![]() |
3 Eklenti(ler)
Selamlar benimde çok severek aldığım çiçeğim ;) ama artık yapraklar düşük çiçekler hepsi yeşildi yeni çıkanlar beyaz ama hepsi yerlerde:( yaprak ve çiçek sapları çok kısa:confused: bitki besini veriyorum 10 günde bir banyoda duşluyorum :confused: fikriniz nedir acaba şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
Bence sıkıntısı eskimiş toprak 😊 SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Teşekkürler pazartesi uyguluyorum inşallah👍
|
Merhaba, ben de nisan ayında barış çiçeğimi ayırdım. Benimki epey büyük olduğu için beş kök şeklinde ayırdım. Işık alsın diye tül perdeyi çekerek pencerenin önünde bakıyorum. Fakat neredeyse bir ay olacak ayırdığım barış çiçekleri hiç büyümedi ve çok cansız duruyorlar. Ne yapabilirim, nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Saksı ve toprak değişimi yapıldı gözlem aşamasındayım umarım yanlış birşeyler yapmamışımdır. Biraz eğri oldu galiba☺tek mesele bu saksının altında delik yokmuş içinde bir basamak vardı toprak yıkaması yapamayacağım sanırım:confused:
|
Alıntı:
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
tam bir ay oldu benim kızımda bir değişiklik yok malesef. üzerindeki bütün çiçekler yeşil ve küçük. bitki besini veriyorum, güneşlendiriyorum, konuşuyorum, seviyorum.... artık görmezdenmi gelsem acaba?????
|
Alıntı:
|
Bende aynı durumdayım :(
Yıllardır çiçek açmıyor, yaprakların ucu da yanmış gibi, kuru ve seyrek. Çok çirkin bir görüntüde... Alıntı:
|
arkadaşlar ben benim yelken çiçeğini kökten ayırma yapıp diğer saksılara aldım ama sanırım zamanlamam yanlıştı, küstüler gibi. şu durumdan kendisi kurtulabilir mi, yoksa bir şey yapmam gerekir mi?
https://i.hizliresim.com/5GonEj.jpg :( |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar bu da benim barış çiçeğim.Alalı daha 2 hafta oldu 😊 Bakımı konusunda bir kaç sorum var.Su verirken akvaryum suyu kullanıyorum yine de bitki besini vermem gerekir mi? Gerekiyorsa nasıl bir şey almalıyım tavsiyeniz var mı?İkinci olarakta yorumları okurken hem çiçeğe duş aldırmaktan bahsedilmiş bu uygulamayı tam olarak nasıl yapıyoruz?
|
Sevgili Beyzagur, öncelikle aramıza hoş geldiniz diyerek sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.
Akvaryum suyu verebilirsiniz ama burada dikkat etmeniz nokta akvaryumda kullandığınız sudur. Konuyu şöyle açayım, eğer akvaryumunuzda tuz veya herhangi ilaçlar kullanmıyorsanız o sudan vermenizde sakınca bende akvaryumdan çıkarttığım suyu böyle değerlendiriyorum genelde. Bitki besinide arada aklıma geldiğince kullanıyorum, barış çiçeğiniz için size tavsiyem arada bir çiçek açan bitkiler için olan sıvı gübrelerden kullanmanızdır. Son sorunuzda da duş aldırmayı sormuşsunuz. Bu en basit işlemlerden biridir. Zaman zaman bütün bitkilerin üzerine toz oturur bu görsel açıdan bize hoş görünmez ve bitkilerin yapraklarının gözeneklerininde tıkanıp fotosentez yapmalarına engel olurlar, bu yüzden ara sıra bitkinizi banyoya götürüp duşun altında yıkayabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Burada on ay önceki halini gördüğünüz minik, kocaman oldu ve ilk çiçeğini gösterdi maşallah ;)
Eklenti 667044 Çok güzel ve zarif olmasına ek olarak öyle güzel kokuyor ki...;) |
Görünce sevinçten havalara uçtum Sevgili A_NOMAD. :)
|
Alıntı:
|
Benim barış çiçeğim biraz dertli...Yardımınızı bekliyor
4 Eklenti(ler)
Sevgili bitki dostları;
Resimlerini paylaştığım barış çiçeğim sürekli dış yapraklarını çürüterek yok ediyor. Ortadan gelen taze sürgünler iyi oluyor ama zamana yenik düşüyor. Kullandığım toprak marketlerde satılan 10lt olan torbalardan. arada bir beyaz toz gübre veriyorum. 2lt suya bir çay kaşığı karıştırıyorum. su mavi renk oluyor. Salonumun ısısı 20-24 arası. Evim güney cephe olduğu için ve bütün camlarda aynı yöne baktığı için güneş ışığından fazla uzak tutamıyorum. Gerçi son zamanlarda ters tarafa alarak en azından güneş ışığını direk aldırtmıyorum. Resimlerde görüldüğü üzere yaprakları lekeli. İnşallah bunu tecrube etmiş ve gelişme kaydetmiş biri vardır bana yardımcı olabilecek. Mantar olmasından korkuyorum. Fazla sulamaktan kaçınıyorum ama çokda susuz kalmıyor. Bugün toprak değişimi yaptım. 