agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Camgüzeli (Impatiens hybr.) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/2150.htm)

selenn 18-04-2007 00:13

Merhaba Arkadaşlar,

Daha yeni bir hafta evvel bir camgüzeli almıştım ama malesef ters giden birşeyler var.Önce çiçeklerini döktü şimdi ise yapraklar baygın haldeler. Anlamadım ne olduğunu. Fazla sulamadım toprağa bakıp kurudukça suladım.
Direkt güneşe de maruz kalmadı. Acil uygulamam gereken tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sevgiler

zenfree 18-04-2007 17:46

Aspirinli su mu versen acaba?

selenn 18-04-2007 19:57

Bilmem ki? Ama yine deneyeyim durumuna faydası olur belki.Teşekkürler Zenfree

BenBen1967 20-04-2007 18:50

Acaba dibinde solucan olmasın?

kanun43tr 23-04-2007 09:11

evet çok fatiği var

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 73008)
sn. öztan mümkün se bende isterim :)

valla ben de hasta oluyorum ama acmadı hala

Oğuzhan 23-04-2007 09:45

Çok uzamış.Yeterli ışık almıyor gibi.Cam önüne alın.Güneş gormesi lazım. **** bol ışık.

zenfree 30-04-2007 22:51

Selamlar,
Benim katmerli cam güzellerim var. Ama tomurcuklarını kuşlar kopartıyor. Kuşların bu bitkiye özel bir ilgisi mi vardır bilmiyorum. Balkonun en kuytu köşesinde oldukları halde arayıp buluyorlar. Çözüm bulamıyorum.:(

selenn 01-05-2007 09:23

Sevgili Zenfree,

Rüzgar gülü sapla saksısına. O döndükçe yanaşamıyorlar. Ya da bulunduğu yerin etrafına ince misina germek gerektiğini okumuştum forumda.

bambi 01-05-2007 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan (Mesaj 93132)
Paylaşmanın güzelliğini yaşadık.
Yolladığınız pembe cam güzeli bende de sağlıklı büyüyor. Hatta iki tane de ürettim.
Her ne kadar herkes üzerine basa basa 75 YKR olduğunu yazsa da kendi ürettiğimiz daha bir kıymetli oluyor. :D
Kırmızı katmerlimi 5 senedir yenileyerek yaşatıyorum. Darısı başınıza,

Sayın Öztan, cam güzelini yenileyip yaşatma , bakımı , üretme kınusunda bilgi verir misiniz? Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.....

Penelophe 01-05-2007 11:59

Benimde 3 tane var:) pembe kırmızı-beyaz, fuşya.. Çok seviyorum onları. resimlerini de ekleyeceğim.

zenfree 01-05-2007 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 100065)
Sevgili Zenfree,

Rüzgar gülü sapla saksısına. O döndükçe yanaşamıyorlar. Ya da bulunduğu yerin etrafına ince misina germek gerektiğini okumuştum forumda.

Misina çok iyi fikir. Teşekkürler Sevgili Selenn.

Ateş Öztan 01-05-2007 22:11

Sayın bambi,
Cam güzeli, bir kaç noktaya dikkat etmeniz halinde uzun yıllar size zevk verecektir.
-Birinci kural aşırı güneş almayan aydınlık cam arkası en iyi mekan, yazın benzer şekilde aşırı güneş almayan bahçe köşeleri de olur.
-Rüzgar ve soğuk akımlara maruz kalmayacak.
Kısa boylu ve çiçekli olmasını istiyorsanız uzama sırasında yeni sürgün uçlarını çiçek vermeden koparın. Alttan sürecektir. Kısa ve yeteri kadar dallanınca çiçek vermeye bırakın.
-Bir süre sonra kartlaşıp artık fazlaca uzamaya başladıysa aralardan koparacağınız 5-10 cm lik dalları suya koyup köklendirebilir veya doğrudan toprağa ekerek genç çiçekler yapabilirsiniz.

