agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Camgüzeli (Impatiens hybr.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2150.htm)

bay tömürcek 01-05-2013 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1147797)
ama tömürcekciğim kışa girerken çatıya çıkardığım 2 cam güzeli gitti yaa:(

Abla çatı soğuksa dayanmaz. Cam güzeli çabucak yanıyor eve alman lazım aydınlık biryere :)

hira 01-05-2013 23:51

iyi bari bu kez öyle yapayım:)

maysan80 04-05-2013 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1147715)
Malesef sayın maysn yenigineler tohum yapmaz çelikle üretceksiniz ancak :)

bendeki yeni gine, çiçeğini döktükten sonra tohum kesesine benzer birşey bıraktı. ben de bekliyorum ki tohum verecek. boşuna bekliyormuşuz.

bay tömürcek 04-05-2013 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 1148978)
bendeki yeni gine, çiçeğini döktükten sonra tohum kesesine benzer birşey bıraktı. ben de bekliyorum ki tohum verecek. boşuna bekliyormuşuz.

Yok sayın maysan o öyle kalıyor çiçek döküldükten sonra ;) Ama 2 3 gün sonra sararıp dökülüyor oda, yenigineler tohum yapmıyor malesef :)

hira 04-05-2013 20:20

cam güzelim kelimenin tam anlamıyla çoştu, her tarafından çiçek fışkırıyor. bayıldım vallahi:) bir bodrum papatyası birde bunu gördüm böyle:)

maysan80 04-05-2013 20:40

ah kahpe kader

grandbaba 04-05-2013 22:01

Cam Güzelleri

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim cam güzellerim, ortalarınada birer Yıldız çiçeği koydum.

maysan80 14-05-2013 22:10

rozet adlı çiçek de bu türden midir?

bay tömürcek 14-05-2013 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 1155060)
rozet adlı çiçek de bu türden midir?

Evet sayın maysan80 bu türden ama rozet tohum yapmıyor çelik ile çoğaltılıyor.

maysan80 14-05-2013 22:14

anladım teşekkürler

Cymbelina 14-05-2013 23:42

Arkadaşlar Rozet dediğiniz hani burada da başlığı olan bir çiçek var, o mu? Eğer aynı çiçekten bahsediyorsak, onun tohumları oluyor, tohum kesesi de olgunlaşınca açılıyor. Kesenin içindekiler toprağa saçılmadan önce de elinizle alabilirsiniz. Ben geçen yaz öyle yaptım. Ama başka bir çiçekten bahsediyorsanız, yanıltmış olmayayım. Benim dediğim şu:

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/3628.htm

Bu çiçek, cam güzeli ile aynı familyadan mı bilmiyorum, belki öyledir. Aynı çiçekse, tohumundan o başlıkta bahsedebilirim, konuyu dağıtmış olmayayım burada.

bay tömürcek 15-05-2013 00:42

Cymbelina ablacım benim rozet dediğim bu değil. Aynı cam güzeli gibi fakat boyu daha uzun çiçekleri biraz daha küçük ve tohum yapmayan bir camgüzeli türü. Bu senin dediğin tohumdan üretiliyor. Benim dediğim çiçeğin başka adı olmalı sanırım.

yaprak7 19-05-2013 18:15

Salça konserve kutusunda cam güzelim büyüyor.Bayağı çiçekli ve tomurcuklu. yavaştan sarkmaya başladı aşağıya doğru. N kadar zamanda ne kadar büyüme gösterir?

SUDEM 23-05-2013 09:48

katmerli cam güzeli

bende de pembe katmerli cam güzeli var.o kadar güzel ki..bakmaya doyamıyor insan.namaz sonrası elimde tesbihim çiçeğin güzelliğine baka baka tefekkür ediyorum...ancak bu aralar çiçekler kayboldu..tomurcukları da yok.yapraklar sağlıklı gözüküyor oysa..birde yaprak altlarında su damlasına benzer şeker kırıntıları gibi bişeyler var.neyden kaynaklanmış olabilir?
fikri olan var mı?
:(

yaprak7 13-06-2013 10:13

Arkadadlar cam guzelim cok guzel ciceklendi gelisti ama bi kac gundur cicekleri dokuldu bi haller oldu cicege anlayamiyorum. Bakiminda bi degisiklik yapmadim. Ne olmus olabilir?