2 adet yumruk büyüklüğünde kökleri var. sağlıklı gözüküyor. Yeni toprak değişimi yaparken saksı altına 2 parmak kalınlığında çakıl tası. %70 bitki toprağı üstüne %20 yanmış koyun gübresi ve en üste 2 parmak kalınlığında yine toprak koydum. Hastalık yoksa iyi olması gerekir diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, bitki bakımı konusunda çok yeniyim. İlk bitkim barış çiçeği olduğu için ilk mesajımı da buraya yazmak istedim. Benim çiçeğim çok çiçekli ama küçücük beyaz kısımları, acaba türü mü böyle yoksa büyünce değişecek mi bilmiyorum. Bitkinin sigara dumanından rahatsız olduğunu okumuştum. 1 hafta kadar önce sapasağlamken bir gece yoğun sigara dumanına maruz kaldıktan sonra 2 çiçeğinde kararmalar oldu. Bir tanesini kestim diğerini kesmedim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
|
Merhaba ;
yazılanlar içinde değinilse de yanıtını alamadığım bir sorum olacak. Barış çiçeğini fanus içinde (akvaryum gibi) yetiştirmek çok mu zorlamaca olur ? Yaprakları suyun dışında olacak şekilde, Isı, ışık, havalandırma koşulları sağlansa başarılı olur mu? Teşekkürler |
Alıntı:
Toprağı bu sıcaklarda kuru kalmasın ve her sabah ve akşam fısfısla yapraklarını iyice ıslatın bence... Bunlar bitkinin daha sağlıklı ve gösterişli olmasına katkı sağlayacaktır... |
Alıntı:
|
Çok teşekkürler
|
Ugurcuk
Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım. Ćiçeklere hayran bir bayanim evimde salon ve yazlik balkon cicekleri bakıyorum. Benim daha önce aldigim Barış ciçegim soguğa maruz kaldı dondu. Simdi bu yil edindiğim sabah güneşini perde arkasindan aliyor nisandan beri hep açtı artik minik acmaya ve cabuk yesil olmaya başladı.
|
2 Eklenti(ler)
İşyerimde 3 yıldır yelken çiçeği var lakin Bir kez bile çiçek açtığını görmedim. Bu sefer toprağını değiştirmeye karar verdim ve değiştirdim. Umarım aralık ayı zamanıdır toprak değişiminin. Gelişme oldukça paylaşacağım.
Bir de fotoğrafta görüldüğü gibi bir kaç yavru çıktı. Bunları da ayrıca eksem sonuç alabilir miyim? |
Alıntı:
Bitkiniz iç mekânda durduğundan soğuk sorunu olmadığını kabul edebiliriz... Bir de bunun tropik bir bitki olduğunu göz önünde bulundurarak toprağını kuru bırakmaz ve ayrıca her gün üzerine fısfısla su püskürtürseniz çok iyi olur.. Ayrıca, yapı marketlerde vs. satılan "tropik bitkiler için sıvı gübre"lerden ambalajında açıklandığı şekilde uygulamanızı da öneririm... Yavruları saksılarına diktikten sonra nem kaybetmemeleri için birkaç hafta süreyle saksının üzerini (bitkiye ağırlık yapmayacak şekilde) şeffaf bir naylon poşetle örterseniz sağlıklı gelişmelerini desteklemiş olursunuz.. Her gün üzerlerine su fısfıslarken gerekli taze havayı zaten alacaklardır... Bol şans... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yavruları ektim, bu şekilde poşet geçirdim, uygun mu ve hava alması için delik açmam gerekir mi poşede? Ayrıca bu yavru/çelikleri de fısfıslayayım mı? |
Alıntı:
Poşet de gayet uygun yerleştirilmiş görünüyor... Bol şans... |
Alıntı:
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...01af21c686.jpg
Merhaba, Benim yavrumun sorunu da çoğunluk gibi yaprak ucu sararması. Okudum okudum ama net bir sebep yok. Bazı arkadaşlarımda görüyorum capcanlı bütün yapraklar dimdik çiçek dolu üstü. Benimki hiç öyle olmadı. Aslında görüntü bir süre önce bundan bir tık iyidi. Ama unlu bit istilasından yeni kurtulduk. 1 haftadır İyice temizlendiğine eminim artık. Compo marka Yeşil bitkiler için sıvı gübre verdim. (Çiçekli bitkiler için olanı önermişsiniz 2 hafta sonra ondan vericem) Haftada 2 gün suluyorum. Akşamları cam açıp hava aldırıyorum. Esinti yok. Ortam ne sabah ne öğleden sonra direk güneş almıyor ama hep aydınlık. Şimdi okuduklarıma göre Sudaki kireç Çok sulama Az sulama Direk güneş alma Yaprak sarartan sebepler. Ve bence ben Hiçbirni yapmıyorum. Umarım benimki sadece bitten olmuştur. :) Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
bu videoya denk geldim, faydalı bilgiler.
