![]() |
vazoda yelken
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evvelâ, vazoların altında, orta bölgeye birbirine yakın 3-5 delik açın. Sonra vazonun içerisine önce drenajı sağlamak için çakıl taşları, kiremit parçaları v.s. koyun. Bu taşlar aynı zamanda vazonun dibinde ağırlık yapacak ve küçük çarpmalarda kolayca devrilmesini de önleyecektir.Sonra bitkinin sevdiği türden (burada tarifi var) iyi geçirimli toprakla, köklerin ulaşacağı yere kadar doldurun. Arada bir saksıyı yere vurarak toprağın oturmasını sağlayın. Yoksa bitkiyi diktikten sonraki ilk sulamanızda toprak seviyesi çok azalacaktır. Daha sonra bitkinizi, mümkün olduğunca köklerine zarar vermemeye çalışarak vazoya yerleştirin.(zarar verdiğiniz her kök size ucu kurumuş bir yaprak olarak dönecektir) Kalan boşluğa da kök boğazı yüksekliğine kadar toprak ilavesi yapın. Üstten 2-3 cm kadar boşluk bırakın ki, sulama sırasında yeterli su alabilsin bitkiniz. Sonra klorsuz iyice havalandırılmış musluk suyu ile (birkaç gün açıkta beklettiğiniz musluk suyunu havalandırarak kullanabilirsiniz) güzelce sulayıp doğrudan güneş almayan biryerde 1 hafta kendine gelmesini bekleyin. Herhangi bir sıkıntı görülmüyorsa işler yolunda demektir. Artık bitkinizi devamlı kalacağı, güneşli bir yere alabilirsiniz. Bahar ortasından sonbahar ortasına kadar öğlen saatlerinde doğrudan güneş almasını enlgelleyin.(Tül perde bu iş için en iyi yöntemdir.) Vazonuz, benimkiler gibi iki parça halinde ortadan birleştirilmiş ise taşımalar sırasında birleşme yerinin altından tutarak taşımanızı ayrıca tavsiye ederim. Fotoda, sağdaki yelken geçtiğimiz Mart ayı başında kökten ayırma usûlü ile vazoya aldığım, soldaki ise geçen yıl vazoya aldığım yelkendir. Şuan her ikisi de çiçekli maşaallah. Ortadaki bitki japon küpesi kohleria. |
Benim yelken çiçeğinin köklerinde beyaz-gri böcekler var. Üzerinde olsa arap sabunu-zeytinyağı karışımı uygulayacağım.Topraktakilerde de işe yarar mı acaba?
|
2 Eklenti(ler)
ilk aldığımdaki çiçeklerin hepsi solup dökülmüştü. şimdi bir tane açtı. Bir tane daha geliyor. :eek:
|
Yelken çiçeğimdekı beyaz yapraklar...
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu güzellikte benim ''Huzur'um'' . Kendisi çok sağlıklı şu ana kadar pek problem yaşamadık. Küçük kızımın yapraklarını yırtması dışında ama o hayatından memnun. Tek merak ettiğim yapraklarının birtanesi beyaz. Bugün fark ettim ki, bir beyaz yaprağımız daha oluyor. Bu beyaz yaprağın durumunu merak edıyorum. Her gören de soruyor. Yelken çiçeği genellikle bu oluşumu yapar mı? Bu oluşumun bir adı var mıdır? Eklenti 504381Eklenti 504382Eklenti 504383 |
Barış çiçeğim sürekli yaprak açıyor ama çiçek açmıyor neden olabilir bide bazı yapraklar içine doğru kıvrılmaya başlamış nedendir ?
|
Cevaplayacak olan yokmu ?
|
Alıntı:
Ne zaman aldınız kaç senedir aynı toprakta?, toprağı nasıl? süzek mi yoksa vıcık vıcık su tutan bir topak mı? bakımını nasıl yapıyorsunuz konumu nedir, ne kadar ışk alır vs... Basit bir tahminle bitkiniz su tutan bir toprağa sahip ve çok suluyorsunuz. |
1 Eklenti(ler)
buda benim nazlı kuzummmm :)
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Bu çeliği dün okuldan kırdım.Ben barış çiçeği diye biliyorum ama emin olamadım.Hemen dikmeli miyim yoksa suda köklenmesini mi beklemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. |
Sayın çiçekdostu, sizin elinizdeki barış çiçeği değil düz yeşil yapraklı aglaonema türü. İsterseniz suda köklendirebilirsiniz ya da direk toprağa dikebilirsiniz sorunsuzca tutacaktır.
|
Bilginiz için teşekkür ederim sayın lusoari.
|
Yelken çiçeğim 3. senesinde hastalandı. Yapraklarından sararmalar var.. Ne yaptımsa olmadı. Beklemek kaldı sadece..
|
2 Eklenti(ler)
Barış Çiçeğim 2 yaşında...
|
1 Eklenti(ler)
Üzeri açık akvaryumun en üst seviyesinde, köklerini açık şekilde suyun içine, yaprakları ise su üstünde bırakarak bağladığım yelken çiçeğinin 6 ay sonraki hali.
