![]() |
Alıntı:
Köklendirmeye gerek yok aslında. Direk kesip sokun toprağa. Zamanla filizlendiğini göreceksiniz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar benim difenbahyamın alt kısmında bir tane sürgün cıktı. fakat 7 aydır 1 cm büyüdü. acaba sorunmu var neden büyümüyor?
|
Alıntı:
Bu arada madem bitki dostusunuz çiçeklere gerçekten ehemmiyet verip ilgilenen dostlarınıza, komşularınıza çeliklerden, yeni bireylerden verin ki sevgi gibi çoğalıp dağılsın. Ama sadece gördüğü yerde seven, hiç ilgisi olmayanlara teslim etmeyin çiçeğinizi, solmasın, ölmesin. Şu an bende iki türü var, ikiside çok iyi durumda. Komşu çocuğunun atmak istediği büyük boylu bitkiyi çokça saksıyla uğraşmamak için 6 parçaya ayırdım. Aslında 20 kadar olabilirdi. Antakya çevresinden olanlara verebilirim. Birini eşim komşuya söz vermiş, 5'i sizlere kurban olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
cevaplarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın aydoner. benim dief mesajdada yazdığım gibi yapraksız bir gövde parçası. ve çalıştığım yerdeki şefim verdi.. şu anki durumu üst kısmı kuruyup büzüştü , toprağa yakın kısmı ise hala yesil ve sert. umudumu kaybetmedim hala anlayacağınız.. birde o dief parçaları ankaraya kargolanmaz mı?:o:confused::o:confused: yani antakya da olmamız şart mı? bir iyilik yapamaz mısınız.. ama bitki yıpranacaksa olmaz... biraz yüzsüzlük oldu.. saygılarımla.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
samimiyetinize çok teşekkür ederim , çok doğru söylüyorsunuz. çeşitli markelerde dediğiniz fiyatlara bulmak mümkün ve bende şuan birtane almış durumdayım ancak tamamen sıfırdan kendim yeyiştirmek istemiştim. bitkilere biraz düşkünüm hele de tohumdan fideden çelikten üretmeye çok düşkünüm. yetişkin bir bitki almak ve evin bir köşesine koymak anlamsız geliyor bana bazen yapıyor olsamda. zamanlada bozuluyorlar ve engel olamıyorsunuz. yetiiştirmek daha güzeli bence. birde sizin deneyiminizden yararlanmak , siz ne yapmışsınız onu görmek istedim. alakanıza çok çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.. ustam.. |
İnsana elinin emeğinden daha güzeli var mı sizce? Doğrudur yetişkin almak çok değerli gelmiyor bana da ama bazen (çevremdeki tüm bitkileri yetiştirebilecek bilgi ve donanıma sahip olsam da) ben bile marketten alıyorum. Elimde 4-5 adet sikas varken G.Antep M1 'de çok ucuz görünce bir tane almıştım. Şu an yetişmiş bir ağacım var ama salonda çiçek koyacak yer kalmadığı için eşimle kavga ediyoruz.
|
biz bitkisever erkeklerin en önemli sorunu galiba bende o durumdayım.. eşlerimizde biraz anlayış göndersinler canım.. hangi bitkime kıyabilirim ki..
|
2 Eklenti(ler)
Benim suda köklendirerek diktiğim difenbahyalarım.
|
Alıntı:
Diffenbahya suda çok rahat kökleniyor doğru ama ben derim ki suda uzun süre çıkan kökleri izlemeyin, direkt iyi karışımlı saksıya dikin bitkinizi. Çünkü sudaki bekleme sürenize göre rahat %35 zaman kazanıyorsunuz. Yani toprakta kökler çok daha kısa sürede iyi şekilde oluşuyor. Yapraklarda oluşuyor bunun yanısıra. |
Sevgili arkadaşlar bir sorum olaacak, havai köklendirme yaptıgım difim çok başarılı oldu kökleri büyüdü artık ssaksıya almak istiyorum ama şimdi olurmu mevsim uygunmu, eylül, ekimi, beklemelimiyim. daha önce deneyen arkadaşlar lütfen yardım edin.
|
Merhaba sn.Tempolu havai köklendirmeyi denedim ve başarılı oldum gelişmeleri ve nasıl yaptığımı yazmıştım ama benim denemem kış aylarında idi ve köklenen kısmı ayırmam mart **** nisan ayına denk geldi ve herhangi bir sorun yaşamadım.
|
teşekkür ederim merkürvenüs çiçeğimin kurumasını istemiyorum bu sebepten endişeliyim benimki yaza tesadüf oldu .bilğilerin için teşekkür ederim. Eylül ayına kadar bekletsem nasıl olur ki.