|
Barış çiçeğim.🌞
2 Eklenti(ler)
Balkonumdan iyi günler.💕💕💕
|
arkadaşlar merhaba, çiçek isteyenler bahar mevsiminde (son veya ilk farketmez) 20 gün kadar az ışık alan yerde susuz bırakın. sonra bol su ile ışık alan yere koyun. tabi direk güneşe değil. her bahar açar, güzel bakılırsa yılda 4 kez bile açabilir. ben en son 12 çiçek açtırdım. kokusu şahane. odanın havasını değiştiriyor. budanmaktan hiç hoşlanmaz, ama gene de çok yaprak olursa buduyorum. 3 yıldır ofiste düzenli bakmama, çiçeklere ilgili olmama, hatta kendi çapımda bu konularda şanslı ve iyi olmama rağmen sanırım çoğaltamadığım tek bitki. o konuda da üzülüyorum. böyle güzel bakabildiğim bir çiçeği eşe dosta da dağıtamadığım için. gerçi her yerde satılır oldu. ama kendi çoğalttığın çok ayrı oluyor, sizler de katılırsınız.
Bu arada hiç elle sulamam, toprağın bir köşesini hafif oydum, 1 lt lik şişenin kapağına 5 6 delik açtım sürekli o şişeyi dolduruyorum o kadar. |
Arkadaşlar eşim kolaylık olsun diye 2 ay önce barış çiçeğimizi bir numara büyük saksıya oturtmuş ve dış saksıyı yarıya kadar su doldurmuş. Önce kökleri çürür diye düşündük suyu boşaltacaktık ancak çiçeğin neşesi gayet yerinde ve nisan ayından bu yana 3 tane çiçek açtı. Çiçeğimizi cok seviyoruz, toprak değişim zamanında kök ayırıp başka saksıda cogaltabilir miyiz ya da cogaltmak için başka yöntemi olan var mı?
|
Barış Çiçeğim Çiçek Açmıyor
https://hizliresim.com/krLIMN
https://hizliresim.com/BboK56 https://hizliresim.com/Vhapu1 https://hizliresim.com/7i5p6E Fotoğraflarda görüldüğü üzere çiçeksiz bir bitki oldu. Çok nadiren bir tane çiçek açıyor ve o da 2 hafta sonra kuruyor. Toprağı çok kurutmadan suluyorum. Toprağın üstünde beyaz renklerde bir şeyler var. Ne olduğunu anlamadım. Yeni yaprak açıyor her zaman fakat bir türlü çiçek açmıyor. Ayrıca bu sene saksını değiştirmedim. Yeterli gün ışığı aldığını sanıyorum. Direk güneş ışığına koymuyorum. Fotoğraflara bakıp nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyebilirseniz çok sevinirim. :rolleyes: Mutlaka önerilerinize ihtiyacım var çünkü ne denediysem olmadı. Vitamin aldım döktükten sonra 1 tane daha çiçek açtı ama yine öldü. İlk aldığımda 4 çiçekli idi. |
|
Alıntı:
Bu şekilde çiçek açmasını sağlayamaz mıyım? |
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...-teras/652.htm
Linkten faydalanabilirsiniz. Fikir alırsınız. Benim düşüncem, bitkiyi akışına bırakmak. İlle de çiçek açtırmaya zorlamamak. Çiçekçilerdeki görünümü evde sağlayamayız. Onlar hormon da kullanıyorlar. Yazık oluyor. sünüyor sonrasında çiçekler. Tabii çiçek te sizin. karar da. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar, komşumuz Haziran ayında uzun süreliğine şehir dışında olacağı için yelken çiçeğini bize bıraktı. 2 adet çiçeği olan, çok sağlıklı görünen bir bitkiydi.
*Sürekli aydınlık olan ama direk güneş almayan bir yere yerleştirdim. Zamanla duvar tarafındaki yapraklar ölmeye başladı. Budanmayı sevmediğini bilmediğim için kuruyan yaprakları kestim fakat yaprak kahverengileşmesi arttı. *Evde 2 adet kedim var. 1 tanesi musallat oldu, yaprak uçlarını kemirdi. Zar zor vazgeçirdim. Şimdi kemirmiyor ama bitkinin de tadı kaçtı. Çok sağlıksız ve mutsuz. 1-2 kere çiçek de açtı ama çiçekler beyazlamıyor. Yeşil kalıyor ve sonrasında kahverengileşip kuruyor. *Toprağı nemli kalacak şekilde suluyorum. Musluk suyu kullanıyordum ama forumu okuyunca dinlendirerek vermeye karar verdim. *Problem duvar tarafından başladığı için pencere kenarına aldım. Saat 11'e kadar tül perde arkasından güneş ışığı alıyor son 2 haftadır. Faydası olmadı ama eski yerine alırsam da olmayacak. *Geldiği zamanki resmini ve şuan ki haline ait resimleri ekliyorum. Ne yapmam gerektiğine dair bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Komşuma çok mahçup olacağım eğer güzelim bitkisini bu halde teslim edersem. Lütfen yardım ilk geldiği zaman: https://hizliresim.com/qmeC9p Şimdiki hali: https://hizliresim.com/8g0kM2 https://hizliresim.com/yfsCr0 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025