agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Camgüzeli (Impatiens hybr.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2150.htm)

Âyine-i Esma 26-03-2009 20:21

Sayın meraklı kusura bakmayın. Mesajınızı şimdi gördüm. Yeni ginenin toprağını değiştirmek için saksısını boşalttığımda gördük ki, bu çürüme ıslaklıktan değilmişti. Toprağı normal kuruluktaymıştı. Çürümenin nedeni bir darbemi ya da başka bir şeydenmi bilemedik. O kısmı bolca tarçınlayıp, bir dalda hafif köklü çelik koparıp tekrar gömdük. Çürük olan tarçınlı kısmıda toprağın içinde bıraktık. Şimdiki hali ise şükür daha iyi. O durumdan sonra kısa ömürlü olmak üzere birkaç çiçek açtırıldı ve solduruldu. Şimdide üzerinde 3 tane açtırılmış ve 3 tanede gonca halinde çiçeği var. Ve birçok da tomurcuğu. İlginize teşekkürler ve saygılar.

Chotanaq 26-03-2009 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Âyine-i Esma (Mesaj 387565)
Sayın meraklı kusura bakmayın. Mesajınızı şimdi gördüm. Yeni ginenin toprağını değiştirmek için saksısını boşalttığımda gördük ki, bu çürüme ıslaklıktan değilmişti. Toprağı normal kuruluktaymıştı. Çürümenin nedeni bir darbemi ya da başka bir şeydenmi bilemedik. O kısmı bolca tarçınlayıp, bir dalda hafif köklü çelik koparıp tekrar gömdük. Çürük olan tarçınlı kısmıda toprağın içinde bıraktık. Şimdiki hali ise şükür daha iyi. O durumdan sonra kısa ömürlü olmak üzere birkaç çiçek açtırıldı ve solduruldu. Şimdide üzerinde 3 tane açtırılmış ve 3 tanede gonca halinde çiçeği var. Ve birçok da tomurcuğu. İlginize teşekkürler ve saygılar.

Ben şunu sormak istiyorum, koçtaştan aldığım cam güzelimin toprağı çok hafif maddelerden oluşuyor. yani suyu bile anında çekiyor ve kuru kalıyor. Aslında üzerindeki toprağı çekeyim başka doldurayım diyorum elimi attığımda sadece cam güzelinin kökleri geliyor patır patır. Yapma süs çiçeklerinin dibine koyulan şeylerden varmış hissi veriyor. Bu geçici toprak mıdır? değiştirmem gerekir mi bu toprağı?

Saygılar...

Passion 26-03-2009 22:16

İçersindeki torftur. Bence saksıdan bütün toprağıyla birlikte çıkarın, daha büyük bir saksıya koyup etrafını yeni toprakla kaplayın.

Passion 26-03-2009 22:24

[QUOTE=bluejean1;384644]Sürekli istiyorum dikiyorum olmuyor şimdide diktim nerdeyse kurudu.QUOTE]

Bence zamanlama ile ilgili olabilir. Şu anda havalar soğuk olduğundan etkilenebilir. Önce suya koyun köklenmesini bekleyin. Ama suyunu belli aralıklarla değiştirin. Köklendiği zaman da dikin. Ama soğuk bir yere koymayın. Oda sıcaklığında bir yerde tutun . Aydınlık ama direk güneş almayan bir yerde dursun. Susuz bırakmayın fakat fazla su verip çürütmeyin de. Toprağı süzek bir toprak olsun ki su çürütmesin. Toprak kurudukça suyunu verirsiniz.

Ben yaz başında çelikten çoğaltma yapıyorum genelde. Susuz kalmamasına özen gösteriyorum. Kolayca tutuyor. İsterseniz biraz daha bekleyebilirsiniz.

Chotanaq 27-03-2009 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Passion (Mesaj 387661)
İçersindeki torftur. Bence saksıdan bütün toprağıyla birlikte çıkarın, daha büyük bir saksıya koyup etrafını yeni toprakla kaplayın.