|
Bence eylül'ü beklemeniz daha iyi olabilir sn.Tempolu. Şuan havalar çok sıcak çiçekler de çok hassas durumda. Ama bu benim fikrim ben bu aylarda hiç deneme yapmadım yapan arkadaşlarımız deneyimlerini anlatırsa daha iyi olabilir...
|
Sayın merkürvenüs teşekkür ederim havalar çook sıcak eylüle kadar beklemem daha garanti olacak sanırım.saksısında 2 ane avru da çıktı onlarda büyür o zamana kadar, fikrinizi benimle paylaştıgınız için tekrar teşekkür ederim dieffenbachia mın hayatını kurtardınız..
|
Yardımcı olabildiysem sevindim sn.Tempolu.Evet havalar çok sıcak çiçeklerimin çoğu çok keyifsiz özellikle küpe çiçeği gibi narin olanları tek tek kaybediyorum maalesef:(((
|
Çiçek Açan Difenbahya
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta forumdaki arkadaşlardan biri muz kabuğu, pekmez, yoğurt, dinlendirilmiş su ile hazırlanan(rondodan geçirilerek) bir sıvı gübreden bahsetmişti.Hemen elimdeki malzemelerle yaptım 1 gün dinlendirip bütün çiçeklerime 1 er bardak verdim 2 gündebir devam ediyorum.Yıllardır, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de difenbahya yetiştiririm çiçek açtığını görmedim. Sanırım bu gübre sayesinde çiçek açıyor. Harika birşey. Bu fikri veren
kimdi hangi forum arkadaşımızdı bilemiyorum O'na çok teşekkürler.Diğer bitkilerimde de müthiş bir gelişme var. |
Sevgili Gultar çok güzel bende yeni görüyorum çiçek açtığını tarifi net olarak yazsanızda bizde uygulasak ellerinize sağlık sevgiler...
|
Sn.Periş, yukarıda da belirttiğim gibi tam tarifi hatırlamıyorum.5 adet muz kabuğunu, bir kaşık pekmez, bir kaşık yoğurt, salatalık, kabak,dinlendirilmiş su ile birlikte rondoda çektim, daha su ilave ederek birkaç saat dinlendirdim.Ertesi gün kullanmaya başladım.Sonuç fotoğrafta. Çok ilginç...Sizin çiçeklerinizde de işe yarar umarım. Başarılar dilerim.
|
Alıntı:
Ayrıca MUZ KABUĞU ile yapılan bir gübreden söz etmiş bazı arkadaşlar. Muzun kabuğu, karpit denen yanıcı, patlayıcı bir madde ile sarartılır. Çiçeğe bomba vermek biraz riskli değil mi? Ayrıca bir de bir şey öğrendim ki bu çiçeğin yaprakları zehirliymiş. Bebek, hayvan, vs. yerse risk oluşturabilirmiş. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aynı anda bir saksıya suda köklendirip ,diğer saksıyada direk diktiklerimden ikincisi daha güzel gelişti. İlk foto sudaki , ikinci foto kesip direk toprağa ektiğim .Aslında daha canlılar ,fotoda tam öyle görünmüyor. |
arkadaşlar bir şey soracagım;
çiçekcilerde satılan çiçeklere bakıyorum çok harika bir yaprakları var alıyoruz ve eve getirince hem yavaş büyüyor hemde yaprakları bozuluyor. yaprak sapları cok uzun oluyor yani toplu bir görüntüden uzaklasıyor. bunun sebepleri nedir acaba. |
arkadaşlar yaz mevsiminde bu forum çok hareketsiz.
|
yahu kimsede dif kalmadımı 2 aydır yazan yokkk
|
Alıntı:
|
merhaba sizlerle ilginç birşey paylaşmak istiyorum..benim babanne yadigarı difim var kendisi vefat edince ewime taşıdım...boyundan kesip tekrar köklendirip ektim şimdi çok sağlıklı hiç bir sorunumuz yok yeni ewini çok sewdi..yanlız kendi özlliğimidir bilmiyorum benim evime geldikten sonra yapraklarının ucundan damlalar düşüyor... sanki resmen çiçeğim ağlıyor.. her yaprağının ucundan damllar düşüyor...babannemdeyken böyle bir şey olmuyordu..bildiğim kadaı ilede bu çiçekte böle bir özellik yok...yapraklarına suda sıkmıyorum ewimde nem yapacak birşeyde yok odamda diyer yapraklı çiçeklerimde var ama onlardada böle bişey yok çok şaşırıyorum..sizlerdede böle olanı warmı?? yoksa benmi büyütüyorum bu olayı manen....bu olayı paylaşmak istedim...şimdiden teşekküler .
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025