Eklenti 545718 İlk bağladığımda daha az yaprak ve sadece 3-4 dal kökü vardı, şimdi kök sistemi muazzam gelişmiş. |
sizin bu deneyiminiz, okudugum hydroponics makalelerini animsatiyor, umarim bir gun ben de baris ciceklerimi bu amacla kullanabilirim. bu sene sonunda bahcivanlik kursuna gitmeyi basardim. bir de akvaryumculuk kursuna gidebilirsem iki bilgiyi guzelce birlestirecegim.
|
Spathyphyllum
1 Eklenti(ler)
2013 mart ayında üzeri çiçek dolu almıştım. Bir yıl içerisinde yaprak uçları karararak, kala kala fındık boyda bir yumru kök kaldı. Ben de mevcut saksısından çıkarıp küçük saksıda torfa diktim, çiçekli bitkiler için bitki besininden her sulamada az dozda verdim. Ve sonuç ortada... Eklenti 554304 |
Benim piyano çalıştığım odada bu bitkiden var. Kuruyanları temizledim ama bilmediğimden tamamen almadım hepsini. Bir tane çiçeği var.Cama yakın duruyor. ve sabah öğle güneşi geliyor üstüne odada perde yok. Sonuç olarak orası okul tabii ki... Yarın fotosunu çekip atsam biraz üstüne konuşabilir miyiz? Evde de 2 tane var fakat benn haftada bir su döküyorum kendi kendine yaşıyor... Hiç bozulmadı. Okuldakine yeni ulaştım. Mahvolmuş durumdaydı..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Barış çiçeğimin şimdiki hali...
|
barış çiçeği (spathiphyllum)
çiçeğimi 3 yıl önce arkadaşımın çiçeğinden aldım bir kök diktim. ilk sene çiçek açtı fakat iki senedir hiç çiçek açmıyor sadece yaprak sayısı artıyor ve oldukca sağlıklılar çiçek açması için ne yapmalıyım ? |
Barış çiçeği ilkbahar ve sonbaharda açar.Laftan sözden anlar.Bunu okumuştum,fakat ben bu bilgiyi edinmeden çiçeğin konuşulanı anladığını keşfetmiştim.Ne kadarı dogru bilmiyorum huzurlu evde açarmış.Ayrıca suyu sever,yaprakları yıkanmak ister,güneşle arası yok,aydınlık yeri sever.Aspirinli su iyi gelir.Denedim.Yine okuduğumu söylüyorum,bunu denemedim.Çiçek açması için sulama suyuna çok az çamaşır suyu konacak.Bence yerini değiştirmekle başlayın.
|
Barış Çiçeğine Çiçek Açtırmanın Sırrı
Alıntı:
Merhaba...Ben de Barış Çiçeği ile ilgili tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur... Barış Çiçeğini çiçekçiden aldığınızda bol çiçeklerle doluydu.Oysa ki eve getirip o kadar özenle bakmanıza rağmen, bir türlü çiçek açmıyor, öyle değil mi? Bunun nedeni ;Barış Çiçeği seralarda yetiştirilirken çeşitli maddeler ile muamele edilerek çiçek açtırıldığından; evde de aynı ortamı bulamadığından, ne kadar ihtimam gösterirseniz gösterin, çiçek açmıyor.. Bunları yaşadığım için sizleri çok iyi anlıyorum..Bu durumda 2 seçenek hasıl oluyor.. 1- Çiçeğinizin serada maruz bırakıldıklarından kurtulması ve yeni ortamına uyum sağlaması için ,çok uzun bir süre,muhtemelen yıllarca, eliniz boş bekleyeceksiniz..Ki sonunda genelde insan, bitkinin çiçek açmamasına çok güceniyor ve hevesi kırılıyor.. 2-Hiç üzülmeyin, herşeyin bir çaresi var...Ve şimdi çiçek açtırma sırrı:1 Litre suya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırın ve akşamları Barış Çiçeğinizi fısfıslayın.Bunu; ara ara yapın.Barış Çiçeğiniz sürekli çiçek açacaktır.. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... |
Alıntı:
Ayrıca; yaprakları sararıyorsa, Magnesium Sülfat (Epsom Salt- İngiliz Tuzu) verin.. Kısa sürede yaprakları koyu yeşil olacaktır.. |
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d9affaa3b7.jpg
Baharı çiçekleriyle karşıladı. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Evime hoşgeldin:-)
1 Eklenti(ler)
1 hafta önce aldım ve hemen saksı değişimi yaptım. Bakalım memnun edebilecek miyiz?:D
|
Merhaba. Benim baris cicegimin cicekleri yesil. Daha oncede baris cicegi baktim 3 yildir buyuttugum baris cicegim tatile gidince oldu yerisine yeni aldim ama bu yeni aldigim baris cicegim ilk cicekleri beyaz olmasina ragmen su anda uzerinde birsuru yesil cicek var. Rengi beyazlamadi gitti ne yapabilriim
|
Alıntı:
|
Merhaba ben barış çiçeğimi ziraat fak den aldım.aldığımda çiçekleri vardı,saksıya dikerken soğanlarından ayırıp çoğaltabileceğimi söylediler ikiye ayırdım, herkes de olduğu gibi yaprakları karardı soldu, saksı yetersiz olabilir diye ikiye böldüm yine saksı ve toprak değişimi yaptım, güneş sevmiyor diye tül perdeli ortamda pencereye yakın duruyor, çare bulamadım, siz nasıl çözüm buldunuz, yukarıda bahsedilen besinleri kullanan var mı? Teşekkürler şimdiden
|
2 Eklenti(ler)
İşte bu da benim barış çiçeğim.