Eğer, bir yandan genç çiçekler yetiştirirseniz her zaman sağlıklı, güçlü çiçekleriniz olur.

Ümit ederim sorularınıza yanıt olabilmiştir.
Anlaşılmayan bir yer var ise lütfen yazınız.

Not: herkesin aldığı katmerli cam güzellerinden almak için gittiğimde maalesef bir tane bile bulamadım. Alanlar çok şanslı :)

Ferda Ülkümen 01-05-2007 22:38

1 Eklenti(ler)
Ateş Bey;Dün Kurtuluş Carrefour-expres de rafların arasında birkaç tane camgüzeli vardı.(daha önce oradan aldım ,katmerliydiler)Renkleri belli değil diye almadım,İsterseniz sizin için alabilirim.Geçen hafta aldıklarımdan bir tanesi yolda kırılmıştı,kıyamayıp soda şişesinde suya koydum ,Hemen köklendi,diğerlerinin de uzayan dalları şimdi şişede!

bambi 01-05-2007 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan (Mesaj 100395)
Sayın bambi,
Cam güzeli, bir kaç noktaya dikkat etmeniz halinde uzun yıllar size zevk verecektir.
-Birinci kural aşırı güneş almayan aydınlık cam arkası en iyi mekan, yazın benzer şekilde aşırı güneş almayan bahçe köşeleri de olur.
-Rüzgar ve soğuk akımlara maruz kalmayacak.
Kısa boylu ve çiçekli olmasını istiyorsanız uzama sırasında yeni sürgün uçlarını çiçek vermeden koparın. Alttan sürecektir. Kısa ve yeteri kadar dallanınca çiçek vermeye bırakın.
-Bir süre sonra kartlaşıp artık fazlaca uzamaya başladıysa aralardan koparacağınız 5-10 cm lik dalları suya koyup köklendirebilir veya doğrudan toprağa ekerek genç çiçekler yapabilirsiniz.

Eğer, bir yandan genç çiçekler yetiştirirseniz her zaman sağlıklı, güçlü çiçekleriniz olur.

Ümit ederim sorularınıza yanıt olabilmiştir.
Anlaşılmayan bir yer var ise lütfen yazınız.

Not: herkesin aldığı katmerli cam güzellerinden almak için gittiğimde maalesef bir tane bile bulamadım. Alanlar çok şanslı :)

Sayın Ateş Öztan, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, sağolun. Sizin gibi bende bulamadım katlı camgüzellerinden, pazar günü eşimle özellikle çiçekçilere gittim , bulamadım. Geçen sene kızımın arkadaşı getirmişti. tohımundan yetiştirdim, bayağı büyüdü, sizden onun için bilgi istedim. Sadece tesadüf oldu başarmam.

hfz 02-05-2007 22:46

Artık benim de camgüzelim var.:p :p Hem de katmerli..:p

Bu güne kadar aldıklarımı çoğumuz gibi yaşatamamıştım.. Anneciğim sayesinde onun çoğalttığı iki adet katmerli camgüzelim var şimdi. Tomurcuktalar şu an, açtıklarında resimlerini ekleyeceğim.. Biri kırmızı, diğeri eflatuna benzer bir renk..:p

zenfree 03-05-2007 00:02

Sevgili Hfz,
Camgüzellerin iç mekanda mı dışarda mı? Benimkiler de katmerli ve dışarda. Öğleden sonra saat 15:00'den sonra gün batana kadar güneşte kalıyorlar. Sence yerleri uygun mu?

hfz 03-05-2007 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 100863)
Sevgili Hfz,
Camgüzellerin iç mekanda mı dışarda mı? Benimkiler de katmerli ve dışarda. Öğleden sonra saat 15:00'den sonra gün batana kadar güneşte kalıyorlar. Sence yerleri uygun mu?

