![]() |
Alıntı:
Eğer bardakta suyun içinde duruyorsa sorun yok...:D Biraz daha sabredin kökleneceklerdir...:D ama bardakta suyu ve perde arkasındaki güneşinide hiç ihmal etmeyin...:) |
koyu kırmızı katmerli cam güzelim var. çok güzel tomurcuklarnıyor. ama tomutrcuklar kırmızılaştıktan sonra daha açmadan koparak düşüyorlar lütfen yardım edin arkadaşlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir sürü tomurcuk olup çiçek açmadan dökülmesinin sebebi potasyum eksikligi veya sulama fazlalığı olabilirmi. Tecrübe sahipleri ne derler acaba.
|
Alıntı:
potasyum hakkında hiçbir bilgim yok sn.abor..;) |
20-20-20 sıvı besin kullanıyorum potasyum eksikliği olmadığından eminim. biliyorum potasyum eksikliği çiçeklerin açmadan dökülmesine neden olur çünkü. ama az sulamama rağmen de hala tomurcukların tamamı açmadan dökülmeye devam ediyor. son çare olarak hiç güneş görmeyen bir yere koydum çiçeğimi bakalım sonuç ne olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Katmerli cam güzelini bir türlü yaşatamadım. Tam 3 kere beceremedim. Ama tek katlısı o kadar uğraştırmadı. Bu da benim cam güzelim.
|
Mart ayında tohum ekip büyütügüm cam güzellerimin hepsi öldü yaklaşık 15 kök vardi :( gözlerinin icine bakıyordum ilk çiçeklerini görünce cok mutlu olmuştum..buraların sıcağına dayanamadi yavrucaklarim oysa ne cok emek vermiştim..:(
|
Alıntı:
|
cam güzellerim
1 Eklenti(ler)
tohumdan çimlendirdiğim minik cam güzelim
|
....
1 Eklenti(ler)
....
|
malesef hasta
1 Eklenti(ler)
ümit var mı acaba arkadaşlar..
|
Bence en güzeli he baharda her seferinde tekrardan ekim, zaten esas aktif çiçeklenme dönemi yaz dönemi (düzenli sıcakların olduğu dönem) tohumdan rahatlıkla yetişiyor ve de o yaz sizi çiçekleriyle mest ediyor. Kış geliyor bir telaş bitkiyi nasıl soğuklardan korurum, bahara nasıl çıkartırım; tek bir çiçek olsa neyse herbir çiçeğimize yer bulma çabasına giriyoruz, herkezin uygun yeri olmayabiliyor (ben gibi) Soğuk ve sıcaklık farklarından çok çabuk etkileniyor, su gibi eriyiveriyor, üzülüyoruz. Kışlatacaksak uzun dallarını esas gövdeye yakın yerden kırarak kışlatsak daha iyi olur, baharda yeni sürgünlerden oluşan bitki eski dallardan oluşan bitkiye göre daha şekilli oluyor.
|
Benimki boylandıkça boylanıyor. Üstten budamak sorun yaratır mı? Budamak için doğru zamanda mıyız?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim camgüzelimiz:) Henüz ufak kendileri ;)
Eklenti 474612 |
1 Eklenti(ler)
Dillerinden hiç anlamadığım cam güzeli ailesinin diğer ferdi olan yenigine ile karşınızdayız bugün:D dün pazardan aldım fakat ben bu çiçeğe nasıl davranacağımı bilemiyorum. Sayfaları 1'den başlayıp, sanırım 6-7 tanesini okudum. Yinede çok şey anlamadım. Pencere kenarında ısıtılmayan iç mekanda bırakacağım.
Sizce? |
1 Eklenti(ler)
|
yardımmmmm!!!
4 Eklenti(ler)
Kaybetmek istemediim katmerli cam güzelim için yardımıza ihtiyacım var :( küçük saksıda bulunan katmerlı cam guzelım uzerınde tomurcukları var dun cok ıyıydı ama bugun yaprakları boynunu bükmüş hergün suyunu verıyorum ruzgardan koruyorum bugun yapraklarının dustugunu görunce saksısını degıstırıp gubrelı topraga koydum ve içeri aldım korkumdan ama ıyımı yaptım kotumu yaptm bılmıyorum:(.
Birde pembe cam guzelım var 20 gunlugune ailemin yanına gıdıp eşime emanet etmiştim sanırım pek ıyı bakamamıs bır ara cok ruzgara maruz kaldıgını dusunuyorum dalında tek bır yaprak kalmamıs ne yapabilrim tavsiyelerinizi bekliyorum:o |
............
1 Eklenti(ler)
Camgüzeli yaz çicegi yaz geldi.
|
çiçekleriniz çok güzel maşallah.Bendede bunun aynısı var yapraklarında minik tozlar var ve tohumları kocaman oluyo ama açmadan kuruyo,yardım lütfen.
|
1 Eklenti(ler)
minnak cam güzelim açtı :)
|
merhabalar benim bir sorum olacak. yaklaşık iki ay önce hediye gelen yeni gine çiçeğim bu aralar uçlardan kurumaya başladı. ayrıca bugün bir yaprakta siyahlaşma gördüm tam ortasından. neden olabilir ve ne yapabilirim??
|
1 Eklenti(ler)
Yeniginem çok mutlu şu ara:) kış gelince ne yaparım, nasıl korurum diye kara kara düşünüyorum. Isıtılmayan iç mekan uygun deniliyor ama geçen yaz kaybetmiştim cam güzellerimi. Bakalım.. kısmet..
|
1 Eklenti(ler)
Güneşe koyuyorum olmuyor, gölgeye çekiyorum yine olmuyor.. Yanlışım ne bilmiyorum. Ben cam güzelinin dilinden anlamadım zaten hiç.. Bugünde bahçeden aldım balkona getirdim, göldege bırakacağım bakalım ne olacak.
|
Tez kafası kesile, tekrar sürgün verdirile. :D
|
Peki.. Hemen:) Eminmiyiz ama?
|
Bu dallarla bu bitki nereye kadar, tercih sizin. Gerçi mevsimde artık geçiyor, daha önceki sayfalarda yazdğım gibi her yıl tohumdan tekrar tekrar ekimi tercih ederim
|
Geçen gün budadım, şuan ne durumda bilmiyorum çünkü evde yokum:( 2 gündür tüm çiçeklerim susuz.. Bazı arkadaşlar kışın ev içerisinde cam güzelini yaşamasının mümkün olduğunu yazmış ama?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025