Bende hep torf kullanıyorum ama bu öyle bir torf ki; çiçeğin kökü sarmış yemiş bitirmiş torfu. Bir kaldırdım sadece kök görünüyor. Yani bu kadar mı kök salar bir çiçek...

Büyük bir saksıya koydum...
Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Chotanaq 16-04-2009 20:11

1 Eklenti(ler)
Benim cam güzellerini alalı 1 aydan fazla oldu geldiğinde her yerinde tomurcuk ve çiçek vardı. Eve getirdim 3-4 gün evde güzel kaldı fakat dışarıya alınca bir çok yaprağı soldu dalları koptu ve çiçekleri soldu şu anda eriyor. Acaba dışarıya erken mi aldım?

Güngör Salman 16-04-2009 23:26

2 Eklenti(ler)
Merhaba buda benim cam güzelim.

Faruk 21-04-2009 17:48

Sayın Chotanaq galiba bitkinizi erkenden dışarı almışsınız sanırım.
Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. Benim kıpkırmızı açan cam güzelim bu sene beni oldukça şaşırttı. Çiçek yapraklarından bir tanesi kıpkırmızı dört tanesi beyaz çıkıyor sürekli. Yani ebruli açmaya başladı. Acaba evrim mi geçiriyor:)
Bu durum aslında çokta hoşuma gidiyor. Bitkim bu yüzden çok gösterişli hale geldi. Bu durumun sebebini bilen varsa yazarsa sevinirim. Tozlaşma felan demeyin çünkü yanında hiçbir bitki yok ve pencereler sürekli kapalı içeri arı felan girmiyor.
Ekleyebilirsem fotoğraflarla durumu açık hale getirmeye çalışacağım...

giz3m 22-04-2009 12:19

bu konuda pek bi bilgim yok fakat benimde başıma gelen bi olay bu çiçekte değil begonya çiçeği pembeydi beyaz acmıştı güneşi pek fazla görmemesinden (hatta hiç denilebilir) bu yüzden kaynaklanıyordu güneş gören bi yere koyduğumda yeni tomurcuklar eski rengini aldı sizinkide böyle bi durumdan kayanaklanabilir syn faruk. fakat dediğim gibi kesin bişey diyemiyorum. yalnız sizin çiçeginiz pek güneşi sevmiyormuş okuduğum kadarıyla.

Faruk 22-04-2009 12:34

Sevgili Gizem çiçeğimin yeri güneş almıyor ama cam kenarında bol aydınlık alan bir yerde. Gelişimi çok güzel. Her tarafından yavru verdi. Ama çiçek nasıl bu şekilde farklı açtı anlamadım...

giz3m 22-04-2009 12:49

bilemiycem en iyisi bu konuda daha bilgili olan kişilein yazılarını beklemek... sizde bu durum düzelene kadar ebruli çiçeğinizin tadını çıkarın :p

Faruk 22-04-2009 13:01

Kesinlikle çok keyif alıyorum ebruli çiçek açtıkça Sevgili Gizem...

meraklı 05-05-2009 19:05

1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım büyük çiçekli yeni gine cam güzeli

Faruk 05-05-2009 19:49

Güle güle büyütün Sayın Meraklı...

meraklı 05-05-2009 22:23

Teşekkürler sayın Faruk.

nilhuu 11-05-2009 21:26

camgüzeli

merhaba,
cam güzelim son bir haftaya kadar çok güzel çiçek açıyordu. şimdi hiç çiçeği kalmadı tomurcuk bile yok ama sürekli yeni yapraklar çıkıyor. yaprakları çok canlı. bu mevsimde çiçek de vermesi grekmiyor mu?

Faruk 12-05-2009 15:07

Sayın Nilhuu cam güzeliniz bol aydınlıklı olan bir yerde ise ve güneşi görmüyorsa boya gider,çiçek açar ama çiçekli dönemi kısadır. Eğer bol güneş alıyorsa boydan ziyade çiçeklenmeye gider,boy uzunluğu çok az olur...

nilhuu 12-05-2009 19:02

Teşekkür ederim Faruk Bey.