|
Merhaba, acaba yaptığınız işlemin normal suda köklendirmeden bir farkı var mı? Aylardır asla büyümeyen üç barış çiçeği çeliğim var da, suya koysam ben de bu sonucu alabilir miyim? Yoksa akvaryum suyunun ve ısıtmanın da etkisi var mı?
Teşekkürler Alıntı:
|
Merhabalar benim yelken çiçeğimin yapraklarının uçları siyahlaştı neden olabilir ve ne önerirsiniz acaba ?
|
Alıntı:
|
Barış çiçeği, NASA'nın yayımladığı soluduğumuz havayı filtre eden, toksik maddeleri uzaklaştıran bitkilerden bir tanesi. Ben de edinmeyi çok istedim fakat baktığım hiçbir çiçekçide bulamadım :(
|
Ben de NASA'nın yayımladığı raporu okuduktan sonra, barış çiçeği almaya karar vermiştim.
(Aynı şekilde kasımpatı da aramaktaydım ve halen bulabilmiş değilim.) İnternetten edindiğim tohumların sahte çıkmasıyla birlikte, tam da umutlarım tükenmek üzereydi ki; Bir yakınıma "hayırlı olsun" hediyesi olarak spathi. gönderildiği haberini aldım. Takip eden baharda "Bu bitki çok gelişmiş, saksısı küçük geliyor. Biraz nefes aldıralım, hem de çoğaltmış oluruz." diyerek, kökten ayırma yöntemi ile ilk yelken çiçeğime kavuşmuş oldum. :p Bu sene de aynı şekilde, bahar ayına girerken; Bendeki bitkinin ufak bir kısmını -kökten- ayırdım ve saksısını da bir boy büyüğü ile değiştirdim. Eski -küçük- saksıya ise, yeni ayırdığım ufaklığı diktim. Demem o ki; çoğaltmada hiçbir sorun yaşamadım. Gözlemlerime dayanarak, bitkinin suyu çok sevdiğini söylemeliyim. Genel kanının aksine, saksı toprağının kurumasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Daha önce -bu başlık altında- bir bağlantı paylaşılmış. Spathi. severlerin göz gezdirmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Şu an kaynak veremeyeceğim, ancak -bir yerlerde okuduğumdan- aklımda kaldığı kadarını da paylaşmak isterim: Havadaki zararlı maddeleri filtre etme işini, yapraklardan çok kökler yapıyor. Sırf bu nedenle geliştirilmiş saksılar mevcut. Reklam amacı gütmemekle birlikte, bir fikir oluşturması açısından şu sayfaya bakılabilir. |
1 Eklenti(ler)
Hikayesini balkon sayfamda anlattığım, köksüz bir spathi. yavrusu geçti elime. Acaba bu ufaklığı köklendirme şansım var mı?
Eklenti 646828 Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... :rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Baksana kendini koyvermiş halde: Eklenti 647661 |
İstersen söküp suya koy belki daha kolay olur köklenmesi ya da yok böyle kalsın dersen sera etkisi uygula o zaman içeride fazla nem olduğu için yaprakları bir süre sonra sertleşecektir.
İnşallah ileride çiçek açacağı günleride görebiliriz, şimdiden heyecanlanmaya başladım bile. ;) |
Alıntı:
Haydi bakalım, inşallah köklendiğini görürüz, süreç başlasın ;) |
Eminim köklenecek ben inanıyorum sadece sabretmemiz zor olacak. :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025