Derya Hanim 13-06-2013 10:39

Ben cam guzelinden bordur yaptim cicekligimin onune, bir costu bir costuki insan bakmalara doyamiyordu. Tabi simdi Melbourne kisa girdik Turkiye kadar olmasada bazi geceler eksilere dusuyor. Sizce camguzellerim kisi gecirirmi yoksa celik alip bahara kadar yenidenmi yetistirsem. ne dersiniz?

Gazi Barış 13-06-2013 18:18

Türkiye şartlarında en azından kendi bölgemde (marmara) camgüzelinin kışı dışarıda geçirmesi mümkün değil. İlk dona maruz kaldığında işi bitiyor fakat evin içinde ya da korunaklı bir yerde yıllarca aynı bitkiyi yaşatmanız mümkün. Tohumdan yetişip aynı yıl bitki formuna kavuşarak çiçeklendiği ve de çimlenmesi çok kolay olduğu için fazla da zağmete girmeye gerek yok, herkesin kendi tercihi.
Ben kendim yetiştirmiyorum fakat annem tohumdan her yıl yetişrip bolca eker, hafta sonu mümkün olurda fotolarını çekebilirsem burada yayınlarım.

yaprak7 25-06-2013 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1147583)
:))

bu cam güzelim çok güzel gelişti yapraktan cok çiçeği vardı.15 tane falan çiçeği oldu üzerinde ama 15 gün kadar önce çiçekleri dökülmeye başladı. tomurcukları azaldı. aynı yerde aynı şartlarda neden böyle olmuş olabilir acaba :? :((

Gazi Barış 02-07-2013 17:02

2 Eklenti(ler)
Annemin tohumdan yetiştirdiği bu seneki cam güzelleri:

Eklenti 422580
Eklenti 422581

sabl 06-07-2013 14:16

merhabalar,benim de cam güzelim var doğumda hediye gelmişti.içeri akmıştım,hemen yapraklarını eğdiler.dışarı çıkardım suladım biraz toparlandı,tomurcukları vardı döküldü.bir dalını kırdım suya koydum yaprakları buruştu,toprakta mı çoğaltmalı,suda mı...kışın içeri mi alayım yoksa budayıp sıcak bir yere mi koyayım yardım edermisiniz

mavisedir 06-07-2013 18:04

Ben cam güzeliyle bir türlü anlaşamıyorum. Her sene heves edip alıyorum yine beceremiyorum.
Bu sene aldım bahçeye ektim yine yapraklar sarı, üstünde gonca yok.
Anlaşamadık bu senede.

aheste 06-07-2013 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabl (Mesaj 1177249)
merhabalar,benim de cam güzelim var doğumda hediye gelmişti.içeri akmıştım,hemen yapraklarını eğdiler.dışarı çıkardım suladım biraz toparlandı,tomurcukları vardı döküldü.bir dalını kırdım suya koydum yaprakları buruştu,toprakta mı çoğaltmalı,suda mı...kışın içeri mi alayım yoksa budayıp sıcak bir yere mi koyayım yardım edermisiniz

Cam güzelleri suda çok çabuk köklenirler, yapraklarının buruşmasını önemsemeyin birkaç gün sonra düzelir. Bir hafta on gün kadar suda bekletin. Ben hep köklendirip öyle dikerim, köklendirmeden diktiklerimde başarılı olamıyorum. Sabah biraz güneş görmesi yeterlidir, kışın içeri almalısınız, şimdi dışarıda dursun.

