlıklı olarak bu türlerden çimlenecektir.
Saygılar..

dağçiçeği 19-05-2013 21:22

Evet rainbow mixed yazıyor. Yani bu türün karışık hâli. :) iyice heyecanlandım şimdi. Ne zaman büyüyecek bunlar :(

dikenliçiçek 20-05-2013 13:16

benimde var .geçen sene almışdım o kadar güzeldiki her gören istedi kırıp verdi m .bende ufak bir parça kalmışdı nasıl olsa kışın ölür dedim.ama kışı çıkardı. şimdi güzelce büyüyor .

turkankaragoz 21-05-2013 15:57

4 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach]Eklenti 407848[/attach][/attach][/attach]

turkankaragoz 21-05-2013 16:00

Bunlarda benim nisan ayında tohumlarını diktiğim yetişen güzellerim. Tohumdan yetişmesi gayet kolay bir çiçek. Çok sevdim. Şimdi ağaç formu vermek için uğraşacağım. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. Herkese bol çiçekli günler dilerim.Tür olarak yetişenler Coleus blumei. Tohum paketinin üzerinde o yazıyordu.

teonet 21-05-2013 16:16

Yaprakları çok güzel. Bakımıda bi o kadar kolay. Üstelik çiçekte açıyor :)

turkankaragoz 21-05-2013 16:34

Ben çiçeklenmesine pek müsaade etmeyeceğim. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi ağaç formu vermek istiyorum. Bunun içinde hem çiçeklenmesini önlemem hemde yukarı formda tutup yukarıya yayılır şekilde budamam gerekecek. Gerçi daha çok küçükler. Bakalım kısmet.

papatya367 21-05-2013 21:00

Ben de sizlerden hevese geldim geçen gün internetten karışık tohum sipariş ettim ve geldi, 2 gün önce de toprağa ektim ve spreyle sulama yaptım acaba her gün spreyle sulama yapmam gerekir mi yoksa kuruyunca mı sulayayım bilmiyorum bir de yaklaşık kaç günde yavrular çıkmaya başlıyor acaba?

Kelebek 21-05-2013 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya367 (Mesaj 1158483)
Ben de sizlerden hevese geldim geçen gün internetten karışık tohum sipariş ettim ve geldi, 2 gün önce de toprağa ektim ve spreyle sulama yaptım acaba her gün spreyle sulama yapmam gerekir mi yoksa kuruyunca mı sulayayım bilmiyorum bir de yaklaşık kaç günde yavrular çıkmaya başlıyor acaba?

Merhaba Sn.papatya367,
Eğerki tohumları saksıya ekip sera ortamı yarattıysanız 1 defa spreyle nemi sağlamanız yeterli. Sera ortamında değil ise, toprağı nemli tutmakta fayda var (fazla sulama yapar ve de direk güneşte tutarsanız tohumlar çürüyebilir).
Saygılar..

papatya367 21-05-2013 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1158485)
Merhaba Sn.papatya367,
Eğerki tohumları saksıya ekip sera ortamı yarattıysanız 1 defa spreyle nemi sağlamanız yeterli. Sera ortamında değil ise, toprağı nemli tutmakta fayda var (fazla sulama yapar ve de direk güneşte tutarsanız tohumlar çürüyebilir).
Saygılar..

Sevgili kelebek sera ortamı yaratamadım malesef ama 2 günde 1 filan bakıyorum üst tarafı kuruduysa spreyle içme suyu sıkıyorum şu anda balkonda yerde duruyor ama güneş görmüyor sanırım doğru bir uygulama değil mi, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Kelebek 21-05-2013 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya367 (Mesaj 1158488)
Sevgili kelebek sera ortamı yaratamadım malesef ama 2 günde 1 filan bakıyorum üst tarafı kuruduysa spreyle içme suyu sıkıyorum şu anda balkonda yerde duruyor ama güneş görmüyor sanırım doğru bir uygulama değil mi, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Rica ederim. Evet, uygulama doğru. Çimlenmiş olarak görmek umuduyla.. Suyun klorlu ve kireçli olmamasına dikkat etmekte fayda var.
Saygılar...

turkankaragoz 21-05-2013 21:19

Sn papatya 367 benim aldığım tohumlarda da gölgede tutun diyordu. Fakat filizlenme olmadı. Bence biraz sabah güneşi veya biraz akşam güneşi almasında fayda var. Çünkü ben akşam güneşi alan camın önüne koyunca çimlendiler. Sürekli toprak üsten kurudukça spreyleme yaptık. Bir ay gibi bir sürede fideler bu hale geldi.

papatya367 21-05-2013 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1158490)
Rica ederim. Evet, uygulama doğru. Çimlenmiş olarak görmek umuduyla.. Suyun klorlu ve kireçli olmamasına dikkat etmekte fayda var.
Saygılar...

Çimlendiği anda resimlerini buraya koyacağım inşallah

papatya367 21-05-2013 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1158496)
Sn papatya 367 benim aldığım tohumlarda da gölgede tutun diyordu. Fakat filizlenme olmadı. Bence biraz sabah güneşi veya biraz akşam güneşi almasında fayda var. Çünkü ben akşam güneşi alan camın önüne koyunca çimlendiler. Sürekli toprak üsten kurudukça spreyleme yaptık. Bir ay gibi bir sürede fideler bu hale geldi.

Sevgili turkankaragoz verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ne kadar zaman çimlendiler sizinkiler?

turkankaragoz 21-05-2013 22:10

Benim yukarıda resmi olan fideler 1 aylık fideler papatyam367. Mesajda da belirttiğim gibi akşam saat 3-3,5 gibi güneş almaya başlayan camda çimlendirdim. tavsiye ederim. Gölgede çimlenmiyorlar çünkü.

Kelebek 22-05-2013 18:37

1 Eklenti(ler)
5-6 gün önce ektiğim tohumlar çimlendi....

turkankaragoz 22-05-2013 22:54

Sizin çiçeklerdeki yapraklar çok güzel masallah Sn Kelebek. Ellerinize sağlık.

Kelebek 25-05-2013 13:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1159056)
Sizin çiçeklerdeki yapraklar çok güzel masallah Sn Kelebek. Ellerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim Sn.turkankaragoz, hepimizin eline sağlık...
Kong Mix türünden bir kare....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025