Sevgili Zenfree,

Benimkiler de katmerli.;) Annemden bugün aldım. O dışarıda bakıyor onlara.. Rüzgar almayan bir yerdeler. Sabahtan öğleden sonraya kadar diyebilirim güneş alıyorlar.. Çiçekçiden aldıktan hemen sonra (1 ay kadar önce) dallarını kırıp yeni saksılara üretim yaptı. Onlar da hemen tuttu. Ben yeni ürettiği budakları aldım. Ama üzerilerinde tomurcuklar var şu an..;)

Sanırım açık havayı ve çok yakmayan güneşi seviyorlar.. Ben de ilk kez yaşatmaya çalışacağım Camgüzelini.. Ama eminim yaşayacaklar.. Çünki artık onlara daha farklı bakıyorum..;) Sadece su verip yaşamalarını beklemiyorum..:o

Penelophe 04-05-2007 09:25

Güzeller

İşte bunlar benim cam güzeli diye aldığım çiçeklerim. Şimdi bunlar cam güzeli mi değil mi?
cam güzeliyseler eğer çeşitleri nedir?
Teşekkürler.

selenn 04-05-2007 10:58

Bende de var bunlardan. Cam güzelinin bir türü olduğunu söylemişti aldığı çiçekçi.

Ferda Ülkümen 04-05-2007 11:29

Bunları impatiens Yeni Gine ismiyle satıyorlar

Penelophe 04-05-2007 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 101242)
Bunları impatiens Yeni Gine ismiyle satıyorlar

Yani cam güzeliler mi? yoksa değiller mi?

Ferda Ülkümen 04-05-2007 17:22

Cam güzelinin farkli bir türü olmalı

Penelophe 04-05-2007 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 101363)
Cam güzelinin farkli bir türü olmalı

Teşekkür ederim.

Penelophe 04-05-2007 17:32

Çiçeklerimin tam adını bilen yok mu arkadaşlar?

zenfree 04-05-2007 19:48

Koçtaş'ta Gine diye satılıyor. Bugün gördüm.

Ateş Öztan 07-05-2007 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 100863)
Sevgili Hfz,

Bence çok uygn.
Benimkiler de aynı şekilde yaz boyunca dışarıda duruyor.
Sonbaharda tamamen gençleştirip yenilenmiş olarak içeriye alıyorum.
Aşırı güneş, aşırı rüzgar olmasın yeter.
Yarı gölge, sakin alanları, bilhassa ağaç gölgesinde çok güzel oluyor.
İlk mesajlar da geçen yılki saksının resmi var.

zenfree 07-05-2007 23:49

Ateş Bey bilgiler için çok teşkkürler.
Sizin ilk mesajdaki çiçekleriniz harika göörünüyorlar. Bendekiler pembe ve çiçekleri daha küçük. Umarım bitki büyüdükçe çiçekleri de gelişir.

Bir soru daha sormak istiyorum.:o
Yapraklarına su püskürtüyorum. Doğru mu acaba? Yukarıda bunula ilgili bilgiye rastlamadım.:rolleyes:

Güler 08-05-2007 00:05

Benim de cam güzellerim var ama hepsi bahçedeler daha henüz çiçek açıyorlar yayılsınlar ve iyice çiçeklensinler de siz görün güzelliklerini

selenn 08-05-2007 10:44

Benim Gineler de çiçeklerini döktü biryerlerde bir hata yapıyorum ama nerde.
Bulunduğu yer çok hafif güneş gören fazla sıcak olmayan yarı gölge bir ortam. Fazla su vermiyorum ama nemli tutmaya gayret ediyorum. Yaprakları pörsümeye de başladı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Penelophe 08-05-2007 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 102520)
Benim Gineler de çiçeklerini döktü biryerlerde bir hata yapıyorum ama nerde.
Bulunduğu yer çok hafif güneş gören fazla sıcak olmayan yarı gölge bir ortam. Fazla su vermiyorum ama nemli tutmaya gayret ediyorum. Yaprakları pörsümeye de başladı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benimkilerde ara sıra pörsüyor :dilli: Kireçsiz suyla yıkıyorum , hemen diriliyorlar :cool:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025