oinone 13-07-2013 12:35

3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Yeni gine ismiyle almıştım çiçeğimi gayet güzeldi bir sürü tohumu vardı. çiçeğimde bi sorun yoktu dün sabah bi uyandım tüm yapraklarının düştüğünü, cansıslaştığını gördüm çok üzüldüm nedeninide anlamadım :( biraz suladım daha çok güneş alsın diye yerini değiştirdm sabah kalktığımda iyice düşmüştü. çiçek açmak üzereydi çokta seviyordum çiçeğimi :( sizce düzelir mi yoksa çürümüş mü umut yok mu?

kılıçh 15-07-2013 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oinone (Mesaj 1179392)
Merhaba arkadaşlar. Yeni gine ismiyle almıştım çiçeğimi gayet güzeldi bir sürü tohumu vardı. çiçeğimde bi sorun yoktu dün sabah bi uyandım tüm yapraklarının düştüğünü, cansıslaştığını gördüm çok üzüldüm nedeninide anlamadım :( biraz suladım daha çok güneş alsın diye yerini değiştirdm sabah kalktığımda iyice düşmüştü. çiçek açmak üzereydi çokta seviyordum çiçeğimi :( sizce düzelir mi yoksa çürümüş mü umut yok mu?

Anladığım kadarıyla siz sulamada biraz geç kalmışsınız. Çünki bende bu durumun aynısını yaşadım. Yeni gine çok narin susuzluğa dayanamayan bir türdür. Keşke suyunu biraz daha erken ve fazla versydiniz...Ama şunuda hatırlatayım güneşe koydum demişsiniz suyu çok sevdiği gibi güneşi çok sevmez. Ona perde arkasından sabah güneşi iyi gelir...:D
bitkinizi kurtarmanız dileğimle....:(

hira 15-07-2013 21:53

benim cam güzelimde bütün güzelliğini kaybetmiş bir halde yaşamını sürdürüyor.
yaprakları matlaştı ve az çiçek açıyor. oysaki 10 günde bir besin veriyorum ve yarı güneş alan bir yerde tutuyorum. ne anlatmak istediğini bir türlü anlamadım.

kılıçh 16-07-2013 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1180191)
yaprakları matlaştı ve az çiçek açıyor. oysaki 10 günde bir besin veriyorum ve yarı güneş alan bir yerde tutuyorum. ne anlatmak istediğini bir türlü anlamadım.

Hani her çiçek gibi bununda bi dinlenme süresi vardır her ne kadar kısa olsada...:D
Yarı güneş alan yer en güzeli onun için acaba siz onu içeridemi besliyorsunuz hani öyle bi durum varsada dışarı almanızı tavsiye ederim çiçeklenmemesinin sebepi bu olabilir...:D

Gazi Barış 16-07-2013 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1180191)

Güneşi hiçbir şekilde direk olarak görmeyipte çok aydınlık (gün boyunca) (dış ortamda olabilir) ve de sürekli nemli (ıslak değil) bir toprak. Bunları bir arada sağlayabilirseniz 10 numara bir camgüzeline sahip olursunuz.

sabl 16-07-2013 23:12

merhabalar,benim bardağa aldığım cam güzelim hala kök vermedi,10 günden fazla oldu.acaba toprağa mı ekmeliyim.

hira 16-07-2013 23:28

kılıçh, cam güzelim dışarda ablacım,evi sevmediğni biliyorum;)

teşekkür ederim sn.Gazi Barış,çok su veriyor olabilirim sanırım :dilli:

pembesi çoktan öldü,bari kırmızıyı yaşatayım diyorum:(

kılıçh 17-07-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1180542)
kılıçh, cam güzelim dışarda ablacım,evi sevmediğni biliyorum;)

teşekkür ederim sn.Gazi Barış,çok su veriyor olabilirim sanırım :dilli:

pembesi çoktan öldü,bari kırmızıyı yaşatayım diyorum:(

valla ben evi sevmediğini her ne kadar bilsemde evde besliyorum...:D
itiraz etmiyorlar pek akkıllılar ablası...:D
şaka bi yana ben su yu unutmuştum sn. gazi barış söyledi umarım kurtarırsınız kırmızıyı...:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025