Chotanaq 13-05-2009 21:51

1 Eklenti(ler)
Sayın meraklı gerçekten çok hoş bir cam güzeli. Yaprakları aynı fakat çiçeği büyük çok ilginç.

Benim cam güzelinin bugünkü hali. Eve alışana kadar bayağı yaprağı döküldü yaklaşık 30-40 arası ve 30 a yakın çiçek tomurcuğu döküldü.

Şu an toparlandı havalar ısınınca. Dışarıda duruyor çoktandır.

meraklı 15-05-2009 18:06

1 Eklenti(ler)
2008 Eylül ayında almış olduğum, kışın ev içerisinde yaşattığım, çok sevdiğim kırmızı renkte açan camgüzelim.

Chotanaq 15-05-2009 20:54

Benim Cam güzeli direk güneşte duruyor ilk zamanlar bozuldu fakat şimdi alıştı. Daha sıcaklarda ne olur bilemiyorum.

Yalnız herhangi bir dalını kesip suya koyduktan sonra 2 haftada çok çatallı bir kök salıyor direk toprağa ekip 2 tane cam güzeli yapabilirsiniz çok basit.

Chotanaq 16-05-2009 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani (Mesaj 423040)
benim cam güzelimi zaten komşumuz vermişti minik bi filizdi suda beklettim bi süre köklendirildi ve bayada büyüttürüldü maşaallh ben cam önüne koyana kadarda gayet sağlıklıydı yeni gine olan türü değil normal cam güzeli yenigineler daha kalın yapraklı oluyo o direk güneşde duruyo ve çok seviyo ama normal camgüzelim hiç sevmedi malesef düzelmesini bekliyorum umutla :(

Şimdi anladım sizinki normal ise eğer, onun güneş isteği yeni gineden az olabilir. Benimki yeni gine olduğu için sorunum yok. Sizinki de inşallah düzelir.

Ülkü 17-05-2009 12:43

1 Eklenti(ler)
Buda benim cam güzelim.

Ülkü 18-05-2009 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani (Mesaj 423738)
Sn yıldız33 sizde karışık olarak ekmişsizni güzellerinizi çokda tatlı duruyolar maşaallh güle güle büyütün.

Teşekkür ederim.

meraklı 04-06-2009 17:07

2 Eklenti(ler)
Yeni Gine cam güzelimi o kadar beğenmiştim ki aldığımda, burada bahsedildiği gibi çelikler aldım duya koydum, hep çürüdüler. Belki de ben beceremedim:(

Bunlar da çiçekleriyle merhaba diyen kırmızı güzeller:)

meraklı 04-06-2009 17:31

2 Eklenti(ler)
Geçen hafta aldığım cam güzellerimi yeni diktiğim için ancak kendilerine geliyorlar. Bunların tohumunu alabilirsem seneye tohumdan üretebilirim diye düşünüyorum.

Chotanaq 14-06-2009 08:41

5 Eklenti(ler)
cam güzelini bir güzel yıkadım.

akoman 14-06-2009 15:22

yok canim bende severim cam guzelini gecen hafta antalyadaydik esimle birlikte annem bir kavanoza cam guzellerini koymus hepsi birden kook vermis tabi kokler birbirlerine gecmis benden yardim istedi hadi sunlari ayiralimda ekelim yoksa kokler gidicek diye bende anneme sana bir kok yeter dedim digerlerini izmire getirdim :) daha yeni ektim genel bir bilgi sahibiyim cam guzelleri hakinda ama sevdigim ciceklerdendir sizinkilerinde masallahi var benimkilerin cicek vermesi biraz surucek galiba

tolgahann 14-06-2009 15:25

Sevgili Chotanaq sizinkiler sanırım yenigine.

Chotanaq 14-06-2009 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann (Mesaj 444976)
Sevgili Chotanaq sizinkiler sanırım yenigine.

Evet yeni gine cam güzeli geçen gün gübre koymuştum, 2-3 gün içinde akşam eve geldim, bütün yapraklar solmuş hiç bir şey kalmamış çiçek yok. Gübre fena yakmış bi de akşama kadar güneşte. Sonra gübreyi temizleyip bol su verdim yarım saat geçmeden olanlara inanamadım eskisinden daha diri oldu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025