![]() |
1 Eklenti(ler)
Cam güzelimin en güzel halini koyuyorum.
|
ya aynı anda nasıl bu k adar çok çiçek açabiliyorlar. benimkinin çiçekleri sıra sıra açıyor, en fazla 2-3 tane birlikte açıyorlar. ve çiçekleri çok kısa ömürlü oluyor. 2-3 gün taş çatlasa 4-5 gün. sonra hemen ölmeye başlıyorlar. bir sırrınız var mıdır?
|
1 Eklenti(ler)
MErhaba Arkadaşlar. BİR BİLEN lere danışmak istediğim bir şey var; aşağıya fotoğrafını da koyuyorum, (ama siyah beyaz çekmişim)büyük saksılara cam güzeli dikmiştim, henüz miniciklerken. Çok güzel büyüdüler, saksıyı görünmez kıldılar. Ancak bir hafta önce sularken birkaç dalı elimde kaldı. Toprağın hemen üstündeki dalı çürümüş nedense. Çok üstünde durmadım. Ama gün aşırı her sulayışımda böyle birkaç dal kopa kopa, bütün saksımı nerdeyse kaybettim.
Dün akşam hiç olmazsa kalanları kurtarayım ve toprağına bir bakayım diye saksıyı boşalttım. Özenle taradım ama, hiç bir zararlı görmedim. Karınca dışında. Bol miktarda karınca vardı, hem toprakta, hem de çiçeklerinde. Acaba karınca böyle çürüme yapar mı? Ne dersiniz? |
Sn. Se-rap, karınca varsa büyük ihtimalle zararlı da vardır. Yaprakların altına dikkatlice bakar mısınız. Zararlı varsa ev yapımı ilaçları deneyebilirsiniz. Kırılan dalların sağlam yerlerini tekrar dikip tutturmayı deneyebilirsiniz. Camgüzeli suyu sever ama çok da fazla vermiyorsunuz değil mi?
|
Gün aşırı suluyorum. Kaç senedir yetiştiriyorum, hiç böyle birşey olmamıştı. Toprağını değiştirip, kırılan dalları tekrar diktim ama, bakalım ne olacak? 7-8 saksım daha var, henüz onlarda böyle bir sorun yok. Peki her ihtimale karşı ilaçlama yapsam mı?
Çok teşekkürederim.. |
Öncelikle zararlı var mı diye bakın isterseniz. Sabun-yağ karışımlı ilaçlama(tarifi ev yapımı ilaçlarda var) aynı zamanda koruma da sağlıyor yani yapılmasının sakıncası yok ama bazı taze sürgünleri ve tomurcukları yakabilir. Ben olsam yapardım, zararlı yoksa sadece karınca köklere zarar verir mi bilmiyorum, onu da araştırmak gerekebilir.
|
Teşekkürederim tekrar.
|
cam güzeli çürümesi acil yardım
Öncelikle merhaba,
cam güzeli bitkimin yaprakalrı çürümeye başladı.Kısacası bitkim ölüyor , bitkimin gövdesinde öremcek ağı gibi beyaz bişiler var beyaz küçük noktalar bitkimin çürümesine neden olan bunlar galiba siteden baktım un biti mi ne olduğunu öğrendım ne yapmalıyım ? |
arkadaşlar bu gün cam güzeli fidesi aldım 6 tane ama çok minikler (5,6cm kadar) hepsini ayrı bardaklar dikip büyüüynce büyük saksıya mı alsam yoksa direk köşeli balkon saksınıa ekip orda mı bıraksam?? tecrübenize ihtiyacım var.şimdiden teşekkkürler
|
Hepsini bir araya dikin. Büyüdükçe güzelleşecekler.
|
Teşekkürler Nariel önerinize uyacağım.
|
Bitki sağlığıyla ilgili başlıklara göz atmanızı tavsiye ediyorum
|
sevgili memet dostuma katılıyoru. Ayrıca resim yüklerseniz daha çok yardımcı olacaktır dostlar.
|
Ben DDVP 55 EM kullandım ancak çok zehirli olduğu için dışarıda açık alanda uyguladım bir hafta boyunca sadece su vermek için gittim bitkimijn yanına.Kulak pamuğu ile bulunan yerlere sürmeniz yeterli.Ancak dediğim gibi çok zehirli.
|
çiçekçiden alınan cam güzeli bir hafta içinde kurudu gitti, neden çiçekçiden alınan çiçekler hemen kuruyor?
|
ektiğim cam güzelleri sanıırm yavaş yavaş göküyor yapraklarını ne yapmma lazım?
|
4 Eklenti(ler)
Benim cam güzelim.Yaprağında bir problem var.Üzerinde bir canlı görmedim ama bit olabilir mi?Bu çiçeği eşim getirdi.Arkadaşı getirmiş.Çiçek çok güzeldi sen bakamadın diyor.Çünkü ilk geldiğinde gördüm çiçeklerle doluydu.Şimdi ise 1 tane tomurcuk var.2 çelik alıpçimlendirip dikeceğim.Umarım düzelir.Bilgilerinizi bekliyorum.
|
Cam güzelim hakkında bilgi bekliyorum .Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Sizce cam güzelimde bir problem var mı?Neden çiçek vermiyor?
|
Yaprağı yapış yapış mı? Eğer böyleyse bit vardır, ev yapımı ilaçlarda yazılan arapsabunu-zeytinyağı karışımını deneyebilirsiniz. Sıvı vitamin de verebilirsiniz. Ev içindeyse aydınlık cam kenarına koymayı deneyin.
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.Sabun-zeytinyağı karışımını deneyeceğim.aAydınlık cam önüne aldım.Karışımı yaptıktan sonra çiçeği yıkamak gerekir mi?Sabunlu karışım üstünde ne kadar durmalı?
|
Zaten karışımı suda hazırlıyorsunuz. Forumda tarifi var, tekrar yıkanmıyor, on gün sonra yeniden hazırlayıp tekrarlıyorsunuz.
|
yeni ektiğim cam güzeli fidelerimin sakssına gazoz kapağı koydumdemire ihtiyacı vardır diye doğru mu yaptım acaba ???
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, burası ağabeyimin balkonu.. Camgüzellerini sizlerle paylaşmak istedim.
|
Segili Katmer hem cam güzelleri hem manzara çok güzel. MAŞALLAH...
|
bence de hem cam güzelleri hem de manzaranın maaşaalahı var
cam güzelim çiçek açacağı ya da açtığı gün döküyor çiçeğini nedenini bilen var mı acaba? |
Ah bir de güvercinler olmasa daha güzel olacaklar ama rahat bırakmıyorlar ki, daha tomurcukken dökülmesine yol açıyorlar...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba benimde cam güzellerim var kışın soğukta ölmelerini istemiyorum böylecede eve koyamam nasıl saklayabilirim?tohum veriyormu bu çiçek,bir dalını kırıp suya koysam köklenir diktiğimde tutarmı?
|
insanın içi gidiyor çok hoşlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025