![]() |
Alıntı:
|
iyi bari bu kez öyle yapayım:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
cam güzelim kelimenin tam anlamıyla çoştu, her tarafından çiçek fışkırıyor. bayıldım vallahi:) bir bodrum papatyası birde bunu gördüm böyle:)
|
ah kahpe kader
|
Cam Güzelleri
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim cam güzellerim, ortalarınada birer Yıldız çiçeği koydum.
|
rozet adlı çiçek de bu türden midir?
|
Alıntı:
|
anladım teşekkürler
|
Arkadaşlar Rozet dediğiniz hani burada da başlığı olan bir çiçek var, o mu? Eğer aynı çiçekten bahsediyorsak, onun tohumları oluyor, tohum kesesi de olgunlaşınca açılıyor. Kesenin içindekiler toprağa saçılmadan önce de elinizle alabilirsiniz. Ben geçen yaz öyle yaptım. Ama başka bir çiçekten bahsediyorsanız, yanıltmış olmayayım. Benim dediğim şu:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/3628.htm Bu çiçek, cam güzeli ile aynı familyadan mı bilmiyorum, belki öyledir. Aynı çiçekse, tohumundan o başlıkta bahsedebilirim, konuyu dağıtmış olmayayım burada. |
Cymbelina ablacım benim rozet dediğim bu değil. Aynı cam güzeli gibi fakat boyu daha uzun çiçekleri biraz daha küçük ve tohum yapmayan bir camgüzeli türü. Bu senin dediğin tohumdan üretiliyor. Benim dediğim çiçeğin başka adı olmalı sanırım.
|
Salça konserve kutusunda cam güzelim büyüyor.Bayağı çiçekli ve tomurcuklu. yavaştan sarkmaya başladı aşağıya doğru. N kadar zamanda ne kadar büyüme gösterir?
|
katmerli cam güzeli
bende de pembe katmerli cam güzeli var.o kadar güzel ki..bakmaya doyamıyor insan.namaz sonrası elimde tesbihim çiçeğin güzelliğine baka baka tefekkür ediyorum...ancak bu aralar çiçekler kayboldu..tomurcukları da yok.yapraklar sağlıklı gözüküyor oysa..birde yaprak altlarında su damlasına benzer şeker kırıntıları gibi bişeyler var.neyden kaynaklanmış olabilir?
fikri olan var mı? :( |
Arkadadlar cam guzelim cok guzel ciceklendi gelisti ama bi kac gundur cicekleri dokuldu bi haller oldu cicege anlayamiyorum. Bakiminda bi degisiklik yapmadim. Ne olmus olabilir?
|
Ben cam guzelinden bordur yaptim cicekligimin onune, bir costu bir costuki insan bakmalara doyamiyordu. Tabi simdi Melbourne kisa girdik Turkiye kadar olmasada bazi geceler eksilere dusuyor. Sizce camguzellerim kisi gecirirmi yoksa celik alip bahara kadar yenidenmi yetistirsem. ne dersiniz?
|
Türkiye şartlarında en azından kendi bölgemde (marmara) camgüzelinin kışı dışarıda geçirmesi mümkün değil. İlk dona maruz kaldığında işi bitiyor fakat evin içinde ya da korunaklı bir yerde yıllarca aynı bitkiyi yaşatmanız mümkün. Tohumdan yetişip aynı yıl bitki formuna kavuşarak çiçeklendiği ve de çimlenmesi çok kolay olduğu için fazla da zağmete girmeye gerek yok, herkesin kendi tercihi.
Ben kendim yetiştirmiyorum fakat annem tohumdan her yıl yetişrip bolca eker, hafta sonu mümkün olurda fotolarını çekebilirsem burada yayınlarım. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
merhabalar,benim de cam güzelim var doğumda hediye gelmişti.içeri akmıştım,hemen yapraklarını eğdiler.dışarı çıkardım suladım biraz toparlandı,tomurcukları vardı döküldü.bir dalını kırdım suya koydum yaprakları buruştu,toprakta mı çoğaltmalı,suda mı...kışın içeri mi alayım yoksa budayıp sıcak bir yere mi koyayım yardım edermisiniz
|
Ben cam güzeliyle bir türlü anlaşamıyorum. Her sene heves edip alıyorum yine beceremiyorum.
Bu sene aldım bahçeye ektim yine yapraklar sarı, üstünde gonca yok. Anlaşamadık bu senede. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Yeni gine ismiyle almıştım çiçeğimi gayet güzeldi bir sürü tohumu vardı. çiçeğimde bi sorun yoktu dün sabah bi uyandım tüm yapraklarının düştüğünü, cansıslaştığını gördüm çok üzüldüm nedeninide anlamadım :( biraz suladım daha çok güneş alsın diye yerini değiştirdm sabah kalktığımda iyice düşmüştü. çiçek açmak üzereydi çokta seviyordum çiçeğimi :( sizce düzelir mi yoksa çürümüş mü umut yok mu?
|
Alıntı:
Anladığım kadarıyla siz sulamada biraz geç kalmışsınız. Çünki bende bu durumun aynısını yaşadım. Yeni gine çok narin susuzluğa dayanamayan bir türdür. Keşke suyunu biraz daha erken ve fazla versydiniz...Ama şunuda hatırlatayım güneşe koydum demişsiniz suyu çok sevdiği gibi güneşi çok sevmez. Ona perde arkasından sabah güneşi iyi gelir...:D bitkinizi kurtarmanız dileğimle....:( |
benim cam güzelimde bütün güzelliğini kaybetmiş bir halde yaşamını sürdürüyor.
yaprakları matlaştı ve az çiçek açıyor. oysaki 10 günde bir besin veriyorum ve yarı güneş alan bir yerde tutuyorum. ne anlatmak istediğini bir türlü anlamadım. |
Alıntı:
Yarı güneş alan yer en güzeli onun için acaba siz onu içeridemi besliyorsunuz hani öyle bi durum varsada dışarı almanızı tavsiye ederim çiçeklenmemesinin sebepi bu olabilir...:D |
Alıntı:
|
merhabalar,benim bardağa aldığım cam güzelim hala kök vermedi,10 günden fazla oldu.acaba toprağa mı ekmeliyim.
|
kılıçh, cam güzelim dışarda ablacım,evi sevmediğni biliyorum;)
teşekkür ederim sn.Gazi Barış,çok su veriyor olabilirim sanırım :dilli: pembesi çoktan öldü,bari kırmızıyı yaşatayım diyorum:( |
Alıntı:
valla ben evi sevmediğini her ne kadar bilsemde evde besliyorum...:D itiraz etmiyorlar pek akkıllılar ablası...:D şaka bi yana ben su yu unutmuştum sn. gazi barış söyledi umarım kurtarırsınız kırmızıyı...:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025